Scudo Sports

2017 Türkiye Şampiyonası 1.Etap Puanlı Yol Yarışı

@Kudret Kurtcebe
Cevabı ilgili topiğe yazdım kudret abi ahhhh ahh.

Scudo
@Kadir Eskici

Biz katılamadığımız için yorum da yapamıyoruz uzaktan izlemekle yetiniyoruz maalesef. Kendi çapımızda bisiklete binen, antrenman yapan insanlar olarak Torku, Brisa vs. sporcularına karşı nasıl yarışalım...

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
@Oğuzhan Y.

federasyon bu sene amatörler için yarışlar düzenleyecek ,lisans çıkarma zorunluluğu getirildi artık ,
fakat lisans çıkarmak kolay iş..

@Oğuzhan Y.

Benim yakındığım konu bu tarz şeylerde ilginin olmaması. Bisiklet kültürü denen şey de bunun bir parçası değil mi zaten. Hobi olarak yapmanın yanında bu tip organizasyonlara ilgi duymak bilgilenmek. Avrasya tünelinden geçen kişi burada sayfalarca tartışılabiliyor mesela ama iş spora gelince yarışmaya gelince tüm forum olarak dut yemiş bülbüle dönüyoruz.

Keşke bisiklet sevdamız kültürümüz her yönden gelişse. Eminim bu şekilde olursa bisiklet denen olgu ülkemizde hakettiği yere elbet bir gün gelecektir.

@Kadir Eskici

aynen katılıyorum foruma 2009 senesinde üye oldum lay lom lom deyince herkes orada ama 50 km durmadan basacağız deyince tık yok milletten ,bisiklet sporunu bu ülkede hakkı ile yerine getirenler çok azdır ,norveçte kum gibi adamlar var onlar ile tanıştım ,burada cumhurbaşkanlığında koşan adamlara rakip olurlar,keza danimarkada ,oranın amatörleri buranın proları olur,bizde bi kere devlet işe el atmaz ise olacağı budur,belediyeler keza ,ayrıca özel sektör,fenerbahçe bisiklet takımı vardıda ne oldu koca bir fos ,önce kendi öz eleştirimizi yapacağız bu ülkeden neden bisiklet takımı çıkmıyor diye
neden efendim paris rubeye takım çıkartamıyoruz ve italya giroya ,oturup burada bunları bir tartışalım önce,
forumda bana sen 50 km basıyorsan bize ne diyenler bile çıktı ,bir adet topik açtım forumdan yol bisiklet yarışlarına kimler girdi diye valla tık yok,
şu forumda ne kadar perforsmançı var bakalım ,ne kadarı disiplinli bir şekilde tutarlı çalışmışta ben görmüşüm
burada olaya başlayanları gördüm ama ne oldu adamlar bisikleti bıraktı niye evlilik meselesi ,ya da motora geçenler oldu, ha demekki evlenince iş bitiyor öylemi yurt dışındada millet evli arkadaş, ama adam tenbellik yapmıyor ,idmanlarını aksatmıyor,bize özgüdür tenbellik,adam sendecilik bananecilik ,ondan sonrada vay be diyoruz değilmi sky takımı harikalar yaratınca ya da lotto buraya gelince torkuyu duman ediyor ,
nerde sizin uluslar arası bisiklet takımınız kardeşim çıkarında boyunuzu görelim,
konuşmakla iş olmuyor federasyon başkanı ne dedi çok gerilerdeyiz ,aynen çok gerilerdeyiz sayın erol küçükbakırcı,
erol bey eski milli bisikletçi bu ülkenin altın çağından geliyor, bir zamanlar .

@Kudret Kurtcebe federasyonun yarışlarında yaklaşık 4 yıldır yani 12 13 yaşımdan beri yarısıyorum bu sporun gelişmeme sebebinin onemli nedenlerinden biri de PAHALI bahsettiğim pahalılık yarış koşabilecek bir bisikletin en alt tiagra seviyesinde olması gerekiyor bu hafiflik ile alakalı değil sağlamlık ile alakalı clarisler soralar malesef o yarış temposuna uygun değil sadece antreman yaparken kaç dış lastik bitiyor kaç iç lastik patlıyor (4 yamalı lastik kullandım) dışardan bir çocuk gelip ben bu sporu yapmak istiyorum dediğinde klüplerin yeterli malzemesi yok . kısacası koşu yapmak isteyen 1 ayakkabı 2 şort kullanarak antreman yapbilrken sadece SPD sl ayakkabılar 150 200 lira 2.el (4 yıldır yarışıyorum hala sıfır ayakkabım olmadı) federasyonun klublere verdiği para 10 kişilik takıma yetmiyor .

Bende kendi imkanlarimla yarışa gittim katıldım master +40 da,ferdi olarak iştirak ettim,benim için gerçekten cok külfetli,gidip gelebilmek için çevremden dilendim resmen,290 tl ye maal oldu,bunları yazmamın sebebi bu spor cok güzel ama para olmadan zor,imkanı olanlar gidin katilinn o heycani yaşayın derim.önümüzdeki yarış tam emin olmamakla beraber 3 mart diye duydum,uzak bir şehir ise bu sefer benim için zor gibi.

@Deniz Kayırhan

demekki iş paraya dayanmakta futbola para var ama değilmi ,iş bizde bitmekte ,fenerbahçe istese anında bir adet bisiklet takımı yaratırda ,yanaşmazlar fenerbahçe klübü haklımı sence ona bakalım ,eğerki maliyet fazla tutacak ise bu işin kitlesi yok ise fenerbahçe takımı neden bisiklet takımı kursunki her sene zarar edecek ise babasının hayrınamı bisiklet takımı kuracak ,bisiklet yarışlarına halk tarafından türkiyede muazzam bir ilgimi var, tabi yok ama furbola var değilmi stadlar dolup taşıyor iş halkta bitiyor ,bu halkın öyle bisiklet yarışlarını seyretmek için bir adet lüksüde asla var olmadı bundan sonrada olmaz ,halk fransadaki gibi değil, adamlar günler öncesinden dağları taşları karavanları ile doldurup yarış seyretmeye gidiyor erciyes dağında kaç adet kayserili gördün sıfır değilmi,
yada uludağ yarışında
bu ülkenin halkı bisiklet kültürü açısından aynen fakirdir ve fakir gitmeyede mahkumdur çünki bisiklet kültürü asla gelişmemiştir

Arz talep
Ama yatirim da onemli
Seneler once basketbol nasildi şimdi nasıl
Basketbola ciddi yatirimlar yapildi
Şuan avrupada en iyi takimlarla aşık atiyoruz
Milli takim dahi abd haric herkezi yenebilecek gucte.

Arkadaslar bu forumda bisiklet konusunda anket yapilacaksa benle baslayin
Eheheh
Cunku 4 sene once arkadasim bisiete basladi
Aylarca dalga gectim cocuk musun diye
Yasin 20yi gecti bisikletle geziyosun diye
Şimdi ben ondan daha bisikletciyim
Bisiklet yolunun ne oldugunu bisiklete baslayinca ogrendim

Herkez kendi sporuna yatirim istiyor
Yillar evvel boks ile ilgileniyordum
Eski milli boksor hocalarimiz federasyondan şikayet eder yatirim beklerdi
Gureş de ayni şekil
Bir suredir olimpik sporlara ciddi yatirimlar yapiliyor

Bisiklet yarislarina donersek
Belki bir gun o seviyeye gelir yarisirim
Ama gidip canli izlemem.Yaris izlemek bana sıkıcı gelir
Tv den izlemek olabilir

@Kudret Kurtcebe kısmen haklsınız,abi ama en büyüük fakötrlerden birisi medya abi görsel basın,işin içine girer ise popilerlik artar bir çok haneye bilgi ulaşır ilgi artar merak artar,basını görsel basını bu tarafa çekmek aslında çok kolay,ama daha önce yazmıştım bunu,yoksa istedğiniz kadar takım kurun ülkede,yinede boşa kürek çekmeye devam ederiz,bakınız şu an mevcut faal devlet kulüplerine,sporcu varmı var bisiklet varmı var iyi kötü,dedğim gibi üç beş en az 5 tane futbol takımı bisiklet kulübü açsa,vede şu an faal olan kulüpler gibi sistem yapsa,inanın görsel basın ilgi gösterir,tvlerde boy göstermeye başlar bisiklet,çok bir külfete maliyete gerek yok,yurt dışında bir sürü bisiklet markası var,iritbat kurmaları kolay bu takımların,alsınlar uygun fiyatlı 105 malzemeli 10 ar tane bisiklet buyur etsinler spor yapmak isityen genclere,bakın nasıl işler değişir o zaman,arkadaşlar boşa nefes tüketmeyin,20-25 sene öncede sporcu idim 20 sene sonra aynı şeyleri konuşuyor insnalar,inanın ilerleme yok cidden arpa boyutu kadar,bu ilerleme boyutuda internet bilgi iletişim sayesinde oldu,yani şu anki genç kesim,için,arkadaşlar inanın külfetli bu kadar değil bu iş sizler en yüksekğinde sanrım gözünüz,cidden25-30 bin tleye istese 10 tane futboll takımı bisiklet kapısı kulübü açabilir,ama iş açtıktan sonra ceryan edecek olaylarada bakar,biliyorsunuz mutlaka çmreklenip yeme modunda olan hocalar olucak ,belkide olmaz,ama bu olay olucağı için kulüpler soğuyacak bu işden tabi bu benim düşüncem,çünki bir çok şey duyoruz görüyoruz,arkadaşlar tası tarağı toplayın ya bu sevdadan vaz geçin yada imkanıınız var ise dünyada yapılan yarışları oturun izleyin,keyfi yaşayın,:) çünki bundan öte gitmez bu ülkede bu spor,ülkemi kötülemiyorum canım feda ama bu sisteme bu topuma bu yapıya bu bakış açısına bu spor imkansız gibi bişey,esen kalın :)

Geri