Scudo Sports

2017 Scott Speedster 20 - İlk bakış

Scudo
@BerkEvren Cx dedimmi bu modelden başkasını görmüyor gözüm... Scott Speedster cx 10
scott-speedster-cx-10-disc-2017-cyclocross-bike-yellow-black-EV286076-1085-1.jpg
CX ler sanırım bana biraz fazla gelicek, sürekli dağ, tepe, taş toprak Gezmiyeceğim için.. Bunun yerine birçok arkadaş Gravel tavsiye etti o yüzden gravellere yöneldim..

Ankarada yaşıyorum cx alsam şahane olurdu.
Ben çok ciddi bir şekilde 28 mm lastik düşünüyorum.DSC_6139.JPG

@BarkinD bi denemek lazım 28 mm lastiği, yoksa cx abartılı kalıcak gibi geliyor şehit içinde

@BarkinD Kendalardan memnun değil misin?Yol tutuş,fren performansı,konfor,akıcılık,ıslak zemin performansı olarak sence nasıl

Fatih acar fiyatta ne düşünüyorsunuz tam olarak model yazar mısınız ?

@hamlet2006 yarı (yeni ıslanmış değil) ıslak asfalta bariz bir şekilde kayıyor ama ben daha çok Ankara nın yollarının kötü oluşundan dolayı 28 e geçme düşüncem var.
@tsahna kadroya sürtmez yeterli boşluk var frenlerde kabul ediyor 28mm lastiği
@Adrenalin26 cx bence yarış amacı yoksa alınabilecek en iyi tür çünkü asfaltta yol bisikletine yakın* bir ortalama tuturabilirsiniz ve bozuk yolda daha konforlu olur.

@Adrenalin26 cx ile gravel arasındaki fark nedir? ben baktım biraz fark göremedim ;)

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Gravel bisikletler yol bisiklet ile cyclecross arasında konumlanmış.
Gravel hafif bozuk yollarda gidiyor lastikleri 35 e kadar takılıyor ama yerine 25 de takıp yol bisikleti gibide kullanabiliyorsunuz
Graveller benimde aklıma yatmaya başladı

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
@BarkinD haklı olabilirsin , bende hiçbir fark göremedim sanırım biraz kadro yapıları farklı, ama nedense buradaki cx model kullanıcıları ve diğer bisikletci arkadaşlar sürekli dağ, taş bayır gezmeyeceksen cx yerine gravel tavsiye ettiler...
Yoksa benim en başından buyana favorim cx lerdi...

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
Speedster macerasında artık en az haftada bir yağmura denk gelen sürüşler yüzünden bir çamurluk arayışına girdim. Ve sonuç olarak Topeak (link)modelini aldım.

topeak_road_bike_defender_r1_r2_set_up_to_700x23c.jpg
Çamurluk 700x23 / 25 ve 28 lastikler için uygun ölçülerde.
Metal görünümlü polikarbonat malzemeden yapılmış. Bu da metal modellere göre hafiflik sağlamış. (Oldukça kaliteli bir plastik bu arada)

Ön çamurluk 105 gr, arka çamurluk 130 gr ağırlıkta. (Yağmur sezonu için değerde artar)
(Zefal road fiber hem ince plastik hem 370 gr)

Bisikletin son hali;

scott_speedster_topeak_mudguard (1).jpg
Özellikle arka çamurluğun yarım olması benim hoşuma gitti. Fren bacakları ile renk uyumu sağladığı için siyah yerine son anda bu renge yöneldim.

İlk başta baya ince ayar istiyor çamurluk. Ama bir kez ayarladıktan sonra takıp çıkartması gayet rahat. (1 vida açıp kapamak gerekiyor sadece)

scott_speedster_topeak_mudguard (2).jpg
scott_speedster_topeak_mudguard (4).jpg

scott_speedster_topeak_mudguard (3).jpg

Sürüş sonrası takıldığı için fotoğraflarda bisiklet çamurlu :) Ama sonrasında işini hakkıyla yerine getirdiğini söylemem lazım.

Yağmur çamur bisiklet sürmeye ara vermediğim için; Swissstop fren pabuçları / 4 season lastikler ve topeak çamurluk 3'lüsü ile kışında hız kesmemiş, aklım kalmamış oluyor. 3 ürünüde yağışta sürüş yapanlara tavsiye ediyorum.

@BerkEvren Güle güle kullanın.
Bisikletinizin rublesi tertemiz gözüküyor.Hangi zincir yağını kullanıyorsunuz?
Hangi taşınabilir pompayı kullanıyorsunuz?Memnun musunuz?
Forumda araştırınca çok sağlıklı cevaplar bulmak zor;herkes birşey söylüyor. Siz gibi ince detaylara hakim,ürünleri her yönüyle inceleyen,araştıran bir arkadaşımızdan cevap almak daha iyi olacak.
@Fatih.acar Fatih Hocam,bisiklet bilgisayarı incelemenizi sabırsızlıkla bekliyorum,biz unutmadık.;)Yılbaşı indirimlerinden önce inceleme yaparsanız;müthiş olur selamlar

@hamlet2006
Rublem temiz çünki düzenli yıkıyorum bisikleti. (100-150km'de bir / birazda havaya göre) Green Clean bulaşık deterjanı ile yıkayıp shimano zincir yağıyla yağlıyorum. (Mevsime göre dry veya wet)
Taşınabilir pompa ise Blackburn mammoth 2 stage modeli.
unnamed.jpg
Yaklaşık 150 gr, kendi aparatıyla suluk kafesinin altına bağlanıyor. İğne ve oto sipop uyumlu. Esas kritik nokta rahatça 80-90 psi biraz eforla daha fazlasını basıyor.

@hamlet2006 Bisiklet bilgisayarı geldi şuan test sürecindeyim biraz kullanıp incelemesini paylaşacağım ayrıca pompa olarak bütçeniz var ise incelemesini yaptığımız bu pompaya bakabilirsiniz (link)

Bu da benim speedster tiagra
3082586f3d1c2dfd39bab6d80ee40b49.jpg

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@lercan2000 hayırlı olsun umarım yakında bisikletinizin kirlenmiş fotoğraflarını görürüz ;)

• Beğen
Tepkiler: lercan2000
@lercan2000 hayırlı olsun..
Yalnız şu mavi suluğu sökün abi , gözüm kanadı resmen :))

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri