Scudo Sports

2017 model bisikletler çıkmaya başladı

Scudo
Yalnız mossonun ağırlıklarıyla ilgili şöyle bir sıkıntı var. Benim aldığım 2016 735tca tiagranın katalog ağırlığı yanlış hatırlamıyorsam 9,12kg olarak verilmişti. Aynı bisikletin rs11'li hali 9kg olarak verilmiş. RS11 mossonun 32 telli jantlarından sadece 120 gram mı hafif? RS11'ler 1850gr görünüyor. Ben mosso'nun stok jantlarının 2200 civarında olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@Ahmet Bilge Kaan AKIN mosso cidden kalite ama, carraro gibi ucuz jant,gidon boğaz seti ve kadro kullanmamış. aldıktan sonra hiçbir parçasını değiştirmeye gerek yok, tabi bana göre :)

sonder-camino-ti.jpg

Sonder diye sanırım İngiliz üretimi bir marka varmış İlk kez gördüm...

Londra Bisiklet Fuarı öncesi bisikletler, bisiklet yan malzemeleri ve bisiklet giyimi ile ilgili bir yazı ve bazı fotoların olduğu link aşağıdadır.

(link)

(link)
Benimde hayalim inş. parayı denkleştirip alıcam, tabi ellerinde kalmama gibi bir durum olmazsa türkiye disbiritörün :)

salcano'nun 2017 kataloğuna az önce göz attım siz zahmet edip yorulmayın zira geçen yılın aynısı, aynı zevksiz tasarımlar, berbat renk seçimleri, yanlış adlandırmalar...11 bin liralık karbon bir gezi bisikleti mesela...nedir aga bu? Bir Allahın kulu alıp kullanmış mıdır acaba, dostlar alış verişte görsün veya çeşit olsun diye oraya konmuş bir model.Hem gezi bisikleti ne allasen , tur bisikleti olmasın o sakın.Salkano bir kaç yıl öncesine kadar büyük bir atılım halinde idi, portföyünde tt makina bile bulunan ,Türkiye turunda kendi adını taşıyan bir bisiklet kulübü olan bir marka, bugün Kron ve Ümit bisikletle aynı klasmanda.

Bu yılın kralı Mosso olacaktır. Özellikle 5000 liraya karbon + 105 vites takımıyla bomba gibi bir giriş yaptı adamlar.

Salcano'nun fiyatı yüksek modellerin de bile tasarım ve renkler çok kötü. XRS035 çok tercih edilir gibi fiyatı fena değilmiş.

035 iyi sayılır ama janlar çöp 2800 tl civarı olsa + 500 tl jant alınırsa eh idare eder.

• Beğen
Tepkiler: burak wsnj
Sonra niye Salcano'yu sevmiyorsunuz diyorlar.

Ben jant kalite vs bıraktım da tasarım ve renk konusu bu kadar kötü olmamalı.

İkinci elin gözünü seveyim.
Alüminyum Mosso soralı hali 3400, tiagralı 3700. Halbuki 11'li ultegra ve zondalı alü bisikleti o paralara alıyorsun. Karbon full ultegralı bisikleti 4 kusurlara alıyorsun...

Bu Salcano kaç yıldır bu iğrenç renk anlayışından bir türlü vazgeçmedi . Arkadaş dünya üzerinde o kadar güzel renkler varken sen git alacalı bulacali uyumsuz renkleri kullan. Bir de bu fiyatlarla çıkarsa alan çok az olur. Gönül ister ki yerli firmalar güzel ürün üretsin biz de alalım ama yok.

@Ozan k.
İkinci elin de eski tadı yok abi. Dolar kurunun yükselişi ikinci el fiyatlarına da direk yansıdı. Yani artık insanlar ikinci el ürünlerini sıfırın yarı fiyatına değil, geçen yılın sıfırı fiyatına satıyor :)

• Beğen
Tepkiler: Tuars07
Trek 2017 kataloğunu da buldum. Yine çok güzel aletler yapmışlar...

(link)

@M.Cevat Bayhan
,Trek madoneler her zaman olduğu gibi bir sanat eseri. Ben domane yi merak ediyorum. Bu endurance modelin yarışlarda koşmuşluğu varmıdır.

• Beğen
Tepkiler: Cevat_MD
Geri