Tek cümleyle özet geçecek olursam Mosso bu sene de işi götürecek gibi görünüyor. Ümit bisiklet Mosso'nun satışlarındaki artışı görünce bu talebe karşılık verdi ve Mosso'nun TR'ye daha önce gelmemiş 760CB ve 790PRO gibi modellerini getirdi. Geçen sene Mosso'da standart hale gelen ritchey sele borusu, sele, gidon ve gidon boğazının üstüne shimano rs11 jantların da ilave edilmesi oldukça yerinde bir karar olmuş. Eğer biraz daha ayrıntıya inersek;
2017'de 760CB'yi getirmeleri çok isabetli bir karar olmuş. Mosso'nun yerli pazarda aero kadro eksiği vardı o da tamamlanmış oldu. Yol gurubunda dikkatimi çeken diğer bir model 790PRO. 7046 alaşımında üretilmiş bu kadro aynı grupsete sahip 735TCA'dan 400gr daha hafif!!! 7005 alüminyum kadrolu 735'in M boydaki kadrosunun 1350gram olduğu düşünülürse 790PRO'nun 950-1000gr civarında olacaktır. Zaten sitesinde de 47cm'lik kadrosunun 1050gr olduğu belirtilmiş. Mosso 7046 alaşımlı kadrolarıyla Cannondale CADD serisi kadrolarına ağırlık olarak epey yaklaşmış oldu. Fakat 7046 alüminyum 7005'e göre daha yüksek alaşımlı olduğu için fiyat olarak karbon mertebesinde olacağını düşünüyorum.
735TCA serisinde geçen seneye göre jant seti dışında bir değişiklik yok. Hatta geçen sene ben bisikletimi alırken yeşil tiagralı versiyonu hiç beğenmemiştim belki hatırlarsınız. Bu sene katalog çekimlerinde yeşil yerine turuncuyu ekleyerek bence çok iyi yapmışlar.
Cavalier serisinde endurance esintileri görüyorum. İyi de olmuş. Yol bisikletine başlangıç yapmayı düşünenler için ve kadınlar için daha uygun olabilir diye düşünüyorum. Tek eksiği jantlarından dolayı 11kg'ya epey yaklaşmış olması.
En çok ilgimi çeken model ise şüphesiz Street Metrea. Fiyat olarak nasıl bir konumda olacak bilmiyorum, fakat bu sene epey ilgi çekeceğini düşünüyorum.
Reborn ise tıpki wizart modeli gibi, mosso'nun sitesinde yer almayan kadrolardan. Ağırlık olarak 750CB'den 200gr daha hafif görünse de sitede bulunmadığı için reborn'a biraz soğuk yaklaşmaktayım. Ne olursa olsun, aldığım kadronun üreticinin sitesinde yer almasını gerektiğini düşünenlerdenim. Ancak renk kombinasyonu başarılı.