Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

@kblglmz bugün teknisyenlerin yanındaydım.ve hep team delko nun yanında durdum. onların teknisyenleride torkudan ayrılan aziz abiydi bugün gözüm bisiklete doydu.ayrıca aziz abi sayesinde de 6 tane matara aldım.daha yarın da almayı planlıyorum.hepsini topladıktan sonrada buraya fotoğrafını atarım.

Scudo
Ben en uzun video olarak bunu buldum o da tam açılmıyor. Nedense artık.

Ahmet Örken bugün elinden geleni yaptı. Torku'nun diğer sporcuları da elinden geleni yaptı. 20 yarış koşup da tura gelmiş takımların adamları arasında finish görmek de büyük başarı. Haksızlık etmeyelim. Nazım Bakırcı da sprint finish içindeydi. Daha ne istiyorsunuz? Takımın amatör kafayla yönetilmesine rağmen Torku sporcuları her şeylerini ortaya koyarak yarışıyorlar. Eğer burayı okuyorlarsa onlara söylemek istediğim bir şey var: Kişisel olarak sizi ve çabalarınızı takdir ediyorum. Emeğinize sağlık.

Bu arada yukarıda Salcano markası ile ilgili eleştirel ifadeler kullanılmış.
Hepsini okudum. Tasarım ve logo hakkındaki eleştirilere harfiyen katılıyorum.
Ancak "bisiklet sporuna katkı, sponsorluk, üretilen kadroların kalitesi" hakkındaki eleştirilere bir Salcano kullanıcısı olarak katilamayacagim.

Xrs 030 kullanıyorum. Taş gibi kadro. Zaten donanımlarını bilen biliyor. 2000 tl ye aldım. Aynı donanımları yabancı markalar 3000 tl ye satıyor.

Salcano ile ilgili ek bir eleştiri getirmem gerekirse şunu söyleyebilirim: Büyük şehirlerin dışındaki servisleri iyi değil. Çoğu tiagra set ayarı bile yapamıyor. Acilen bu servis işine bir el atması lazım firmanın.

harika bisikletler ya insanın gözü kalıyor :komik::rolleyes:

@seffahcabbar

insanımız bisiklet sporuna ilgisiz diyenlerin özellikle şu videonun 3. dakikasından sonrasını izlemesini tavsiye ediyorum. Saat 10 da o kadar insan gelmiş. Birde tıknaz emmoğlunun grapel ile foto çektirme çabasıda görülmeye değer.

@taner07 Katılıyorum da önce bir World Tour olsak daha iyi olucak gibi :harika:

bu gün yarıştan ayrı kaldım çünki sele yaptım,yarında olacak,nedeni lottonun acaip takdiği o neydi arkadaş ne biçim tempo yaptılar, ilham verdiler banada, nerde bizde öyle tempo.,mesajları okudum,dünki lottonun rüzgara karşı savaşı sonrası ,takımın bence yıpranması doğal idi,onun için greipel goriline yardım edemediler ,takım bu gün şişmiş oldu,
7 italyan potaya girdi,
ahmet bi ara greipelin arkasında imiş,attığı mesajda biri ona foul yapmış,bence kafaya takmıyacak idi,motivasyonunu asla kaybetmiyecekti,neyse ,ilk 10 'da yok,takım olarak ahmedi bi türlü koruyamadık,yorulmamasını sağlayamadık,alınacak ders lottonun uyguladığı takım stratejisi,konya etabının son bölümünü hatırlayın goril baştan 2'inci sırada idi,sonra son metrede takım arkadaşı çekildi goril kökledi,işte ahmedide torku böyle koruyacak idi,olmadı olamadı,torku çok idman yapacak ,ve ahmet bi kere atakçı olarak takım tarafından korunacak idmanlar bunun üzerine yoğunlaşacak eğimli güzergahta ahmedin yanında onu çekecek partneride olacak,zamanlama çok önemli yarışlarda ve yer tutma.

torkuya destek turunda idim,bu çocuklar asla hak etmiyorlar kötü organize edilmeyi ve yönetilmeyi,bir takımın beyni yok ise pedalşörler serseri mayın gibi dağılır ,iş neymiş,adam gibi antrenör .adam gibi sponsör şirket,
varmı ötesi.

Takıma haksızlık yapmak istemem tabi yanlışım varsa düzeltin ama benim gördüğüm kadarıyla Ahmet hep kendi başına bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Takımdan pek destek aldığını göremedim.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Kavakkoru
@burakender

bireysel çıkışları var ise bu huyundan vazgeçecek öne çıkma tribi her zaman pirim yapmaz,ben antrenör olsam takımı aynen ahmedin yorulmamasına odaklarım ,greipel gerçeği bir kez daha bunu bize gösterdi,bir takımda en iyi atakçı sona kadar korunacak, bu iş kolay değil ,sistemi oturtana kadar yoğun idman gerektirir.

Az önce akşam sürüşü için Alanya kalesine çıkarken, bana bu suluğu hediye eden Torku bisiklet takımına teşekkür ederim :)

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13062388_1100955439962366_3007606432845089349_n.jpg?oh=8f99d4c54e5c4deedf4326837da98a31&oe=57ACFFCD

Torku takım olarak formsuz. Belli ki bu kapanma ve son anda yeniden lisans alınması olayları hazırlıkları etkilemiş. Yeterince çalışamamışlar ve doğal olarak formda değiller. Ama, Ahmet'in bir farkı var ve biz bunu turun başından beri görüyoruz. Onun gibi bir sprinterin çoğu yokuşçunun bile döküldüğü Kapadadokya-Kapadokya etabında son yokuşa kadar olması, pelotonun önlerinde çalışması, bugün sprint finalinde takım treni olmadan tek başına bir şeyler yapmak istemesi boşuna değil. Ahmet 2016 Rio Olimpiyatları'na katılacak. Onun için ayrı bir motivasyon kaynağı var. Kendi imkanlarıyla kamplara giren çalışkan bir sporcu. Onu Rio'da görecek olmak gurur verici bir hadise.

@Kudret Kurtcebe

Torku'daki diğer sporcularımız da oldukça başarılılar esasen. Ahmet Örken haricinde, özellikle Muhammed Atalay, Nazım Bakırcı ve Rasim Reis bu turda kendilerini gösterebilecek kapasitede yarışçılar. Muhammed zaman zaman tempo vermeye başlıyor ama kısa sürüyor, devamlılık yok. Kapasite var bu sporcularda, ama şu anda formda değiller. Bundan dolayı kaçış gruplarında göremedik şu ana kadar bir Torku'lu sporcu. Nazım'ı Kapadokya tırmanışta göremedik. Sene başında kapanmış ve zoraki tekrar açılmış bir takımın sporcusu olarak kolay değil onların yaşadıkları. Buna rağmen turda iz bırakmak için önümüzdeki etaplarda mutlaka kaçış denemesine girişeceklerdir. Ahmet yine tabii Elmalı tırmanış haricinde sprint etaplarında bir şeyler yapmaya çalışacak.

@Ahmet.KOÇ

1 mayısta elmalıyı seyretmek lazımda ben yerimde duramadığım için gene sele yaparım.bi kere takımın moralini bozanlar şapkalarını önüne alıp bi düşünsün derim ,
güçte dayanıklılık şart,bu çok önemli,ilk 50 km 'de kopartan lotto,nasıl son 25 km 'de bi daha atağa geçti,üstelik hep olayı götürdü,güçte dayanıklılık tabi,ama ne varki bu gün bitikdiler,bu gayet nomal.

Bugün Ahmet çok yoruldu, çok çabaladı ancak olmadı, ben takımın da elinden geleni yaptığını düşünüyorum, sadece hazır değiller görünen bu, ve bence varlıkları bile yeter, şahsen turda olmaları beni mutlu ediyor ve keyif veriyor. Fakat Ahmet'in Kapadokya performansından sonra bana Elmalı etabında Torku bir şeyler yapacakmış gibi geliyor. Çünkü yarın da lotto ve gorilin diğer takımlara şans tanıyacağını düşünmüyorum açıkçası. Ama Elmalı etabında özellikle Nazım'ı Ahmet'in yanında görürsek o zaman Torku bir şeyler yapar gibi geliyor. Özellikle Ahmet kadar Nazım'dan da bir şeyler bekliyorum ben şahsen. Bilmiyorum belki de sadece umut ediyorum, bakalım.

Ben de Türk sporcularımızla ilgili bir kaç bir şey demek isterim.

Türk miletinin klasik hastalığı olan " hemen başarı bekleme " olayı maalesef hala kıralamamış. Bu sporcular kısıtlı imkanlara rağmen bu dereceleri yapıyorlarsa acele etmemek lazım,hatırlayın daha bir yıl olmadı Torkulu bir sporcumuza otobüs çarpmıştı Konya'da. Sporcularımızın birinci misyonu zaten yarış kazanmak değil,halka bu sporu aşılamak,sevdirmektir. Uzun vadede en önemli hedef de budur.

@Kudret Kurtcebe Asılmadıdan ziyade dün çok asıldılar Kudret abi, bugüne pilden yemediler. Dün gövde gösterisi yaparken adamlar tüm performanslarını ortaya koydular, yine aynı şeyi yapmak istemediler bence. Stratejidir muhtemelen, onların hesabı bir de yarını alıp sonrasında akşama bile kalmadan Antalya'da doğru havalimanına.

Geri