Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

@taner07 Öyle maalesef bir basketbol maçının 3. periyottan ya da futbol maçının 60. dakikadan itibaren yayınlanması gibi akla zarar bir iş.

Scudo
ya mesela 1. kategori tırmanış galiba 30 km deydi bu etapta yanlış hatırlamıyorsam. oraya kadar yayınla sonra sonra araya yayın al sonra yine yarışa dön bari tırmanışı izleyelim, büyük ihtimal tırmanışlar bitecek galiba yayın başladığında :(

@Ahmet.KOÇ ilk sprinti seyredemedik ama ikinci sprintte tabiki yine insan üstü ama okadar net bir kopma olmadı. Yani tempo verip 5 m açmadılar arayı 1-2 m açtılar üzün danesi gibi döküldü diğerleri.

@taner07 Taner Bey görebileceğim bir kaynak var mı güzergahı ? Paylaşabilir misiniz ?

Çok sevdim ben bu tur muhabbetlerini. keşke hiç bitmese veya her hafta farklı bir yerden devam etse. Ganimanım, simitanım, vesilehanım, fahriyanım gibi böyle güzel güzel kocakarı sohbetleri yapıyoruz.
Bu arada biz görevi savdık. Görev sırası antalyalı bisikletseverlerde. Heleki göğübeli tırmanışında iki üç tane dellenmiş oğlan bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
@mehmetsunu bana da geldi bu. Rüzgarı kesen aradan çıkınca çok yapışan oldu asfalta. 2 kişi yapıştı 3-4 kişide yolun genişliğinden kurtardı. Dikkat edin Lotto'nun da Profil jant sayısı 2-3 dü diğerleri 40mm civarı idi. Özellikle yan rüzgarda 60 mm ler aşelon denilen \ dizişin başına geldiğinde bisikletleri yatırarak kullandı dik duramadılar. Aksaray'dan Konya'ya öyle bir rügarda gitmek zorunda kalsaydım profilli seçmezdim ama rüzgarsınız havada harika olur.

Diyelim ki, içinde "Cumhurbaşkanlığı" olan bir programın tamamını ne cüretle göstermezsiniz, resmen hakaret değil de nedir kardeşim. Hesap versin bu yayıncı kuruluşlar, ne demek şakire çay yok.

İzlemeye gidenlerin de işi zor be kardeşim, 10 saniyede hepsi geçip gidiyor bir daha da görmüyorsun. Böyle yürüyen türübün yapsalar, nereye gitseler seyirciler de beraberinde gelse, vip biletle satsan köşesin, bu fikri fransızlara satalım, karadenizli arkadaşların prototip konusunda yardımlarını bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
@Zfr benim fikrim yarış için hep 1 saat program duyurmuşlar. Bu yarışların uzama payını hiç katmamışlar. Bu gibi çekimleri tek bir şirket ve ekip yapar kameraman ve tüm ekip spor çekme konusunda hem çok deneyimlidir hemde ekipman öyledir. Bu Çek'im şirketleri canlı yayını para üzerinden tvlere satar saat başı para alır. Belirsiz durumlarda eklenen saatlere ayrıca bir fiyat verir yada saat ücreti çok yüksek tutar ama müsabaka bitene kadar fiyat sabit olur. Bizimkiler akıllarınca önemsiz yerlere para ödemiyor kendi kamerasını ve ekibini konuşturup 1 saat kazanıyor anlaşmanın üzerine eklenen 1 saatin ekstrasını ödüyor.

@Zekeriya Çab Adamlar kapadokya ödül töreninde üçüncüyü ve ikinciyi madalya alırken gösterdi birinci anons edilir edilmez yayını bitirdiler, önem sıralaması bizi aşıyor.

• Beğen
Tepkiler: Zekeriya Çab
@Zfr taksimetre dolunca kesiyor demekki gözünün yaşına bakmıyor. Zaten şirket daha sonra özet isteyen tvlere de satıyor görüntüleri sanırım bizimkilere ertesigün göstermesi şartıyla özetleri promosyon etmişler.

@Zekeriya Çab

İşte hep bu yüzden denizi geçip derede boğuluyoruz. Bu tura nereden baksan 10-15 milyon lira para gidiyor. Ayrıca seferber ettiğin insan gücüde cabası. Ama nerdeyse mükemmel olacak bu organizasyon basit hesaplara takılıyor. Yola çıkan, önüne atlayan faktörünü saymıyorum. Her turda üç aşağı beş yukarı böyle şeyler yaşanabilir. Hoş bardağın dolu tarafınıda görmek lazım. İstanbul etabında virajı alamadan yere düşünen sporcuya yaşlıca abimizin yardıma koşması gibi. Aynı şey kapadokya etabında bizimde başımıza geldi. Ateşli hastalığı nedeniyle tam göreme çıkışında önümüze yığılan lampre sporcusuna hep birlikte yardıma koştuk. Geçmiş yıllarda elmalı köylerinde yaşlı hacıemmiler ne güzel yarış seyrediyorlardı.
Mesela bu hava çekimlerini kim yapıyor reji bunlara bir yön verebilir. Bazen en anlamsız yerler üzerinde dönüp dolanıyor. Çöl diye nitelendirilen aksaray-konya arasında bile bir sürü kervansaray var meke gölü var git tuz gölünden çevre güzelliklerden stok görüntüler çıkar. Yaptığın bu kadar masraf boşa gitmesin.
Birde satış yok, bas tura özel bir sürü tekstil malzemesini stand kur sat.

Başlasın artık şu yayın.
Yemin ediyorum sabırsızlıktan ekranı kırıcam.
Bu sene ilk defa bir etabı canlı izleyeceğim.
Sabırsızlık had safhada...

@mehmetsunu ya biraz öyle değil salcano ve ultegra reklamı 1 milyon ödediyse yayının saati 3 milyonsa ki 3 milyon en düşük rakam dolayısı ile zaten içerden bizim elektrik faturalarında kesilen trt payı ile ödüyoruz geri kalanı.

Yayın başlar, iyi seyirler arkadaşlar :)

@Zekeriya Çab

Ne bilelim şimdi yayıncılık işlerini @Zekeriya Çab . Biz jülide gülizarın spikerliğini canlı seyretmiş biz nesiliz anla artık.

Kimsenin sallamadığı yarış sonunda.
TRT
Eurosport
NTV
Canlı yayın bu tüm turun maliyeti 20-25 milyon arası olur. Kim ödeyecek 3 kanal.

Geri