Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

Scudo
@hashus1099

Özür dilerim. Ben futbolsever değilim, ben sporsever bir Galatasaray taraftarıyım ve kulübümün sadece futbol takımı olmadığının farkındayım. İyi günler.

@hashus1099

Arkadaş futbol geliri başka branşa aktarılmasın dediği için linç edilmiş ama zaten UEFA Finansal Fair Play kuralları gereği futbol geliri artık başka branşlara aktarılamıyor. Malesef para getirebilecek futbol branşını bile yönetmekten aciz yöneticilerin değil bisiklet branşı açmaları, mevcut branşları bile güçlü tutmaları kolay gözükmüyor.

@Ahmet.KOÇ aslında change.org da bir kampanya açılıp federasyon üzerinden bu turdan gelecek yıla kadar bir kampanya yürütülse duruma olan ilgi ölçülmüş olarak kulüplerle görüşülse her klüp olmada 3 klübün ortak kulüpler birliği takımı falan olabilir. Yada böyle bir görüşme medyada yer alınca markalardan biri bu iş için harakete geçebilir. Biz kulüplerden beklerken Beko'dan Arçelik'ten Tofaş tan biri çıkabilir.

@R2_D2
bunu yukarıda söyledim zaten, ancak halen aktarım yapılıyor. bu yıl ffp muhabbetine, aslında tamamen yönetimin işbilmezliği yüzünden biz yakalandık. 5 yıl erteleme alma şansımız vardı. kulüpler ffp denetimine girecek noktaya henüz gelmedi, önümüzdeki yıllarda bunun denetimi çok daha iyi bir şekilde yapılacaktır.

Bir şeye dikkat çekmek isterim...

Birkaç kanalda haber saatinde yarışın haberini izledim.

Yine yarıştan haberdar olmayan ve yine o dört tekerleriyle yola dökülen ve yollar kapalı olduğu için "trafikte mağdur olan, isyan eden" vatandaşlar. Haberde yarışın kendisinden çok bu bölüme vurgu yapılıyor, zaman ayrılıyor.

Tabii onlar da haklı, çünkü yılda bir gün yapılan yarış kimyasını bozdu halkımızın ve habercilerin. Kalan 364 günün hemen hepsinde aynı trafik sıkışıklığı ve bunun haberleri yok çünkü.

Bence de İstanbul etabı kaldırılsın, vatandaşımız yılda bir pazar günü sahile inip mangal yapacak, mağdur olmasın.

@R2_D2

Sanırım kesin bir anlama sorunu yaşıyoruz. Bu forumda ben dahil hiç kimsenin fitboldan gelecek paraya tenezzül edecek hali yok. Fitboldan gelecek para aman fitbolda kalsın habbesi bile başka branşa verilirse o branştakilere zehir zıkkım olsun. Buraya kadar bilmem anlatabildimmi. Bizim demek istediğimiz devletin, belediyelerin fitbola yaptığı yardımın desteğin muafiyetin teşviğin onda biride diğer branşlara mesela bisiklete yapılsın. Yani hoca nasrettinin dediği gibi o çorbayı içerken birazda biz ölelim değilmi.

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Zekeriya Çab

Tamamen katılıyorum. benimde uzun zamandır change.org dan böyle bir kampanya başlatma düşüncem vardı. Beşiktaş'ın e-spor takımı varken bir bisiklet takımı olmamasına bende anlam veremiyorum. Sonuçta bu üç büyükler sadece futbol takımı değiller. Bu kulüplerin büyük sponsorları var. Bu spora girmekle kazanacağı prestij bile bir çok sponsorun dikkatini çekebilir belki. Yani bu benim fikrim tabi. :)

Şu başlıkta her konu konuşuldu. Bir de mesela yarınki Kapadokya etabı için görüşlerinizi alalım arkadaşlar. Kim alabilir, kimleri izlemek gerekir, ne tür bir etap bizleri bekliyor? Mesela biraz da bunları konuşalım..

@Ahmet.KOÇ
Bu sorun üzerine bir gireyim bu adamlar yarın nekadar tırmanacak Nasıl bir etap diye bakayım dedim ama tırt ne tırt.
Arkadaş kimse sizden saklamıyor açın kopya çekin diğerturların siteleri ortada.
(link)

trt2 de tekrar olacak deniyordu ama trt2 nette yok trtnin kendi sitesinde bile yok . 10 a kadar boşa mı bekledik dicem de kanalı bulamadık ki dajha

düzeltme: trt2 değil eurosport2 olacakmış, normal trt tekrar verecekmiş. fakat normal trt1de de dizi oynuyor neyse

@drumbanger türkçe konuşursanız arkadaş cevap versin. 2016 Türkiye'sinde yaşıyoruz, 1923'den sonraki Osmanlı kalıntılarında değil. Anlaşılmak istiyorsanız günümüz koşullarının gerektirdiği dille iletişmek zorundasınız. sizde edebinizle yazın beyfendi hakaret etmenize gerek yok ne demek osmanlı kalınıtısı anlamıyorsan araştır anlamı neymiş diye

@Zekeriya Çab

Tur'un sitesi cidden rezalet. Hele seneye World Tour olacağız denildiği ortamda çok komik bile kalıyor bu site. Ama yine de kabataslak fikir edinebileceğimiz bir takım bilgi mevcut.

(link)

22_elevation.jpg

24_elev_last3km.jpg

Turu türkiye'de takip eden Jose Been Andre Greipel'in twitini alıntılayıp şöyle bir yorum attı:
"Today's (link) crash happened in a downhill, out of a tunnel (hello sunlight) and with lots of road furniture"
(link)
Twit anladığım kadarıyla şu şekilde çevirilebilir: "Bugünkü kaza yokuş aşağı tünel çıkışında,( merhaba günışığı[burada ani geelen güneşin peloton'un gözlerini anldığına vurgu yapmış sanıyorum]) ve çokça yol aksesuarıyla(furniture için uygun bir kelime bulamadım yardımları beklerim:D) gerçekleşti."

özetle yol ortasındaki dubaları kastediyor kendisi, bence de yarış gereği sökülmeliydi. Bu diğer turlarda da gündem oldu, yol içinde asfaltın kendisi dışında her şey 60 km hızla dirsek dirseğe bisiklet süren adamlar için çok tehlikeli, ancak UCI her işte olduğu gibi bu işte de birinin başına büyük bir iş gelmeden reaksiyon vermeyecek galiba.
Greipel'in twiti de şu şekilde:
"I know that crashes happening but this one today in turkey was definitely one to prevent with signs and the necessary safety."
(link)

Özet geçmek gerekirse Greipel "bu kazalar her zaman oluyor bu sporda ancak bugünküleri organizasyon engelleyebilirdi gereken önlemlerle" diyor.

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
Podyum görenleri , finishin yapıldığı yerin muhtarı öpsün. Türk muhtarının gücünü , tüm dünya görsün. :) :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
@Zekeriya Çab
Nasıl bir etap olduğunu görmek için Etaplar kısmına baktınız mı? Sitenin mükemmel olduğunu söyleyemem ancak yeterli.

Arkadaşlar kenarda mangal yakan kişiden ben de muzdaribim ama bakıyorum da asıl yarış dışında herşeyden konuşuluyor.
Yarın kim kazanabilir bilgisi olan var mı desem?

Hiç bir kanalda bulamıyorum evde EUROSPORT 1 ya da 2 açılmıyor. İnternette Türkçe kanalına ulaşamıyorum. Bu yetmezmiş gibi açtığım her spor kanalında futbol var. 22:00'da tekrar başlayacak diye bakıyorum, Trabzon maçında hakeme saldırmışlar, onu gösteriyorlar. Ah ne kadar önemli, vah ne kadar önemli

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@MehmetAliB. Açıkçası geçen yıl etap profili sitede birebir vardı ve geçeceği her yer sokak sokak işaretlenmişti haritada. Bu yıl sadece bir fotoğraf var fakat rota çok kalın çizilmiş. Bu sebeple yeterli olduğu görüşüne katılıyorum( diğer turlarda da bu tarz sıkıntılar çıkıyor sonuçta) fakat organizasyon etabı tasarlayıp yarışı oralardan geçiriyorlar, bizle paylaşmayı neden çok görüyorlar samimi söylüyorum anlamış değilim.

Bir diğer eleştirim de şu olacak, arkadaş tamam sabah 11.40ta etap başlayacak diyorsun burada sıkıntı yok, ama 11de nötral starttan önce sunucu çıkarıp röpörtaj yaptırıyorsun, fakat bunun hiç bir bilgisi önceden verilmiyor. Ben yarışları takip edip yarış öncesinde imza atıldığını bilmesem gitmezdim. 11.40ta etap başlayacak ama 11de etkinlik var diye her yerden bas bas bağırmaları gerekir bence.

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
Geri