Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/13095995_1162940710405168_1970580392541752824_n.jpg?oh=ee9bcf16ccfae015a3e14be676c0b329&oe=57BCE1EC

yoros eğim

Scudo
@Ahmet.KOÇ

hocam yıllardır galatasaray kombinesi alan, takımı aktif takip eden biri olarak söylemek isterim ki, futboldan alınan tek kuruşun bile başka branşlara harcanmasına karşıyım. bir branş kendi finansmanını yaratamıyorsa (bu, o branşta isim hakkını holdinglere kiralayarak ya da sponsor alarak olabilir), futboldan para aktarılması ne kadar doğru? ben bir futbol seyircisi olarak para harcıyorum kulübe. kulüp de gelirinin neredeyse tamamını futbol sayesinde sağlıyor. bakın aynı zamanda efes pilsen'in de basketbol kombinesine sahibim, futbol harici sporları takip etmeyen biri olduğumu düşünmeyin. sponsor olmadığı sürece üç büyüklerin bu işe gireceğini sanmıyorum, girmelerini de istemem açıkçası.

@Zekeriya Çab

hocam taraftar gruplarının ne kadar etkisi olabilir ki? bir tanesinin başkanı "kafamı bozmayın 10 yıl daha bırakmam" diyor, diğeri taraftarını açılışa almıyor, bizimki zaten dünyadan habersiz, nasıl basiretsiz yönetim olduğu ortada, taraftar nefret ediyor kendisinden. olursa anca yukarıdan baskıyla...

Bir daha İstanbul da yapılmaması gereken bir organizasyon tamam İstanbul bölge olarak iyi nüfus fazla ancak insanlar çok cahil yola aniden atlayanlar , mangal yapanlar , araya kaynak yapan bisikletçiler böyle bir görüntü başka bir bisiklet turunda ne gördüm nede göreceğimi sanıyorum.Millet yollar kapandı diye isyan ediyor organizasyon bi haber medya aaa bugün bisiklet turu mu varmış diyen bir çok insan , interneti açıyorum haberlerde bisiklet adına hiç bir şey yok varsa da alt sıralarda kimsenin görmeyeceği yerlerde.Etap olarak da hep aynı yerler başka şehirlere de şans vermek lazım örnek olarak Kocaeli kartepe güzel bir zirve etabı aynı şekilde Bursa uludağ tırmanışı olabilir.

@Kudret Kurtcebe

hocam siz burasının eskiden arnavut kaldırımı olduğunu söyleyince anlamlı oldu. daha önce bu rotayı biz de çıkmıştık, düşünüyordum hangi rotadan gidecekler diye, çünkü eski haliyle orayı çıkmalarına pek imkan yok. yükseltiye gelirsek, arşivi biraz karıştırıp şu fotoğrafı buldum:

IMG_2844.JPG

yoros kalesinin yanı burası, yanlış hatırlamıyorsam 250 metre kadar bir rakımı var. bir anda çıkılan yokuş gerçekten yorucu.

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
@hashus1099

Sizin gibiler yüzünden bu haldeyiz zaten. Mesela kadın basketbol takımımız Euroleague Şampiyonu olduğunda bas bas reklam edip sonrasında sporcuların primlerini bırak maaşlarını bile vermeyip takımın bütçesini de yarı yarıya indiriyorsunuz. Büyük takımların sporun her alanına yatırım yapma sorumlulukları vardır, büyük bir taraftar kitlesi onlara bakıyor, bizim Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız kurulduğu günden bu yana üst üste hiç sektirmeden şampiyon olmuş, Avrupa'da kupalar kaldıran bir takım, su topunda yine keza öyle. Fenerbahçe'nin Kadın Voleybol ve atletizm branşında çok büyük başarıları var, bu takımların ulaşabileceği taraftar kitlesi ve rekabet ortamıyla ve düzgün yöneticilerle her spor geliştirilebilir. Demek ki sizde futbolda oynamayan Eray'a 1 trilyon verilmesinde bir zarar görmüyorsunuz, kadın basketbolunda dünyanın en iyi sporcuları o civarda bir maaş alıyor ki sen normal yıldız seviyesinde 2 tane sporcu getirebilirsin ve çok rahat da şampiyonluğa oynar takımın. Spor takımı olmak bunu gerektirir. Futbol günümüzde artık bir spordan ziyade ekonomi alana olarak görülüyor, biz izliyoruz ama yöneticiler ve futbolcular buna öyle spor diyerek bakmıyorlar.

@hashus1099 kulüb zaten sponsorluk anlaşması yapınca baskete de voleybolada sponsor oluyor. Genelde kulüp tek imzaya bağlıyor ama tabi ayrı takımlara ayrı sponsor bulunuyor.
Futbolun artık tek bir yararı kalmadığı gibi büyük borç batağında 3 büyüm takım kendi varlıklarının yarısı kadar borç batağında
Yetiştirmek yerine elaleme binlerce Euro ödemek israf değil 10 tane bisiklet almak masraf.
Futbolu sevmedim oldum olası ama artık nefret eder noktadayım.

@taner07

öncelikle hitap ederken biraz daha düzgün bir üslup kullanmanızda fayda var.
kadın basketbol takımımız parayı basınca elbette şampiyon olur. şampiyon olmamızın nedenini yerli basketbolcular sanıyorsanız yanılırsınız. gerek erkek, gerek kadın basketbolu dışarıdan yatırılan paralarla, dışarıdan getirilen oyuncularla başarılı oluyor. durum böyleyken, ilgilenmediğim spor branşlarına futboldan kesinti yapılıp para aktarılmasına karşıyım. bu, eray'a 1 milyon, tarik'a 4 milyon verilmesini desteklediğimi göstermez, anormal maaşlara da karşı olabiliyorum aynı zamanda. hakedene hakettiği para verilebilir.
kadın basketbolunun dah fazla ödenek almasını mı istiyorsunuz? kadın basketbolunu takip eden insanlar olarak bu spora daha fazla ilgi gösterebilir, daha fazla gelir sağlamalarını sağlayabilirsiniz. ben atletizm ya da jimnastiğin gelişmesini sağlayacak kişi değilim. büyük kulüpler de hayır kuruluşları değil, profesyonel olarak yönetilmesi gereken kurumlar.

@hashus1099

hashus dostum haşhaşmı aldında türkiye gerçeklerinden tamamen alakasız bu yorumları yapıyorsun. Bu bisiklete karşı düşmanca bir tarafgirlikle yazılmış bir yorumdur ve gerçeklerle uzaktan yakından alakası olmadığı gibi gerçeğin zihnindeki algıya göre çarptırılmasıdır. Bugün fitbol kulüplerinin kamu gücüne(merkezi hükümet, yerel hükümet) ağlayarak stadlarını yaptırdıklarını, ağlayarak borçlarını sildirdiklerini, ağlayarak vergiden kaçtıklarını, ağlayarak sponsor yaptıklarını cümle alem biliyor. Sadece kamu gücü arkamızda diyerek iyi tüfek atıyorlar.

@hashus1099

Elbet bu işler sponsorsuz yürümez. Ondandır ki bütün bisiklet takımlarının mayoları panayır yeri gibi. Sponsor isimleri, logoları ile dolu. Benim vurgulamak istediğim nokta büyük spor kulüplerinde bisiklet sporuna yatırım yapacak bir kafa olmamasıydı. Bunlar artık şirketleşmiş, birer ticarethaneye döndürülmüş kurumlar. Bu zaten sadece bizim ülkemizde değil diğer ülkelerde de görülen bir durum. Büyük spor kulüpleri genelde futbol takımlarıyla anılırlar, Barcelona, MANU, Real Madrid, Bayern Münih vs... Futboldan kesip başka alana yatırım yapmak tabii ki hoş bir durum değil. Her spor branşının kendi kendine yeterli duruma gelmesi lazım ki bu işler sürdürülebilir olsun. Lakin, gel gelelim ki bu kuralı en başta futbol takımı ihlal ediyor. En büyük yatırımlar futbol takımlarına yapılıyor ve ne yazık ki futbol takımı için harcanan paralar, yapılan transferlerden oluşan zararlar, maddi borçlar hep diğer branşlarda küçülmeye giderek telafi edilmeye çalışıyor. Çok uzağa gitmeyelim. Galatasaray Futbol Kulübü'nün bugün borç batağından olmasının yegane sebebi futbol şubesi için yapılan bilinçsiz harcamalardır. Artık futbol şubesi kendi kendine yeter halde olmaktan uzaktır. Bu sebeple kulübümüz orada asgari ücretin biraz üzerinde bir maaşla çalışan yüzlerce çalışanını kapı dışına koymuş, dahası sezon başında basketbol şubesine verilecek bütçeden de kesmiştir. Buna rağmen Potanın Aslanları kupada finale yürümüştür.

@mehmetsunu

kafa mı iyi? bisiklete karşı düşmanca tarafgirliği nereden çıkardın? futbol kulüplerinin devlete olan alacaklarının silinmesine karşıyım, devletin spor kulüplerine stat yapmasına ise kökten karşıyım. zift çekerek mi cevap yazıyorsun? kafanda kurup cevap yazma bana. futbolun parası futbola, basketbolun parası basketbola. zaten son yıllarda branşlar arası para aktarımı da yasaklandı. bunu bir şekilde yapmaya devam ediyorlar, denetimler arttıkça bunu hiç yapamayacaklar zaten, boş konuşma.

İlk defa bir bisiklet yarışını baştan sona izledim ve izlerken çok eğlendim :) Bir yarışta ne kadar çok şey yaşandı öyle, yola atlayan yayalar, bolca düşmeler(izlerken üzülüyorum ama kabul edelim, seyircideki heyecan artıyor), mangalı görünce kahkahayı bastım bisiklet yollarımızı paylaştığımız mangallar olmazsa olmazdı, o siyah poşet, yolda sırıta sırıta giden bisikletli, bi gözüm hep bu sayfada zaten, Kudret abimizi görenlerin ekran görüntüsü alması, ve yarışı iki kanalda yayınlamaları, reklam oldukça diğerine geçmek, NTV spor spikerlerinin trt'ye alternatif amiyane tabirle geyik yapması, o muhabbetin içinde inceden her yere göndermeler, organizasyon hakikaten trajikomik, rekabet düşük ama eğlencesi iyiydi.. Tek üzüntüm kaza yapan bisikletlilerin hastaneye kaldırılacak kadar ciddi yaralanmaları oldu

• Beğen
@hashus1099

O zaman devletin, belediyelerin parasıda devlete ve belediyelere dolayısıyla vatandaşa kalsın. Bak o zaman o bükülmez bilek, süper kahraman anlı şanlı fitbol kulüpleri nasıl mabadları üzerine oturuyorlar.
kusura kalma fitboldan, seyirciden gelecek para o fitbolcuların tuvalet kağıdına yetmez. Boş lakırdılara karnımız tok...

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Ahmet Onur Çakmak

Bu adam niye bütün fotoğraflarında ağzını yüzünü büküyor böyle :D 1 tanesinde bile pozu yok :D küfür eder gibi ya :D

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
@hashus1099

Hitap şeklinde bir sıkıntı mı var, siz dedim özellikle? Madem kadın basketbolundan devam ediyoruz; bu takım parayı basmadan da şampiyon oldu geçen sene çok mütevazi bir kadroyla, Nuria, Sancho, Dubljevic, Bone ve Kasas. Durum şöyle ki bu takım bu sene de ''PARAYI BASMADAN'' şampiyon olacaktı ama en önemli oyuncularımızdan biri maaşı ödenmediği için ülkesine döndü. Yani diyeceğim o ki öyle futboldan parayı alıp kadın baskete yatırıyoruz, en iyi sporcuları alırsak ebem de şampiyon olur durumu yok ortada. Sizin kafanız da bahsettiğiniz şekilde ekonomik çalışıyor, sporsever değilsiniz bunu anlıyorum. Diğer branşlara büyük kulüpler yatırım yapıp göz önüne yatırmadan nasıl ilgi gösterecek taraftar acaba, sizin aklınız buna eriyor mu? Futbol yoktan yere mi varoldu? Ünal Aysal kendi demedi mi, ''Biz yıldızlar alacağız, yatırımlar yapacağız ki taraftar ilgi göstersin'' diye. Siz sporun gelişmesini sağlamayın zaten, siz futbol izleyin, milyonlarca dolarlar yatırıp ligde galibiyet alamayan takımımızı izleyin, Sabri'nin göbeğini, Bilal'in şutlarını izleyin, iyi seyirler...

@Zekeriya Çab
futbolu sevmeyebilirsiniz, sizin için yararı kalmamış da olabilir. futboldaki tahammülsüzlük bu kadar artmışken, derbilere rakip seyirci bile almıyorken futbol bana da anlamsız gelmeye başladı, hele bu spor bu kadar endüstriyelleşmişken. ancak futbol kulüpleri borç batağındaysa kendi batacak, batacak ki bir şeyler değişecek. oyuncu yıllar boyunca 1 kez yetişti, arda. o da galatasaray'dan gitmeseydi bugünkü seviyesine gelemeyecekti. burada kaldığı süre boyunca ne kendine baktı, ne de biz ona baktık. yeterli rekabet ortamı da yok. zihniyetin değişmesi gerekiyor, sadece futbolda değil, tüm branşlarda. yatırılan para voleybol-basketbolda da oyuncu getirmeye harcanıyor. bir diana tuarasi, bir alba torrens gittiği takımı şampiyon yapıyor işte.

@Ahmet.KOÇ
ya holding sahipleri spor kulüplerini yönetiyor, bugün galatasaray kulübünün yönetimi liselilerin kulüp üzerinden geçinmesi için koca camiayı yiyip bitiriyor. profesyonelleşmiş, şeffaf bir yönetim yok. paranın nereye harcanacağına başkanın kardeşi karar veriyor. kulüp profesyonelleşse spor anlayışı geri kalıyor işte.
en büyük yatırımın futbola yapılması çok doğal, bizim şampiyonumuz, ingiltere'nin alt ligini birinci bitiren kadar yayın geliri alamıyor. futbol büyük bir endüstri. bu endüstriyi de, fiilen içinde olmamış başkanlar yorumlayamıyor, ortaya çöp transferler çıkıyor.
eurocup finaline gelirsek, çok büyütmemek gerek. kızılyıldız euroleague'de efes'in %10 bütçesiyle bizi eledi, bu daha büyük olay. yoksa ec, mvp'si mccollum olan düşük bir lig. :) baktığımız zaman galatasaray'ın da yerli tek bir oyuncusu yok takımı finale taşıyan. sinan ve göksenin bu yıl yalnızca yardımcı parçalar oldu. efes veya ülker yardımıyla fenerbahçe, hangi yerli oyuncuyu basketbolumuza kazandırmış ki?

• Beğen
İstanbul etabının tamamı için link var mı arkadaşlar?

Son 13 km.yi bulabildim.

Arkadaşlar kısacası üç büyüklerin filan bisiklet takımı kurması hayalden öteye geçmez. Bu böyle biline... Hayalini bile kurmak abesle iştigaldir aslında.

Uzun yillar boks yaptim
Vucut gelistirme yaptim
Futbol basketbol takildim
Bisiklete ise son 2 yildir icindeyim
Yasim 26
2 universite 2 farkli buyuk sehirde ömur tukettim

Bu camialarda toz yutmus biri olarak diyebilirim ki ben hayatimda bu kadar cok aglayan bir camia gormedim
Afedersiniz de cogunluk hanimevladi aglak grup mudur usta anlamadim ben ya

@mehmetsunu

verdiğiniz örnek yanlış. belediyenin parası belediyeye diye bir şey olamaz. doğru örneği vereyi mi?
nüfusa oranlı yatırım. istanbul'un yatırımıyla bayburt'un yatırımı bir olamaz, ne kadar ekmek o kadar köfte. anlama kabiliyetinize bırakıyorum.

@taner07

çoğul şahısla hitap etmeniz üslubunuzu yukarı taşımıyor. saldırgan konuşmanıza gerek yok, herhalde gün boyu başka konulardaki tartışmalar nedeniyle tansiyonunuz yükseldi, buna veriyorum.
kadın basketbolunda, tuarasi, torrens vb.e parayı basmadığın sürece euroleague'de şampiyon olamazsın, alt kategoriler, bir şey ifade etmiyor. amerika'dan getireceksin oyuncuyu, o kadar.
sporsever olmadığım iddiasını, realist bakmama bağlıyorsunuz. bakın sizi uyarıyorum, çok seviyesizce tespit yapmaya çalışıyorsunuz, fikirlerimi tartışabilirsiniz, ama bana laf atmayın, böyle yapacaksanız da mesajlarımı görmezden gelebilirsiniz.
ben sevdiğim sporları izliyorum zaten, benim takip ettiğim spordan pay almak sizi niye bu kadar ilgilendiriyor? o kadar sinirlenmişsiniz ki tahrik etmek için konuyla alakasız ifadelerde bulunuyorsunuz. futbolda kazanmak da var, kaybetmek de. neyse ki kazanamamayı dert etmeyecek, her zaman kazanamayacağımızı bilecek kadar bilinçli bir insanım. umarım futbol taraftarı değilsinizdir, çünkü kaybetmek sizi bu kadar sinirlendiriyorsa sıkıntı yaşayabilirsiniz.

https://pbs.twimg.com/media/Cg0yh_wUgAEak1a.jpg

facebook bisiklet sayfasında olay anının fotoları daha mevcut

Geri