Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

Sonuncuyu seyretmiş olma ihtimalinin hala olduğu bir İstanbul etabında geride bıraktık.
Saat 12 de başlayacak olan yarış için 9 da trafiği kapatmaları - batsın bisikleti düşüncesinin sokaktaki halkta filizlenmesi için yapılmıştır.
Ben organizasyonda bir eksiklik yada boşluk görmedim. Gecen sene insanlar ve polisler daha duyarlıydı kaldırımda kalmalarını söylediğinizde hemen kaldırıma çıkarlardı ve polisler daha aktif çalışıyorlardı. Benim gördüklerim sadece durdular yolun ortasına kadar çıkıp seyreden olunca hiç bir müdahale gelmedi.
Bu anlatılmaz yaşanır.

image.jpeg
Tüm dünya bulduğumuz her yerde kebap yapımızı hala daha fes giydiğimizi ve Arap harfleri kullandığımızı düşünebilir, son derecede haklı ve isabetli olur.

Acilen 3 büyük futbol takımının (ki aslında spor takımları) bir bisiklet takımı kurup bu ve bir kaç dünya yarışına girmeli. Hatta bunun için bir imza kampanyası ile takımlara iletilmesi gerekir. Aşağı yukarı 5 milyona güzel bir takım kurulur ve yıllık 1-2 milyonu geçmez masrafı ki önümüzde Torku gibi bir örmek var.

Scudo
@drumbanger

Uzatmaya gerek yok bence. Bende söylerim 2-3 şey sizde söylersiniz gereksiz şekilde uzaaar gider. Ozan Duran a söyledim ben özelden neyi kastettiğimi

Bence İstanbul görsel olarak müthiş malzeme veriyor, yapılacak bir iki düzenlemeyle -gereksiz git-gel'ler ve U dönüşleri, yolların bakımı ve temizliği, organizasyon güvenliği vs.- kesinlikle bu turda olmalı. Bugünkü etaptan çıkarılması gereken çok ders var, bunların üstüne gidilirse bence iyi bir iş çıkarabiliriz. Fakat sevgili polisimiz "1 Mayıs'a Polis Bayramı'na" nasıl hazırlanıyorsa burada da aynı önlemi almalı, bütün parkur ablukaya alınmalı ki minimuma indirebilelim kaynakçı ve mangalcı sayısını.

@Zekeriya Çab

Keşke üç büyükler düşüncesi pratiğe dönüşse. Ama bizim büyükler bırak bisiklet takımı kurmayı, futbola daha fazla para ayıralım diye var olan branşlardaki takımların bütçelerini kısıyorlar.

@orhca

Adamla aramda 3 metre yok. " Gorillllaaa " diye bağırdım,yüzüme bakmadı namussuz :) Ama adam yara bere içindeydi,hak veriyorum.

Tur hatıraları :) Yalnız görevlilerin birbirleriyle haberleşmesi berbattı.

CAM00501.jpg
CAM00500.jpg
CAM00499.jpg
CAM00497.jpg
CAM00494.jpg
CAM00493.jpg

Vee finishten yarım saat sonra bulduğum matara :) Evet arkadaşlar profesyonel sporcu matarası foruma özel 99 TL,kargo benden :)
CAM00496.jpg

Sehir içinde gereksiz turlar yerine sariyer Beykoz Florya maltepe Sahillerinin içinde oldugu güzel bir rota yapılabilir diye düşünüyorum

@Ahmet.KOÇ

Bu iş ilgi meselesi.Ne kadar ekmek o kadar kofte

Kac tane bisiklet sporuyla ilgilenen insan varki ozel klupler milyon euro yatiracak bu ise

Futbol milyarlarca insanin tutkusu
Bisiklet yuzbinlerin

Bizim ulkede ise yuzde 1 belki

Tabiki para gelen ilgi gelen yere yatirim yapmak daha mantikli

Sporcularin protein ihtiyaclatini, mangaldaki tavuk kanadi kokusuyla giderdikleri tur olmustur.
Arkadas gordugunuz her yesilde mangal yapmak zorunda misiniz? Hafta sonlari halic'in uzerinde bembeyaz bir bulut olusuyor ya?
Yaris gunu de yapmayiver su mangali. Git yaris izle.

@mehmet roy Haklısınız, para getiren alana yönelmek bir ticarethane aklıyla daha mantıklı. Yalnız, bu büyük kulüpler, başkanları ve yönetim kurulları "Biz Türk sporunun öncüsüyüz" diye ortalıkta dolaşıyorlarsa en azından kulübün bir amatör şubesi olarak bir bisiklet takımı kurabilirler. Her şey para demek değil. Bir spor kulübü olarak, eğer Türkiye'nin üç büyüğünden biriyim diyorsan bu gücünü akıllıca kullanıp halkın bisiklet sporuna olan ilgisini ve özentisi artırmak için de kullanabilirsin. Bir Galatasaray taraftarı olarak, kulübümün yapmış olduğu saçma sapan yerli-yabancı oyuncu transferlerinden son derece rahatsızım. Hayatımız boyunca kazanamayacağımız milyon dolarlar eurolar hiç oynamayan kıytırık topçulara veriliyor. Bunlara verilen paranın yüzde biriyle rahatlıkla bir bisiklet takımı kurulabilir ve bu büyük kulüpler bu bisiklet takımlarını idame ettirebilirler. Her sene futbol takımına ayrılan bütçenin yüzde birini bisiklet takımına ayırsalar seneler boyu varlığını koruyabilir o bisiklet takımı. İş sonunda zihniyete dayanıyor. Varsa yoksa futbol bu kulüplerin başkanları için. Şu andan hiçbir kulübün başında bisiklet sporuna gereken ehemniyeti ve saygıyı gösterebilecek kapasitede bir başkan görmüyorum.

Dağ bisikleti ile pelotona dahil olan abimiz ünlü bir takımla görüşmelere başlamış sanırım..
:)

@Ahmet.KOÇ yarış bittikten sonra bisikletle havalimanına mı gitmişler? Hem 18 km fazla var hem de rotada bakırköyde finish gözüküyo

İş yine her zamanki gibi birbirine gol atma çabasına dönmüş..Ahh ah.. klavyeden nameler forumda olur hep böyle hengameler..

@Bora_s
Kardeşim şaka mısınız ya kim kadının ödül olarak podyuma çıkarıldığını söylüyor?
Sadece sizin gibi insanlar bu durumu böyle farklı yerleriyle algılayıp farklı yerlere çekiyor. Biz biraz daha güzel bir görüntü oluşmasını istiyoruz sadece... Adam taytla formayla podyumda yanında takım elbiseli beyaz saçlı amcalar muhteşem bir görüntü gerçekten.

@Kuzey Ege
Abi sen bir sorsana o insanlara yarış olduğundan haberleri var mı? :D

Geri