Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

arkadaşlar bence fazla abartmayın olayları, büyük turları izlediğimizde de yaşanan olayları görüyoruz fakat bu tur da gereğinden fazla yaşandı. ben açıkcası diğer turlar da yolun karşısına geçmeye çalışanı çok görmedim ama bisikletiyle eşlik edeni gördüm. yol kalitesine de bu kadar takmayın bence fransa da gördük arnavut kaldırımlı ama toprakla harmanlanmış bir de üstüne yağmur yağdığında yolun durumunun nasıl olduğunu veya ellerini uzatıp da sporcu sakatlayanları da gördük. onun dışında dönüşler biraz sıkıntıydı ve daha iyi önlem alınabilirdi.benim gördüğüm yarışın olumsuz yönler karşıya geçmeler ve asfaltdaki kum birikintileri. onun dışında poşet olayı vb. gibi olaylar diğer turlarda da yaşanabilir.

Scudo
medyaya göre her şey harika ve mükemmel geçmiş, size de tanıdık geldi mi bu hal :) ayağımın altı pekmez yala yala bitmez

tv'de hayaller gerçekler kuşağı, "aganın sözü üstüne söz olmaz"ı da ekleyerek yaptığı eserin üzerine tüy dikmek suretiyle vatani vazifesini yerine getirdi beyefendi. Kapatayım ben sinirlerim horon tepmeye başladı.

@Berke geçen seneye göre podyum iyi bence, ben daha kötü olacağını düşünüyordum. tabii buna sevinmemiz lazım ama geçen sene gibi olmadığına seviniyorum.

• Beğen
Tepkiler: sabitkamera
Benim de dahil olduğum organizsyonu eleştiren arkadaşların endişesinin sebebi TUR'un geçmiş yıllardaki başarısı sonucu World Tour takvime girme şansı oluşmuşken her şeye iki kat dikkat edilmesi gerektiğini düşünmemiz. Bu şansı kaybettiğimizde (umarım olmaz) siz de bizlere hak vereceksiniz. Yani büyütülecek bir şey yok demeyelim. Büyütelim ki bu hataları düzeltsinler.

Fransada millet kör kütük sarhoş ve yığınlar halinde her yerdeler, son etaplarda hatta öyle bir kalabalık oluyorki yola baktığınızda aha şimdi birine çarptı çarpacak diyorsunuz, hepiniz biliyorsunuz o manzarayı zaten. Zil zurna sarhoş bir güruhun içine dalıyor bisikletliler, ufak tefek elle tacizler ve önde takım taklavat koşturan deliler olmasına rağmen sporcunun düşmesine veya yavaşlamasına sebep olacak hiçbir şey olmuyor. Finish'de alkışlayan birkaç kişi gördüm galiba, geri kalan cep telefonuna sarılmış çekip ne yapacaksa artık.

Emin olun, bu hafta da antrenmanı türkiyede yapalım hava değişimi olsun diye gelmediyse o takımlar ben de zfr değilim.

Ntvde güzel bir detay vardı.etaplı yarışlarda sadece etabı kazanana ödül veriliyormus bizdeyse ilk 3 e veriliyor.sizce bu iyi mi yoksa gereksiz mi ?

@mehmet roy
Kesinlikle katılıyorum. Yukardaki yorumlara bakarsak bizim bu bisiklet işini bırakmamız lazım. Ne kadar karamsar yorumlar var. Eksiklikleri reklam yapmayı değil onları nasıl kapatırız diye çabalamalıyız. Ama yok biz organizasyon yapamıyoruz. Zaten böyle biz Türkiyede şansa yaşıyoruz. Yok aktarıcına poşet takılmış hahaha ne komik . Bunlar bizi yermekten başka işe yaramaz.

@Zfr

Ne demek istediniz ben gram anlamadım, cahilliğime verin; açık açık yazarsanız ben de anlayayım :)

@Berke

Kadin bedenini odul niyetine podyumda teshir etmek dogru degil, ama ne yazik ki bugune kadar gelmis devam ediyor. Kadinlarin yarislarinda da podyumda erkekler opsun hatta, madem boyle bir uygulama var...

@onur_özkan

Bence sadece etap birincisine verilmesi daha uygun. İlk üçe verilmesi seremoniyi çok uzatıyor. Sporcular saatlerce pedal çevirdikten sonra yorgun halde geliyor finişe, kimi doping numunesi verme derdinde, bir sonraki günkü etap farklı bir şehirde. Biraz otelde dinlenip, hemen ardından uçakla seyahat etmeleri gerekiyor. Onları gereksiz bir şekilde yormamak ve zaman kaybetmelerine sebep olmamak adına uzun bir ödül töreninden kaçınılması gerektiğini düşünüyorum.

@BicycleLover

Bu sporun geleneğinde vardır, ödül töreninde kadınlar podyuma çıkan sporcuları öper. Geçen seneye kadar bu bizde de oluyordu ama bir etaptan sonra, paldır küldür kaldırıldı.
Kadınların podyuma çıkmaksını ödül olarak görüyorsanız o sizin sapkınlığınız. Ben öyle görmüyorum, görüntüye güzellik kattığını düşünüyorum. Sapkın düşüncelerim olmuyor.

Ben hala turun Istanbula uğramaması gerektiği kanaatindeyim.Paris etabı gibi yapmaya çalışıyorlar ama Istanbul Paris degil

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
@Ozan Duran

İğneleme yaptınız. Bu sefer böyle denk gelmiştir. Başka sebebi vardır. Adamlar çıkıp, aman günah koymayın bayanları dicek hali yok. Ne bileyim :D

@BicycleLover

Diyecek halleri var. Demişlerse hiç şaşırmam. Ayrıca "bayan" değil, kadın. Unutmayalım lütfen.

En kötü ihtimalle İstanbul'u turun ikinci gününe koymak lazım bence. İlk gün biraz akılda kalabiliyor.

Geri