Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

Scudo
Epeydir nasip olmamıştı, canlı olarak görebilmek, bu sene arkadaşları da toplayarak götürecektim Pamukkaleye :D Etapları.... neyse bu senede tvden demekki :D

@Hasan Saylık
Benimkisi sadece bir hicivdi. :) ama yaşamadığım bir duyguyu-daha once hiç canlı izlemedim yarışları- bana yaşattınız diyebilirim :)

Ben şunu anlayamadım. Kapadokya etabı sadece kapadokya özelinde dön baba dönelim tarzında bir etapmı olacak. Hani bisiklet yarışlarında ilk gün koşusu olurya şehiriçinde git gelli devam eder kısa mesafedir, ismi dilimin ucunda çıkaramadım şimdi. Biri bir hatırlatırsa helal olsun diyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: cihan cambaz
@kutlucan

anında yanıtım helali hoş olsun.

İstanbul etabı 24 Nisan'da, aynı gün (link) da var. Umarım parkurları kesişmeyecek şekilde ayarlamışlardır, zira pro bisikletçilerin arasında koşmak istemem :)

• Beğen
Tepkiler: selmantuncer
Seydişehir- alanya etabının yapılma ihtimali yok neredeyse. Çok tehlikeli bir yol gidiş geliş.O yolu kapatacak bir güç yok bence çünkü kamyonların en işlek yolu.Olsa bile sürekli iniş çok tehlikeli bir etap olacaktır asfalt kalitesi ise ilk 80 kilometre berbat bence tur olursa bu etap çok can yakar.

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
@Ozgurama

Bence de bu tur'un gelmiş geçmiş en tehlikeli etabı olacak.

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
@Mustafa.Şimşek
Muhtemelen parkur değişecek. Eğer geçen yılki parkur olursa yarı maraton ile kesişir. Belki bu yıl yarış parkuru tamamen anadolu yakasında olur.

Ben de yari maratonu koşup bisiklet finishi izlemek istedim sultanahmette, bakalım nasıl halledecekler bunu..

@fatihözüdoğru
Ben de nevsehirde yasayan biri olarak cok sevincliyim. Gecis yerlerini de ogrenelim.tam olsun.

@mehmetsunu
Ben se merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Bu arada torku mustafa sayarla anlaşmış tekrardan , bakalım turda ne yapacak bu sefer.

@anıl şentürkk bu da Mustafa Sayar'ı kimin dopinge yönlendirdiğini açıkça ortaya koyuyor. Lanet olsun bizdeki spor ahlakına. Eğer TUR kadrosunda yer alırsa Torku'yu DESTEKLEMİYORUM.

@taner07 socrates'in mart ayı sayısında bu doping olayı çok güzel özetlenmiş süreyya ayhan tarafından , biri geliyor bak bu süper herkes kullanıyor testlerde çıkmıyor deyip sporcuya veriyor ve sonuç ortada. direkt olarak sporcuyu suçlamak yanlış olabilir , düşünsene sana yol gösteren birileri var o an bulunduğun konumu o insana borçlusun şu ana kadar sana hep faydası dokunmuş ve sana diyorki "bunu yapmalıyız" hayır diyebilmek büyük irade ister. Mustafa sayar bundan sonra dopingsiz yarışacaksa ( ki biyolojik pasaportu var artık çok kolay değil doping yapması ) bana göre hava hoş ancak doping öncesi çok bir yeteneği olmadığı gibi doping sonrası da etkileyici hatta dişe dokunur bir performans sergileyeceğini düşünmüyorum. Sene başında masrafları kısmak için kırk takla atan torkulu yöneticiler ne olduysa TUR'a kadar yabancı bir hocayla anlaşıyor sonra yokuş etaplarında hiçbir şey yapamayacaklarını anlayıp "yokuşçu" mustafa sayarı takıma katıyor...boşuna masraf bence , strava verilerine göre yeni ve genç birini bulsalar çok daha yararlı olurdu açıkcası.

@Angel hocam , contador ile mustafa sayar karşılaştırması çok rahatsız edici olmamış mı? yani olaya şöyle bakalım contador dopingsiz ( en azından henüz bilinen bir şey yok) tdf , giro , vuelta kazanmış bir dostumuz ve mustafa sayar ise tour of turkey'de sonuncudan bir önceki sporcu olmuş doping yaptığı tur'un önceki sezonunda.
Sizi de anlıyorum demek istediğiniz " doping sonrası contador'un dönüşü sorun değilken mustafa'nın ki niye olsun diyorsunuz , gayet doğru bir düşünce.

@anıl şentürkk hocam zaten contador u seven biriyim. gıcık kaptığım bir bisikletçi değil. o da zamanında dopingli çıkmış ama sonradan dopingsiz yarışlar kazanmış. mustafa sayar da aynısını yapabilir belki. kazanamasa bile doping yaptı diye sürekli yapacak değil ya. herkes 2. bir şansı hakeder

@Angel Contador'un kanında clenbuterola rastlandı ve bu ürün etlerde de bulunan bir ürün ve kendisi bilerek almadığını söyledi ayrıca aldığı ceza sadece 6 aydı yani gerçekten doping yapan birine ceza 6 ay mı verilir? Ayrıca Contador'un kariyerini burada tartışacak değilim adam bırakın gençliğini çocukluğundan itibaren yıldız olan bir adam; Mustafa Sayar'ın ne başarısı var? Bir anda ortaya çıkıyor ve turu kazanıyor ve sonrasında beklenen son DOPİNG. Benim asıl kızdığım şey bunu yapmış olmaktan hiç pişmanlık duyulmamış olması ve takımın istediği doğrultusunda yapılıp sahip çıkılması. Mustafa Sayar tabi önüne böyle bir fırsat sunulmuş kullanacak, ama siz bunu yapan adamı yücelterek yapıyorsunuz en büyük hatayı. Mustafa Sayar gittiği her yerde krallar gibi karşılanıyor ve öyle de muamele görüyor, aynı şekilde forumlarda ve sosyal paylaşım sitelerinde adama tapılıyor böyle olunca benim de sinirlerim zıplıyor. Mustafa Sayar eğer dopingsiz olarak gelsin yine TUR'u kazansın, o zaman saygı duyarım onun ikinci şansı hakettiğine. Bu sene nerdeyse çoğu takım ve önemli sporcular gelmiyor, onun için bir fırsat; doping yapmadan kazanırsa size derim ki bu adam ikinci şansı hakkediyor. Ama yarışa katılıp zar zor bitirip, Elmalı'yı sprinterlerle beraber çıkarsa siz de benim görüşüme katılacak mısınız?

NOT: Contador'un doping cezası bittikten hemen sonra 2012 Vuelta'yı, sonrasında 2014 Vuelta'yı ve de geçen sene Giro'yu kazandı.

Geri