Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

2-3 'üncü gruplar şansını kaybetti,lotto baştan ultra çıkış yapınca ,torku cevap veremedi.

Scudo
@Atilla G. Evet ülkeyi toptan sallama çay yapıp sıcak suya koysak güzel bir şey çıkar ama iç Anadolu çok çorak. Kapadokya yeryüzü güzel ve nispeten koyadan falan yeşil.

Bir söz vardır hani futbol hiç bir zaman sadece futbol değildir diye. İç anadolu düzlükleride sadece boş araziler değildir, bakmak değil görmek lazımdır şöyle güzellikleride ihtiva eder. Hele kapadokya bin katlı bir coğrafyadır kendisi hakkında ileri geri konuşanlar çarpılır mazallah..indir.jpg

• Beğen
Tepkiler: Tüfekci
@Ahmet.KOÇ şu kç kadar svilengrad ta var velodrom. hocam heves yok, allah için şuan tv de izliyorum doğru düzgün seyirci bile yok etapta. halkımızın ilgis yok

İstanbuldan baslayip artvinde biten karadenizin yaylalarinda alpleri aratmayan bir cumhurbaskanligi bisiklet turu yapilana kadar ben yokum.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
belliki lotto stratejiyi önceden koydu ,rüzgara rağmen düzde müthiş bir tempo ile yardırmak çapraz gidildi ,iki sıra oluştu.arkadakiler ne olduğunu anlayamadan 2 ve 3 gruba bölündü. takdik mükemmel.

40 km kaldı ,,24 kişi önde...

Solda froome, ortada bizim Markov, sağda da tanımadığımız başka bir bisikletçi.
(X ülkesinde yapılan başka bir muhabbet)

Şaka bir yana, kim bu ortadaki kayıp genç yıldız ?

@Wasabie abi bu rüzgarda kimse orada ayakta duramaz gibi geldi bana. Arabayla bile 80-90 üzerine çıkmanın tehlikeli olduğu bir hava.
Kavşaklardaki tabelalara bakın sağ-sol yalpalıyor.
Ağaç olsa o rüzgar bu hızlara çıkamaz. Duble yol yapılınca iki yanına lütfeden ekilmiş ama sulanmazsa yarısı ölür. Toprak erozyona uğruyor. Konyalı Aksaraylı çiftçi habire ekelim gelsin paralar ama tarla sınırına iki ağaç dikelim demezler. Duble yok 3-5 sene önce yapıldı 1000 yıldır insan olan çoğrafyada 2 tane ağaç ekilmezmi arkadaş.

kudret paşa abi etap birincisine verilen 200 bin mil uçuş kafamı karıştırdı. acaba diyorum kara milimi yoksa deniz milimi.

• Beğen
Tepkiler: mahmut koç
Ahmet 6 dakika geriden gelen grupta hep önlerde çalışıyor. Konya'da podyum yapmayı istediği aşikar, ama kendini bu kadar yormaması lazım. 4 tane daha sprint etabı var. Gücünü bunlara saklamalı. Greipel de bugün yarın turdan çekilince şansı daha da yüksek podyum için ilerleyen günlerde.

Hazır ana akım kanallarından birinde yayın yakalamışken sesimizi duyurmaya çalışalım derim ben. Twitter'dan berkemceylan, sarpergunsal, ntvspor'u etiketleyip #turntvspor'da hashtagiyle bisiklet yollarına park edilmemesi ve kapatılmaması gerektiğini, sağ şeridin bisiklet için yasal hak olduğunu, bisiklet yanından geçerken 1.5 metre aralık bırakılması gerektiğini ve kavşak dönüşlerinde bisikletin önüne kırmamak gerektiğini hatırlatmalarını rica edebilir misiniz? Ben ettim, henüz yayında dile getirmediler.

@Zekeriya Çab hocam bildiğim kadar anlatayım bu bölgenin toprağı maalesef ağaç yetişmesi için uygun değil aşırı sert olması dolayısıyla ağaç kök salamıyor. Tabi kuraklıkla birlikte bir çoğu yok olup gidiyor. Diğer taraftan Torku Ankara yolunu ağaçlandırmak için 10 yıldır ciddi uğraş içerisinde ama maalesef ağaçlar hala fidan gibi küçücük. Sulama için yıllık harcadığı para nedir bilmiyorum ama yaz aylarında devamlı olarak tankerler sulama yaptığı halde.

Yarış için konuşursan Aksaray yolundan organize sanayii içerisinden geçselerdi hem ben seyredebilirdim, hemde konya sanayii tanınmış olurdu.

Açtım yan ekrana da yarışı, mesaiye devam :cool:

Dosyalar

• P_20160426_154119.jpg
    P_20160426_154119.jpg
    66 KB · Okunma: 53
@Tüfekci evet okadarını tahmin edebiliyorum zaten Kapadokya'da da çok az ağaç türü yetişebilmiş ama bildiğim kadar Çin'de sadece kereste için olan çok geniş yaprak bir ağaç türü kayaya bile kaksalıyor.
1-2 ayda bir sulama olamaz 3-5 günde bir sulanacak tankerle olacak işler değil zaten damlam sulama yapılacak yada belirli bir bölgede ağaç serpilecek sonra taşınacak var yani çözüm. Evlerin bahçeleri hep söğüt oluyor yani bakınca devletin yapmasıyla olmaz insanlar bakacak.

Geri