Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

Yarış bitti Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER'le birlikte bende finishteydim. Müdürümüzün tören merasimi sırasında fotoğraflarını çektim. İki tane de suluk kaptım takımlardan.

Scudo
formalarla ilgili bir sorum olacaktı.

TUR 2016'nın formalarını bulabileceğim bir mağaza, site var mı acaba? genel klasman, tırmanış formalarını kastediyorum.

Resmi site ne kadar dandik. Ne genel kalasman lideri ne diğer mayoların bilgileri var. Bilmezsen işi budur sonu.

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
tur güzel gidiyor :) başlamadan çnce çok bienlerin atıp tutmalarına rağmen izlerken zevk alıyorum.

Polemikleri bir kenara bıraksak da yarışı konuşsak artık. Tamam ülke hakkında iyi kötü düşüncelerimiz var ama her mesaja bunları yansıtmasak da, hali hazırda yapılan yarışı değerlendirsek daha iyi olmaz mı ?
Elbette şu etapta üst seviye daha fazla takım ve bisikletçiyi görmek, hepimizi gururlandırırdı ama olmadı maalesef. Artık seneye olacak inşallah. Bu sene bütün hatalardan ders alma senesi. Umarım bundan sonra az kazalı, sorunsuz ve rekabetçi bir tur olur. Gelin artık turun keyfini yaşayalım. Sırf laf atmak için konuya girip ana konumuzu değiştirmeyelim. Gerekirse 2. bir konu açıp tur'un eksikliklerini ve seneye daha iyi neler yapalabilir diye tartışalım. Bunuda ilgisiz de olsa ilgililere iletelim.

Şahsen vaktim yok yarışı komple izleyemiyorum fakat, şu iki günde yaşananları görünce ve öncesinde turun hazırlanışı gelişi güzel ve Türk işi son güne bırakılmış olduğundan izlemiyorum, izlemeyeceğim bu sene.

Tam sonuçlar açıklandı. Ahmet örken 21. bitirmiş etabı 3 dakika 58 saniye geride kalmış ki gayet iyi bir sonuç olduğunu düşünüyorum ben.
Nazım Bakırcı 7.52 geride bitirmiş, Mustafa Sayar da Andre Greipel'in olduğu grupla beraber 7.55 geride gelmiş. Eklemekte fayda var, geçen yılın galibi Durasek de aynı grupla 7.55 geride gelmiş. Diğer dikkat çeken iki isim de birincinin 2 dakika 22 saniye gerisinde küçük bir grupla finişe gelen Adam Hansen ve Davide Rebellin.

(link)

Genel klasman sıralaması

Przemyslaw Niemiec (Polonya) Lampre - Merida 1. etap birincisi
Pello Bilbao (Ispanya) Caja Rural-Seguros RGA 2. etap birincisi
José Gonçalves (Portekız) Caja Rural-Seguros RGA

Bugünün kazananı Bilbao. Tebrikler
gettyimages_524074138_670.jpg

Adamım Adam Hansen şu an 17. sırada. İlerde üst sıralara doğru kayar. TORKUdan Ahmet Örken 21 sırada.:harika: Sanırım genel klasmanda kürsüyü hedefliyor. Lotto takımı sonraki günlerde açığı kapatır ve üst sıralara kayar. İlerleyen günlerde Greipel canavarının etkilerini göreceğiz. En nihayetinde Lampre Merida bu işi bitirir ve TURu kazanır diyorum.

Ekleme: Bu site çok güzel hazırlanmış. Velocity 216 sayfası için:
(link)

Kapadokya etabını yerinde seyrettik. Kayseriden giden farklı gruplarla yaklaşık bir 10-15 kişi vardık. Öncelikle İstanbul etabına göre daha derli toplu bir yarış seyrettik. Bunda yöre halkının yarışa olan ilgisizliğinden kaynaklanan tenhalığın etkiside vardı. Yöre halkı, özellikle esnaf turizm sezonunun sönük geçmesinden oldukça etkilenmiş ve moralsiz. Her gittiğimizde insan seli olan göreme açık hava müzesi yolunda kimsecikler yok. Yarışmanın bir güzel tarafı yarışın bu yıl yola serilen sıcak ve kaliteli asfaltta koşulmuş olmasıydı. Zaten dünyada bir benzeri olmayan ve topu topu 100 km karelik bir alanın yollarına da mıcır yakışmıyordu. Rüzgarı saymazsak hava yarış için oldukça müsaitti. Yalnız batı istikametinden yer yer 30 km ile esen rüzgar özellikle göremeden uçhisara uzanan tırmanışta yarışçıları bitirdi. Bu durum etap ortalamasının beklenenden düşük gerçekleşmesine neden oldu. Finişte gözlerimiz Torku sporcularını aradı. Ama ön grup içerisinde pedallayan Örken son tırmanışta gruptan koptu. Bitişede oldukça bitkin girdi. Genel bir moralsizlik gözlemledim. Gözlemlediğim bir şeyde yarış için her türlü imkanın seferber edilmesine rağmen her seferinde birazda insanımızdan kaynaklanan sorunlar nedeniyle denizi geçip derede boğulmamızdı. Özelde bisiklet genelde tüm spor branşlarına gösterilen ilgisizlik, mesafeli duruş sporun geleceği açısından bence en olumsuz unsur oldu.

Bugün çok çarpıcı ve heyecanlı bir yarış izledik. Profile baktığımızda zaten bunların olacağını az çok kestirmiştik ama sert rüzgar ve Caja Rural'ın efsanevi takım performansıyla yarışın zevkini çok ayrı bir noktaya taşıdılar ve sanırım dünkü etabın kötü anılarını bir çok izleyene unutturduk. Twitter'dan takip ettiğim #TUR2016 etiketine özellikle yabancı isimler çok olumlu mesajlar yazdı bunlardan bir kaç tanesi çok çarpıcıydı;

upload_2016-4-25_20-33-35.png

upload_2016-4-25_20-33-54.png

Yarış mükemmel oluyor demiyorum, zaten başlamadan önce eleştirdik ve hatalarını gösterdik bu hatalar devam ediyor ama TUR'umuza sahip çıkalım, buradan çok büyük yanlışlar yapılmadan kurtarabilirsek seneye World Tour olma ihtimalimiz var o zaman işte yapamazlar bu saçmalıkları...

Şahsi görüşümdür.
Kesinlikle büyük şehirlerde etap yapılmasın. Tour etaplarının tamamı Anadolu kentlerine yayılsın. Karadeniz ve Doğu Anadolu dağları da etaplara dahil edilsin. Mesela Van'da mükemmel tırmanma rotaları var. Rize'de çılgın tırmanma rotaları var.
Yemin ediyorum ki eğer bisiklet aktivistleri tarafından gerekli eğitimler ve küçük bilgilendirme toplantıları yapılırsa Anadolu insanı bisiklet sporuna büyük şehirlerin insanlarından daha fazla duyarlılık gösterecektir.
Büyük şehirlerin odunlarının sorumsuzlukları yüzünden dünyaya rezil oluyoruz. Ben Anadolu insanına inanıyorum. Göreceksiniz. Etaplar Anadolu'da yapılırsa finişte bisikletçilere mayalı ekmek ikram eden teyzeler bile göreceksiniz. O derece bu sporu benimseyecekler yani.
Gelelim bu günkü etaba. Mükemmele yakın bir yarış oldu. Yola giren tek bir davar olmadı; çünkü Kapadokya bölgesinin halkı aydın insanlardan oluşur ve turizm konusunda da çok duyarlıdır. Bölge imajını olumsuz etkileyecek hiçbir hareket yapmaz. Öyle de oldu zaten.
Bir de Jandarma ve Polis resmen yolda kuş uçurtmadı. Toprak köy yollarını bile ne olur ne olmaz diye kapatmışlar. Yolda her kilometreye bir polis ya da jandarma dikmişler. Kim bunu düşünüp planladıysa Allah razı olsun ondan. Yola beton mikseri falan girmedi yani
Kimse Torku'ya kem küm etmesin arkadaşlar. Yönetimin yarı profesyonel anlayışına rağmen mükemmel bir biçimde yarışıyorlar. Torkulu sporcular her sene üzerine koyarak ilerliyorlar. Belki bu kuşaktan dünya yıldızı çıkmayacak ama şuna eminim ki bu kuşağın yetiştirdiği bisikletçilerden dünya çapında bisikletçiler çıkacak. Torku'yu desteklemeye devam edeceğiz. Yarın Ahmet Örken'den kürsü bekliyoruz, onu da diyelim yani.

@MehmetAliB.

Kim hedefliyor? Adam mı, Ahmet mi...
Bence 2-de şansı yok, ilk 10-a girerlerse iyi...

@seffahcabbar

kesinlikle katılıyorum köyden geçen etaplar olursa bütün köylüler toplanmazsa ben de alper değilim

Diyorumya tur organizasyonu ne kadar mükemmel olsada birazda iş bizim spora bakış açımızda bitiyor. Bugünkü Kapadokya etabında güvenlik görevlilerini tebrik ederim. Nerdeyse abartılı bir güvenlik önlemi almışlardı ve yol olsun olmasın bütün çıkışları tutmuşlardı. Avanosdan startın alındığı paşabağ kadar daha yarışma başlamadan bir yarım saat önce araçla gitmek istememize rağmen izin vermediler. Yöre insanına yolların kapanacağı çok önceden duyurulmuş ama insanların önemli bir kısmı turizmlede doğrudan alakalı olmasına rağmen yarışın yapılacağını bilmiyor bilende ilgisiz. Yarışçılara yol kenarından destekte bulunduk, yalnız jandarma herhalde böyle şeylerin olabileceğine uzakki amirlerinden bu adamlar el kol sallıyor ne yapmaya çalışıyorlar diye uyarı gelmiş. Ne kadar bu tür şeylerin yarışın bir gereği olduğunu anlatmaya çalışsakta anlamadılar. Finişte yarışı seyretmek için gelen 70 lik teyzemiz günün en güzel karelerinden biriydi. Birde federasyon yetkilileri bisiklet kültürüne biraz daha yakın bir izlenim verirlerse iyi olur.

@mehmetsunu

istanbulda haliç çevresinde çok daha iyi organize olunabilirdi,yayalara asla nefes aldırtmayacaktı polis ve zabıta,valla gerekirse jandarma dikecen haliç yoluna.(ya da tankları sokacan şaka şaka )beykoz beylerbeyi arası sabah her kavşak ve yan yollar kapatılmış idi ,burada çok iyi organize olunmuştu ,ama en büyük dikkatsizlik tünele sızan su birikintisi oldu,50 bisikletliyi yere serdi,köprücüğü kırılan olmuş olabilir ,resimde bir yarışçı sol kolu bantlı idi, bunlar eksilere yazıldı,
3 tur haliç çevresinde olması bence yalnış oldu,3 tur sirkeci-yenikapı arasında olsa mükemmel olurdu ,burda yayalar fazla olmaz,yalnız feribota yakın olmayacak parkur.

@Kudret Kurtcebe

Vallahi Eminönü iskelenin oradaki durak kapatılmıştı,insanlar Sirkeci ye kadar yürüdüler yoldan. O sırada bisikletliler geçiyordu,barikat falan da yoktu,İstanbul'da yapılacaksa sıkı önlemlerle yapılmalı.

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm
En önemlisi TUR devam ediyor, iyi veya kötü. Kapanmadı ya, çok şükür.
Kaza bu sporun bir ayrılmaz parçası, tabi ki iyi organizasyon şart.

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm
@Sami Kazak
Tabiki ikincisi, Ahmet Örken. Hatta ikisi de.:) Adam Hansen olağan şüpheli ve kaçış zevki bambaşka. Gönlüm böyle söylüyor ama aklım genel klasman kürsüsünde ikisini de görmüyor. Benim için mücadele etmeleri önemli. Sonuçta ben bu sporun mücadelesini seviyorum.
Astana şehir takımı da uçuyor. Bugün bi tanesi yarışın sonlarına doğru ok gibi fırladı ama yetişemedi.

Geri