Scudo Sports

2015 yılında ekonomik kriz olur mu?

Euro fırladı , dolar zaten aldı başını gidiyor. Maaşlar ise hala aynı. MB müdahalele etmezse 2015 de işimiz bitik.

Scudo
yeni yılda ev sahipleri kiraya zam yapacak, doğalgaz, elektrik, su, tüp, gıda zamlanacak. vergilerde bonus. oh ne güzel devlet kazansın tabiiki ve karşılığını hizmet olarak döndürmeyi bilsin.
bu zamlar karşısında çalışanın hiçbir dayanağı ve işverene baskı yapma dayanağı yok. çünkü iş kanununda zam yapa zorunluluğu diye bir madde yok :)

yani örneğin 2000tl maaş alan biri asgari ücret 2001 TL olana kadar zam alamaz. işverene kardeşim her şey pahalandı iş yüküm arttı bana zam yap dediğinde, işveren vermiyorum ve zorunluluğumda yok diyebilir.

@BF Okuru

nedir bu teori ?

@M.Ozkul

mehmet şimşek ve ali babacan, ekonomiyi bu kadar iyi bildikleri için dokunulmaz zaten, yoksa çoktan ucurulmuslardı

ilkokul 4. sınıf matematik dersi, sıralama sorusu

soru 1) Son kırk yılın ekonomik kriz yılları aşağıda olduğu gibi sıralanmaktadır. Bu sıralamaya göre noktalı yere hangi yıl gelebilir
1974 krizi, 1980 krizi, 1987 krizi, 1994 krizi, 2001 krizi, 2008 krizi, .....

A) M.Ö. 2500 B) 1453 C)2015 D) hiçbiri

Ali Babacan ve Mehmet Şimşek sadece sıcak parayı yönetebildikleri için hala o koltuktalar. 2015 te artık eskisi gibi bol sıcak para girişi olmayacak işte o zaman göreceğiz gerçekten bir şeyler yapıp yapmadıklarını. Keza yapılmadığı açık ve net orta da. Kendileri bile bu düzenin artık inşaat sektörü ile idare edilemeyeceğini itiraf ettiler ama ne yazık ki çok geç kaldılar.

bence cevap M.Ö. bakınız çok ilginç sümerlerde buğday ithalatından dolayı cari açık oluşmuş ve kriz olmuş. krize ekonominin fıtratında var arkadaşlar.

üretim sektörünüz ölüyse hiçbir şeysiniz!!! almanya, japonya vb... dediğimizde bile aklımıza ilk olarak bu memleketlerin yarattığı global markalar geliyor. yani mersoyu alıp biniyoruz havamız cabası. sonra alman geliyor burada ÇATIR ÇATIR 1-2 hafta tatilini yapıyor gidiyor. adam tatil yapsın diye cebine para koyuyoruz :)

videoda en sevdiğim bölüm kalkınma için ülkelerin belirli miktarı tasarruf olarak ayırmaları gerektiğinden bahsedilmesidir. aynı durum aile ekonomisi içinde geçerli bence. ayrıca bu tasarruf böyle oluşan yada oluşabilecek kriz durumlarını da finanse edip gerçekten teğet geçirmek için yada krizi fırsata çevirip krizden galip çıkarak rakip ülkelerin önüne geçilmek için kullanılabilir.

• Beğen
Tepkiler: özel
@Deniz Gökhan Tezcan

Bu memleketin her daim B planı vardır ve bunun özetini geçenlerde maliye bakanı açıkladı.

Ya dış borçlanacağız yada vergileri arttıracağız. Daha güvenilir bir B planı yapılabilir mi ?

Euronun Doların yükselmesi arz talep teorisinden dolayı ithalata olan talebi düşürür ayrıca bizim ithalatımızın büyük bir kısmını enerji sektörü oluşturuyor petrol doğalgaz v.s. bunlarında fiyatlar düştü bildiğimiz gibi ben size şunu söyleyebilirim böyle giderse cari açığın azalacağını görürsünüz ancak kriz olur mu olmaz mı orasını kolay kolay kimse bilemez..

Türkçede paranın tanımını yapmışız bitmiş:
Bunun günahı ne kadar bilâder?

Yemişim krizini..

:islik:

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Cevap B'yi seçmişler zaten sanırım. Bugün 2008 yılından borç çıkardılar bana şok oldum :eek:ut: Oysa Türkiyede yaşamaya başladığımdan beri e-devletten sürekli kontrolümü yaparım daha önce yoktu :confused:
Türkiye'nin her ilinde bu şekilde ceza çıkıyor mu? Yoksa batıda mı çıkıyor diye düşünüyorum ben. :confused:

• Beğen
Tepkiler: akifberkant
@HELEN

bana 2001 yılından borç çıktı. ödediğime dair dekontlar elimdeydi. zamanında 70 lira ödediğim şey için eğer dekontlar olmasa 520 lira, işte faiz indirimi ile 350 lira ödeyecektim. dekontlarınızı atmayın. yasal süre 10 yıl ama ben yine de atmadım ne olur ne olmaz diye. olmaz olmaz dedik oluverdi.

@HELEN

Bana da Prim Borcu Çıktı..Sigortası yatan arkadaşıma'da çıktı...Hatta Arkadaşıma 2000 Lira Çıktı Gitti 80'e Düşürttü...Adam Askerdeyken Devlete Vatan Borcunu Öderken ki aralığın borcu...

@MertAG

arkadaşım düşüncen yanlış. her şeyin fiyatı yükselirse kimse harcama yapmaz, harcama olmazsa cari açık azalır. harcama olmadan piyasa nasıl dönecek?? patronun mal satamayınca ne yapacak seni çıkaracak, sen işsiz kalacaksın. hem paran yok hemde her şeyin fiyatı yüksek.
cari açık böyle kapanacaksa kapanmasın

• Beğen
Tepkiler: GökhanRR
euro 3 liraya 6 kuruş kadar yaklaşmış. bizim paramızın değerli oolmadığını biliyordum ama bu kadar zaman nasıl değerliymiş gibi tutabildiler onu kavrayamıyorum. lira gerçek değerini bulsa da rahat etsek. artık 1 euro 5 lira mı olur 10 lira mı bilemiyorum.

Şu an için petrol fiyatları olası krizin önünde ki en büyük engel, cari açığın büyük bir kısmını oluşturan bu kalemde fiyatlar düşük seyrettikçe ekonomide ki direnç artacaktır. Ancak şirket bazında ciddi sıkıntılar yaşanacağı kaçınılmaz, zayıf TL'nin fiyatlar genel düzeyinde yapacağı yukarı yönlü bazı sektörlerde talep daralmasına yol açarak büyüme ve işsizlik sorunlarını ortaya çıkaracaktır. Burada en önemli nokta kamu bütçesini zorlayacak bir durum oluşmaması halinde devletin gelmekte olan seçimleri de göz önüne alarak yatırım ve teşviklerle ekonomiyi canlı tutmaya çalışacak olmasıdır. Buna güvenerek sektörel olarak olumsuz etkilenenler olsa bile genel bir kriz beklemiyorum. Tüm bunların yanında bizim de Rusya gibi "kırılgan 5'li" de olduğumuz dikkate alınırsa temkinli olmakta fayda var, akşamdan sabaha çok şey değişiyor.

@Hamit E.

Ben sana sadece bir teoriyi aktardım evet halkın refahı düşer ama cari açıkta azalma olur.

Geri