İster ekonomik olsun isterse kıtlık, savaş, hastalık vs..
Artık çok iyi biliyoruzki bunlar ansızın oluşan olaylar değil (sırf birileri istiyor diye) oluşan vakalar.
Biş başka gerçekte şudur:
Toplumu ne kadar endişelendirirsen birikimlerini güven duydukları bankalara yapacaklardır.
Bundan sebepde, bu suni krizleri çıkaranların kimler olduğu sonucu ortaya çıkıyor.
Tarih okuyan arkadaşlar daha iyi bileceklerdir keza ilkokul mezunuyum tarif bilgim sıfır.
Nasılki binlerce yıl evvel yaşayan topluluklar çoğalmanın etkisiyle de tabi başka unsurlarda dahil.
Nasılki başka yerlere göç ettiyseler...
Şimdide, karları azalan büyün şirket sahipleri yeni arayışlar içerisine gireceklerdir.
Bi ülkeye terörist gurup oluştur, hükümete silah sat. silah üreticileri zengin olsun.
Bir virüs oluştur, bir ülkeye bulaştır aşısını sat para kazan. İlaç sektörü.
Savaş çıkart, tıbbi gereç askeri muhimmat sat. her iki sektörde kazansın.
Kriz çıkart, yatırımlar başka şirketlere yönelsin, kriz yaşayan ülke borç almak zorunda kalsın.
Hem ekonomik hem fiziksel olarak dışa mecburiyet yaşasın. vs..
Madem düşüncelere açık bi konu benim görüşümde şu:
Zekat ve fitrenin sadakanın gericilikle anıldığı, adlarının değiştirilip, yardım yaptım diyip kibirlenmeye..
Elbette önce kendimi düşünücem, diğeri acından ölsün ede, bencilliğin adı: yaşamak için öldürdüm e.
Zaten ülkeler dinden kaybetti, halbuki inaçsız topluklar daha moderen diyip inançsızlığın savunulduğu..
Köleliğin adı değiştirilip, eleman yada işci olduğu sürece....
Zenginler istihdam yerine dahada zengin olmak için acımasızlaşdığında.
Kriz de olur, savaş da olur, hastalıklarda olur.
Çözümmü? Ben merkezli her düşünceden mümkün olduğunca uzaklaşıp,
İnsan olarak bizler birbirimize daha fazla hep daha fazla nasıl yardımcı olabiliriz? Uğraşını vermekle olur.
Kendinden başkasını düşünmeyen evet çok güçlü ve zengin olur.
Ama eninde sonunda yine zamanında düşünmesi gereken birine muhtaç kalacak.
Kısa bi hikaye: At ile eşşek yolculuk ediyorlarmış sahipleriyle.
Hayvanların sahibi, Atına çok para verdiği ve değerli olduğu için, bütün yükü eşşeğe yüklemiş.
Eşşek bir süre gittikten sonra, At a sende hiç yük yok bendekinin birazını alırmısın? der.
At ise; hayır alamam sen bir eşşeksin yükü senin taşıman gerekiyor.
Kısa bi süre sonra, eşşek yükün altında daha fazla dayanamayıp olduğu yere yığılıp ölür.
Hayvanların sahibi, değerli yüküne kıyamayıp bunun ölüsünü burda bırkamam.
Kasap a satarım, en azından atın yem parası çıkar diyip eşşeğin cesedini ve yükünü at a yükler.
Yani kısaca İnsan olarak bizler birbirimize yardım etmeyip birbirimizi düşünmediğimiz sürece...
Din ırk takım kavgası yaptığımız sürece zenginler bizden her türlü faydalanır.