Scudo Sports

2015 Salcano modelleri

o kadar farklı kategori bisiklet getir ama cyclocross modelini kaldır :eek:
kategoride isminede yol yarış de bari yarış bisikleti nedir

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çabuk
Scudo
Tasarımı, rengi geçtim. Fiyat konusunda müthiş saçmalanmış.

Geçen yılın bu zamanına göre dolarda 0,35 lik bir artış var, geçen seneki fiyatlarla karşılaştırınca artan fiyatların makul derecede olduğunu düşünüyorum.
Diğer firmaların 2015 modelleri ve fiyatları hakkında bir bilgim yok, o yüzden kıyaslama yapamayacağım.
Renk konusunda bir türlü kendilerini geliştiremediler. XRS 001 modelleri hariç diğer modellerin renk seçimleri ve tasarımları çok zevksiz. Bisiklet renk ve tasarımlarında trend tek renk ve genelde mat renklere doğru yönelirken Salcano bunu nasıl görmezden gelmiş? Kendi aralarında oturup düşünsünler, ya tasarımcıları kötü ya da son onay veren yöneticileri zevksizin teki!
Yol bisikletinde bu sene 105 set kullandıkları model olması iyi olmuş.
TT ve Cyclocross modellerini kaldırmaları marka imajı bakımından kötü bir karar olmuş.

Şehir bisikletlerinde düzgün bir tur bisikleti göremedim, oysaki diğer markalarda illa ki bir tane uzun turlar için tasarlanmış bir bisiklet görmek mümkün.
MTB de ve Şehir bisikletlerinde gereksiz ve çöp modeller gözüme çarptı, çok çeşit yapmak yerine kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik doğru modeller olsa bence daha iyi olurdu.

Son olarak herkesin ortak fikri olan kendileri geliştirmek yerine her sene daha kötüye gitmeleri fikrine ben de katılıyorum.
Hiç mi okumazlar bu forumu kendileri hakkında yapılan yorumları hiç mi dikkate almazlar, gerçekten merek ediyorum.

İlave olarak üst modellerde neden sadece kadro satışı yapmıyorlar.

Ürün çeşitliliği artmış diyoruz ama şehir/tur bisikletleri arasında üst seviye düz maşalı bisiklet yok. Rakip yerli firmalarda bile var. Şehir bisikleti de onlar için çok önemli değil anlaşılan.

Bir kere tek renk siyah, tek renk beyaz modellerde yapmalılar. Tabi ki ufak-tefek renk doknuşları olabilir ama renkler gerçekten berbat. Zaten bisikleti üretiyorsun yada ürettiriyorsun, o kadar renk karmaşasına ne gerek var. Daha karizmatik renkler ve çizgiler kullanmak varken, hala migros bisikleti kıvamından kurtulamıyorlar. Tamam kadroları sağlamdır ama insan bu bisikletlere binmeye utanır.

yılbasından sona sport 40 almayı dusunuyordum 2014 model tabi bulursam sayenizde besikletten sogudum:) şimdi işin yoksa tekrr bisiklet modeli arastır :D

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
Benim merak ettiğim bu Salcano markası internetteki yorumları hiç okumuyor mu? Sadece bu konuda bile kaç kişi renklerin ne kadar kötü olduğundan bahsetmiş. Her geçen yıl daha kötüye gidiyorlar.

Bence Salcano genel olarak pahalı. Kadro üretimleri yok, Taiwan'dan hazır geliyor bildiğim kadarıyla. Komponent olarak ise Deore koydukları belli modeller hariç hep düşük seviye ama 1000+ fiyatı var. Komşumuz çocuklarına 16" modellerinden aldı, ikisi de sürekli sorun çıkardı, servis problemli oldu. Ben bir dönem CS 50 sürdüm, hiç sıkıntı çıkmadı ama üst model alınacaksa tercihim Salcano olmazdı. Madem yerli firma, bu konuda biraz daha yerli gibi davranmalı.

Salcano kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim. Bisikletimi aldığım zaman (2 sene önce) "İyi ki de Salcano almışım tam bir fiyat-performans bisikleti yapmışlar." diyordum(XRS030 modeli için). Ama artık ne fiyat/performans bisikletleri üretebiliyorlar -daha doğrusu topluyorlar- ne de tasarımlarını iyileştirmeye çalışıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Ergun Yavuz
Fiyat konusunda yapılan itirazlar haklı değil.
Renkler ve tasarım konusundakilere katılıyorum.
F-P bakımından yapılan eleştiriler de adil değil.
F-P bakımından hala piyasada en iyi marka bence Salcano!
Bisikletlerdeki problemler hakkında yazılanlar da oldukça genel.
Gidip önceki yıllarda xrs300, xrs800, ng650 ya da daha alt modellerini alıp memnun olmayanlar firmayı karalıyorlar.
Ne yani 500 liralık bisikletten Ferrari konforu mu bekleyecektiniz.
500 liralık bisiklet 500 liralık problem çıkarır. Bence bu gayet normal.
Xrs 300'ü iki yıldır kullanıyorum. 2000 km.ye yakın yol yaptım. Ağır bisiklet, başka bir sorun çıkarmadı. Yıpranan bazı parçaları değiştirdim sadece. Mesela forumlarda arkadaşın biri lastik yarıldı falan demiş. Olabilir yani ne var bunda. Benim de arka lastik yarıldı. Maxsis Overdrive lastik taktım. Daha kalın. Aynakol göbeğini hidrolik yaptım. Fren ve vites kollarını kendi keyfimce gidona yerleştirdim. Öyle ahım şahım bir sorun çıkarmadı. Amacımız bağcı dövmek olmasın, eleştirilerimizi firmaya yazalım. Mail atalım. Onlar da her sene bizim eleştirilerimizle bisikletlerini geliştirsinler. Yerli bir bisiklet markası bizim için bir değerdir. Yarış koşan bir markamız olsun diye çabalamalıyız bence.
Uzun zamandır xrs030 tiagra modelini araştırıyorum. Buradaki arkadaşlar da yardımcı oldular. Sağ olsunlar. Geçen hafta bayiye gittim deneme turu attım. Beğendim. Üzerindeki parçaları teker teker kağıt listeye yazdım, piyasada bu parçaların tek fiyatlarına baktım. Topladım çıkardım. Sonuçta parçaları çıkarınca bu modelde kadro 500/600 liraya denk geliyor. Adamlar neredeyse parçaların yanında kadroyu bedavaya veriyorlar. Ne yani daha nasıl fiyat kırsınlar? Bir esnaf olarak daha nasıl fiyat kırılır ben bilmiyorum. Bilen varsa da anlatsın. Öğrenmiş olurum. Bir de dolardaki artışı hiç dikkate almamışsınız. (Birkaç arkadaş bundan söz etmiş.) Dolardaki artışı dikkate almadan fiyatların çok arttığına yönelik yapılan eleştiriler bilimsellikten uzak adil olmayan eleştiriler olmuş kanımca.
Saygılarımı sunarım.

• Beğen
Tepkiler: erencaner
Seffahcabar bence çok haklı özellikle salcano rakiplarine oranla 2015 fiyat olarak oldukça ucuz ve kaliteli.
@seffahcabbar

Bence çok haklı özellikle salcano rakiplarine oranla 2015 M,modelleri fiyat olarak oldukça ucuz ve kaliteli. (link) tüm modellerini diger markalarla karşılaştırma imkanı bulabilirsiniz.

Fiyatına göre bisikleti çok iyi bir donanımla verdiği açık ama tasarıma ısınamıyor millet.
Ayrıca isimde de problem var ya ben isime bakarım bisiklette mükemmel renkler yapsa bile (halen yapamıyor gerçi) Salcano önce tasarımdan sonra isimden de kaybediyor bence.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@seffahcabbar ben 2 yıl önce XRS030 Sram Apex aldım ve bisiklet 1 haftalıkten gidon furç setinden sesler geldi ve açtık baktım 1 gr yağ yok 2500 lira para verdim salconun savunulcak hiç bir yani yok.. Yağ nın gr hesabını mı yapıyorlar anlamadım..

Montaj ekibi sallama iş yapıyor doğru. CS serilerinde kimde gördüysem hep aynı olay, aynadişlinin ön aktarıcıya sürtme mevzusu var veya mutlaka kadroda veya maşada çizikler oluyor.. Telefonla aradığınızda da "talep fazla, yetiştiremiyoruz bla bla" deyip duruyorlar. Acaba gerçekten yetiştiremiyorlar mı? Hızlı üretim yapıp, hatalı montajlar mı denk geliyor acaba.. Salcano montaj ekibine burdan savunması imkansız uçar kafa gönderiyorum:).

Arkadaşlar Merhaba,

Forumda yeni olduğumdan konu açamıyorum. sorularımı yanlış bir konu başlığında sorduysam şimdiden kurusa bakmayın
Bisiklet sporuna yeni merak salmış acemi bay ve bayan kişiler olarak sizlerden bazı konuda yardım ve görüşlerinizi rica edecem.

Kullanım amacım sadece asfalt olmamasını istediğimden MTB modeller üzerinde yoğunlaştım. daha çok toprak, araca yukleyıp yayla ormanlık alanlarda gezinti
olarak planlıyorum. çok uzun yorucu km yapacağımızı hiç sanmıyorum forumda pek iyi bahsedilmese de salcano markasından NG450, NG350 ve Astro modelleri hoşuma gitti. fakat bir kaç konuda NG350 nin üretimi durduğu konusu bahsedilince NG350 listemizden elemiş olduk. internetten araştırmalarımız satış noktaları ile görüşmelerimiz neticesinde benım yapımdan dolayı 29 ve en ust kadro boyu eşimede aynı modelin 26 orta kadro boyu olduğunu tespit ettik. inip binmede ve genelde spor kıyafetle olacağımızdan. bayan model olsun şeklinde ısrarımız yok İkı bısıklet olmasından dolayı ve benim kadar extrem yerlerde kullanım yapmıyacağını bildiğimden eşimin bisikletini yukarda yazmış olduğum modellerin V fren olanını almaya karar verdik. incelediğim kadarı ile fren aksamı dışında bir farklılık yok HD ile V modeller arasında

En çok aklıma takılan konu maşa kilitleme olayı, bahsetmiş olduğum modellerin birinde var diğerinde yok çok uzun km yapmıcak cok dık tırmanışlar yapmıcak kullanıcılar için bu durum çok önemlimidir. bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

bay : NG450 29 HD (900 TL 7 taksıt) - Astro 29 HD (fiyat alınmadı)

bayan : NG450 26 V (700 TL 7 taksit) - Astro 26 V (fiyat alınmadı)

Özelliklerin Yazdığı link : (link)

kullanım amacına yönelik sizler hangi modelleri tavsiye edersiniz ?

Yardım ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

öncelikle kolay gelsin diyorum, çünkü bu bisiklet seçim işi gerçekten yorucu iş bende ng 350 bakıyorum şuan gerçekten kafam çok karışık. ng 350 üretimi durdu demişsiniz kendi sitesinde 2015 modelleri vardı. ayrıca kilitli maşa konusunda bence kilitli almanız faydanıza olacaktır diye düşünüyorum. eğer bisikleti kısa zaman içinde değiştirip daha iyi birşey almam diyorsanız bence kilitli maşa alıp sizi daha uzun götürecek bir seçim yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

ng 350 nin üretimi konusunda detaylı bilgilendirirseniz sevinirim, o modelle ilgileniyorum almayı düşünüyorum şuan.

Nedense fiyatları artmış eskiye göre.

Ben XRS 040 aldım. Daha doya doya binemedim.. Biraz benim bilgisizliğimden biraz da salcano satanların ne iş yaptığını iyi bilmemesinden kaynaklanıyor gibime geliyor. Bütçeme göre o zaman iki marka arasında kalmıştım. Diğer markanın aktarıcıları vs daha alt modellerdi ama fiyatı salcano ile aynı paraya geliyordu. Ben de o yüzden seçtim. Ama alıp eve götürürken bile hala aklımda doğru mu yapıyorum diye bir soru işareti vardı. Hatta son anda döndüm öbür makine ile değiştirmek istedim. adam fatura felan kesildiği için çıkan sorun yüzünden beni caydırdı. Herneyse... Tam zevk alamadım makinamdan.. Göreceğim daha sonraları izlenimlerimi bir daha yazacağım... Şimdilik topu topu 35 km felan sürebildim...

Salcano'nun renk tasarımını kesin RTE yapyıordur. Ona buna yalakalık yapacaklarına adam gibi renk çıkarsalar tercih edilir diye düşünüyorum.. Attan düşen bisikletten düşmedi, düşeydi iyiydi..

• Beğen
Tepkiler: zgnclskn
Valla kilidi milidi bilmem de hafta sonu kilitsiz masali ng650 ile off road yola girdim ormanlıkta, kavaciktan sahilkoye giderken rivadan sonrasinda. Bayagi pis, cakil taslarinin keskin oldugu yerler. O cok agir zeminde anliyorsunuz bu fiyatlardaki amortisorun hic bir halta yaramayacagini. Ng650 sagolsun gorevini yapti fazlasiyla ama amortisor olayi bu fiyatlarda suntour'lar falan yalan. Gereksiz çünkü dogru durust calismiyor zaten.

Geri