Scudo Sports

2015 Orbea Orca

@Furkan TK

Pedal kitlenme mekanizması normal pedallardan farklı. Look ve Shimano pedallarda pedalın üstüne uyguladığınız kuvvet ile yayı geri itip, pedaldaki tırnağın kali tutmasını sağlıyorsunuz. Yani kilitli pozisyonda bulunan pedalın kilidini üstüne uyguladığınız kuvvet ile açıyorsunuz.
Time peddle ise pedal tırnağı açık konumda bulunuyor ve pedal içinde bir tetik mekanizması var. Pedalın üstüne ayağı koyunca bu mekanizmayı tetikliyorsunuz ve ayakkabı pedala kitleniyor. Böylece sıfır efor ile ayakkabıyı kitlemiş oluyorsunuz.

İkinci olarak float. Topuk sağ-sol hareketini dirençsiz olarak yapıyor (Kilitten kurtulma noktasına gelene kadar). Bu da pedal çevirirken dizin daha rahat etmesini sağlıyor. Speedplay'de aynı şekilde bu hareket dirençsiz şekilde yapılıyor. Look ve Shimano pedalda ise yayı ittirdiğiniz için bir miktar dirençle karşılaşıyor ayak.

Üçüncü ise başka hiçbir pedalda bulunmayan yatay hareket. Ayak pedala kitli durumda iken sağa ve sola toplamda 2mm kadar hareket edebiliyor. Bu da yine dizlere daha az baskı gelmesini sağlıyor.

Sonuç olarak fiyatına göre çok hafif pedallar, diz sağlığı için çok iyiler ve kitlenmesi çok kolay.
Look, Shimano, Speedplay ve Time pedal kullandım daha önce ve son tercihim Time oldu. Time'dan sonra ise Speedplay derim.

• Beğen
Tepkiler: ioalici
Scudo
DSC_0639-01.jpeg

Sonunda yeni ekipmanlarla fotoğraf çekebildim.

Asıl değişenler;
Zipp Alumina yerine Arundel Mandible suluk kafesleri
Hongfu yerine Easton EC90 sele borusu
Specialized Toupe Expert yerine Prologo Scratch-2 sele.

Sele beyaz olunca beyaz dengesini sağlamak için arkaya beyaz çizgili Vittoria Open Corsa, öne ise simsiyah Veloflex Open Corsa taktım.

@Gökhan Toros

Specialized Toupe Expert'i bir kalemde sildin mi?
Çok kırıldım...

:D

@Edip Dinçer

Silmedim de, öyle bi değiştirmek gerekti.
Farkettim ki aynı sele uzun süre kalınca rahatsız oluyorum. Muhtemelen Toupe de bu sele de bana uygun değil :D

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
@Gökhan Toros time pedalları ülkede satan varmı ? Pedal deilde kal tedariki dusunduruyor. Cözümü var elbet ama merak ettim Türkiyede satan varmi acaba.

@sinobjk
Bildiğim kadarıyla yok. Türkiye'ye Mavic geliyor. Onların pedalları da Time. Belki o şekilde Mavic kal bulunabiliyordur.
Onun dışında yurtdışı. Zaten ayda bir yurtdışından ufak tefek bişeyler almak gerekiyor. Kaller eskimeye başlayınca siparişe ekledim, ofiste çekmecemde bekliyor. Sanırım en kolayı o :)

• Beğen
Tepkiler: sinobjk
@sinobjk Gökhan'a yazmışın fakat az biraz konuyu araştırdığım için birşeyler yazabilirim. Türkiye'de satılmıyor öncelikle kal konusuna gelince (link) 18 euro fiyatı var kargo dahil 25 euroya 1 haftaya gelir.

@Gökhan Toros

Selam, yahu kimse bu janta bişey dememiş, ben sorayım neyi deniyor sunuz?
Jantları tanıyamadım, bu ağırlıkda, ön-arka 1kg nedir?

Ek: Test etmediysen, tavsiye Fizik Aliante Carbon Braided (büyük ihtimal test etmişsindir)

Ya bu yurtdışından biseler beklemek beni bitiriyor :) jant seti bekliyorum günler gecmek bilmiyor resmen. Ultegra pedallarla devam bir sonraki pedalda time icin yine merlin deyiz :) tesekkurler bilgi icin.

@Yılmaz Uyar
Jantlar markasız. Benim diğer setim ile aynı yerden alındı, aynı göbeklerle örüldü.
Tubular tırmanış seti. 3-5 test sürüşü yaptım, bayağı memnun kaldım. Ama asıl sınavı Kartepe'ye gidince verecek bir set. O zaman detaylıca yaparım yorumlarımı.

@sinobjk
Aslında eğlenceli bir bekleyiş. Ben seviyorum o heyecanı. Artık ofise gelen postacı tanıdı bizi, "Postacınız Geldi!" diye geliyor ofise. Ofiste bir bayram havası :D

1000 gr (küsür) ağırlığında jant seti ile Kartepe eğimlerinde nasıl bir performans aldın. Yorumunu okumak isterim.

@Furkan TK

Çok eğlenceli diyebilirim.
Pedala uyguladığım en ufak kuvvetin bile tırmanışta yola aktarıldığını hissetmek çok güzel bir duygu. Özellikle o 'Tırtıklı Pislik' gibi çok dik bölümlerde çok keyif aldım diyebilirim.
(link)
Üstüne bozuk bölgelerde tubular lastiğin avantajını da çok gördüm. Daha düşük basınçta çıktığım için lastik yere tam olarak oturabiliyordu.

En bariz örnek şu olur sanırım;
Geçen çıktığımda "bir daha asla" derken bu çıktığımda "haftaya gelelim mi bir daha" dedim :D

ne kadar sürdü ? :)

Hayalimdeki bisiklet :asik: Kazasız sürüşler dilerim.

Geri