Scudo Sports

2015 merida speeder 300-d vs specialized sirrus elite disc

@İbrahim A.

Şu anda bende 12 kiloluk bi MTB var. Crossride teker seti, Reba havalı maşa, XT set falan filan var ama, artık kesmiyor. Yokuşlarda ayağa kalkıyorum pişman oluyorum. O maşanın kilitli olmasına rağmen esnemesi yok mu... Kahrediyor. Bisikletten soğudum. Şimdi karbon maşalı bir fittness bisikleti alsam acaba beni keser mi diye düşünüyorum. Kesmezse ne olacak ? O yüzden acep direkt yol bisikleti mi alsam diyorum, o da uzun tura falan çıkarsam işime yaramaz. Yani aslında mesele fittness bike keser mi kesmez mi meselesi :) Merida Speeder 500 var gönlümde ama Scultura 400 de hem yol bisikleti, hem de daha ucuz. Para olsa ikisini de al kafa raad olsun ama işte yok :))

Scudo
@semir karabulut fitness bike in çok yönlülüğünü başka her hangi bir bisiklette bulmanızın imkanı yok. aynı şekilde yol bisikletinin performansını başka bir bisiklette yok. ancak fitnessta yola en yakın performansı alırsınız ama yol ile sırt çantasından başka yük taşıyamazsınız.

fitness a da öyle 4000 ler vermeyin gerek yok. önemli olan kadro set. bisiklet üzerindeki her anınızda kadro setten faydalanıyorsunuz. bir de vitesi kullandığınız süreyi düşünün. 4000 e f/p ürünü fitness+yol alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Korkmazgil
Specialized'ın kadrosunu Merida üretmesi arada fark yok anlamına gelmez. Tasarım, tercih ve işçilik farkları olabilir aralarında, siparişe göre değişir herşey. Açıkcası Specialized'ın kadrosu boyasıyla bile özel gözüküyor, zertz titreşim engelleme teknolojisi kullanılıyor, E5 premium alüminyum çok güzel bir kadro. Arkada Acera kullanılması klasik fitness kullanıcısına hiçbir zayıflık hissettirmez. Maşanın karbon olması sürüş hissinde ayrı bir kalite katar, hem arka arkaya hem alüminyum hem karbon maşa kullanmış bir olarak söylüyorum. Bu tarz bir bisiklet düşünüp Sirrus elite'a bütçe yetiyorsa açıkcası başka bisiklete bakmazdım, Jamis coda olsa Türkiye'de sadece onu alırdım Sirrus yerine.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Valla bisikletinde karbon masasi olan biri olarak diyebilirim ki, karbon masa ile aluminyum masa arasinda oyle aman aman bir fark yok. Aralarindaki konfor farki, 32'den 40 mm lastige gecince veya basincla biraz oynayinca olusan farkin yaninda denizde kum tanesi..

Su karbon isi yol bisikletleri haric bana biraz pazarlama numarasi gibi geliyor artik.

• Beğen
Tepkiler: k3mal
@Mert E.

Hiç karbon maşalı ya da komple karbon bisiklet kullanmadım. 2010 model bi Carraro MTB var bende ve artık hiç keyif vermiyor. Uzun süre ara verip bindikten sonra hemen indim :)

@semir karabulut Bisikletinizin lastiklerini inceltmeyi denediniz mi?

Fitness veya yol bisikletinin keyif getirirken bazi seyler de goturdugunu biliyorsunuz degil mi? :)

@Mert E.

Maxxis Worm Drive semi-slick lastik taktım, arazide de götürsün, asfaltta da yormasın diye, ama ön amortisör ve kadronun ağırlığı fazlasıyla keyif kaçırıcı olmaya başladı. Yol bisikleti zaten uzak ihtimal, ama sabit maşalı kaliteli bir şehir bisikleti işimi görür diye düşünmeye başladım.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Korkmazgil
@semir karabulut Valla o durumda cok da takilmayin karbon aluminyum masa meselesine. Konfor olarak farklari yok.

Ha agirlik derseniz o baska bir konu. Ama onda da bisikletin toplam agirligi onemli.

@Mert A.

Amacım keyif almak ve biraz da fit olmak ya... Sırf spor yapmak için de almayacağım zaten. Öyle olsaydı direkt yol bisikletlerine bakardım.

@Mert E. Sizin forumdaki tavsiyelerinizi görünce okuyorum. isabetli tavsiyeleriniz ve tespitleriniz bulunuyor bu vasıta ile teşekkür ederim. Ancak karbon maşanın sağladığı konforu bence küçümsüyorsunuz. Özellikle uzun yol yapınca titreşimden kaynaklı yorgunluğu azaltmada ciddi faydası var. Karbon maşalı Specialized ve Trek kullanan bütün arkadaşlarım aynı yorumu yapıyor. başka markalar için yorum almadığım veya incelemediğim için bir şey diyemeyeceğim. Eğer benim hissettiğim belirgin farkın sebebi Specialized in karbon maşaya eklediği zert ise ne mutlu bana çünkü zertin sadece pazarlama iddiasından ibaret olduğunu sanıyordum.

• Beğen
Tepkiler: BurakS ve Kazuya
MERİDA SCULTURA 300 TERCİH EDEBİLİRSİN BEN KULLANICI OLARAK TAVSİYE EDERİM.

@İbrahim A.

Öncelikle nazik görüşleriniz için teşekkürler. Çok memnun oldum düşüncelerinizden ötürü.

Karbom maşa mevzusuna gelince, bilmiyorum, belki de benim beklentilerim daha fazlaydı. Yol bisikletimi alırken, ön maşasının karbon olmasını tamamıyla konfor odaklı olarak istemiştim.

Ancak açıkçası düz maşalı yol bisikletlerinden çok da aman aman konfor farkı hissedemedim.

Ne zaman ki, full karbon kadrolu, üzerinde Campagnolo'nun 100. yıl jant seti (alu+karbon) olan bir Pinarello'ya bindim, işte karbonun farkı o zaman bariz farkediliyor.

O zaman da insan şunu düşünüyor, salt karbon maşa yol konforuna beklenti kadar etki etmiyor, ağırlık avantajı oluyor, en azından yol bisikletleri için böyle.

Kadro, jant, lastik vs. bir çok başka birleşen de var konforu etkileyen.

Ben burada konfor mevzusundaki en önemli etkenin hala ve hala jant ve lastik (kalınlığı ve dolayısıyla da basıncı) olduğunu düşünüyorum. Ne yaparsanız yapın, 90-100 psi basılmış taş gibi bir 25mm lastik (ki bu yol bisikletleri için konfor seviyesi kalınlığı; bir çok fitness bisikleti lastiği de bu ebatlarda) mıcır asfalt bir yüzeyde zangır zungur titriyiyor ve kıçınızı, bileğinizi rahatsız ediyor. Bu koşullarda karbon maşanın pek bir etkisi olmuyor maalesef. (Eklemem gerek, burada büyük ölçüde yol bisikletlerinin sert yapılarının da etkisi olduğunu belirtmem lazım)

Benim tecrübelerim bu yönde en azından.

Maalesef aynı koşullarda (aynı lastikler, aynı zeminler) Zertz maşalı bir Specialized deneme olanağım olmadı, ancak bu denli bir fark oluyor diyorsanız, benim de şimdiye kadar pazarlama diye düşündüğüm Zertz eklentisinin sandığımızdan fazlası olduğunu bilmemiz gerekecek.

unjtmsyın karbon maşalarda kendi içinde ayrılır. aleminyum alaşım ve komplenkarbon olàak ki, aeleminyum alaşımmkarbonların hiç bir artısı yoktur.

Specialized Sirrus Elite Disc'te karar kıldım ve siparişi verdim. Merida Speeder 500'de çok kaldı aklım aslında. Ağırlık olarak yaklaşık 1 kg daha hafif, ama kadro kalitesi olarak Specialized sanki daha önde. Sonra yavaş yavaş hafifletilir zaten :)

• Beğen
Tepkiler: k3mal
Geri