Scudo Sports

2015 KTM Revelator 5000 vs. 2015 Cube Agree GTC Race

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
302
Cube'de arka aktarıcının kısa bacak olmaması ve rublenin büyük olması yol bisikleti için dejavantajlı olarak değerlendirebilir miyiz ?

Bu iki bisiklet arasında kalsaydınız hangisini tercih ederdiniz ?

2015 KTM Revelator 5000 ( Karbon )

http://www.ktmbisiklet.com/urunler/orj/25683_Revelator_5000CD_55_Carbon_ud%28white+red%29F_carb.jpg

Shimano Ultegra 6800 50-34 Compact
Shimano Ultegra 6800 11-28

Arka Aktarıcı : Dura Ace
Jant Seti : DT Swiss R 2 3 Spline
Lastik : Conti Grand-Prix 4000 S 23c
Kadro Geometrisi : (link)

Ağırlık : 7.2 kg

Tüm Detayları : (link)

Fiyat : 6.000 TL

2015 Cube Agree GTC Race ( Karbon )

http://www.erdoganlarbisiklet.com/media/catalog/product/cache/2/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/1/_/1_13_18.jpg

Shimano Ultegra 6800 50-34 Compact
Shimano Ultegra 6800 11-32

Arka Aktarıcı : Shimano Ultegra RD-6800GS
Jant Seti : MAVIC Aksium S
Lastik : MAVIC Aksion 25c
Kadro Geometrisi : (link)

Ağırlık : 7,9 kg

Tüm Detayları : (link)

* Fiyat : 4.930 TL

Scudo
Ben cubeyi alırdım abi çok daha hoş ve Murat abinin dediği gibi cube tutkudur :):)

Ben geçen sene KTM Revelator Elite di2 ve Cube Agree SL arasında KTM'yi tercih ettim :)
İkisi de güzel bisikletler. Fiyatları çok da yakın olmadığı için fiyat burada belirleyici olacaktır daha çok. Benim tercihimi KTM turuncusu etkilemişti ;)

İki cermen ırkından bisiklet. Ktm daha çok kros motorlarıyla adını duyurmuş bir avusturya firması. Cube ün bütün varı yoğu bisiklet üzerine ve bisiklette uzmanlaşmış. Daha yakınlarda bir cube şehir bisikleti aldım ve alman mühendisliğinin yansımalarını bisiklet üzerinde gördüm. Küçük ayrıntıları bile atlamamışlar. Çok geniş bir yelpazesi var cube ün. Ama öyle kadroları için ömür boyu garanti vermiyor. Alü için sanırım 6, karbon için 3 yıl. Bir kaç da sele borusundan yırtılma olayına denk gelmiştim. Sanırım işi sadece bisiklet olan cube ü tercih ederdim.

Ben olsam KTM yi tercih ederdim. Cube de ruble ve arka aktarıcı başlangıç kullanıcıları için, ir süre sonra dişli aralıkları fazla gelecektir, ruble ve arka aktarıcı değişimi gerekebilir.
KTM nin jantları ve lastikleri de CUBE deki jantlara ve lastiklere göre daha iyi. KTM yi alırsanız masraf etmeden uzun bir süre binersiniz, CUBE daha sonradan değişim isteyebilir.
Ağırlık olarak da KTM çok daha iyi, arasındaki 1000tl lik fiyat farkına değecek farklılıklar var.

Cube'de ruble ve aktarıcı değişimi yaptınız diyelim. 11-25 eğimlerde zorlayacaktır, bu nedenle en az 11-28 alınması gerektiğini düşünüyorum. Her iki model de Aynakol 52-36 olsaymış keşke.

Fiyat performans olarak bakıldığında Cube daha cazip. Ancak ben ruble ve aktarıcı değişimi ile uğraşamam, masraf etmeden kullanayım derseniz iyi bir pazarlıkla KTM alınır.

Arka aktarıcı dura ace'miş onu yeni fark ettim. Sadece aktarıcının yurt dışı fiyatı 340 TL. :D

Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Cube'yi alıp üzerinde epey oynama yapmam gerekiyor bu da bir uğraş ve ayrı bütçe gerektiriyor ki zaten bu şekilde de KTM'nin fiyatını yakalıyor hatta geçer diyebilirim.

Forumda yorumlarını devamlı takip ettiğim bilgi ve tecrübelerine inandığım @Gökhan Toros , @Murat B 'nin de görüşlerini almak beni oldukça mutlu eder. Ayrıca görüş bildirmek isteyen diğer tüm forumdaşların fikirlerine açığım.

Aradaki farkı verebiliyorsanız KTM.

@Eser Sevinç
11-32 olması başlangıç anlamına gelmiyor, eğer yokuşlu turlar yapacaksa hiçte pişman olmaz, hem değiştirmek istese bile sadece Ruble değişmesi yeterli, uzun bacak 28 i desteklemiyor mu

ayrıca ktm nin arka aktarıcısı dura ace ama eskiye benziyor hani 6800 den çokta farklı olacağını sanmıyorum

@Furkan TK

Teşekkür ediyorum mesajınız için.
İkisi de güzel bisikletler. Cube marka olarak biraz daha iyi. Daha bilindik, daha yaygın bir marka. Ekipmanlar aynı sayılır. Dura-Ace arka aktarıcı size çok bişey katmaz. Fakat uzun bacak vites seçiminde çok daha büyük esneklik verir. Aktarıcının değişmesine de gerek yok, eğer görüntüsünü beğenmiyorsanız. Sadece daha küçük bir ruble ile kullanabilirsiniz.

Arada 1100TL bir fark var.
O farkla çok daha iyi bir jant seti alabilirsiniz. R23 iyi bir set ama Aksium +1100 liraya çok daha iyisini alabilirsiniz.
Yoksa iyi bir Garmin alınır. Karbon tabanlı bir ayakkabı, çok iyi bir pedal alınır.
Kısacası Cube alınıp toplamda daha iyi bir bisiklet elde edilebilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: SuatYRDGN
@Hakan Beşikçi
Ktm'in tüm parçaları son sistemdir.

Geri