2015 KTM Revelator 5000 vs. 2015 Cube Agree GTC Race

Furkan TK

Forum Bağımlısı
Tepki
2.179
Bisiklet
Cube
Cube'de arka aktarıcının kısa bacak olmaması ve rublenin büyük olması yol bisikleti için dejavantajlı olarak değerlendirebilir miyiz ?

Bu iki bisiklet arasında kalsaydınız hangisini tercih ederdiniz ?

2015 KTM Revelator 5000 ( Karbon )

http://www.ktmbisiklet.com/urunler/orj/25683_Revelator_5000CD_55_Carbon_ud%28white+red%29F_carb.jpg

Shimano Ultegra 6800 50-34 Compact
Shimano Ultegra 6800 11-28

Arka Aktarıcı : Dura Ace
Jant Seti : DT Swiss R 2 3 Spline
Lastik : Conti Grand-Prix 4000 S 23c
Kadro Geometrisi : (link)

Ağırlık : 7.2 kg

Tüm Detayları : (link)

Fiyat : 6.000 TL

2015 Cube Agree GTC Race ( Karbon )

http://www.erdoganlarbisiklet.com/media/catalog/product/cache/2/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/1/_/1_13_18.jpg

Shimano Ultegra 6800 50-34 Compact
Shimano Ultegra 6800 11-32

Arka Aktarıcı : Shimano Ultegra RD-6800GS
Jant Seti : MAVIC Aksium S
Lastik : MAVIC Aksion 25c
Kadro Geometrisi : (link)

Ağırlık : 7,9 kg

Tüm Detayları : (link)

* Fiyat : 4.930 TL

Scudo

MurathanKaratmanlı

Aktif Üye
Tepki
101
İsim
Murathan Karatmanlı
Ben cubeyi alırdım abi çok daha hoş ve Murat abinin dediği gibi cube tutkudur :):)

HikmetYılmaz

Forum Bağımlısı
Tepki
881
Bisiklet
KTM
Ben geçen sene KTM Revelator Elite di2 ve Cube Agree SL arasında KTM'yi tercih ettim :)
İkisi de güzel bisikletler. Fiyatları çok da yakın olmadığı için fiyat burada belirleyici olacaktır daha çok. Benim tercihimi KTM turuncusu etkilemişti ;)

• Beğen
Tepkiler: Furkan TK

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.446
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
İki cermen ırkından bisiklet. Ktm daha çok kros motorlarıyla adını duyurmuş bir avusturya firması. Cube ün bütün varı yoğu bisiklet üzerine ve bisiklette uzmanlaşmış. Daha yakınlarda bir cube şehir bisikleti aldım ve alman mühendisliğinin yansımalarını bisiklet üzerinde gördüm. Küçük ayrıntıları bile atlamamışlar. Çok geniş bir yelpazesi var cube ün. Ama öyle kadroları için ömür boyu garanti vermiyor. Alü için sanırım 6, karbon için 3 yıl. Bir kaç da sele borusundan yırtılma olayına denk gelmiştim. Sanırım işi sadece bisiklet olan cube ü tercih ederdim.

• Beğen

Eser Sevinç

Eskiden buralar dutluktu
Tepki
3.070
İsim
Eser Sevinç
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ben olsam KTM yi tercih ederdim. Cube de ruble ve arka aktarıcı başlangıç kullanıcıları için, ir süre sonra dişli aralıkları fazla gelecektir, ruble ve arka aktarıcı değişimi gerekebilir.
KTM nin jantları ve lastikleri de CUBE deki jantlara ve lastiklere göre daha iyi. KTM yi alırsanız masraf etmeden uzun bir süre binersiniz, CUBE daha sonradan değişim isteyebilir.
Ağırlık olarak da KTM çok daha iyi, arasındaki 1000tl lik fiyat farkına değecek farklılıklar var.

• Beğen

BF Okuru

Üye
Tepki
65
Cube'de ruble ve aktarıcı değişimi yaptınız diyelim. 11-25 eğimlerde zorlayacaktır, bu nedenle en az 11-28 alınması gerektiğini düşünüyorum. Her iki model de Aynakol 52-36 olsaymış keşke.

Fiyat performans olarak bakıldığında Cube daha cazip. Ancak ben ruble ve aktarıcı değişimi ile uğraşamam, masraf etmeden kullanayım derseniz iyi bir pazarlıkla KTM alınır.

Arka aktarıcı dura ace'miş onu yeni fark ettim. Sadece aktarıcının yurt dışı fiyatı 340 TL. :D

Furkan TK

Forum Bağımlısı
Tepki
2.179
Bisiklet
Cube
Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Cube'yi alıp üzerinde epey oynama yapmam gerekiyor bu da bir uğraş ve ayrı bütçe gerektiriyor ki zaten bu şekilde de KTM'nin fiyatını yakalıyor hatta geçer diyebilirim.

Forumda yorumlarını devamlı takip ettiğim bilgi ve tecrübelerine inandığım (link) ,(link) 'nin de görüşlerini almak beni oldukça mutlu eder. Ayrıca görüş bildirmek isteyen diğer tüm forumdaşların fikirlerine açığım.

Berke

Road Bike Cyclist
Tepki
5.959
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Aradaki farkı verebiliyorsanız KTM.

• Beğen

Hakan Beşikçi

Daimi Üye
Tepki
134
@Eser Sevinç
11-32 olması başlangıç anlamına gelmiyor, eğer yokuşlu turlar yapacaksa hiçte pişman olmaz, hem değiştirmek istese bile sadece Ruble değişmesi yeterli, uzun bacak 28 i desteklemiyor mu

ayrıca ktm nin arka aktarıcısı dura ace ama eskiye benziyor hani 6800 den çokta farklı olacağını sanmıyorum

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Tepki
7.565
Başlangıç
2009—10
@Furkan TK

Teşekkür ediyorum mesajınız için.
İkisi de güzel bisikletler. Cube marka olarak biraz daha iyi. Daha bilindik, daha yaygın bir marka. Ekipmanlar aynı sayılır. Dura-Ace arka aktarıcı size çok bişey katmaz. Fakat uzun bacak vites seçiminde çok daha büyük esneklik verir. Aktarıcının değişmesine de gerek yok, eğer görüntüsünü beğenmiyorsanız. Sadece daha küçük bir ruble ile kullanabilirsiniz.

Arada 1100TL bir fark var.
O farkla çok daha iyi bir jant seti alabilirsiniz. R23 iyi bir set ama Aksium +1100 liraya çok daha iyisini alabilirsiniz.
Yoksa iyi bir Garmin alınır. Karbon tabanlı bir ayakkabı, çok iyi bir pedal alınır.
Kısacası Cube alınıp toplamda daha iyi bir bisiklet elde edilebilir diye düşünüyorum.

Berke

Road Bike Cyclist
Tepki
5.959
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Hakan Beşikçi
Ktm'in tüm parçaları son sistemdir.