Scudo Sports

2015 cumhurbaşkanlığı bisiklet turu / 51st presidential cycling tour of turkey

O kadar uzun sure de konusmak kolay degil arkadaslar. Futbol musabakasi degil ki surekli aksiyon olsun. Sonucta durumlar anlik degismiyor ve sure oldukca uzun. Bu arada konuklarla, guzergahlar hakkinda bilgilerle dolduruyorlar.

Zaten turkiye de bisiklet sporu yaygin degil, teknik terimlerle seyirciyi sikmaya gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: atag
Scudo
spikerlere de hak vermeli fransa bisiklet turunda da arda maceralarını anlatıyordu ne çabuk unutuyoruz.

@ismail.yüksel

hocam,
  1. o kadar km pedal çevrilebiliyorsa, o kadar konuşmak da mümkündür. onların işi uzun süre konuşmak. lakin bisiklet yarışı izlemek yarışçıları izlemek değil, çevre, tarih ve bisiklet sporu konusunda aktüel bilgilere ulaşmak demektir.
  2. durumlar anlık değişiyor :)
  3. zaten türkiyede bisiklet sporu yaygın değilse, teknik terimleri de unutalım gitsin. sonra biz niye sporcu çıkaramıyoruz, neden hep olimpiyatları yabancılar alıyor vs vs
  4. teknik terimlere boğmamaya özen gösteriyorlar. ne teknik detayları var bu sporun. boğulur gideriz. ne güzel bilgi veriyorlar işte, fena mı?
  5. doğru, bizim insanımız teknik terimlerle sıkılabilir. seda sayanla evlilik programları sanki daha basit gibi...
  6. konuklar da seçim öncesi propaganda gibi. ne gerek var ki? her yerde zaten ses düzeni bozuk parti minibüsleri akşama kadar kafa s.....r

Dediğiniz gibi uzun yayın süresi var. Araya böyle röportajlar falan sıkıştırmalar normal. Fakat bir cümleyi zor kuruyorlar gibi geliyor bana. Cümlede akış yok. Sanki zorla konuşur gibi. Cümleyi tamamlamadan elma armut helvaya geliyor muhabbet. Cavendish diyor bitirmeden ordan elmaya portakala geçiyor anlattığı konu yarım kalıyor :D

şu forumdan bile eminim yarışı çok daha iyi yorumlayacak birileri çıkar, eurosportta adam harala gürele bir şeyler anlatıyor bizimkiler geyik muhabbetinde,finish de eurosport da greipel diye bağırıyor adam bizimki ters ışık göremiyorum falan diyor, birde kaç yıldır hep bu adam var kimin amcasının oğlu merak ediyorum doğrusu

@Fırat Y. Dün belediye başkanı çıktı fabrikaları anlatıyordu.Teşekkürler TUR 2015 sayende türkiyeyi geziyoruz

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
Bence baya abartıldı bu konu özellikle tourde france yayınlarındada bu oluyor bölgenın özelliklerinden üzümlerinden şaraplarından bahsediliyor,daha geçen parirubede maden ocaklarından ve maden ocaklarından sonra gunumuze kadar yasanan gelişim sureci anlatıldı yine eurosport tr de.sanırım biraz yanlı yada duygusal davranıyoruz bu konuda.trt işte nolcak bilgisiz spikerler felan hemen yardırıyoruz.
hee yokmu trt nin yanlışı yayın politikasında bence de var o ayrı

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
yahu 1 haftalık tur üstelik sen ev sahibisin yani ekstra çalışmana bile gerek yok eğer donanımlıysan!
Eurosport ekibi bir sezon boyunca o kadar çok yayın yapıyor ki birçoğunu da sıkılmadan izliyorum. Bölge ile bilgi vermesi zaten gerekli ama duble yollardan kavşak viyadük yapımından bahsedildiği de görülmemiştir hiç bu kadar. Yolla ilgili bir bilgi verir geçersin ama bu kadar da göze sokulmaz ki.
Elimizde bu spordan anlayan adam yok deseler o da kabul edilir bir sebep değil. Koskoca trt'de yok mu var mutlaka.
Biz anlatırız da millet anlamaz demek de ayıp. Yahu her eurosport yayınında istisnasız sorulan sorular var ve bu sorular ilk defa izleyenlerin soracağı tipten sorular ve bütün yayınlarda da hepsini cevaplıyorlar hiç aşağılamadan kibirlenmeden.
Yani kaliteli yayın izleyince üzgünüm trt'nin kabul edilebilir bir bahanesi olacağını sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
@cemekan bölgeden tabiki bahsedilsin, tanıtım tabiki yapılsın eurosporttaki adam da bahsediyor,ama bunlar yayının çerezi olmalı, burada ana mevzumuz yarış, şu güzel görüntüleri akıcı ve bilgilendirici bir üslupla dinlemek bizim hakkımız değil mi, ayrıca yayına vali, kaymakam, belediye başkanı kimi buldularsa çıkartıyorlar insaf

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
YA EYW.bende farkındayım yazdıklarınızın coğunun. trt diyorsun 10 numara yayın yapması lazım imkanlar devlet desteği bahanesi yok orası ayrı.kalıplaşmayı yıkamıyorlar bir turlu yapacak bir şey gelmiyor türk ve türk mantığı genelde işliyor.ha onlara göre en doğrusu bu yada olsun yaaa idare eder ayak alışsın mı maksat denıyor orasını bilemiyorum

feyzi açıkalının tweteri buldum paso yazdım ama sonra sildim,turun içne dışına eden ender insanlar bence,sinir küpü olduk,resmen,adam bırak yorumu cümle kuramıyor yahuuu,,ee üüü aaa evet evet,ya arkadaşlar gözünüzü sevim bu nedir ya,her sene aynı işkence imkanım gücüm olsa direk cumhurbaşkanına gidicem bu olayı anlatıcam.ayrıca turun hem facebook sayfasını hem twter paylaşımlarına bakıyorum yav ben türküm türk İngilizce sürekli paylaşım,tamam eleştirebilrisiniz,nede olsa dünya takip ediyor yav Türkçede yaz be kardeşim,inanın bisiklet yarışlarını sevdiren tv de izlerken yorumculardır,her sene aynı işkence koca ülkemizde,bu işi yapabilicek bir başka kişi yada kişiler yokmu,sürekli paylaşım platforumlarında kendi aramızda geyikten öte giden bir olay hatta olaylar zincirinden öteye gitmiyor,tepkinizi yazın bildirin çok bir vaktinizi almaz arkadaş,ha kendinizi deşifre etmekten çekiniyorsanız hesap açın yine olur yeter be nereye gidiyoruz böyle aloooooooooooooooo :)

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
bilgi bilgidir arkadaşlar..

Ahmet örken yine ilk 10 da. böyle giderse iyice göze çarpacak,ne dersiniz

Bölge tarım bilgisi de bir yere kadar faydalı bilgiler vereceklerse dinleriz amenna ama şu kaymakamları, belediye başkan vekillerini canlı yayına alıp röportaj yapmıyorlar mı deli oluyorum. Milletin bir yerinden ter damlıyor küçük ekrana alıyorlar, ana ekranda göbekli vali yardımcısı çıkmış güzel Antalya'mız, 4.000 yatak kapasitesi, tarım kredi koop. vs.'den bahsedince ne alaka diyoruz haliyle. 2. etapta Menderes Türel'in vekili geldi Menderes Bey'in özel işleri vardı gelemedi çok selamı var dedi :) Aleyküm selam ne diyelim...

Bir de Eurosport'un yayınlarını dinamik hale getiren unsurlardan biri de canlı yayına gelen sorular. Mesela izleyicilerden biri kitap tavsiyesi ister yarışçılar hakkında, Caner Eler bir kitap önerir, Sarper Baba bir de şu kitap var der araya girer o da fena kitaptır der, yarım saat konuşurlar sıkılmadan dinlenir. Ondan sonra bir soru bir yarış daldan dala, bir bakarsın son 10 km'ye girmişler. 1 km kalınca Caner Eler klasik "Ultimo Kilometro" nidasını salar, izleyiciyi gaza getirir.

Adamlar senin benim gibi bisikletçi, yarışı yaşayarak anlatıyor, baymıyor konsantrasyonu sağlıyor. Düzenli olarak yarış bisikletine biniyorlar zaten, Berkem Ceylan'a, Sarper Günsal'a bakabilirsiniz Strava'dan.

TRT'deki arkadaşların soru cevaplama gibi bir ihtimalleri var mı? Geçen sene İstanbul etabında cadde turlarında iki kişilik kaçış grubu vardı bir ara. O sırada kendi kendilerine diğeri niye onun arkasına giriyor, o onun arkasına girince öndeki neden aniden şerit değiştiriyor diye soruyorlardı. Adamlar rüzgar tünelinden abi diyemedi :) Vallahi billahi diyemedi, bilemiyorum yol bozuk ondan şeridini değiştiriyor herhalde bir sebebi vardır falan diyerek konuyu değiştirdiler.

Neyse çok uzun oldu ama diyeceğim şu soru cevap yapamayacak bisikletten anlamayan sunucu olursa anladığı işlerden vilayetten, tarım kredi kooperatiflerinden konuşur.

Levent Özçelik'i çok severim, futbol spikeri olarak bende sonsuz kredisi vardır ama TRT bu işi yapacaksa konuya hakim insanlarla yapması daha doğru olurdu.

Gerçi deveye sormuşlar neren doğru diye...

@Emre Yönlüer

Sedona'nın bu tür yarışlara uygun bisikleti yok.Bu yarışlarda kullanılan bisikletler sedonanın kat ve kat daha iyileri

Havadan ve yerden çok güzel çekimler.YABANCI
Yarışı en iyi sunan Eurosport YABANCI
Yarışı kazananlar her daim YABANCI
Yarışta kullanılan bisiklet vs. tüm teknoloji YABANCI
Muhteşem doğa. ALLAH VERGİSİ
Bizim katkımız PARA
Sanırım bunun ötesini görmek pek kısmet değil.46 yaşına girdim,hala her alanda kalite özlemi içindeyim.Belkide bizim kuşağa nasip olmayacak.
Dip not:Olumlu olarak her geçen gün yollar çok daha iyi oluyor.Buna da şükür.

Cavendish'in adini dogru söylesinler yeterdi belki :) ben pek bisey beklemiyorum. Yabanci bir dil ogrenirken tam ofrenmek icin o bolgenin kulturunu de ogrenmek gerekir derler. Senede 1 hafta yaris sunup toparlanip ertesi sene tekrar gelen adamin yaris anlatmasi bu kadar olur normaldir. Bari bi çalissaydin ya birazcik.

@Ahmet-E Kesinlikle haklısın. EN iyi yarışçımız Ahmet Örken! Onu da ne kadar desteklediğimiz ortada. İkinci bir Türk takımı bile çıkaramıyoruz. İkinciyi bırak birinciye bile sağdan soldan toplama bisikletçiler bulup yarışa çıkarabiliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet-E
Geri