Scudo Sports

2015 bisiklet hedefleriniz

Sırasıyla şu şekilde

İzmir-Çanakkale-İstanbul (600km)
İzmir-Fethiye sahil turu (650km)
Fethiye-Antalya Likya yolu (500km)

Scudo
TAha. K
dostum yarış bisikleti al kilon anında düşecektir güzel lastik alırsın seni taşır merak etme ama eymir için 1 sene antrenman yapmanı tavsiye ederim

Uzun zamandır hayalini kurduğum yurtdışı turumu bu yaz gerçekleştirmeyi umuyorum. Herşey planlandı,malzemeler alınmaya/yenilenmeye başlandı,rota hazır; Çeşme'den Ancona İtalyaya gemi ile gidiş. Ancona!dan başlayarak Adriyatik sahili ve Alplerden Fransa'ya geçiş. Fransa Bisiklet Turu'nun 3 etabını (18-19-20) canlı izleme,Fransa kırsalında pedallama ve geri dönüş. Dönüş aynı yoldan olmayacak,İtalya'nın Batı kıyılarından olacak. Toplam 1 ay.
Bu arada,katılmak isteyen sadece 1 bisiklet sever,asgari müştereklerde buluşulursa kabul edilebilir.
Herkese sağlık,mutluluk ve barış içinde bir yeni yıl diliyorum.

2014 e başlarken kendime 10000 km hedefi belirlemiştim fakat 8000 de kaldım , hedefim geçen yıl başaramadığımı 2015 de başarmak

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
Bu yılki 5000 km'mi 10.000 km'ye çıkarmak
Kapadokyadan-ankara,antalya yada mersin illerinden en az birine non-stop tur yapmak
Bahara kadar kilomu koruyarak, sezona başlayıp 2016'ya kadar bi yarış koşacak kondisyon ve kiloya ulaşmak (93kg'dan 82kg'a indim hedef 70kg'ler) Öbür seneyede pek sanmam ama olursa 60kg'lar.

@A.Tahsin

inşallah tahsin abi ben de o yönde çalışıyorum. Teşekkür ederim güzel dileklerin için

Yokuş çıkmayı çok sevdiğim için ilk hedefim göbeği eritmek yani yaklaşık 10kg vermek.

İmzamdaki rakamları ise en az 2'ye katlamak istiyorum. (5000-6000km ve 100.000m irtifa)

• Beğen
Tepkiler: Cevat_MD
"Doğum günümde arkadaşlarla takılırım içerim eğlenirim alkollü binmem, sonraki gün de garantisi olsun, 2 gün,
Kurban ve Ramazan bayramlarında toplam 7 günde habire gelen giden olur şimdi, 2+7=9 gün,
Bütün sene çalıştım şöyle bi haftacık bi yerlere kaçarım, 9+7=16 gün,
Kış bizim buralarda biraz sert geçiyor, kar var buz var sakata gelmeyelim bi 3 ay kadar, 16+90=106 gün,
Hedef büyük ama sonumuz çatlayan atlara benzemesin, 2 hafta da bisiklet tatili yaparım toplamda, 106+14=120 gün,
Ha bi de bizim buralarda yazın ortalık cayır cayır yanar, 1 ay da yazdan keselim, 120+30=150 gün etti. Bu yılın 150 günü bisiklete binemem muhtemelen."

diyenler için üşenmedim, oturdum hesap yaptım evet.

Şimdi efendim hedef 5.000 km. Yukarıdaki afedersiniz pek çoğu osuruktan bahanelerin ardına sığınarak 150 günü sildik, geriye kaldı koca bir yıldan sadece 215 gün. Yani kalan günlerin hepsinde 23,2558... km gibi bir yol yapacağız. Ben böyle antin kuntin sayıları sevmem, 25 km/gün yapalım onu, yılda 5.375 km olsun yani toplam (fazla km göz çıkarmaz).

215 günün 2/7'si haftasonu. Yani 62 gün kadar. Bu da 153 gün kadar iş günü anlamına geliyor. İş yeri 5-10 km civarlarında bi mesafede olan birisi için konuşursak; sabah fazla terlemeye gerek yok, akşam da günün yorgunluğu olacak zaten yeterince, yani 5 git 5 gel desek 10 km. Bu da 153 iş gününde 1.530 km demek. Toplamda geriye kalan: 62 günlük haftasonu tatiline 3.845 km, yani 62 km/gün. Bu da sadece 31 km'lik bi mesafeyi git-gel demek (sayı da anlamlı çıktı, makinacı olmamdan mütevellit sanırım). E bi 30-35 km mesafede köy vardır her cumartesi-pazar sabah kalkar gidersiniz bi soğuk ayran içersiniz spor olur, ne bileyim bi gazete alır okursunuz, bi çay simit yapar gelirsiniz, evde hanım kahvaltıyla uğraşmasın bi börek alayım geleyim dersiniz, bi koşu gider gelirsiniz yani nedir ki bir tatil gününde 62 km?

Gördüğünüz gibi yılın 5 (beş) ayını sadece yatarak geçirip, kalan zamanda 5 km mesafedeki iş yerine her gün bisikletiyle gidip gelen ve her haftasonu toplamda 134 km yol yapan biri yılda 5.375 km devirebiliyor.

Aynı kişi diğer tüm değişkenler aynı kaldığı halde bir haftasonunda yaptığı kilometreyi 134'ten 273'e çıkarırsa ne oluyor biliyor musunuz? Yılda 10.000 km oluyor.

Hesap kitap yapınca senede 20.000 km yaparım ulan ben n'olacak diye bi haykırasım geldi içimden ama bi benim bisikleti düşündüm, bi de patlak lastiğimi, üstüne bi de koca 6 ayda 500 kilometrecik yaptığım geldi aklıma, o 500 kilometrenin bile bazen nası canımdan bezdirdiğini falan düşündüm, yine yaşama sevincim uçtu gitti.

Kendime not: O kadar hesap yaptım, 2015'i de 500-1000 km civarlarında geçirirsem başarılı görmekten korkuyorum kendimi şu an. Atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun forum.

5.000'lere 10.000'lere selam olsun, büyük insanlarsınız.

* Her türlü ihtiyacımı karşılayan 1 yıllık bisikletime dair "yetmiyor artık" yanılsamasından kurtulmak,
* Tırmanış ağırlıklı segmentlere ağırlık vermek ve denk geldiği için değil tırmanmak için tırmanmak,
* Günübirlik ya da 2-3 günlük turların dışında daha uzun ve daha kamplı turlar,
* Kesinlikle ve kesinlikle esaslı bir aksiyon kamerası ve gps cihazı,
* En az 5000 km,
* En az 3 çocuk :p

2000 km civarı bir yol yapmak.
Bisiklete her gün binebilmek, yol yapmasam da en azından her gün işe gidip gelebilmek.
En az 2 festivale katılmak.
En az 3 İstanbul içi turu yapmak.
Bodrum'a tatile giderken geçen yıl olduğu gibi yine bisikletimi götürüp arabaya tatilde binmemek.
Göbeği eritip 90 kilo altına inmek. (Mevcut kilo: 103)

• Beğen
Başlığa tıkladıktan sonra; kadim dostum "bisiklet adam" ile yaptığımız planları yazıp yazmamak arasında gidip geldim. Gördüm ki zat-ı âlîleri ser verip sır vermemekteler. Öyleyse bize de susmak düşer.

Bireysel olarak bir kaç hedefim var elbet. Çalışma saatlerimizdeki ufak değişiklik ve de vardiyalı çalışma sisteminin verdiği yetkiye dayanarak, ayda bir kez denk gelecek olan 3 günlük tatili fırsat bilip İstanbul'dan uzaklaşmak ile daha kısa cümleler kurmayı öğrenmek. :)

Ha bir de Balaban ve Ney'den sonra bir Ocarina sahibi olmak da var hedeflerim arasında. Turlarımın yeni müzik yoldaşı...

Mesafeden ziyade bisikleti ulaşımda, sporda, eğlencede daha fazla kullanmayı hedefliyorum.

- Geçen sene ulaşımda tahminimden öte bir kullanımım oldu ama daha da arttırabilirim sanırım. Tabii, sakata gelmeden :)

- Günübirlik geziler dışında 2 kez tek gecelik çadırlı kamp yapmayı başardım. Evet, başardım. Artık tek gecelik maceralardan sıkıldım :D Uzun soluklu mecaralara atılmak lazım. En az 1 uzun tur hedefliyorum.

- Bisiklet sayesinde birkaç iyi dost edindim. Bu türden dostlukları arttırmayı hedefliyorum.

• Beğen
-En az 2 uzun tur:
*Budapeste - Bratislava - Viyana - Graz - Maribor - Ljubljana - Bled - Bohinj
*Mohacs - Pecs - Szigetvar
...bir de bilindik seyler iste. Daha cok bisiklet sürmek, ise daha sik bisikletle gidip gelmek, kilo vermek vs. Bir de kask ve eldiven kullanmayi aliskanlik haline getirsem iyi olur. Her sene bir büyük kazam var. Bari bu sene hastanelik olmadan atlatsam...

-Öncelikle hepimiz için kazasız belasız bol pedallı bir yıl diliyorum.
-MTB sahibi olmak istiyorum.
-Kilo vermek istiyorum.
-Bu yıl için hedefim toplamda 5000 km yapabilmek.
-3-4 günlük ufak turlara çıkabilmek.
-Ha bi de güzel bi hatun bulabilirsem evlenip tandem bisikletle düğüne gitmek :D

Geri