Scudo Sports

2014 The Presidential Cycling Tour of Turkey (TUR)-50.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

Kabul devlet kurumları yeterince özerk değil ama TRT başka organizasyonlar için özel uygulamalar yapıyor. Sadece Tura özel Caner Eler veya İnan Özdemir'i sadece bir haftalığına yayına alıp bizi şaşırtmayı beceremezler. Her türlü iddaya girerim...:cool:

Scudo
TRT yayını gerçekten fiyasko. İlk etabı HD izlemek için açtım, 10 dakika dayanamadım. Eurosport 2'ye döndüm normal izledim.
Gerçekten ama gerçekten bu işi bilmiyorlar.
Geçen senelerde kaçış grubu için "önde boşuna tempo yapıyor" diyen kişiler, kaçış grubunu bile bilmiyorlar.
Neyse, umarım ilerleyen zamanlarda daha iyi olur.

İkinci konu ise Ahmet Örken. Kaçış grubunda çalışmadıkları için alamamış etabı.
Yemedik onu.
Arkada Quick Step çalışırken diğer takımlar trenin yanına bile gelemediler. Sen önde nereye kalıp etabı alıyorsun...
Kaçtın, kendini gösterdin, tamam. Suçu ona buna atmaya ne gerek var.

3. olarak ise Quick Step sprint etaplarını domine ediyor. Sadece Cavendish değil, geldiği ekip de çok çok iyi takımın.
Durum öyle olunca da, adamlar son 10km'den neredeyse pelotonu alıp götürüyorlar, ne kimse o tempoda yanlarına gelip ortalığı karıştırabiliyor, ne de aralarına karışabiliyor.
Bir kaza olmazsa bütün sprint finishlerini Cavendish alacaktır kısacası. Greipel'in takımı için çalışacağını söylemesi bu konuyu biraz daha sıkıcı hale getirdi.

Yarın genel klasman için iddialı olanlar belli olacaktır. Çok büyük ihtimal de 7. etapta değişmeyecektir bu durum.
Ne olursa olsun, dopingsiz bir şampiyon olsun artık bu sene.
2 yıldır turu ve Türk sporunu lekeleyen takım, bu sene rahat durur umarım.

@Mert E.

ben şeker hastası değilim o açıdan şanslıyım neyse bana yarıyor genede konuyu cavendish ile bu pazar görüşeceğim buraya yazarım ne dediğini,,

@Onur Kuzik

gereksiz dememesi isabetli olmuş tabi potasyum bana çok iyi yarıyor 215 km 'de acaip yaramış idi 13 saat sele üstü, ayrıca evde protein tozunu içince sanki 215 km gitmemiş idim
sevmiyebilir ,zevkler ve renkler asla tartışılmaz, potasyum ihtiyacını başka yerden alıyor herhalde ayrıca olmpiyatlarda yığılan atletler gördüm bunlarda karbonhidrat eksikliği ortaya çıkmıştır ,karbonhidrat bana yaramakta 70 km non stop pedal öncesi 5 tabak kıymalı makarna beni şile rampalarında uçurmuş idi ,her pro bilmeyebilir ve hatta yalnış beslenebilir ,proların kesin beslenme uzmanlarından faydalanmaları ise isabetli bi karar olur

@Gökhan Toros

doping ,bisiklet yarışları tarihi boyunca yapılmıştır, kimler yapmadıki acaba bi adam varmı dopingsiz bileğinin hakkı ile birinciliği alan herhalde azdır benim favorim fabian cancellara 'dır son paris-rube 'de üçüncü oldu onun üstüne adam tanımam ben ,
arnavut kaldırım yol ,toprak yol ve asfalttan oluşan 250 km 'lik ölüm yolu tek rampa yok 5 saat 45 dakikada yemiş idi fabian tabi geçen sene ,şu fabian ile karşılaşmak elini sıkmak çok istiyorum inşallah türkiyeye gelirde görürüm onu.

@Gökhan Toros

Merhaba Gökhan,

Dediklerinden pek bir şey anlamadım ama, okumak zevkliydi. Keşke ben de yarışları bu gözle izleyebilsem.

Ama sunucu konusunda bir şeyler söyleyebilirim.

Spor sunuculuğu eğer bir uzmanlık alanıysa -ki öyle- sunucuların kendilerini bu alanda geliştirmeleri -zaten bu işin eğitimini aldıkları için- zor olmamalı.

Aç, izle, yabancı sunucular neyden, ne oranda bahsediyor,gör, not al. Sporcuları takip et.

İyi sporcu çıkaramasan bile iyi sunucu çıkart.

Enver Hasanoğlu bu konuda iyi diyorlardı, olimpiyatlar için.

trt sunucularının turu bu şekilde anlatmalarını fazla görmeyin, hedef kitlesi ancak kaldırabiliyor. az çok bizleri bu işle ilgilenenleri sıkıyordur kabul ediyorum. ancak işyerinde, arkadaş çevremdekiler yavaş yavaş sprint ne? etap ne nasıl oluyor? kaçış grubu, peloton/bunch ne? gibi soruları sorduklarında trt'yi yeterli buluyorum, feyzi açıkalın her kaşıçta uyarıyor anlatmaya çalışıyor. her finise girdiklerinde domestikler birer birer ayrılıyor, işte tam o an kopuyorlar, keyifle izliyorlar. milletçe bu konuda çok gerideyiz. ben biraz hak veriyorum

bu da benden olsun
(link)

Adam bi daha gelmiyecek kesin, kendi kendimizi rezil ettik

@Berk Ilgar

ben ortada rezillik görmüyorum, tur organizasyonunda geçen sene izmir etabında sanırım yanlış yola girildi, 2 şeritli yol kapatılmamıştı, bu sene iyi gidiyor. işaretçi görevliler biraz daha hızlı ve kenardan sallıyor geçen senelere göre, biraz daha eğitim. seramoni sunucusu çok donuk. problem şu ki bir avuç insana sunuyor. 400.000 mil uçak bileti kazandı 2 etapta neden gelmesin, sonuçta bunun bir ödülü var

eklenti; dönüşlerde sponsorların logoları asfalta yapıştırılıyor, tabi sporcular dönüşte bisikleti yatırdığı için boyalı sticker bisikleti kaydırıp düşürüyor geçen sene bunun örneğini gördük, ben dönüşlerde uyarılması gerektiğini düşünüyorum

Trt de kim sunuyor bilmiyorum ama ilk gün dinledigimde levent Özçelik anlatıyordu. O adam yıllardır futbol spikeri. Bu işi 2 günde öğrenemez haliyle. Onun için her branşın spikeri farklı olmalı. Bunu trt nin düşünmesi gerek. Spikerin pek suçu yok. Elbette arastiriyorlardir yarış öncesi ama bu hemen kapilacak bir olay değil

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar benim uydu TRT kanallarını, TRT Spor, TRT Belgesel falan, çekiyor ama Bisiklet yarışını göremiyorum:(
Turda olduğum için starta katılamadım zaten...
Nereden izliyorsunuz, nasıl izliyorsunuz, internetten;) izlemenin bir yolu var mı?

Böyle sprikerlerin olmasının sebebi ülkemizde ki spor anlayışı. Futbol bilen kişi kendini tüm sporlardan anlıyorum sanıyor. Futbolu çok iyi oynarım deyip basket yada voleybolun kurallarını bilmeyen yüzlerce insan var. Spikerlerde aynısı halk ne istiyorsa onu öğreniyorlar. Birde TV lerde ki kişilerde amaç spor sevgisi değil para kazanmak olduğu için ortaya böyle durumlar çıkması normal. Şu forum dan üst seviye 50 kişi çıkar bence, ve bu kişiler TRT de çok kolay bisiklet yorumculuğu yapabilir.

taktınız levent özçeliğe :)
diğer yorumcu gerekli bilgileri veriyor zaten. tek eksik heyecanlı bir finiş anlatımı yapamadılar, onun da çekimden kaynaklandığını düşünüyorum

cavendish in kızı da aynı babasına benziyo :)

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
graipel'in sondan birinci olmasına bayılıyorum, fotoğraf için çok çok uyuzluk ediyor, mark çok çok daha rahat daha samimi

cofidis te şuan
elmalı için yokuş çıkıyo

spiker çok önemliymiş gerçekten Yarışı İngilizce dinlemek bilde TRT de dinlemekten çok daha iyi

teknik bi ariza var sanirim trt de. yolda kurulan dev ekrani cekip canli izletiyolar cunku yarisi. yersen :)

@Ahmet O
Komik gerçekten, bi baktım yayın gitti yarışı büyük tv içinden izliyoruz:)

Geri