Scudo Sports

'' 2014 sezonu 100 km non stop pedal-anadolu performans ''

@Muzaffer K.

hahahahhahah
hazır ol muzaffer içtimaya
ama sen kesin olarak anadolu yakada kalacan pansiyonda ve saat tam 04.30 da bostancıdan seni alacağız erkan ile
hiç belli olmaz nisanda gideriz
geçen sene gittik hava zirvede soğuk idi ama güneş var idi
yalnız senin açıdan sorun şu
işe ayar çekecen yani ct günü saat 04.30 da hareket olacak kartepe operasyonu,,bostancıdan

Scudo
Cumartesi benim için biraz zor ama bir ayar çekicem inşallah ;-)

LT26i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
(link)

evet bura 60 km goggle sapma yapmakta bu yolda gölcüğe gelirken çok az eğimler var dönüşte bu yol olacak tabi ama topçular değil yalova olacak dönüş 70 km olur ,
evet giderken 60 km sonra 16 km rampa var ,,

(link)

evet 16 km zirve yolu,,paso rampa eğim 7

tahminler ,,

04.30 çıkış
39 km sonra eskihisar
normal tempo -1 saat 30 dakika
saat 06.00 da çok iyi bir vakitte eskihisar feribot iskeledeyiz,,
45 dakika feribot
bisiklete para yok,3.5 tam idi ama 4 lira olacak artık ,
06.45 topçulara yaklaşırız ,
06.50 çıkış
bi kere çıkış çok iyi zamanlama açısından dünya kadar vaktimiz var ama var diyede oyalanmaca olmaz tabi,
60 km 'yi çok kısa mola anlayışları ile alırsak toplam 3 saatte diyelim
saat 09.50 de suadiye merkez camide oluruz ki bu çok iyi bir zamandır kartepe rampaları için ,
ve 10 dakika sonra atak su tedariki vs vs
16 km eğim 7 olan rampalarda kısa mola anlayışı olmalı ,
ve en kötü senaryo 4 saat diyelim çıkış saat 10.00 çıkış saati ve saat 14.00 de 1300 rakım ,
bu çok iyi bi saat en fazla 10 dakika ve dönüş aynı yerden iniş saat 14.10 çıkış 1300 rakımdan
45 dakikada inmece 14.55 de suadiyedeyiz geldiğimiz yoldan aynen geriye yalovaya sadece 70 km kalır
burada ciddi eğimler yok dönüşte güney yolda tabi,
kısa mola anlayışları olabilir ve saat en geç 19.00 da yalovada olmalıyız
feribot ya da deniz otobüsü hangisi denk gelirse
nisan -mayıs ayları aslında uygun kartepe etabı
bunun nedeni okullar kapanınca yalova dönüşü tam bi rezalet oluyor idi pazarları
ama ct günü ne olur bilemem ,
tavşanlıya gelince esasında onun yerine kartepe 12 'inci sefer olur ,
ya da onuda yaparız sonra kartepeye geliriz
tavşanlıyı hazirana bırakırsak dönüş felç olmakta
nisan ya da mayıstan işi bitirmece
nisan ve mayısa iki ağır olay olacak gibi düşünelim ,

(link)

erkan geçen sefer kafayı karıştırdığın nokta
a ile b arasındaki o yol ayrımına girdin ve zirveyi almadın bu sefer oraya dikkat edecen ,,

[h=5]ESKİHİSAR - TOPÇULAR HATTIhttp://www.ido.com.tr/images/stories/banner/ucrettarifesi-eskihisar-topcular-2014.jpg
  • Gişelerden bilet alımı gerçekleştikten sonra, iadesi mümkün değildir. ( Ücret iadesi sadece seferin iptal edilmesi durumunda yapılır. )
  • Her sefer icin 10 adetle sınırlı olmak üzere bisikletler ücretsiz olarak taşınmaktadir.
  • Hava koşullarının elvermemesi ve seyir koşullarına göre sefere bisiklet kabul edilmeme hakkı saklı tutulmaktadır.
[h=3]YOLCU ÜCRETLERİ
  • Jeton : 3,50 TL
  • Tam Akbil veya İSTANBULKART : 3,00 TL
  • İnd. İSTANBULKART: 2,50 TL
  • Araç içindeki yolculardan ücret ALINMAMAKTADIR.

(link)

bilare 70 km lik avrupa yakada bu etapta olacağız martta olabilir ,,
durma yok,,

(link)

2 mart yağış şubat ise berbat bütün pazarlar kötü,,değişirse bakarız duruma,,

(link)

evet 9 marta ayar 100 km de
ama ara verildiği için 70 km non stop pedal aynen avrupa yakada kısırkaya olabilir ,

kudret abi ben bu rotayı turlamıstım gecenlerde, 3 km tırmanış var 5-7-9 eğim var. iki farklı yerde köpek pusuları var? ve tertemiz orman havası var :)

• Beğen
@Muzaffer K.

evet teşekkürler muzaffer eğimlerde iyi fena değil evet burada çalışma kesin olacak sabah sahilden trafik az olur ve direk sarıyere gelmeden kemere çıkacağız orada rampa var ,
bu gidişle şubat izin vermiyor bu pazar accuya göre hava açık wundere göre kapalı yalnız rüzgar fazla tabi,
marta bakarız 9 mart fena değil gibi tabi değişebilir süre çok uzayabilir bu nedenle bu rotada yani kısırkayada olma durumu olacak ,,

(link)

sırasıyle
önce bahçeköy -sonra uskumruköy sakın ola kum köye gitmeyin ora yok -gümüşdere-kısırkaya içine girmeden yola devam -
ocak yoluna girilmeyecek-çiftalan köyü ilede işimiz yok-
kemerburgazdan direk iski genel müdürüğü binasının önünde tur biter ..70 km non stop pedal
tabi beşiktaştan start alacağız,,

@Muzaffer K.

kemerin yanındaki yoldan 46.5 km boyunca sıkı ve de trafiği az olan yerlerde olacağızda sadece kemerburgazda olur azıcık trafik o da turun sonu zati,,

(link)

şimdi biz kısa mesafelere ne vakit başvuracağız
araya boşluk girdiği zaman
nitekim şubat ayı kötü 4 hafta ve bir haftada marttan var ,
geçen pazar yattık ,
100 km non stop pedal beklemeye geçebilir ,
süre uzamakta ,
evet devreye girecek olan iki etap var

1- 70.7 km non stop pedal
dudullu-darlık-( toprak yol değil )

http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/01/11/SXlTa.jpg
2- kısırkaya -non stop pedal -70 km

(link)

bu etaplarda çalışma olacak ve asla pedal kesilmeyecek ,

http://img168.imageshack.us/img168/3620/grnt0600.jpg

bir zamanlar garipçe barış ve onur aytek resmi çekmiş idi yav yağmurdada biniyorduk eskiden ,,:)

http://students.sabanciuniv.edu/%7Emertsevinc/2009-03-28%20b%fd%e7k%fddere%20ke%fefi/b%fd%e7k%fddere%20ke%fefi%20050.jpg

http://students.sabanciuniv.edu/%7Emertsevinc/2009-03-28%20b%fd%e7k%fddere%20ke%fefi/b%fd%e7k%fddere%20ke%fefi%20055.jpg

http://students.sabanciuniv.edu/%7Emertsevinc/2009-03-28%20b%fd%e7k%fddere%20ke%fefi/b%fd%e7k%fddere%20ke%fefi%20056.jpg

http://students.sabanciuniv.edu/%7Emertsevinc/2009-03-28%20b%fd%e7k%fddere%20ke%fefi/b%fd%e7k%fddere%20ke%fefi%20059.jpg

http://students.sabanciuniv.edu/%7Emertsevinc/2009-03-28%20b%fd%e7k%fddere%20ke%fefi/b%fd%e7k%fddere%20ke%fefi%20060.jpg

bıçkıdere rampaları bıçkılar...
evet üzülerek belirtirimki bu rampalar artık yok bunlar 50 km non stop pedal antremanında idi..

http://img843.imageshack.us/img843/7274/photoin.jpg

to be or not to be
ama bu yol asfalt için cyclo cross benim tarzım
o vakit alacağız bi adet cyclo ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Pazar
(link)Bulutlu. En yüksek 9C. Rüzgâr KD, 25 ila 40 km/sa.

Hourly6AM12 Noon6PM12 Midnight
Sıcaklık | Çiğ Noktası8 | 59 | 49 | 58 | 5
Rüzgar32 km/h KD26 km/h DKD23 km/h KKD26 km/h KD

pazar rüzgar fazla ,,

(link)

9 marta kadar hareket olmayabilir bu nedenle avrupa yakaya el atacağız ya da bizim etaba 70.7 km ye ,,
açıkçası bu pazar zati yattı,
2 şubat 40 km rüzgar, -9 şubat yağmur-16 şubat 30 km rüzgar hava açık -
23 şubat yağmur -2 mart yağmur

Çavuşum sahilde saykılkırosla 15 20 km performans yapıcam artık :D

ferdi olarak ömerli göçbeyli çekmeköy sakat:confused: köpeği var riski çok vs...

cube aldım vala çamur var diye dışarı çıkaramadım daha ama ben harbiden kamyona biniyormuşum önceden 5 mtb bisikletle hamallık yapmışım

Cyclocross yol bisikleti ekipmanı kullanan, şehir bisikleti benzeri ama daha agresif bir geometriye sahip, çok dayanıklı kadrolara sahip olmasna karşın çok hafif ve çok atak yarış bisikletleridir.. Yapıları gereği profesyonel bisikletlerdir ve en ucuzu bile 3 bin üzeridir.. Sadece Salcano Apex cyc 02 var ama oda Türk üretimi ve alan herkesi pişman ediyor.

Kısacası cyclocross, atak agresif hafif ve hızlı bir bisiklet, bu noktaya kadar yol bisikletine benzesede, kalın tekere yatkınlığı, kullandığı frenler ve en önemlisi dayanıklı jantlar ve kadrosu ile çoğu MTBden daha sağlam bir bisiklet.. Dez avantajı ise, Safkan karbon bir yol bisikletinin akıcılığını, sürüşünü tam olarak vermiyor.. Çok yakın veriyor ama arada özellikle titreşimde küçük farklar mevcut.. MTBye göre ise, her ne kadar çok dayanıklı olsada, dağ tepe bayırdan aşşa inmeye gelmez.. Amortisörsüz işkence olur, cantilever frenlerde disk frene göre performans vermez.. Bu dezavantajlarının yanında bence iki bisikletteninde arasnda kalıyor Ne safkan bir MTB gibi rahat ve konforlu nede Carbon yol bisikleti kadar atak.. Carbon diye özellikle diyorum çünkü Carbon maşası olmayan yol bisikletlerinin performansı çok iyi olmuyor.. Kötü yolda, toprak yolda, arazide çok rahat kullanılır + yolda kullanırkende yol bisikletinden geride bırakmıyor insanı

Konfor: 6/10 (Tur bisikletine göre)
Hız : 9/10 ( Karbon Yol bisikletine göre) Amötisörlü şehir bisikletine 5 bile vermezdim :)
Dayanıklılık 7/10 ( Hardtrail MTB ye göre) not: karbon maşalı olan cyclocross modelleri var bunlar için konfor +1 dayanıklılık -1 diyebiliriz

Konfor: 6/10 (Tur bisikletine göre)
Hız : 9/10 ( Karbon Yol bisikletine göre) Amötisörlü şehir bisikletine 5 bile vermezdim :)
Dayanıklılık 7/10 ( Hardtrail MTB ye göre) not: karbon maşalı olan cyclocross modelleri var bunlar için konfor +1 dayanıklılık -1 diyebiliriz

en ucuz f/p cylo 2014 model cube aldım 3250 ye tanıdıktan en ucuzlarından 1350 euro etiketi vardı normalde 4000 lira

karbon değil olsa imbilir kaç paa olurdu

• Beğen
@İsa İhsan Akdoğan

hayırlı olsun isa
cube bence iyi model
evet teknik detaylar doğru tabi
benim en sakat etabım ise tavşanlı yolu ora ağır stabilize
ama cyclo 'da olsa aynen sarsıntı yer o yol berbat çakıllı asfalt ,orada anca mtb iş görmekte tabi ,ama tabi yolun hatırına katlanıyorum
evet başkada toprak etap olarak belgrad olacak yani yazın bu 28 hibrit ile gireceğim belgrada orada çok güzel yollar keşfettim inşallah köprü yolları kuzeye çıkışımı engelleyemecek
haziranda temmuz-ağustos -eylülde belgradda olacağım ,bu arada nisana ayarda çekebilirim yeni rota var 70 km non stop pedal durumu kısırkaya etabı,avrupa yakada belgraddan döneceğiz tabi,

http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/01/11/SXlTa.jpg

evet bura 70.7 km idi son derecem 3 saat 35 dakika non stop pedal yaptık ,
burada kartepe antremanı olurmu aslında olmaz tabi etap bana 201 km yazacak
onun için 100 km non stop pedal etabımıza bakacağızda ama buna zaman var tabi ,
şubat ve mart bizi vuracak gibi eğer 2 ay boşlama olursa her şey sıfırlanır ve kartepeye hazır olabilirmiyiz sorun burada
ama ne yapıp edip önce 70.7 km non stop arkasından 100 km de non stop çalışmalarını art arda yapar isek kartepeye motivasyon olarak hazırlanırız,,
şimdi accuya göre hava açık wundere göre kapalı ,şile istikameti yeşillik alan ve de orman olduğu için yağmuru çekebilir ,
son duruma bakarız ct akşamı netleşir ,

kudret abey havalar ne zaman düzelir hasta oldum bisiklete ağız tadıyla ne zaman binecez yahu belgrad çekmeköy ormanlarına 1 kez gidemedim daha :kahve:

• Beğen
Geri