Scudo Sports

'' 2014 sezonu 100 km non stop pedal-anadolu performans ''

@mehmetsunu

mehmet dostum,
bende cep yok ben ecel terleri dökeceğim pedala başlayacağım sonra 71.14 km sonra duracağım 6-7-10-13 eğimlerde sürat kesilmeyecek 10 km lik toprak yolda ,
başlamadan önce bi resim alırız kerim çekebilir ve de erkan ama erkan çekiyor sonra resimler güm oluyor
onun cepte bi sorun var
giderken erkandan istediğim o toprak yolu çekmesi
oranın eğimlerini
evet ilk kez gidilecek ve asla sürattan taviz yok
eğimler ne alemde bilmiyoruz

http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/01/11/SXlTa.jpg

kesinlikle kaptan sana uyarım ,,,,:in::alkis:
bizim rota bu değil tabi,,
muzafferin rota daha kolay ,,
burada 13 eğim yok ve 10 km lik toprak yolda ,,

paso asfalt sonlara doğru bozuk asfalt ama fazla değil

Scudo
@Kudret Kurtcebe

benim hafta içi gittigim rota direk darlık 1100m irtifası var
13 egimlere ve toprak yola göre tabiki daha kolay
bu bölgelerin en sevdigim yanı araçların çok seyrek geçtigi
Kudret abi o formulaya giden yola bayıldım, duble yol emniyet şeridi geniş, 10 km kadar hafif egimli bir tırmanışı var, tek kötü tarafı başıboş köpekler
Sabah pedalınıza kuvvet rüzgar çok etkilemez umarım

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
S. A arkadaslar kusura bakmayın gec cevap verdim. Yarın gelicem insallah ... Ev cok kalabalık bana özelden numaranızı gönderin. '

• Beğen
@Sinan Çakır

sinan teşekkürler,,
şimdi 100-130 km de etaplar değişti yeni linkleri verdim aşağıda,
100-130 de
o formuladan devam edeceğiz ve kurtdoğmuş girişinde duracağız ora biliyorsun ayrıldığımız nokta idi dönüşte ,
evet bakalım o toprak yol nasıl
şimdi kerimin hesaplamasına göre ora 1026 rakım ise ,senle beraber bulunduğumıuz yukarı rota 1100 ise arada bi rakım farkı var tahminimce 10 km lik toprak yol kurtdoğmuş offroadu gibi indili çıktılı yer değil
aşırı eğimler yok birazdan anlayacağız tabi evet sıkı bir imtihan bekliyor bizi..

@Murat sonkaya

selamlar murat
uzun zaman oldu görüşmeyeli biz bayağı kafayı kırdık artık 50 km pedal kesmeden serileri devam etti çıta yükseldi 71.14 km ye geldi hedefte 100 km var akabinde 130 km bu seriler devam edecek
hadi hayırlısı diyelim..

Pazar
(link)Parçalı Bulutlu. En yüksek 49F. Rüzgâr GB, 10 ila 15 km/sa.

Hourly6AM12 Noon6PM12 Midnight
Sıcaklık | Çiğ Noktası6 | 48 | 49 | 69 | 7
Rüzgar6 mph GGB10 mph GB9 mph BGB10 mph BKB

mükemmel rüzgar 10 km ,,,

saat 08.30 çıkış 71.14 km pedal kesme yasak ,gazanız mübarek olsun ,,saat 07.45 de evden çıkarım 10 numara etap bekliyor bizi...

http://i43.tinypic.com/2wedpmt.jpg

1inci tiger tümeni hazır
yani kaplanlar ,yıldırım savaşına hazır olun ani hücüm ,,,,:)

zorluk seviyesi 2
irtifa 1026m

(link) etapların güncelleştirilmesi.nihai hedef 130 km de pedal kesmemek ,
zorluk seviyesi 2
irtifa 1026m

(link) etapların güncelleştirilmesi.nihai hedef 130 km de pedal kesmemek ,

1- 71.14 km güzergah ..

(link)

2- evet hedef büyültme 100 km

(link)

son aşama
130 km de pedal kesmeme operasyonu

(link)

çalışmalar bu pazar saat 08.30 da dudulludan başlayacaktır ilk etap 71.14 km de pedal kesilmeyecek asla mola olmayacaktır sonuçlar kesin olarak paylaşılacaktır ,,

,,anadolu performans cyclo cross bisiklet takımı

1- anadolu performans- cyclo cross bisiklet takımına gelmek isteyenlerin en az 160 km de zamana karşı az molalı antreman yapmaları tercihimizdir bu etaplar bol rampalı yerlerde olması kişiye artılar olarak gelir
2- yaş sınırı vardır ,18 yaş altı ekipçe kabul görmemektedir
3- ekipte sigara içilmez sigara kullanan yoktur ,mola esnasında sigara içilmez bu kurallara uymayanlar uyarılır
4- ekip tamamı ile lastik değiştirmesini bilir paniklemez
5 -ekip daha önce bir çok kez 6-7-10-13 eğimlerde ve asla pedal kesmemiş 50 km lik parkurda ter dökmüştür
çıta yükseltilmiştir 71.14 km ye gelmiş akabinde 100-130 km serileri ile kesin devam edilecektir
6- bizler burada bu sporun hakkını vermeye çalışıyoruz amatörcede olsa amatör ruh içimizde kendimiz ile yarışırız
7- anadolu performans bir çizgidir yaşamınızı tanzim eder doğru beslenmeyide öğretir ve erken yatıp kalkmayıda

tüzük

anadolu performans -cyclo cross bisiklet takımı,,
kurucusu
kaptan kudret kurtcebe
istanbul sorumlusu

anadolu performans cyclo cross bisiklet takımı

mtb kaptanı- kerim

yol bisikletinde kaptan erkan közen dir

önemle duyurulur ,,

@Murat sonkaya

Madenlerdeymissiniz bende Şahinbeydeyim sizi hiç görmedim arazi turlarinda yol mu kullanıyorsunuz

• Beğen
Sağol Kudret abi uzun zaman oldu görüşmeyeli foruma girince zaten direk senin mesajlara bakıyorum :)
Kadıköy den Çekmeköye ,taşındım sizin etap bizim burdan geçiyor , akşam bende gelsem mi diye düşündüm ama gece çok geç yattım iş yüzünden ,vazgeçtim .Bu etabı mutlaka senle yapmak isterim bisikletimi degiştirdim Cannnondale Furio aldım mtb lastikleri bitirdikten sonra silik yapıcam ozaman senleyim abi ,Selim var yeşilden onla haftada bir 80 km etap yapıyorum .arada işe gidip geliyorum kadıköy burdan 20 km :) .
Merhaba sinan bey MTB kullanıyorum facebooktan çekmeköy topluluğunu takip ediyorum ama genelde arazi turları pazar oluyor bende cumartesi gece 2 gibi oluyorum sinemada gece seansları yüzünden grupla çıkamadım araziye en kısa sürede tanışmak dileğiyle ..

@Murat sonkaya

bende araziciyim yazın çok takıldım ormanlarda çekmeköy bisiklet grubuyla
kışın arazinin çamur, balçık olması nedeniyle pek girmedim daha, Kudret abiyle pazar performans turlarına çıkıyorum bayadır
çekmeköy küçük birgün karşılaşırız :)

https://i.hizliresim.com/x31bd9.jpg

evet burada 700 x 32 teker biraz sorun yarattı
evet saat tam 10.00 da bıçkıderede idim ,
çıkış saati 08.30 idi evet bura gene olacakta
şimdi erkanın bisikleti buraya girmez benim 700 x 32 sadece 4 adet rampada sorun yarattı o rampaların yüzeyi çok sert idi ama 10 numara yol kardeşim
ben buradan giderim valla ayrıca saat tam 10.30 da toprak yola girdim saate baktım ve tam 55 dakikada geçtim orayı evet zati demiştim bura 4 saatimi alacak diye ama bura harbiden zor yahu ,kurtdoğmuşu hatırla ora daha sert ve ora 10 km bura 8 km kurtdoğmuştan eh biraz daha sert dikkat ettiysen girişte güzel yol sert kil toprak tam istediğim bu işte yalnız kerim bi ara şöyle yapalım gidelim o rampalara taşları aynen temizleyelim
valla amele gibi çalışırım orada yeterki toprak yol yapalım kendimize
5 adet eğim saydım sonuncu uzun idi ama sert değil idi
yüzeye dikkat ettinmi sola toprak yol dönüyor idi ama haritadan bakmış idim
dedim inşallah kerim buraya girmemiştir zati eğimi bi aldık allah dedim asfalt yol sağdan darlık 10 numara 10 ,,:in:

yav 13 eğim bıçkıderenin rampalarını kerim valla 30 dakikada geçtim ha babam ayakta çıktım
tüm şile rampalarını ayakta çıktım asla yorulmadım
ben bundan sonra artık oturmam rampada ,,

https://i.hizliresim.com/w12QRB.jpg

700 x 32 burada sorun yaratmadı

https://i.hizliresim.com/eXDQz3.jpg

burada o teker izlerinden çıktım sağdan ,10 numara yol be kardeşim kafa dinledim kafa
satmışın anasını yolların ben ,
araç yok burada

@Murat sonkaya

murat silik yapma toprağa giriyoruz oradan ağır stabilize artık asfalt olayı az bundan sonra

32 hacim lastik ile bu yollarda kelle koltukta yine iyi gitmişsiniz. Ben sendeki 32 hacim tekerin aynısı olan maxxis overdrive lastikle hayatta giremezdim. Heleki 28 jant yüksek sürüş profiline sahip bir biskletle. Köpek varmıydı. Tafsilatlar nelerdir bekliyoruz kudret abi.

Kerim ne oldu öldünmü kaldınmı göçbeylide seni bekledik gelmedin biz devam ettik

• Beğen
Tepkiler: Murat sonkaya
@mehmetsunu

valla köpek yok idi sadece ovacıkta kangallar erkana bağırmış o kadar
esas bela taşdelende idi ana artık orada yokuz ,
şimdi mehmet dostum kafa dinleme yolu bura 8 km evet bir kaç yerde sorun var idi yani riskli zemin eğimlerde karşıma çıktı
koca taşlar var küçük taşlar var
arkadan yanlışlıkla taşa çıkar isen o koca taş seni düşürür bi daha gidersem temizleme yaparım rampaları
rampalarda taşlar
4 adet rampa,
sonuncu eğim çok uzun ama toprak yol ve düz bura kurtdoğmuş offroaddan daha kolay gene gireceğim tabi..birazdan benim dereceleri hesaplayacağım ,,

(link)

evet uydudan benim durduğum yer bura 71.1 km
4 saat 10 dakika pedal kesmedim toto dayandı ,,ama arazide eğimlerde akla kararı seçtim ora bana vakit kaybettirdi
teker tam olarak cyclo cross tekeri değil ama ne yapalım buna dayanacağız ,

71.1 km 4 saat 10 dakikada alındı 1026 rakım ve 8 km offroad yol 5 rampa
sonuncu çok uzun ,
4 adet rampa kahredici özellikle 700 x 32 maxxis over driver ile bu teker orada işe yaramadı ama diğer düz toprakta yaradı ve tabi tavşanlının ağır stabilizesinde yaradı

4 +10 /60 =4.166
71.1 /4.166=17 ortalama oldukça düştü malesef

burada daha çalışma yapacağım bana vakit kaybettiren ve tüm gücümü emen offroad yol oldu sona doğru güç kalmadı bende
evet muzaffer ile döndük aydostan sonra muzaffer sahile indi ben aydosun sondaki sert eğimleride aldım ve oradan bi adet süt içtim kendime geldim süt bana yaradı fişek gibi bastım son 10 km yi..

@Erkan Közen

erkan sabah senin teknik arıza sana vakit kaybettirdi pazartesi baktır viteslere ,toprağa girecem dedin ama bence bayağı sert yerler var orada genede sen bilirsin

evet muzaffer ve erkan 1 inci etaptan aldılar yani bıçkıderenin rampalarını es geçtiler ve oruçoğlu köyünden darlık mundarlı ve ovacık göçbeyli yaptılar
bu arada kerim durmuş resim çekmiş orada biraz vakit kaybı olmuştur kerim bundan sonra giderken çek pedal kesme toprak yolda,

evet 65 km de bence muzafferin derecesi iyi sayılır ortalama 21 az değil bi dahaki sefere muzaffer ister ise offroada girer erkan 1 inci etabı yapar biz 2 inci etabı yani 13 eğimleri alır toprağa gireriz buluşma yeri kahve olur bura olacak ekip..

Bu lastiklerin kanalları sadece yağmurlu havalarda asfaltta işe yarıyor. Biraztoprağa girsem feleğim şaşıyor. Her an düşecek gibi. Ortalama düşük olmuş. Tabi yol şartları ve tırmanış etapları hızınızı kesmiş olabilir. 4 saat sele üzerinden inmeden bisiklet sürmekte bir başarıdır. Tabi bu arada su ihtiyacınızı nasıl karşıladınız. Ekipten kopmalar oldumu. Lastik patladımı.

• Beğen
@mehmetsunu

bu gün şöyle yaptım mehmet dostum,(ekipten baştan kopmalar oldu evet ,)
su matarada idi tabi en fazla offroadda su içtim bu etabın zorluk derecesi 2 yani bayağı zor
zor olan yer ise bıçkıderenin 4.5 km lik rampalarından sonraki 13 eğimler var burada
8 km toprak yol ve 4 adet rampanın eğimi oldukça sert
yani hakikaten dikkat etmek lazım maxxis over driver ile
ama sert düz toprakta sorun yaşamadım ,muzaffer dostum etabı darlık-1 den aldı erkan ile erkanda yol var ama başta sorun yaşadı vitesler geçmedi,
tekeri 28 hacim valla iyikide gelmedi erkanın yolu burada asla gitmez çok riskli bura ,
muzaffer dostumun lastiği 65 km de patladı ,,
etap-1 darlık orada 13 eğimler yok paso asfalt sadece oruçoğlu köyünde eğim var tabi ora sert eğim
darlık-2 etabı hakikaten zor
yalnız darlık-1100 rakımda kalırken darlık-2 1026 rakımda kalmakta
bana vakit kaybettiren 8 km lik offroad yol oldu canıma okudu desem aynen doğru olur olsun canıma okusun ora
zoru seviyoruz ya :)zeminin çok sert olduğu yerler var bayağı gücü emiyor ,,,çatalla girmek tabi biraz akıl dışı ama ne yapacan mehmet dostum başa gelen çekilir
gülü seven dikenine katlanır :)

alo alo kerim saat tuttunmu ,,

https://i.hizliresim.com/eXDQz3.jpg

burada bekleme yapmışsın diskalifiye durumları :)
bi dahaki sefere resim giderken çek derim ,,
evet burada kaç saniye durdun onlarıda hesaba katacağız
evet etapta pedal asla kesilmeyecek idi ,
buranın zorluk derecesi -2 bura bundan sonra olacak ama ayda bi kere ,

erkan ölmedim yaşıyorum gördün gibi :) bekleme yok dediğimiz için ben bastım,,kudret abi valla toprak yola kadar rahat geldim 13 eğimler beni kasmıyor ben oturarak daha rahat çıkıyorum :) saat 10:15 toprak yola girdim başı iyiydi sever gibi oldum derken ilerisini görünce moralim bozuldu çok taşlı idi resimde çektiğim yerler özellikle, bende tablet oldu için mecbur indim çekip hemen bastım ama çok yavaş gittim toprakta çünkü tekerin patlamasından korktum birde ilk keşfimiz oldu için biraz sıkıldım tek başıma toprakta neyse saat 11:00 de çıktım darlık yoluna 45 dk da aldım toprak yolu o dediğin yere sapmadım odunları görünce dedim yol bu tarafta :) ama abi toprakta tempo düşünce bide ağır zemin de kesildim çok yordu orası benide sonra asfalda odaklanmak zor oldu ve darklık rampalarında enerjim çok azaldı, toprak yola girilecekse bence kurtdoğmuş gibi etabın sonunda olmalı ve bence kurt doğmuş daha rahat,
darlıkta ki uzun rampada bir muz yeme molası vermek zorunda kaldım çünki enerji kalmamış idi sonra mundarlı ovacık derken baya bastım sonra bi kavşakta sağa döndüm, göçbeyliye ara da ufak bi yol var idi oranın gittini tahmin ettim ama düz devam ettim çayırova yönüne sonra bi kavşağa geldim ordan sağa döndüm ve direk ist parka çıktım hiç mola vermeden ordan sonra hafif tempoda eve kadar bastım ama o çayır ova yönüne giden yolda fena rüzgara karşı gittim beni bitirdi resmen eve kadar tam 6 saat kısa molalar hariç hiç durmadım yeni selem bacak arasını ağrıtmadı iyi oldu ama tampon biraz acıdı sonlara doğru tam 120 km yazdı bana :)
Şimdi göçbeyliyi göre bi zaman hesapladım benim tam 3 saat 40 dk gibi bişey sürdü 45 dk sı toprak yol malum,,

Geri