Scudo Sports

2011 YGS kopya iddaaları !!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

FarukDemir

Forum Bağımlısı
Tepki
394
Artvin'de bir avukat ve bir dershane yöneticisi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda en az 100 sorunun belli bir formüle göre cevaplandığında rahatlıkla çözülebildiğini belirlediklerini ileri sürdü. Belirlenen bir formülle özellikle matematik testinde soruların tamamına yakınını doğru çözmenin mümkün olduğu vurgulandı.

Artvin'de avukatlık yapan Ayla Varan, sorularda şifreleme sistemi olduğu konusunda aldığı duyumun ardından tüm soruları tek tek incelediğini belirterek, şu iddiada bulundu: "Cevapları rakamsal olan sorularda bu şifreleme sisteminin hatasıza yakın uygulandığını gördüm. Sisteme göre cevap şıklarındaki rakamlar küçükten büyüğe göre sıralanıyor. Eğer çakışan varsa doğru cevap çakışan rakamın bulunduğu şık oluyor.

Hiçbir rakam çakışmazsa doğru yanıt 'E' şıkkı olarak çıkıyor. Birden fazla çakışan varsa da cevap en küçük rakamın bulunduğu şık oluyor. Matematik testindeki 40 sorudan bu sistem uygulayarak 37 sorunun doğru cevabına ulaşılabiliyor. Ayrıca yanıtları rakamsal olarak verilen Sosyal Bilimler, Türkçe ve Fen sorularında da aynı formülü uygulayarak en az 50 soruyu daha rahatlıkla çözebilirsiniz."

Haberin devamı; (link)

• Beğen
Tepkiler: onurf ve Cycleone
Scudo
Şok oldum bro ya.O kadar çalış çabala, adamlar soruları versin cemaatine.Gerçi ben onların öğrencilerinin cevapları bir şekilde alacağından emindim, çıktı işte meydana.

• Beğen
Tepkiler: FarukDemir
İddaa şu an için Ösym tarafından yalanlansa da, şahsen matematik sorularında denedim ve neredeyse hepsinde oluyor :unsure:

Bu nasıl bir sınavdır?Bir türkçe sorusunun 3 tane doğru cevabı var.Matematik desen ondada 3 tane hatalı soru var diyolar.Bazı dershaneler 13 tane müfredat dışı soru sormuşlar diye o surların iptalini istemişler.Bide üstüne bu olay çıktı.Bakalım bundan sonra neler çıkacak daha...

• Beğen
Tepkiler: FarukDemir
Koskoca bir sınavda böyle sistematik cevapların bulunması raslantı olamaz bence.. İçerden iş çevirip sonra dışarda kopya çekiliyormuş gibi güvenlik önlemleri alıyorlar.. Ne diyelim ki

@MURAT TÜRKMEN

Örnek:

Sorunun şıkları :

A) 1004 B)1008 C) 1000 D) 1006 E) 1002

Bunları küçükten büyüğe sıralıyoruz:

A) 1000 B) 1002 C) 1004 D) 1006 E) 1008

Sorunun şıklarıyla bizim yaptığımız sıralamada ki şıklardan tam eşlenen cevap, doğru cevap oluyor. Burada 1006 değişmemiş mesela. Birden fazla eşlenen şık çıkarsa en küçüğü oluyor vs.

@FarukDemir

Ayrıca sayısal sorularda normal sıralamayla bizim sıralama arasında eşleşme olmadı mı E seçeneği doğru cevap oluyormuş.

Başımıza taş yağsa cemaatten bilcez değil.Ben 2 senedir çalışıyorum bu sınava.Bu halt da cemaatin başının altından çıkmıycak da kimin başının altından çıkacak ? 2 senelik emeğimle aldığımı adamlar çalıyorlar böyle işte.Biz ne yapalım sessiz mi kalalım ? Tabiki kalmamamız gerekir ama ne kadar sesimiz çıkarsa çıksın sustururlar bizi.O yüzden arkamıza yaslanıp izliycez sadece.

@Cem Şentin

onu zaten acıklmada arkadas belirtmiş ve verdıgı lınkdekı haberde de soyluyor

Formülü sorulara uygularsanız formülün doğru olduğunu görürsünüz mat da sorulardan 37si yapılabiliyormuş, arkadaşlarımdan bu formülle 40 yapan var.E daha ne abicim herşey ortada...

formülde de genellikle c şıkkı var demı buda demek oluyorkı cemaat c si bunu de de olsun bıtsın

Ayrıntılı konu.
(link)

3 senedir dhdeyim dostum.EmrN benim.O konuyu da takip ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Ekşi sözlükten alıntı. Bence açıklama budur

bildiğim kadarıyla eskiden 10 farklı kitapçık türü hazırlanıyordu. dolayısıyla uzman kadro eğer şıkların yerlerini değiştirmek isteseler bile her kitapçığı ayrı ayrı elden geçirebilirdi. ama hatırladığım kadarıyla soruların yerleri farklıyken şıklarda değişiklik yoktu. yani uzman kadronun cevap şıkları aynı sırasını bütün kıtapçık türlerinde koruyordu. bu sene her adaya farklı soru ve farklı şık dağılımı yapıldığından dizilimin bir kadronun değil bilgisayarın elinden çıktığını biliyoruz. dolayısıyla cevap kağıtlarını okudukları sistemi daha kolay hazırlayabilmek için klasik düzende (sayıların sırayla dizilmiş olduğu eski sınavlar gibi) hazırlanan sorularda yalnızca yanlış cevap şıkları dağıtılmış, böylece hepsinde olmasa da birçok cevap anahtarında bahsedilen teknikle bulunabilen sorulara kıtapçıklarda yer verilmiş olabilir. en nihayetinde ösym'de çalışan elemanlar da sen ben gibi idare eder diyen türk insanı. bu mantığın soruların cevaplarını bulmaya yarayacağını görememiş olabilir. kodları yazan arkadaş tamamen işleri hızlandırabilmek adına böyle bir açığa sebebiyet vermiş olabilir. zaten ösym bilerek böyle birşey yapmış olsa, 2 milyona yakın kitapçık türünden uymayanını bulur, onu yayınlardı. hatta yalnızca istedikleri kişilerin bu tarz şifreli kitapçıklara sahip olmasını bile sağlayabilirlerdi. ama bence olay yalnızca soruları ve cevap şıklarını dağıtan kodu yazan arkadaşın hatası. muhtemelen bütün kitapçıklarda aynı sistem geçerlidir. ayrıca o arkadaşın da art niyetli olduğunu zannetmiyorum.

@Emre Nalbantoğlu

2 sene sonra ben de gireceğim.Bana öyle şey yapılsa yıkarım ÖSYM'yi.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri