Scudo Sports

2010 yarış takvimi

master ların mesafesi uzamasına ne yalan söyleyeyim sevindim doğrusu at binenin kılıc kuşananın:)

Scudo
Masterlarda 120 muhteşem bir karar olur. Ama Federasyondan böyle bir karar çıkacağını malesef hiç tahmin etmiyorum. Çoğu sprinter'dan oluşan ve yarışı neredeyse son 1 km de bitiren bir kategori için 120 km demek sprintsiz finiş demek. Antrenmanını yapan sapa sağlam bitirir yarışı. Çok da güzel olur....

BÜlen İyİ Bİr Aciklama YapmiŞin:) Katiliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: bulent_atlas
valla bu sene uzun bi aradan sonra bizde katılacağız masterların 50-60 km yarış koşmaları zaten yanlıştı bu bizcede iyi oldu spocu azalaca falan yok bence yarışı bıtırenlerın sayısı azalacak önemli olan antremanlı yarışa katılmak

• Beğen
Tepkiler: Serkan TELYAKAR
@bulent_atlas

Bülent o sprinterler 50 civarı topluca bi kaçarsa alayımız kendimizi bi anda zaman barajı içinde buluruz kanka öyle deme.

Taçam abi,Salih abi,Zafer abi,Atilla abi, Mutlu abi, Adem abi, Cenk abi, Klaus hocam, bu sene master'a geçme ihtimali yüksek Nevzat var, e bi de Can abi ile Hakan ŞENÖZ var bunlarda dahil olursa babayı yakalarız biz onları kıvranmaya gerek yok harbiden öttürürler.:D :D :D :D

Çok güzel olur ustam. Öttürsünler işte. Onlar öttürdükçe sen ben daha fazla antrenman yaparız. Yarışın keyfi artar. Bu iş işkenceye dayalı. Ne kadar çok ötersen ilerde o kadar çok ötürrürsün :) Senin kaliteni rakibinin kalitesi belirler. Rakiplerin ne kadar kaliteli olursa sen de o kadar kaliteli olursun.

De yanlız şöyle bir durum var. İyi bir spritter olmak ayrı şey, iyi bir tırmanışçı olmak ya da uzun mesafelerde dayanıklı olmak ayrı şey. Kendini bence o kadar da küçümseme....

Rakip konusu açılmışken MTB'de bu sene İstanbul'dan Oğuz'un ve Adanadan Mehmet'in Master'a geçtikleri konusunda rivayetler var. Eğer öyleyse Elitler kadar keyifli bir Master yarışları seyretmeye bence hazır olun derim. Sezon açılışı muhteşem geçecek gibi...

@bulent_atlas

Bülent Bey bu söylediklerinize aynen katılıyorum, özellikle rakiplerle ilgili kısmına.
Tatlı rekabet kişisel gelişim için her alanda şart. :in:
Zorlukları yıldırıcı görmek yerine onları aşacak mücadele gücünün bizde olduğunu hatırlamalıyız. Sonuç umduğumuz gibi olmasa da dünyanın sonu değil ya.... Elimizden gelenin en iyisini yapma çabasını göstermek de bir başarıdır bence.;)

Standartlar yükselmediği müddetçe daha fazlasına olan inancımız yeterince güçlü olamaz ve inanmadan başarmak mümkün değil..

Bir anım var güzel bir örnek olabilir buna.. 14-15 yıl kadar öncesi ağırlık sporuna başlamış ve başladığım salonda 1 yıl kadar çalışmıştım. Hatırlıyorum bench presi 60kg nun üzerinde yapabilen pek yoktu. 60kg limiti bizim için ulaşılcak son nokta gibi bişeydi. Antremanla olarak dolu dolu geçen 1 yılın sonunda bile ulaşamadım bu limite. Sonra üniversite sınavı ve ardından odtü yü kapağı attık ve tabi heyecanla ilk günden spor salonunun yolunu tutmuştum. Yalnız ilk gittiğim günü hiç unutmam, ağırlıklar havada uçuyordu bench press te tabiri caizse çırpı gibi arladaşlar 60kg ile ısınıyordu :) 200-220kg lar ile bu hareketi yapanları görmüştüm nasıl insanlardı onlar öyle :eek: 60kg benim biliç altıma iyi kazınmıştı belli.. Bunu yenmem biraz vakit ama geçtikten sonra 150kg lara çıkmam nasıl oldu anlamadım bile ve ardından daha arttı tabi..Bu iş böyle işte.. Daha iyi olmak için daha iyilerine ihtiyacımız var. Bu üzülecek değil tam tersine son derece sevinmemiz gereken bir durum.

@mustea7

Bench presi soruyorsan 180kg kaldırım ama şimdiki halimden 30kg kadar daha ağırdım o zaman :D

• Beğen
Tepkiler: Mösyö-balerin
@cannonfire

Zor bir ihhtimal serkan abi bunlardan çoğu elitlerde 180 km yapmazlar yapamazlar bence öle olursa yarışı 2 takım tamamlar brisa ve şekerspor gerisi ya terk yada zamana takılır.hedef ne ozaman potansiyelin artması değilmi türkiye bu 2 takımın üzerine kurulu bir bisiklet sporu yapıyor onun dışındakiler hadi eyvallahmı diyecekler masterlerdede 120 km demek master kategorisinin kapatılması demektir bence klasmanlara bakınca anlaşılır zaten bide şuvar bu yarışların ödülü nedir yaşça bizden büyük olanlar 120 km pedal çevirecekler ama ne için amaç spormu ego mu tatmin etme kayda değer bir ödül verilecekmi abilerimizin hatta amcalarımızın çoğu iş güç sahibi adamlar antrenmansız 120 km nin bitmesi iman gücünüde aşar pili biter yol kenarına devrilir belli bir sayıdan ötesi bu 120 km yi bitiremez km uzasa bile klasmanda çok az değişiklik olur ee madem masterlere yatırım yok km nin uzaması ne için ozaman harcırahları düşürmekmi yoksa sayıyı azaltmakmı antrenman yapıpta kendine güvenen abilerimiz madem uzun ve zor olsun diyor neden elitlerde denemiyorlar şanslarınıda 45-50 yaşındaki amcaların arasında yarış yapıyorlar onlarda biraz işin kolayına kaçıyor belliki Amcalara ve abilere saygılar

akif o zaman bu spora emek veren işinden gücünden vakit ayıran antremanlı abilerim nolucak öyleyse 30 km zamana karşı gibi koşalım bütün yarışları. Spor disiplini azim hırs hiç bşi kalmasın kimsede yarıştan yarışa antreman yapsın herkez bisiklet firmalarıda bir bir kapansın en sonda federasyonu kapatır gideriz yeter bu kadar diye

Akifciğim yarışı antrenman gibi düşünürsen dediğin doğru. 120 çok olur. Ama yarış yarış gibi olacaksa bittiğinde biryerlerinin ağrıyor olması lazım. Ciddi ciddi yorulmuş olman lazım. Matarandaki suyun yarısı bile bitmeden yarış bitiyorsa ona yarış denmez. Zevkine gelip orada turlama denir. Ben büyük erkeklerde durumu tam bilmiorum. Takımda olmayan sporcunun nasıl zorlanacağını da yarışan diğer kişileri tanımadığım için yorum da yapamıyorum. Ama masterlarda ben antrenmanlı arkadaşların zorlanacağını tahmin etmiyorum. Terlemek güzeldir :)

Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım. Benim en başta anlatmak istediğimi Akif aslında tam anlamıyla çözmüş.Mesafe uzatılır ama 50 den 120 yanlış.Bunu önce bir 80 civarına çekersin sonra durum değerlendirmesi yapıp ona göre olumlu ise 120 ye çıkarırsın, olması gerekeni bu.

Antrenman ve vakit kısmına gelince. Masterların bazılarının işi spor, kimi antrenör,kimi milli takım idarecisi falan filan. Bu abiler antremana vakit bulur işleri bu.Bunların dışında kalan abiler nasıl yapar.Kendimden örnek vereyim;

Sabah 9 iş başı, akşam 8 iş sonu hava beton gibi soğuk+yağmur+gece+ İSTANBUL'UN DELİ ŞÖFÖRLERİ. günde yapman gereken min. 70-80km antreman. Yapamazsın abi.Anca roller tepesinde 1-1,30 sa binersin haftasonu da hava açık olursa mukavemete gidersin. Yapılan mı roller da 25 km x 5 ve 130 km. haftada bir hangi antreman ile 120 km full tempo gidiyosun. Gidemiyosun. Bu da ne demek bizim kadar hırs yapmayan her master yarışa gelmeyecek demek. İlk yarışta kalabalık olur belki ama sonrasında inanın hiç beklemeyin. Bu da kategoriyi eritir çünkü insanlar para kazanmayı daha ön planda tutacaklardır neden mi herkesin karnını doyurma zorunluluğu var.Ülkemizde insanlar Avrupa'da ki gibi standart 8 sa çalışmıyor 12-16 sa arası çalışıyor ve bu noktadan sonra antremanla uğraşıyor.

Bir de buna göre düşünün derim;)

Serkan güzel ifade etmiş, 50 den bir anda 120 ye çekmek biraz abartı olur. 50-60 elbette az, 120 abartılı bir rakam şu an itibariyle, 80 maksimum 90 km uygun olacaktır. Ayrıca yol kalitesi çok önemli, Alanya vb kaliteli yollara sahip yollarda uzun mesafe sorun olmayacaktır, ama mesela geçen sene Fethiye de yarışanlar bilirler, 20. 30. km den sonra böbrek taşlarınızı elinize alacağınız kadar kötü kalitede yollarda yarış koşuluyor bu da göz önüne alınması gerekir, bu yollarda bırakın sporcuyu bisikletin bile yarışı dağılmadan bitirmesi güzel birşey.

@mustea7
Mustaa sen ne anladın bende onu anlamadım ben diyom çanakkale boğazı sen diyon yandı böğrümün ağzıı senle benim için km zorluğu olmayabilir ben amcalardan abileden bahsediyorum sende elit kategorilere göre yazıyorsun hem busene biz büyüklerdeyiz okulumuz malum sabahtan akşama kadar akşamda makara şimdi soruyorum sana bizim için 180 km iyimi diyorsun bizim 180 olursa gençlerde 140 olması lazım o zaman bakalım böle diyecenmi sporu spor olarak sosyal aktivite sınıfında yapıyoruz okumak ve bir iş tutmak geleceğimizin teminatıdır sağlam bir takımın ve sponsorun yoksa bu sporda cepten kaç kez gider gider gelirsin allah bilir konumuzla bağlamaya kalkarsam bu durumu sen emekten ve antrenmanlı antrenmansızdan bahsettinde ben antrenman yapamıyorum diye spor yapma özgürlüğümüzünde kısıtlanması doğru değildir madem federasyonumuz uci kuralları uyguluyor o zaman neden masterleride yaş guruplarına göre ayırmıyor 30 yaşındaki adamla 50 yaşındaki adam bir olurmu bidefa kategori ayırımı çok yanlış bülent abi veya serkan abiyle ahmet abi klaus falan hepsi aynı kategoride koşacaklar bu sene aslında demek istediğim şu açıkçası hani deselerki masterlerdede milli takım kampları olacak yurtdışiına gidilecek madalyalar ödüller aynı elitler gibi olacak o zaman çalışan çalışmayan çıkar ortaya herkes gaza gelir 120 140 farketmez ama sen çık ne kamp yap nede yurtdışına çıkar masterleri sadece madalya ver ondan sonra elit sporcu gibi onlarda yarış koşmalarını bekle masterlerden yarısı takım antrenörü nerdeyse masterlerin amacı spora renk katıp gençlere örnek teşkil etmekse 100 kmde fazlası çok 40 ından sonra azanlara çok gelir hahaha kusura bakmayın abilerim sizlerin gönülleri genç onu biliyoruz kısa olupta çekişme ve sürat olunca masterleri seyretmeye doyum olmuyor ama 140 ın o kadar hızlı geçeceğini sanmam ve bizde arabada uyuklarız haa bide master amcalar yarış koşarken çok sinirli oluyorlar onlarda tartışıp birbirlerinin üzerlerine yürüyorlar demekki belli bir yaştan sona kafa kaldırmıyor bazı şeyleri ben şahsen 140 km den sonra adem hocanın gözüne görünmek istemem:)valla ne yaparlarsa yapsınlar çıkar koçlar gibi koşarız elimizen ne gelirse artık bye bye

@bulent_atlas

valla bülent abi sende haklısın ama senin bu dediğinde özellikle geleceğini spora bağlamış sponsoru ve sağlam bir takımı olanlar için geçerli, bu dediğini test etmen için büyükler kategorisinde bir yarışa gir tam senlik bir performans göreceğine eminim
en azından büyüklerin kampı var yurtdışı yarışları var varda var
masterlerin durumu belli benim bildiğim ve duyduğum kadarı ile mutlu hoca kamplarda antrenmanını yapar cenk hocada öle zafer abinin durumu müsait maddi olsun manevi olsun alanyada havalarda iyi
atilla abi ve takımıda 100 km ve altındaki yarışlara göre gereken antrenmanı yapıyor zamanaları el verdiğince
taçam abi desen oda kıbrısta bisikletten inmiyormuş
salih abi brisa takımıyla antrenmana gider gelir kendi dedi
ahmet abi desen ankarada görüyoruz hep bisiklet üzerinde
senide görmesek bile aşağı yukarı ahmet abi gibi bindiğini bilioz
adem hoca dersen hafta arası mümkün değil yola çıkması evde makaraya biniyomuş
onla sadece hafta sonları bisiklete binebiliyoruz
hakan abide alanyada havadan dolayı rahat ee geriye ne kaldı işte benim bildiğim bunlar klasmanda aşağı yukarı çıktı
abi konu aslında bu gençler ve büyükler yolları açık bisiklet sporunda gelecek için bişeyler yapma umutları var ama amca ve büyükabilerimizin çoğu evlenip torun torba sahibi olmuş bu saatten sonra ortama renk katma ve spor yaptırmaya teşvik dışında ne umutları var da bu kadar uzun yaptırıyorlar size 80 km yeter bence bırakın uzun yolları biz yiyelim onu anlatmak istedim yoksa 140 yapmışlar kimse gelmemiş gelmiş kimin umurunda

Geri