2010 UEC Genel Kurulu Antalya'da Yapılıyor..

tolga1976

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Eylül 2009
Mesaj
1.717
Tepki
2.380
Şehir
İstanbul, Ümraniye
Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) 2010 Yılı Olağan Genel Kurulu'na katılmak üzere Alanya'ya gelen 30 ülkenin federasyon başkan ve yöneticileriyle Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) Başkanı ve Dünya Bisiklet Birliği (UCI) Başkanı Antalya'da


-UCI BAŞKANININ AÇIKLAMASI-

UCI Başkanı Pat Mc Quaid ise açıklamasında TBF'den övgüyle söz etti. Emin Müftüoğlu başkanlığındaki federasyonun, son yıllarda önemli bir başarı yakaladığını dile getiren Quaid, şöyle konuştu:

''Bu kongre her yıl değişik ülkelerde yapılıyor. Emin bey, bu kongrenin, Türkiye'de yapılması için 2 yıl önce girişimde bulundu. Biz de bu tercihin doğru olacağına inandık ve burada yapılmasına karar verdik. Emin bey başkan olduktan sonra Türkiye ve yurt dışındaki çalışmalarını başarılı bulduk. Biz Türkiye'ye bisiklet konusunda gerekli yardımı yaptık ve yapmaya çalıştık. UCI olarak eğitime katkı verdik. Emin Bey'in ciddi çalışmalarından dolayı devamlı arkasındayız ve desteklerimiz devam edecek.''

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na da değinen UCI Başkanı, bu turu çok başarılı bulduğunu ve dünyada da son derece dikkatle izlenen, etkili bir tur olduğunu dile getirerek, ''Cumhurbaşkanlığı turu gibi yarışlar, birçok kategoride yapılmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, inanılmaz bir ivme kazandı ve çok başarılı oldu. UCI olarak da gereken desteği veriyoruz'' dedi.

DÜNYA BİSİKLETİNİN PATRONU, TÜRK MİLLİ TAKIMINI ZİYARET ETTİ -UCI BAŞKANI QUAİD: -''SİZLERİN İYİ BİR SPORCU SEVİYESİNE GELMENİZ İÇİN FEDERASYONUNUZ ÇOK BÜYÜK BİR ENERJİ HARCIYOR. ARTIK SİZİN GERİYE ÖDEME ZAMANINIZ GELDİ''

Dünya Bisiklet Birliği (UCI) Başkanı Pat Mc Quaid, Türkiye Bisiklet Milli Takımı kampını ziyaret etti.

Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) 2010 Yılı Olağan Genel Kurulu için Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Quaid'in, Alaiye Otel'de kamp yapan Türk Milli Bisiklet Takımı'nı ziyaretine UEC eski Başkanı Vladimir Holecek de katıldı. Başkanları, ziyaret sırasında Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, asbaşkan Abdurrahman Açıkalın, başantrenör Horst Strunk ve milli takımlar kamp sorumlusu Ahmet Harmancı konuk etti.

Sporcularla bir süre sohbet eden Quaid, sezon başı olmasına rağmen milli takım kampının böylesine kalabalık bir katılımla gerçekleşmesinin, kendisini hem şaşırttığını hem de çok mutlu ettiğini söyledi. TBF'nin başarılı çalışmaları sonucunda bu katılımın sağlandığına inandığını belirten Quaid, ''Beş sene önce böylesine büyük bir grubun bir arada ortak kamp yapıyor olması, bence mümkün değildi. Federasyonunuzun başarılı çalışması sonucunda sizler bugün bu ortama kavuşmuş durumdasınız'' dedi.

TBF Başkanı Müftüoğlu, asbaşkan Açıkalın ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile özel görüşme yaptığını, bu görüşmeler doğrultusunda spordan sorumlu bakanlığın bisiklet sporunu desteklediğini öğrendiğini anlatan Quaid, ''Artık şimdi sıra sizde. Sizin çaba göstermeniz gerekir. Sizlerin iyi bir sporcu seviyesine gelmeniz için federasyonunuz çok büyük bir enerji harcıyor, çaba sarfediyor. Artık sizin geriye ödeme zamanınız geldi. Sonuçta, sporun gelişme potansiyeline bakıldığı zaman Fransa, İtalya, İspanya gibi ülkelerin dışında sizlere de artık şans gelecek. Çok yakın bir süre içerisinde artık belirli ülkelerden değil, başka ülkelerin de başarılı sporcularının Avrupa'da ve dünyada söz sahibi olacağı günler çok yakın'' diye konuştu.

-DOPİNG UYARISI-

Doping konusuna da değinen UCI Başkanı, bisiklet sporunda dopingin çok büyük öneminin olduğunu ve buna çok dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, sporcuları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Quaid, şöyle konuştu:

''Aldığınız spor disiplini içerisinde, mutlaka dopingden uzak ve onun ne olduğunu anlamış şekilde çalışmalarınıza devam ederseniz kazanan siz olursunuz. Sizler zeki insanlarsınız. Nelerin alınması, nelerin alınmaması gerektiğini, doping adına bunları iyi irdelemeniz lazım. Buna hem kendi iradenizle hem de çalıştırıcılarınızın size yön göstermesiyle çok çok dikkat etmelisiniz. Ürünlerinizi mağazalardan, belki cimnastik salonlarından alıyorsunuzdur. Mutlaka ürünün ne içerdiğine çok dikkat edin ve emin olmadığınız ürünleri kesinlikle almayın. Sonuçta ne yediğinizden, ne içtiğinizden siz sorumlusunuz, başkası değil. Eski profesyonel bir bisikletçi olarak şunu diyebilirim ki; bisiklet, hayatınız boyunca çok keyif alabileceğiniz, her türlü zevki edineceğiniz bir disiplin ve bunu hayatınız boyunca sürdüreceksiniz. Bundan keyif almaya bakın ve sonuna kadar bunu içinize sindirerek başarıları yakalamaya çalışın.''

-''BÜYÜK BİR MORAL MOTİVASYONU OLDU''-

TBF Başkanı Emin Müftüoğlu iseUCI Başkanı'nın, milli takım kampını ziyaret etmesinin, hem kendileri hem de sporcular açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Türk bisiklet tarihinde ilk kez dünya başkanının, milli takım kampını ziyaret ettiğini vurgulayan Müftüoğlu, ''Türk Bisiklet Milli Takımı sporcuları, ilk kez dünya başkanı ile tanışma ve yüz yüze sohbet etme imkanı buldu, ki bu onlar için büyük bir moral motivasyonu oldu'' dedi.

Konuk federasyon başkanları, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan'ın verdiği yemek davetine katıldı. Eski evlerin restore edilerek turizme kazandırılması planlanan İncirkırı köyünde verilen davete katılan konuk başkanlar, köylüler tarafından halk oyunları ekibinin gösterisiyle karşılandı. Burada kendilerine ikram edilen yiyecekleri yiyen başkanlar, lise öğrencilerinin sunduğu halk oyunları gösterisini keyifle izlediler.

Başkanlar, yemekten sonra Alanya Kalesi'ni gezdi. Rehberlerden Alanya Kalesi hakkında bilgi alan konuk başkanlar, Kale'den izledikleri Alanya manzarasını çok beğendiklerini ifade ettiler.

Alanya Kalesi gezisinin ardından Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun davetlisi olarak Alanya İskelesi'ne giden ve burada çay içen başkanlar, daha sonra İskele'de kısa bir yürüyüş yaptı. UCI Başkanı Pat Mc Quaid, UEC Başkanı Wojciech Walkiewicz, UEC Eski Başkanı Vladimir Holecek, Alanya Belediyesi'nin, rıhtımda bulunan kiralık bisikletleriyle kısa bir gezinti yaptılar.

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuk federasyon başkanlarını, Kaymakam Doğan'ın, konuklarını İncirkırı köyüne yemeğe davet ettiğini belirterek şunları söyledi:

''Tarihimizi kültürümüzü tanıtmakla ilgili önemli bir proje başlamış bu eski köyde. Avrupalı başkanlara kültürümüzü göstermek için bir öğle yemeği düzenledik. Önemli bir yemek oldu'' dedi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan da, yarın yapılacak kongrenin Alanya'nın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, konuk başkanlara, tarihi ve doğal güzellikleri göstermek istediklerini söyledi.

Federasyon başkanlarına Alanya'nın farklı güzelliklerini göstermeyi hedeflediklerinin altını çizen Doğan, ''Dünya ve Avrupa bisiklet federasyonları başkanlarımıza Alanya'nın farklı güzelliklerini gösterdik'' diye konuştu.
 
Scudo