Scudo Sports

2009 model Kron DJ, Türkiye'de Ilk Defa Bisiklet Forum'da!

Scudo
bence çok güzel olmuş.. sadece üzerinde acerayı çıkarıp yerine en azından bir sram x5 çakmak lazım.. sram dirt jump technology ile üretildiginden acera ile yaşayabilecegimiz sıkıntıları bize yaşatmayacagına inanıyorum ;)

ugura katılıyorum parça seçimlerindeki tezatlık harici bencede güzele benziyor.Yakından görünce belki fikrim değişebilir ama şu fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla üst boru x11 deki gibi kısa gözüküyor umarım gözlerim yanılıyordur yoksa gene bana hitap eden birşey olmamış :) Jant setini gördüm kalın olan 35mm lik profilli model ise bence fazla geniş ancak birde 25mm lik aynı markanın bir çemberi var o ise yerinde bir seçim olmuş.Holy rollerlara diyeceğim yok zaten :) Kullanılan gergi makarası ve gidon hoş ayrıntılar olmuş.Bu modele alternatif bi tanede ss(single speed) bir makina toplanarak ucuz street toplamak isteyenlere hitap eden bir üründe çıkarılabilirdi.Ancak arz talebin ne olduğu belli olmadıgından yapılmamıştır muhakkak.
Kendimce Bisiklet Puanlamam
Estetik:5 yıldız
Kadro:4 yıldız
Parçalar:3-4 yıldız kararsız kaldım :)
Fiyat Performans:3 yıldız(tabi bunun içinde bir denemek gerek)
:)

erkalım sana katılıyorum... banada sanki üst boru kısa gibi geldi... keske türk üreticilerden birisi blackmarket i falan kopyalasa hiçte fena olmaz doğrusu:D

@freeridedrk

Üst boru kısa olunca bence daha iyi oluyo. Chase inki yz ye göre daha kısa ben daha rahat ettim daha toplu oluyo.

Güncelleme:Acera vites geçici olarak takılmış, firmadan bilgi geldi Arka vites X-5 vites kolu X-4 olacakmış.Ggöbekler de sokma mil, QR uyumlu Chosen marka rulmanlı göbekler olucak.

• Beğen
Tepkiler: cedfaruk
streette üst borunun değilde arka üçgenin kısa olması bence daha avantajlı.çünkü chainstay nekadar kısa olursa arkayı çekmen o kadar kolaylaşıyor.Buarada doruk hakikaten bende blkmrkt leri çok seviyorum ancak bildiğim kadarıyla onlara o estetiği katanda da cro-mo olmaları...
Sokma milli bir göbek kullanılacaksa duronunda değişmesi gerekmezmi :) öle qr aparatlı nasıl olucak merak ettim açıkçası??

eğer öleyse bak bende merak ettim şimdi :D üzerindeki kompenant hakkında net bilgi werebilirseniz daha ii olur :)

arka üçgenin kısa olması önün daha kolay gelmesini sağlar ama aynakol arka göbekten 2-3cm aşağıda olmazsa arka zor gelir onun için aşağıda olması gerekir. üst boru muhabbeti x-up barspin gibi hareketlerde kolaylık sağlıyor. x-up yapıcam diye ayakkabının ucuna lastik sürtmekten sadece orası eskidi:D ve gidon neredeyse selenin ucuna değicek 2-3cm ile kurtarıyorum. sinan zaten chase bambaşka bişey tam 90 derece table top chase ile yapabiliyorum ama voltage ile 45 derece civarında kalıyorum:D bakalım kadro değişicek yeni voltage ile daha iyi bişeyler olabilir.
erkalında dediği gibi kadroyu denemek gerek ilk önce iyi bi not vermek için.

@ErkaL

hakkaten bende merak ettm... yani milliyi aparatla qr ye cevirirsinde... qr yi mile........:bilmiom: yada duro fr20 kullanacaklar....;)
abi blkmrkt yaaaa adamlar cro-mo ustası.... bide doberman bikes var.... onlarda fena cıkarıyolar bir bakın derim ben
(link)

arka üçgenin kısa olması 180, 360, static, tailwhip gibi hareketlerde kolaylık sağlar... ben üst borunun uzun olmasından yanayım.... çünkü droplarda, bunnylerde cok büyük avantaj ayrıca uğurunda belirttiği gibi x-up, barspin gibi hareketler yapılırken ayağınızın lastiğe carpmasıda engellenmiş olur... ;)

doruk arka üçgenle tail whip in ne alakası var:D
maşanın girdiği borunun açısı önemli tail whipte bisikletin sadece gidonunu tutuyorsun arka içgenle hiç bir ilgisi yok. arka üçgen kısa olsa bile aynakolun aşağıda olması gerek yz0 ın yz1 e göre 2 cm daha kısa ama 180 felan zorlamıyorum ve bunny de öön çok rahat geliyor ama arka hiç gelmiyor, buda bir örnek.
şuna bakya işimiz gücümüz yok açılarla bozduk kafayı:D

Yerinde görülmeye değer bir alet:) Teşekkürler sinto!;)

bende efor bis. dün uğradım.

Amacım lastik sormaktı ama yeni kronlarıda gördüm bu arada :)
ilk önce dj i gösterdi tabi:) kadrodaki cnc işlemeler gayet iyiydi boyasını etçek lafım yok zaten..ilgimi çeken şu an üstünde duran novatec xc göcekler oldu onları sordum onları şimdilik taktık dedi tezgahın alrında çıktı 15mm llik chosen
bu arada chosen göbeklerin takımı xtr dan daha hafif geliyormuş içi boş olunca haliyle tabi:).. inş kron dj iyle başarı yakalar

o pedalların markası ne? bide fiyatları hakkında bilginiz varmı?

birde efor bisikletin açık adresini alabilirmiyim 2 gün sonra bende bir bakayım nasılmış :)

bende 2 gün önce gittim inceledim.üst boru biraz kısaymış gerçekten.13.5'' lik kadro üst borusu 52,14.5'' liğinkisi 54 cm imiş.alın borusu açısı da yanlış hatırlamıyorsam 71º gibiydi.Kadronun güzel özelliğinden biri ise kırılması muhtemel bölgelerin cnc ile imal edilmiş olması.Kadro 7005 alu biraz esnemez bir malzeme :)
Boyası ve yazıları hoş olmuş.Bide qr aparatlı göbeği inceledim oda güzelmiş :) Chosen marka ancak 20mm değil 15mm lik miller için...arka göbeğindeki ses,forum yöneticilerimizden çağrının eski hope göbeğini hatırlattı :)

Geri