Scudo Sports

2009 model Kron DJ, Türkiye'de Ilk Defa Bisiklet Forum'da!

Scudo
@ErkaL

KADRO SATIŞI YAPILIYOMU FİYAT NE KADAR YOKSA 2009 DA MI BAŞLANACAK SATIŞLARA
ACİL CEVAP LÜTFEN

Bisiklet,kadro ve diğer tüm parçaların satışına Şubat sonunda başlayacağız.
DJ bisikletimizdeki pedallar, gergi makarası, gidon, göbekler, jantlar... vs gibi parçaların tümü ayrıca satılacaktır...

@ErkaL

oouww 7005 alu olması korkuttu beni.. bence cro-mo yada en kötüsü 6061 olsaydı cok daha iyi olurdu... üst boru hakkaten kısaymış!.. 56cm bence cok ideal... izlenimlerin için cok tesekkrler erkalcım... :)

üst boru ne kadar uzun oldukça o kadar yüksek bunny mi çekiliyor ve travel az olunca ?

travel' la ve üst borunun bunny hop ile hiç bi alakası yok. mtb kadrolara takılan düz maşalar 100mm lik amortüsör uzunluğundadır. kadrolar genelde 80 ve 100mm lik amortüsörlere göre yapılırlar ve ona göre açılara sahiptirler. yani orjinalinde 100mm maşa olan bi kadroyu alıp üstüne 50 lik bi maşa takarsan çok az bunny çekersin. 100 mm nin üstünde 130-140 lık maşa alırsanda kadronun kırılması daha erken olur ve önceden ne kadar çekiyorsan o kadar çekersin. üst boru muhabbetide kadronun arka üçgenine göre değişir. arka üçgen kısadır ama aynakol yukardadır ozaman üst boruyu uzatırlar. yani her hangi bi kadronun şurası bu uzunlukta burası şu uzunlukta diye yargılanmaz. arkaya göre ön, öne görede arka taraf değişir.

DJ kadrolarda alın borusunun ideal açısı nedir? Kron'un ki 69 derece diye duydum.

bi yerin açısının ne olduğu önemli değil. bütün açıların birbirine ve üstündeki parçalara göre yapılmış olması önemli.

:Dkron xc ler üzeri ne bir dj güzel oldu bence sedona ile paralellik gösterme görüyorum sanki:D

süper bisiklet kronun bu başarısı mtb lerede yansır inşmerakla onlarıda beklıyoruz

sonmez abi tebrik ediyorum gercekten muhtesem olmus ama bir sey rice edicemki bu sedece ricedir ben polonyada bulunuyorum biliyorsun burda ben bir tane dj bisiklette 100 luk masa gormedim ama 100 luk masanin rahatligini cok iyi bilirim bence sadece test amacli ve kadro 130 ve uzeri masa takildiginda acilarini etkilemiyorsa ve uygun oluyorsa foto olsun diye taksaniz gercekten sevinirim burda bisikletleri cok amacli kullaniyorlar ve 130 asagisini hic gormedim genelede street tarzi ve sadece arka fren kullaniyorlar ve inanin delice biniyorlar kardo burdaki bisikletlere cok yakin ve burda cok bisikletin kirildigini gordum cr moly isteyen arkadasa bu cevabim kirilanlar hep cr moly kadrolar nedeni esnemeyi direk kadroya yansittigi icin
ve burda prkta antremanlarinda yaptikalrini gorseniz sok olmak icten degil ve hic korkulari yok
dedli gibiler bir mauel yapan arkadas vardi ben boyle bir denge gormedim manuelden rampaya cikip 540 yapti dagildim resmen

@trialerkan

Abi agzına saglık. O rampaya manuel ile cıkan arkadaşın videosunu bize sunabilir misin rica etsek:)=? Ben de merak ettim:eek: !!

@trialerkan

park antrenmanı bisikleti cok zorlar çünkü hep rampadasınızdır ve hep air alıp en az 2 metreden yere inersiniz... esnemeyi direk kadroya yansıtan ya maşanızdır (eğer cok kötü veya sadece yaylı bir maşa kullanıyorsanız maşa hemen dip görür ve alın borusuna baskı yapar) yada üstündeki sürücüdür... yüksek yerden atlamalarda bisiklet tam yere indiğinde sizde vücudunuzu asağıya doğru aynı momentle cekerseniz (kompres yaparsanız) bu hem bisikletinizin kadro ömrünü ve jant ömrünü uzatır hemde bacak kaslarınızı daha az yormuş olursunuz... ama ne olura olsun metal yorgunluğu diyede birsey var :) yani biz ne kulllanırsak kullanalım metal yorgunluğu bir gün kendini gösterir.. :)

hmm hep cromoly ler kırılıyor ve genelde 130luk maşa var. neden kırılır yüksek maşa olduğu için. street te specialized bütün bisikletlerinde 80mm lik maşa kullanmış ve diğer marklarda genelde 80-100mm arası değişiyor. hiç bi street bisikletinde 130luk maşa olmaz. zaten 130luk street maşası yok. ya siz yanlış görmüşsünüzdür yada ordakiler parça seçmeyi bilmiyorlar. uzun maşa ile rahat edilse eminimki rockshox marzocchi gibi firmalar 100mm lik street maşası yerine 130luk street maşası üretirlerdi. yani yanlış parça seçimi yanlış kullanım bisiklete zarar verir. birde kullanılan bisikletler uzun süreden beri kullanılıyorsa metal yorgunluğundan belli bi süre sonra kırılır. 130 luk kullandıkları maşalar büyük ihtimalle dip vuran reboundsuz maşalardır. çünki reboundla street yapılmaz. ve dip vurmadan dolayı kadrolar büyük bi hasar alır ve kırılır. alüminyumla cromoly i karşılaştırırsak eğer cromoly alüminumdan 2-3 kat daha sağlam bi malzeme. birde cromoly nin kalitesi önemli ucuz bi kadroysa kırılması olağandır.

@ujur

:) maşa konusuna sen değinirsin diye ben bahsetmedim ki öylede oldu :D beni tamamladığın için tesekkrler ugurum...
evet street kadrolar en fazla 100mm ye göre tasarlandıkları için 130 luk maşa takılınca doğal olarak alın borusunun açısı yükseliyor.. (yani yere paralelliği kayboluyo daha yatay bir biçimde duruyo) buda o alın borusunun alt taraftan kısa sürede yırtılmasına olanak verir...

gercekten cok güzel bir bisiklet ama fiyatindan tartisilabilir biraz yüksey cünkü herkezde o para yok cünkü

Geri