Scudo Sports

2009 deore

Scudo
Shimano'nun yeni tasarim akimina adapte olmus Deore de. Shadow attirici dikkat cekici. Ayrica fren kolu kelepcesinin de elcikler sökülmeden montaji mümkün sanirim.

Ne diyelim, hayirli olsun.

http://mos.bikeradar.com/images/news/2009/02/13/1234552060853-qcwqa78etdg3-500-90-500-70.jpg

http://mos.bikeradar.com/images/news/2009/02/13/1234552060858-1m6up0l4jcyak-500-90-500-70.jpg

http://mos.bikeradar.com/images/news/2009/02/13/1234552060853-1qy7ungkb9o16-798-75.jpg

Hatlar daha keskin bu modelde, demek ki yeni moda sert hatlar köşeler olacak shimanoda !

Ben Deore yeni komponentleri beğendim fren kolları slx e çok benziyor
Xtr ları merak ediyorum

fren kolunun rengi çok başarılı olmuş. deore'de pişer, alivio'ya düşer umarım :)

@sPinErGy_26

XTR zaten bu tasarima gecen ilk komponentti. O yüzden degismeyecektir.

Bir pazarlama stratejisidir bu, "rüya" model degistirilir, daha erisilebilir olanlar 1er yil arayla ona benzetilir. Bu sayede begeni kazanan rüya modelin imaji ile diger modeller de begenilir.

Yeni yazı tipi çok modern ve estetik görünüyor... onun dısında sanırım shadow bacak tipinde birazcık değişiklik olmuş...
Fakat hidrolik frenleri eski deorelere göre bayaa bir değişim göstermiş... özelliklede Pad ayar vidası konulması, ve tabiiki XTR/XT görüntüsüne kavuşması da cok ilgi çekici.. LX seriden cıktığı için deore seriside biraz daha üstlere çekilmiş oldu...

@sPinErGy_26

2009 sonunda ön izlemeleri 2010 yılı içerisindede tanıtım ve yarışçı testlerinde yorumlarında görebileceğiz sanırım... 2011 yılı başındada alıcaz inş...

@freeridedrk

Doruk hevesini söndürmek istemezdim ama o kol, pad ayar degil kol erisim ayar vidasi ;)

Gayet güzel ve estetik olmuş.Sanırım aynakolda bir değişiklik yok. Ama fren kollarının tasarımı hoşuma gitti diyebilirim.

2011 yılını bulmaz bu yılın sonlarına doğru piyasaya çıkabilir slx te olduğu gibi

@deore79

Yukarıda Çağrı yeni çıkacak olan XTR larla ilgili tahminde bulunmuş :)

@HaliliOzturk

Hayallerim yıkıldı:) Yanlışımı düzelttiğin için teşekkürler ;) Hem ben hemde forumdakilerde doğrusunu öğrenmiş oldu...

2009 Deore Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak bilgisi olan var mı?

Görsel değişimin yanı sıra beni en fazla etkileyen özellik bu olmuştur.

Disk frenlerin tasarımında da oldukça yenilik var. Çift pistonlu yeni Deore disk frenlerde fren hidroliğinin akım yolu değiştirilerek tek yönlü hidrolik akımı (bir taraftan girip diğer taraftan çıkacak şekilde) gerçekleştirilmiş. Dolayısıyla hava boşaltımı ya da yeniden dolum esnâsında kaliper içinde hava kabarcığı kalması kesinlikle mümkün değil. Buna ek olarak hava boşaltımı işlemi de fazlasıyla hızlanmış. Fren kollarının gidona olan uzaklığı kişinin arzusuna göre ayrı bir âlete ihtiyaç duymadan ayarlanabiliyor, kolların gidona montajında kelepçe sadece tek vida ile takılıyor.

(Kaynak: mtbtr.com)

Ayrıca birde yumeya haricinde daha alt grup beyaz serileri var. Cidden çok şıklar. Shimanonun yeniliklerini takip etmek insana cidden büyük keyif veriyor...

Geri