Scudo Sports

2008 Sedona ve Diğer Yenilikler

Scudo
halil ellerine sağlık pekı bu aletlerin fiyatları ne zaman belli olur..

halil kardeş bende sd-311 hakında daha fazla bir bilgi vermen mümkünmü acaba toplam ağırlığını göremedim ben almayı düşünüyorum rengi çok hoşuma gitti abi ya bu 311

Canyon,
Bana verilen ağırlıkların tümünü yazdım. Eğer metin içinde 311'in ağırlığı yoksa (hatırlamıyorum) elimde veri olmadığı içindir. Ancak yetkililer bu mesajı gördüklerinde de tartacaklardır, şüphem yok.

abi benim mavişimin rengini çalmışlar yaaa sd-borlaya koymuşlar aynısını :( bende ne güzel sewiniodum dikkat çeken bu renk bi tek bende war die

ellerin dert görmesin abi çok teşekkürler

bütün forumculara slm lar ... herkesin merak ettiği gibi x-11 benim de merak konum.. acaba bu bisikletin kadro boyutu freestyle ve dirtjump dışında uzun mesafeli geziler içinde yeterli olur mu ... ( boyum 1,76 ) yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

yani hiç yoktanda olsa sedona x-11 bi MTB zevki verir mi acaba ..çünkü sağlam kadro ve maşa sı çok cezbedici..

bende 16'' sd-771 var acaba satıp 18'' lik 2008 model bi sedona mı alsam? malum,boy 189.

751 ve 761 in fiyatlarını bilen var mı arkadaslar? şimdiden teşekkürler...

x-11 aynı zamanda street ıcınde uygunmudur ?

eger uygun ıse odemeyı nereye yapabılırız?

25 -30 ocak gıbı odemesını yapıp bısıkletıme kavusucak gunu beklemek ısterım :eek:

@punkermanmania

uygundur zaten bunun için üretilmiştir. ancak bisikletinize malasef bu kadar çabuk ulaşamıycaksınız:( martın sonlarında satışa sunulcak 2008 sedonalar,teşekkürler

Kullanılan kompanentlerle tam bir kombinasyon gercekleşmiş ve renk konusunda da çok başarılı..bilgilendirme mesajınız içinde ayrıca teşekkürler....

(link)

711-751 ve 311 'in yan görünüş fotoğraflarını ekledim.

ya gürol abi vermiş olduğun linkte sedonanın bisikletlerini incelerken yol bisikletini tıkladım orda bir açıklama yazısı gördüm yan 50 cm yol kadrsou 54 cm etereye eşitir birde 53 cm olan kadroda 57 cm kadroya denktir yazılmış yani burda insnaların kafası karışıyor neden bu şekilde açıklama yaplıyor yada neden 50cm olan kadro 54cm eşitir deniyorda direk 54cm ve 57 cm kadro seçenekleri mevcutur denilmiyor ama ilginç ya :???

@canyonOlay tamamen 1990'ların ortasında sloping (eğik) üst boru uğgulamalarının başlamasına dayanıyor. Ondan öncesindeki bisikletlerin seleborusundan orta göbeğe ölçülen kadro boyu, seleborusun merkezinden furş ortasına kadar ölçülenle aynıydı. Hala italyanların bir kısmı geleneksel kadro dizaynı ile üretim yapıyor. Giant'ın yol bisikletine uygulamasından sonra bir çok firma gibi biz de sloping üst boru yaptık. Yani güncel bilgilere göre kadro ölçüleri 50 ve 53cm.

Ancak bu isimlendirme eskileri, (yaşlıları diyelim ;)) alışık oldukları kadro ölçülerine göre değerlendirdiklerinden yanıltıyor. MEsela ben eski yol kadrosu dizaynına göre (efektüf üst borusu) 53 yada 54cm kadroya binebilirim. Bu ölçü tam olarak sele borusundan furş ortasına kadar olan mesafe. İşte 411'lerin bu ölçüm ile efektifi 54 olan kadronun üzerinde 50cm yazıyor. Çok uzattık ama kısaca;

Sloping 50cm olan kadromuz, eski isimlendirme ile 54cm (Small denebilir)
Sloping 53cm olan kadromuz, eski isimlendirme ile 57cm (Medium) dir.

Başka bir örnek de dağ bisikletimden vereyim. Kadro ölçüsü 40cm olan şu an bindiğim bisikletin efektifi 56cm.

Yeni Specializedların üzerine bakın, ölçünün üzerinde bir resimde efektif uzunlukları yazmışlar.

abicim bende eskilerden olduğum için yenililerden bir haber kaldık demeki yani benim boy 173 bana 50cm olur diyorsunuz öylemi acaba ben 55 yada 54 cm kadroya biniyordum 10 sene öncesinden bahsediyorum şimdi 50 cm bana olur yani diyorsunuz öylemi konuyuda uzatık demişsiniz hiç te bile ne güzel bilgi sahibi oluyoruz abicim ne demek uzatın bilgilendirin tabiki bizleri teşekürler

evet. adı 50cm olan 411 sana uygun olacak. Eski değerlendirmeye göre o kadro zaten 54.

teşekür ederim abicim inşallah bisikletler piyasaya bir çıksın taksitle alma ihtimalin olabilir bakıcam ya 311 yada eskisi gibi yola dönücem işte işte artık 23mm lastik olayı bizi aşıyor hem yaş ilerledi hem yolar malum o yüzden sormuştum bir ara size 700-25 olurmu diye 411 zide olur demiştiniz benim sormamdaki maksat jant kadroya çok yakın yeni nesil bisikletlerde birden büyük ebat takılmıyor lastikler o yüzden teşekürler

Geri