2000 tl' ye kadar bisiklet önerisi

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.839
Tepki
794
Arkadaşlar çok kararsızım.Aslında Salcano NG 030 SLX almaya karar vermiştim.Ancak forumda Salcano bölümündeki yorumları okuyunca kafam çok karıştı.Gerçekten korktum.Satış sonrası müşteri memnuniyeti yokmuş.Ayrıca üst seviye donanımları ucuza satarak büyümeye çalıştıklarını ancak kadro konusunda çok iyi olmadıklarını duydum.Yani kadrolarını geometrik açılarında problemler varmış.Bu gerçkten varsa çok büyük bir sorun bence.Ben alacağım bisikleti uzun yıllar kullanacağım ve parçalarını yine değiştiririm.Ancak kadroyu uzun yıllar değiştirmeyeceğim.Bu yüzden Salcanodan vazegçtim ve daha büyük markaların bisikletlerine yönelmiş durumdayım.Kadro artık benim için daha önemli.Bütçemi 2000 tl olarak yazdım.Ancak çok zorlamasak iyi olur.Yani normalde 1700 tl civarı.Çok gerekli değilse geçmesin.Ama değerse verebilirim.Şu ana kadar Corratecler ve Meridalar hoşuma gitti.Lütfen yardım edin.İstanbula gider gitmez alacağım.Artık karar vermek istiyorum.Benim aklımda Merida TFS 200 d var.Sizce uygun mudur?.
 
Scudo

Furkan Yaldızkaya

Daimi Üye
Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
390
Tepki
193
Şehir
İstanbul-Afyon
Bisiklet
Salcano
Salcano NG 255 SD kullanıyorum ve inanılmaz mutluyum. Kadro açıları hakkında yazılanları bence salcano hak etmiyor. Bence çok iyi açılara ve kullanım konforuna sahip. Ama servis bilinçsizliği konusundan bende şikayetçiyim. Bisikleti alır almaz kendi kendimizin servisi olduk. :)
 

uğur yılmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Nisan 2009
Mesaj
1.214
Tepki
315
Şehir
sakarya
Salcano kullanmayanlar salcanoyu eleştiriyor bu forumda. Salcano sizin için en mantıklı tercih olur. En en kötü ihtimalle merida kadrosu alırsınız 400tlye. 200e de salcano kadrosunu satarsınız. Salcanodaki donanım vazgeçilecek gibi değil bence.Bu fiyata slx, wcs set. Daha ne olsun?
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.839
Tepki
794
Başka önerileri de bekliyorum.Lütfen yardımcı olun arkadaşlar...
 

Alper Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Haziran 2009
Mesaj
609
Tepki
450
Şehir
Antakya
giant xtc 3 kullanıcı olarak tavsiye edebilirim. fakat burada herkes kendi kullandığını tavsiye edecektir :) bunuda göz önüne al :)
 

Tolga Yücel

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Ekim 2009
Mesaj
508
Tepki
328
Şehir
Bakırköy, İstanbul
Bisiklet
Salcano
@Aytuğ Berke Arıcan

Kardeş sen verdiğin fiyatla memnun olmak istemiyormusun? Salcano NG020SLX var,020 sahibiyim çokta memnunum.. Markacısın sanırım bir sürü konu açmışsın.. 2000TL ye trekte var ama slx bulurum diye bakarsan hiç bakma 3 4 milyarın olması lazım.. Bu konudada söylüyorum o paranın hakkını verebilcek tek seçenek 020SLX tir,iyi forumlar
 

uğur yılmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Nisan 2009
Mesaj
1.214
Tepki
315
Şehir
sakarya
hocam sen git bisikletçilere hoşuna gideni al. Kimseyi dinlemiyorsun zaten. Burada farklı farklı öneriler çıkar, kafan daha da karışır. Madem salcano istemiyorsun merida corratec giant scott vs vs bak, hoşuna gideni al. Hepsi iyi markalar.
 
Kayıt
2 Ağustos 2010
Mesaj
65
Tepki
16
Şehir
ANTALYA
CANNONDALE TRAIL SL 2 veya GT zaskar önerebilirim trek alacam dersende kesinniklikle 6 serisinden almalısın hepsini kullandım bu üçü iyidir ben şu anda gt kullanıyorum 1000 tl gibi bir indirimde hiç düşünmeden al derim sonra bana dua edersin:)
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.839
Tepki
794
Arkadaşlar babamla konuştum.Babam şimdi bu fiyata alabileceğim en iyi kadrolu bisikleti almamı söyledi.Yani kadrosu çok iyi olacak.Donanımları az olabilir.Parçaları yavaş yavaş yurtdışından yenileme imkanım var.Ama kadroyu değiştirmeyeceğim.Ne almalıyım? Ayrıca marka takıntım yok.Yanlış anlaşılmasın.Zaten marka takıntım olsa Salcano NG 030 almaya karar vermezdim.Sadece bisikletimin kadrosunun çok iyi olmasını istiyorum.Tabi bütçem doğrultusunda. Herkese çok teşekkürler.Önerileri bekliyorum..
 

başar akten

Daimi Üye
Kayıt
6 Temmuz 2010
Mesaj
391
Tepki
117
Şehir
izmir
kardeşim 2000 TL ye bisiklet alıp sonra memnun kalmamak da zaten sık rastlanacak bir durum değil :)
arkadaşlar güzel öneriler vermişler çok da canını sıkma, beğendiğini al keyifle sürmeye başla ;)
 

Murat Dağcı

Aktif Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
126
Tepki
75
Şehir
Konya
Aytuğ, ben Scott Scale 70'le Salcano NG 020 SLX arasında kalmıştım. Tam 2000 liraya bırakmıştı Salcano'yu ama dediğin gibi kadrosunu, yapısını, açısını ve görüntüsünü hiç sevmedim.. on numara donanım yapmışlar alete. Ama o kadar donanımlı bi alete de o kadro hiç olmamış.. O kadar para verceksin ve kadro içine sinmicek.. İlk başta bisikletin hoşuna gidicek. Ben gittim Scott Scale 70 2011 model aldım.. Pişman değilim. Scott'tan çok memnunum. İnanılmaz memnunum hemde. Scale 40'a kadar aynı kadro var zaten.. Hem hafif hem çok kaliteli. Bence Scott Scale serisi düşün. O paraya Scale 70 en iyisi diyebilirim.. Donanımı zaten değiştirirsin ileride..
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.839
Tepki
794
@Murat Dağcı

Çok Teşekkürler.Scottlara tam anlamıyla hiç bakmadım fiyatlarından dolayı.Bugün yolda bir yabancı bir bisikletçi gördüm.Bisikleti Scott Tampico idi.Kadrosunun güzelliği çok etkiledi beni.Üzerlerinde çok iyi donanım olmasa bile ki zaten sonra yavaş yavaş düzeltirim hiç önemli değil.Onun kadrosunun güzelliği bu açığı kapatıyor.Teşekkürler. Scottları araştırıyım...
Bir de scott'u ne kadara aldınız.İnternettem baktım fiyatı bana yüksek geldi.Bir de nereden aldınız? Teşekkürler
 

Murat Dağcı

Aktif Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
126
Tepki
75
Şehir
Konya
Kesinlikle memnun kalırsın.. Hemde çok güzel tasarımı vardır.. Sürdüğnü zaman insanlar hayran kalır :) İşte bu yüzden Scott. Ben peşin 2100'e aldım. Konya Pınarelli bisikletten almıştım. Peşin olunca indirim yapıyorlar.. Bi de Aspect serisi var.. Ona da bi göz atmanı isterim..
 

Murat Dağcı

Aktif Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
126
Tepki
75
Şehir
Konya
Eğer çok fazla tura katılıcam en az 200 km yapcam falan diyorsan, o zaman Aspect serisine ağırlık vermeni öneririm.. Scale'lerle de yaparsın, ki scaleler aspectlerden daha şıktır, ama çok uzun tur isteyen adamlar Aspect kullanır genellikle.. AMa arazi ağırlıklı istersen Scale.
 

ilkerturker

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Temmuz 2008
Mesaj
830
Tepki
198
Şehir
Fatsa/Ordu
Bisiklet
Merida
Kadro önemli benim için dersen Specialized Rockhopper yada scott bakabilirsin.
Ama bunların üstündeki malzeme çok da iyi olmayacaktır 2000 lira ile sınırlı bütçede.
Ama Salcano'nun full Slx donanımlı bisikleti 2000 liraysa ben olsam onu tercih ederdim.Kadroyu da forumda bakardım ,merida scott yada başka bi kadro bulunca alır,salcano kadroyu da satardım.
Böyleyece full slx li çok güzel bir bisikletim olurdu :)
Tabi karar sizin ama şu anda bana göre donanım /fiyat konusunda Salcano'yu tek geçerim.

Bianchi alikut, da üzerinde full slx ile gelen güzel bir bisikletti.Sıfırını bulursanız bunu da kaçırmayın derim.
Geçen yıl 1500 liraydı sıfırı ve üzerindeki parçalar çok iyiydi.
Kolay gelsin