@hornetSanıyorum bunu benim mesajım için yazmışsınız. Başka nedenlere bağlama gibi çabam yok. Ne yazıkki yarış yerinde değildim ve olayların nasıl gerçekleştiği hakkında bilgim de yok. Ben genel olarak yapıdan bahsettim.
Yaklaşımlar çok farklı ve hatalı, ükemizde iş sağlığı konusunda da aynı şekilde düşünülüyor. İnsan hayatının , can salığının bir önemi yok önemli olan iş yürüsün, şov devam etsin.
Elbette dağ bisikleti yarışları için böyle değil. Belli, canınız hala yandığı için bakış açınız böyle.
Yaralanma riski bulunduğu sürece tecrübeli veya acemi olmak farketmeksizin emniyetlerin alınmış olması gerekmektedir. Ben ağır iş sanayinde çalışan bir mühendisim, bütün elemanları tecrübeli olan bir fabrikada gerekli sağlık önlemleri alınmıyor mu? Risk varsa herkes için eşittir.
Ben ne yazıkki ilk okulu dışardan bitirdim ve bu risklerin farkında değilim.
Bakın, ciddi bir yaralanmanın hastaneye ulaştırılmamış olmasının elbette ki savunulacak bir yanı yok. Yukarda yazdığım mesajla anlattıklarım Türkiye'nin gerçeği, siz dilediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz.
Ayrıca madem riskleri bu kadar iyi değerlendirebilen bir mühendissiniz, o halde yarış parkurunu kontrol ettikten sonra ilk işiniz yeterli sağlık donanımının olup olmadığını kontrol etmek olmalıymış. Risk yarışta edineceğiniz tatmini aşıyorsa yarışa katılmazsınız olur biter.
Aslında risk hesabı yaparken dağ bisikleti disiplininin yarış dışında da ne kadar riskli olduğunu göz ardı etmeyin lütfen.
Tekrar geçmiş olsun, dileğim en kısa sürede iyileşip tekrar pedal basabilmenizdir.