Scudo Sports

2 Ağustos Kartepe Offroad Yoldan 3 Tur

mükemmel zor olan stabilize yol çoğunluk stabilizeden çıkacak geriye cagan kalmıştı oda bizle gelecek tamam dedi
evet çok iyi toplam 21 km yi bu seferde hiç durmadan çıkacağız herkes kuzu vadisinden topuklayacak 1640 a
aynı yerden ineceğiz

5 temmuz da yapılan kartepe turunun sonuçları
1-bülent bayer------rampa hızı 22.5 kmdir
2-kudret kurtcebe--------------rampa hızı 16.3 km dir

evet beyler dereceler bunlardır şimdi iş daha zor olabilir o gün güneş tepemizde olunca hiç durmadan 1640 metreyi bakalım kim göğüsleyecek
evet yanlış duymadınız şimdi kuzu vadisinin girişine kadar 14 km mola verilmeden çıkılacak devam ederek zirveye kalan son 7 km de durmadan çıkılacak durum budur

alev alev yanarız biz
göklere sığmayız biz
rampaları tararız biz
rüzgara kılıç sallarız biz
yağmura kurşun sıkarız biz
çamurları döveriz biz
karı eritiriz biz
şimşekleri boğarız biz
yedi düveli döveriz biz
namımız yürür
şanımız kalır
adımız darubtur bu biline
herkes titresin ve kendine gelsin

darub-dağ bisikletlileri rampa grubu

herkes kuzu vadisinden çıkacak durmak yok mola yok

1- robocop
2-bülent
3-sado
4-hasan
5-kaşif
6-kerem
7-wural
8-cagan-işi zor
9-hüseyin mtb ayarlayacak
10-vural uzun -arka kalmaması gerekiyor grubu yakalamalı aksi takdirde kaybolur

kontenjan kapanmıştır

dostlarım bülent bayer dostumun kartepe zirve haritası aşağıdaki linktedir
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=44635&page=6

Scudo
@kudu

Sayın Kudret bey bence bir hatanız var, o rampanın 22,5 ortalama ile çıkılması imknasız. Hem diyorsunuz 80 dakikada tırmanıldı, hemde 22,5 rampa hızı diyorsunuz. Eğer 80 dakikada tırmanıldı ise;

(21 km x 60 (1 saatte)) / 80 = 15,75 yapar.
22,5 ile tırmanması için = 56 dk.'da tırmanması gerekir.
Biz sizden ayrı bir grup olark tırmandık, tırmanış hızınızı da gördük. Ortalamalarınızın 16.3 veya 22,5 olması mümkün değil.
Bizim grup trenden daha erken indik ve direk tırmanışa geçtik bu yüzden tüm grubunuzu gördük. Tırmanışa son 6 km kala yağmur nedeniyle sığındığımız yerden tüm grubunuzu gördük, tırmanma hızınız 22,5 veya 16,3 ise o hız çok çok yavaş.

Benim kardeşimde de yol bisikleti vardı, sizin gruptaki çöp poşetlileri görünce oda kendi üzerine bir tane geçirdi, sizin gruptan 4-5 dk. sonra son 6 km'yi tekrar trımanmaya başladı. Sizin tüm gruptan önce tırmandı ve ortalamanın 22,5 olmasının imkansız olduğunu iletti.

Ancak yol bisikletli bir arkadaşınız vardı, sanırım onunla aynı anda tırmanmışlar. Dikkat ediniz, çöp poşetini bulması, sırtına geçirmesi baya bir zaman aldı.

Yol bisikletleri ile Sabiah gökçen Havaalanına gidiş dönüş, düz yol hatta biraz aşağı eğimli bir yolda, yol bisikletleri ortalamamız 34,75 idi. Kimi zaman 60 ile sürdüğümüz yokuşlar oldu ve ortalamamız 34,75 çıktı. Bence imkansız bir şey söylüyorsunuz, ya da bir yerlerde hata yapıyorsunuz.

Sizin grubu tam burada gördük (Bahsettiğim Kardeşim ve bisikleti);
http://img104.imageshack.us/img104/4619/photo0173.jpg

Tam olarak grubunuzu gördüğümz yer;
http://img23.imageshack.us/img23/9740/05072009189.jpg

Bu düzlükteki hızınız bile 22,5 değildi.

• Beğen
Tepkiler: Faruk UZUNKÖPRÜ
evet hatayı şöyle yaptım hesaplamada -çok teşekkür ederim ben hesaplamayı şöyle yaptım 1800 ü 80 e bölünce-22.5 çıkıyor
bende 1saat 50 dakikada çıktım 1800 bölü 110 dedim tabi yanlış sonuçlar çıktı şimdi sizin hesap doğru benim yanlışımı yakaladığınız için size teşekkür ederim şimdi sizin hesapla yapınca 18 çarpı 60 ne eder 1080 - 80 e bölünce 13.5 çıkar tamam bülentin rampa hızı bülent bir saat yirmi dakikada çıktı ben bir saat 50 dakika da çıktım 18 çarpı 60 ne etti 1080 çıkan sonucu 110 bölelim 9.8 evet sizin hesaba göre doğru sonuç çıktı çok teşekkür ederim beni uyardığınız için zati matematiğim çok zayıftı:winkemükemmel zor olan stabilize yol çoğunluk stabilizeden çıkacak geriye cagan kalmıştı oda bizle gelecek tamam dedi

evet çok iyi toplam 21 km yi bu seferde hiç durmadan çıkacağız herkes kuzu vadisinden topuklayacak 1640 a
aynı yerden ineceğiz

1-bülent bayer------rampa hızı 13.5 kmdir
2-kudret kurtcebe--------------rampa hızı 9.8 km dir

evet beyler dereceler bunlardır şimdi iş daha zor olabilir o gün güneş tepemizde olunca hiç durmadan 1640 metreyi bakalım kim göğüsleyecek
evet yanlış duymadınız şimdi kuzu vadisinin girişine kadar 14 km mola verilmeden çıkılacak devam ederek zirveye kalan son 7 km de durmadan çıkılacak durum budur

alev alev yanarız biz
göklere sığmayız biz
rampaları tararız biz
çamurları döveriz biz
karı eritiriz biz
şimşekleri boğarız biz
yedi düveli döveriz biz
namımız yürür
şanımız kalır

1- robocop
2-bülent
3-sado
4-hasan
5-kaşif
6-kerem
7-wural
8-cagan-işi zor

kontenjan kapanmıştır

beyler bülent ve ben durmadan 18 km yi çıktık önemli olan durmadan çıkmaktır bu nedenle 5 temmuzda duranların hepsinin rütbesi alınmıştır gerçek sonuçlar
1-bülent bayer rampa hızı 13.5 km dir
2-kudret kurtcebe kudu rampa hızı 9.8 fena sayılmaz yaşıma göre hemde hiç durmadam çıktım 18 km yi
evet yağmura rağmen bülent ve ben çıktık yağmuru yiye yiye darubcular yağmur yağdığı vakit rampada bisikletten inmez ona göre :Skull-175 :Skull-175 :Skull-175 :Skull-175

şimdi 21 km durmadan çıkılacak yaktım çıranızı darubcu olmak kolay değildir
çavuş steiner
birinci panzer tümeni

@kudu

Yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler. Bu doğru, onların grubu yağmur çamur demedi. Biz yağmur yağdığında hasta olmamak için durduk, çamurda ayaklarımız ve bisikletlerimiz çamur olmasın diye durduk.

Bizim grup da bir dahaki sefere dinlenemden çıkacak. Bu sefer saat ve ortalama hız bilgisini de tutacağız.

@Süleyman Uzunköprü

durmak yok süleyman dostum haritaya bakın bülent bayerin haritası bu
topikte 21 km nin başlangıcı maşukiyeden ta 1640 a kadar olan mesafe kuzu vadisinin girişi 14 km de başlıyor ordan girdiğinizde önce toprak yol gelecek yalnız orda dikkat edin bir tabela var izmit yazıyor o tabelanın solundan devam sonra sağ yollara girmeyin haritadan bakın o yollar hayal meyal görünüyor (sağ yollar)yol zirveye doğru kaya ile toprak karışımı ve rampa yarış bisikletleri ile zorlanabilirsiniz

bülent dostumun kartepe haritası
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=44635&page=6

1-bülent bayer------rampa hızı 13.5 kmdir
2-kudret kurtcebe--------------rampa hızı 9.8 km dir

alev alev yanarız biz
göklere sığmayız biz
rampaları tararız biz
çamurları döveriz biz
karı eritiriz biz
şimşekleri boğarız biz
yedi düveli döveriz biz
namımız yürür
şanımız kalır

1- robocop
2-bülent
3-sado
4-hasan
5-kaşif
6-kerem
7-wural
8-cagan-işi zor

kontenjan kapanmıştır

https://www.bisikletforum.com/showthr...t=44635&page=6

a-kadro darub
1- kudret kurtcebe-robocop-kudu -çavuş steiner karbon apaçi :boese157: :boese157:
2-bülent bayer adapazarı bölge baş temsilcimiz :boese157: :boese157:
3-sado :boese157: :boese157:
4-cagan :boese157:
5-kerem :boese157:
6-kaşif :boese157:
7-wural :boese157:
8-hasan :boese157:
9- hüseyin :boese157:

:boese157: bir tane olanlar kartepeye bir kez topuklamışlardır
:boese157: :boese157: iki tane olanlar kartepeye iki kez topuklamışlardır

darub b -kadro
10-serhad kaptan darubun arka takım kaptanı ve aynı zamanda tur organizötörüdür
11-çoşkun ayaz -izmit bölge baş temsilcimiz
12-volki
13-cengiz -cezeze

darub -team
darubun turları
12 temmuz çene dağı-tuzla bisiklet yolunun bittiği yerden d-100 den çene dağına dönüş trenle izmitten
19 temmuz -aydos kartal yakacıktan
26 temmuz taraklı -haydarpaşadan doğu ekspresi ile ali fuat paşaya gitmece ordan adapazarı göynük yolu istikametince gitmece hacı yakuptan girerek taraklıya ulaşmaca taraklı dönüş trenle yine doğu ekspresi ile ali fuat paşadan -bu arada opec benzin istasyonunda bedava meyve suyu içmece
2 ağustos kartepe
9 ağustos -ballı kayalar -tuzladan yukarı pendik kurt köy bağlantısından eski ankara asfaltına ulaşmaca gebze organize sanayi bölgesini geçerek pelitli ve tavşanlıyıda aşarak ballı kayalara ulaşmaca
16 ağustos -eski ipek yolu doğu ekspresi ile izmite -dönüş yine doğu ile--eski ipek yolu turu -Trenle İzmit'e gelinir. Gölcük yönüne pedallanır, Eski ipek yoluna girilir. Nefis köyler ve tatlı rampalar çıkılır, Selimiye, Lütfiye, Sofular, Senaiye köyleri ve rampaların sonu:yaklaşık 700 metreye çıkılır. Sonra nefis manzaralar eşliğinde Akçat, Avcıköy geçilir Yalakdere'ye inilir. Buradan Altınova 'ya pedallanır. Oradan topcular yakın,dönüş aynı güzergah
23 ağustos - kandıra
30 ağustos serindere

pedalşörlerin istekleri doğrultusunda tur tarihlerinde değişiklik olabilir

bülent dostumun haritası yukardadır 2 ağustos turuna gelecek arkadaşlar
incelesin derim dikkatele bakılınca kuzu vadisinden girdikten sonra iki adet sağ yan yol gözüküyor sonra hayal meyal bir sol yol gözüküyor bu yollar bizi ilgilendirmiyor ana yolu takip edeceğiz bülent dostum sağol

5 temmuz kartepe tur sonuçları
1- bülent bayer-rampa hızı ----13.5
2-kudret kurtcebe -kudu-rampa hızı--------9.8
18 km durmadan çıkılmıştır

offroad yoldan zirve 21 km dir başlangıç noktasından zirveye kadar durmadan çıkacağım

son an değişiklik olmazsa
1-robocop-kudu
2-bülent
3-cagan--işi zor
4-hasan
5-kaşif
6-kerem
7-hüseyim mtb ayarlayacak
8-vural uzun
9-wural
10-sado

kontenjan kapanmıştır

https://www.bisikletforum.com/showthr...t=44635&page=6

kerem dostum zirveye (toplam 21 km )2 saat 57 dakikada çıkmıştır
toplam 177 dakika
21 x60=1260
1260 ı bölersek 177 e -----7.1
evet kerem dostumun rampa hızı mtb olarak 7.1 dir mükemmel sonuç
şimdi 2 ağustosda herkes saat tutarsa kendi rampa hızını hesaplar

Selam herkese ütm arkadaşları kutlarım...
Fakat rakkamsal değerlerin peşine düşmeyi pek anlayamadım bilimsel bir çalışmamı yoksa bir yarış hazırlığı içindesiniz bunu gerçekten merak ediyorum...
Bülent Bayer ' performansı gerrçekten olağan üstü başarılı eğer tabiki hesaplamalar doğru ise gerçi bu veriler benim umrumda değil ama Bülen Bayer hakkında bir şey paylaşmak istiyorum
en son Edirne turumda birlikte çıkacaktık bir aksilik sonucu o bende 2 saat önce yola çıkmış aşağı yukarı 50km civarı önümdeydi onda mtb bende ise yol bisikleti vardı kendisini Çorluda geçmişim farklı yollardan şehri geçtiğimiz için bir birimizi göremedik daha sonra Babaeski yakınlarında buluştuk tekrar yola birlikte başladık ve bana sen beni bkleme bas git abi dedi ( bu çok hoşuma gitmişti ) ben Edirneye girdikten kısa bir süre sonra oda geldi.
bu aradaki fark bisiklet ve tecrübe farkı olarak çıkartırsak Bülent Bayerin performansı gerçekten olağan üstü diyebilirim.
Ayrıca kendiside geyet soğuk kanlı , samimi ve kendine güveni olan kültürlü bir arkadaşımız bu yüzden performans verilerine pek şaşırmadım onun yapabileceğini biliyorum tekrardan buradan tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum fakat rakkamsal değerlirin ( kişisel olanları ) paylaşılmamasının taraftarıyım...
Teşekkürler...

@Aytekin Erzan

hele bir gelde seninde rampa hızını hesaplayalım derim hocam kaçma kaçmak yok darub yakana yapışır senin :D :D :D :D :D :D
yahu ne yarışı be kardeşim :D :D :D
biz bende dahil kendimizi sınıyoruz olay bu üstelikte çok zevkli hocam
valla hesaplamaları süleyman dostumun yol göstermesi ile olmuştur kendisi iyi matematikçi benim yanlışımı yakaladı bir kez daha ona teşekkür ederim
rakam değerlerini her vakit darub paylaşacaktır ve herkesinde kulağına küpe olacaktır herkes rampa çalışacak toprak yolda çalışacak ve derecesini bilecek derim hoca kızma yahu:D :D :D :D :D

2009 un kartepe offroad turları
maşukiyeden start ve zirveye kadar durmadan yapılacak olan kartepe offroad turların tarihleri kesindir toplam 21 km dir
6 eylül pazar --4.tur
4 ekim pazar--5tur
1 kasım pazar--6tur
6 aralık pazar --7 tur
evet 2010 da da turlar devam edecektir durmak yok kartepeye pedallamak çok

darub nedir-dağ bisikletlileri rampa grubu
rampalar bizim işimiz biz hallederiz rampaları darub-performanstır-rampadır -gücünü kontrol edebilme yetisidir kontrolsüz güç güç değildir darub-nedir darub dostluktur kişiler arasında gerçek maskesiz dostluktur darub önce bunu sağlar biz kimseye benzemeyiz darub yemekli turlar düzenlemez darub rampalarda iddalıdır darubcular düz yollardan nefret eder darubcuların uykusu gelir düz yollarda darub nedir uzun yol tecrübesidir uzun yollarda tekniğini konuşturabilme yetisidir darub hız grubu değildir rampalı yolları devirme şampiyonudur güzergahlarımız hep rampalı olmuştur ve olacaktır kartepe ise bizim en bi kral güzergahımızdır yaşasın kartepe her daim gideceğiz darub nedir rüzgara karşı 30 km basmak demektir kartepeye hiç mola vermeden en zirveye çıkmak demektir --------------------------------------------------------

alev alev yanarız biz :boese157:
göklere sığmayız biz
rampaları tararız biz :000002158
yağmura kurşun sıkarız biz :2gunsfiri
çamurları döveriz biz :violent-s
karı eritiriz biz :smily143:
yedi düveli döveriz biz :10: :box2: :brutal324
namımız yürür :smily143:
şanımız kalır :smily143:
adımız darubtur bu biline :smily143:
herkes titresin ve kendine gelsin :smily143:

darub-team

@Aytekin Erzan

Teşekkür ederim Aytekin Abi. Ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten.

Edirne turunda beni en çok yıpratan şey yola çıktığım an son 20 saat hiç uyumamış olmamdı. bunun üstüne bir de 12 saatlik zaman eklenince 32 saat gerçekten zor geldi bana uyku açısından.

Ben bu işe yeni başladım, bisikletim ve donanımım da çok iyi değil. Ama geride bıraktığım 24 yılda neler kaçırdığımı farkettim bisiklete başlayınca. Gerçekten hayatım boyunca aradığım şey buymuş. İlerde daha iyi bir bisikletim ve donanımım olacak, tecrübem de günden güne artıyor. Bu sayede senin gibi gerçekten bisikletin hakkını veren insanlarla beraber turlara katılabileceğim.

Muhabbetle...

sayımız azdır bizim
yüreğimiz çeliktir bizim
adımıza yakışanı yaparız
kartepeyi durmadan çıkarız

dağ tepe aşarız
engin denizlere taşarız
kim demiş darub durur diye
bulutları bile alırız

işimiz çalışmak bizim
ter dökmek tırmanmak bizim
laf üretmeyiz biz
pedallar gideriz

biz kimseye rakip değiliz
rakipliği sevmeyiz
kenetlenmişiz birbirimize
kopmaz aşınmaz
çelik gibiyiz

:boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157:

darub-team
kurucusu kudret kurtcebe
kod adı robocop-kudu -karbon apaçi-cavuş steiner
arka takım kaptanı -ve darubun tur organizötörü serhad kaptan
izmit bölge baş temsilcimiz çoşkun ayaz
adapazarı bölgesi baş temsilcimiz bülent bayer

üyeler
cezeze :boese157: :boese157: :boese157:
kaşif :boese157: :boese157: :boese157:
kerem :boese157: :boese157: :boese157:
volki :boese157: :boese157: :boese157:
wural :boese157: :boese157: :boese157:
hasan :boese157: :boese157: :boese157:
hüseyin :boese157: :boese157: :boese157:
cagan :boese157: :boese157: :boese157:
sado :boese157: :boese157: :boese157:

bu kemik kadrodur değişmeyecektir yukardaki üyelerimiz darubun turlarında ter dökmüşlerdir kendilerine teşekkür ederim ve serhad baba çoşkun baba keza onlarda ter dökmüşlerdir bülent dostum bizi kartepede yalnız bırakmamıştır bu 13 kişi darubun istatistiğine göre turlarda hep görev almışlardır hepinize teşekkür ederim
darub kontenjanı kapalı tutmaktan yanadır bunun nedeni mevcut kadronun performansının etkilenmemesidir çünki ter döken kazanırdan hareketle hiç ter dökmeden darubun turlarına gelmek isteyenler iki kere düşünmelidirler çünki geride kalmaları söz konusudur

darub-team:boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157:

birinci panzer tümeni :46: :46: :46: :46:

Çavuş kızmak yok
sadece fikir beyanı bu rampalar kimseye ait değil çıkabilen çıkamayan herkesin bütün enerjimizi insanların bisiklete binmesi binerken zevk alması ve gelişmesini sağlamaktır ben darub takımının bu amaca hizmet ettiğini çok iyi biliyorum ve destekliyorum hiç birimiz yarış halinde değiliz tek düşüncemiz mümkün olduğunca kendimizi geliştirmek ve insanların bunun o kadarda çok zor bişey olmadığını göstermeye çalışmak sadece biraz istek yeterli buna göre en büyük örnek sanırım B. Bayer dir...
herkesin çalışmalarında başarılar tabiki önce sağlık dilerim

Çavuş cidden darub tan kaçtığım falan yok evet biraz tırsıyorum beni madara edersiniz diye ama kendimi tam hazır hissettiğimde bir tura geleceğim tabii konteyjan dolmazsa....

Sevgili B.Bayer evet şimdi hatırladım + uykusuzdun sen o gün....
bisikletinin ve tecrübenin dahada gelişmesi halinde seni bizler imrenerek takip edeceğimizden eminim....
ben teşekkür edrim...

@Aytekin Erzan

yahu ne kızması tabiki rampalar daruba ait değildir biz kimseye rakip değiliz yalnız kartepe special bir durum darub için
orada her ay yapılacak turlarda ben kendi namıma durmadan 21 km yi çıkacağım olay bu- bir nevi kendimi geliştirmeye çalışıyorum 18 km yi hiç durmadan 1 saat 50 dakikda çıktım biliyorsun 6 ay öncede aya yorgiyi 5 kez inip çıkmıştım bu rampalar beni çekiyor bilmiyorum neden seviyorum rampaları bülentin rampada beni geçmesine çok sevindim ve gurur duydum onla çünki hakkını verdi gücünün artı gücünü iyi kullanıyor aytekin darubcular kartepede birbirlerine rakip değil asla birbirimizle yarışmıyoruz sadece her pedalşör kendini antramana sokuyor burda kartepede
burası darubun demirbaş antraman güzergahıdır ve öyle kalacaktır bu arada
kerem dostumda durmadan 21 km yi çıkmakla çok iyi etti ve kendini geliştirdi
senin anlayacağın kartepe darubun antraman yeri

2 ağustos -kartepe-offroad yoldan toplam 21 km
2-bülent bayer
3-hasan
4-cagan
5-sado
6-kaşif
7-kerem
8-hüseyin
9-wural
10-vural uzun

kontenjan kapanmıştır
not
maşukiye başlangıcından offroad yoldan zirveye kadar
olan yol 21 km dir ve bu yirmi bir km durmadan çıkılacaktır performanslarımızı kullanmasını öğreneceğiz
gereksiz su içilmeyecek lastik patlamalarında pedalşörler tek başlarınadır çünki kopmalar olacaktır özellikle kayalı toprak yoldan çıkarken lastik patlayabilir
hasan dostum gereksiz ağırlık taşıma derim
cagan dostum bisikleti city bike dır cagan özellikle
offroad yolda dikkatli olmalıdır

darub-team

darub nedir
dağ bisikletlileri rampa grubu
rampalar bizim işimiz biz hallederiz rampaları darub -performanstır
rampadır gücünü kontrol edebilme yetisidir kontrolsüz güç güç değildir darub nedir ?darub gerçek dostluktur pedalşörlerinin arasında dostluğun ön plan olmasıdır ve bunu başardık dışarıdan gelecek olan pedalşörlerin önce bu dostluğu anlaması gerekecektir biz darub olarak dostluğa önem veririz darub önce bunu sağlar biz kimseye benzemeyiz darub yemekli turlar düzenlemez darub rampalarda iddalıdır darubcular düz yollardan nefret eder darubcuların düz yollarda uykusu gelir darub nedir ?uzun yol tecrübesi demektir
uzun yollarda tekniğini gücünü kontrol edebilme yetisidir
darub düz yollarda hız grubu değildir rampalı yolları devirme şampiyonudur
güzergahlarımız hep rampalı olmuştur ve olmaya devam edecektir
kartepe ise bizim en bi kral antraman güzergahımızdır yaşasın kartepe her daim gideceğiz darub nedir ? rüzgara karşı 30 km hız yapmaktır biz sadece rüzgara karşı ve yağmurlu havalarda hız yaparız darub doğa ile çamur ile savaşır ama bunu yaparken doğaya kızmaz onunla uzlaşarak yapar darub nedir ?
kartepeye durmadan çıkmak demektir
darubcular bisikletin bizi taşımasına değil bizim onu taşımamıza
inançla bağlıdır bisiklet bize hizmet etmez biz ona hizmet ederiz
biz bisiklete saygılıyız insanoğlunun en müthiş icadı olduğuna kesin inanırız bu nedenle darubcular fanatik bir biçimde bisiklete bağlıdır ve onu darubun baş tacı etmiştir

Geri