Scudo Sports

1x11 sistemlerde zincir çapraza düşmüyor mu?

@Pawcraft

O da gereksiz pahalı gelmişti gözüme nexusu alırken. Onun da oranları 8 li sisteme yakındı diye kalmış aklımda ama alfine 11 kullanan varsa yeşillendirsin sevabına

Scudo
@Behram Belek

hiçbiri rohloff gibi olamaz tabii ki ama ben denemiştim (o sırada alfine 8 kullanıyordum) 8'den çok daha iyi aralıkları

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Rocketman
Katlanır bisikletimde SRAM Automatix çekiş sistemi var. Hız 19 km/s'i geçtiğinde otomatik olarak vites büyüten, 2 vitesli basit bir göbekten vites sistemi. Eskişehir gibi düz bir ovaya kurulmuş şehirde yaşamanın avantajı sayesinde, şehir içi ulaşımda 2 vites yetiyor her koşulda :)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Pawcraft

Rohloff 1000 euro civarı fiyatıyla bugünkü kuru baz alırsak 7000 TL yi zorluyor. Alfine 11 de ucuz sayılmaz. Peki nedir bunları bu kadar pahalı yapan dediğimizde anlamlı bir cevap vermek zor.

(link) burada clio komple şanzıman fiyatına bakıyoruz ve 2120 lira olduğunu görüyoruz. Kimse bisiklet için kullanılan malzeme daha kaliteli filan demesin. Bu şanzıman en az 700 - 800 bin km yapana kadar yağ eklemek dışında hiçbir bakım gerektirmiyor.

Tek akla uygun açıklama sorun çıkarmayan göbekten vites sistemlerini satmak firmaların işine gelmediğinden ve o piyasada rekabet olmadığından fahiş fiyatlar talep ediyorlar. Bu durumda tüketici daha uygun fiyatlı olan açık vites sistemlerine mecburen yöneliyor ve sürekli aşınan sistemi yenilemek zorunda kalarak defalarca shimano veya diğerlerine para kazandırıyor.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman ve MakRo
zincirdeki çaprazlamayı önlemek adına 5-6 vitesli ama 12li sistemdeki zincir ve ruble inceliğinde üretilse bisikletlerin kullanım ömrü artar, hemde boşuna 11-12 li sistemlere servet ödemeyiz.

bazen düşünüyorum bu bisiklet parçalarının üretildiği ham maddeler sınırsız mı diye. sistemi sürekli para kazanma üzerine kurmuşlar, alüminyum,çelik vs hammaddeler bittiğinde paranın yenilemeyeceğini öğrenirler belki de

Geri