Scudo Sports

1x10 Haliyle Giant XTC

@H.T Yeşil olanı efsane duruyor =)

Benim de eskiden yarıştığım bisiklet Giant xtc'di. Hala duruyor terasta, emekliye ayrıldı kendisi :) O da 10.1 kgdı. Bu sebeple de ayrı bi ilgi duydum bu bisikelte, tekrar hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: H.T
Scudo
Sana bi' şey söyliyim mi resim çekmek için tam mekanını bulmuşsun canavarı bir yerine on göstermiş :)
Tabii bisiklette hakkını veriyor güzel günlerde kazasız belasız kullanmak dileğiyle :)

• Beğen
@H.T Herhangi bir karbon sele borusu, gidon boğazı ve gidon ile alüminyum aynı parçalar ortalama gramajı ne fark eder? Bilgi verirseniz çok sevinirim.

• Beğen
@Mert Bağcılar
Ben de üniversitede iken bununla bir çok yarış koştum ama artık mezun olduğum için yarışlara katılma fırsatım olmuyor.Yarışta giant başkadır:)

@Strelok

Teşekkür ederim.Aslında mekanı özellikle seçmedim.Apartmanın çatısı:)

@A. Harun

Gram hesabı yapmadım fakat şuan bisikletimin üstündekiler en hafif alüminyum parçalar.Karbonları ile değiştirsem sanırım max 150 gr daha hafifler.150 gr için servet harcamaya gerek yok.Aynı ağırlık atımını jantları değiştirerek de yakalayabilirim.Siz eğer bu parçaları değiştirip bisikleti hafifletmeye çalışıyorsanız size tavsiyem en son bu işe kalkmanız.Ağırlığın atıldığı asıl parçaların(kadro maşa jant)değişimi öncelikli olmalı.

• Beğen
Tepkiler: A. Harun
https://i.hizliresim.com/kn23bA.jpg

Nazara mı geldik ne:)Arka göbeği flibber sorunu yüzünden değiştirdim.Novatech d722sb modelini taktım.Böylece bisiklet 100 gr daha hafifledi.
https://i.hizliresim.com/E57nOz.jpg

Zinciri kısaltmıştım sanırım doğru takamamışım yokuşu çıkarken koptu:)Yeni zincir almak zorunda kaldım.
Bu kez aktarıcı çok gerilmesin diye 2 bakla fazladan taktım.
https://i.hizliresim.com/D4LVGo.jpg

1X10 kullanan arkadaşlara sorum zincirin gerginliği suan nasıl?
Bir de arazide 36t arka dişli bazen yeterli olmuyor.
(link) bunu alsam kullanışlı olur mu yoksa yerine (link) bunu alıp aynakolu küçültmek daha mı mantıklı olur?

güzel bisiklet, kazasız belasız.. :)

• Beğen
(link)

Siparişi verdim bakalım nasıl olucak.

Çok güzel maşallah. Kazasız pedallamalar olsun inşallah. Ayrıca resmi çektiğiniz yerde güzelmiş :)

• Beğen
İki hafta gibi kısa bir sürede dişli geldi.Artık yokuşlar daha rahat:)
(link)
(link)

Arkadaslar ilgilenen olursa satmayi dusunebilirim.29er e gecmeyi planliyorum.

Kadro ve masa ikinci el kalan tum parcalar sifir alinip toplandi.her parcasina kefilim.4000tl istiyorum.yaninda 2x10 haliyle kullandigim x9 vites kolu x7 on aktarici ve 26-39t sram aynakol dislisini de vericem

Satmaktan vazgectim.Giantla yola devam.

Mrb bende 1x10 a geçmek istiyorum parçaları nerden aldınız yardımcı olurmusunuz bu arda bisikletiniz çok güzel olmuş

• Beğen
@Byrm 42t ruble dişlisi ile ön 36t aynakol dişlisini aliexpressten temin ettim. Diğer parçalar zaten yurt içindeki bisiklet mağazalarında mevcut.

Ben Ali expreste bulamadım wolf tooth diye yazdım çıkmadı link falan varmı acaba

@Byrm Wolf tooth almak zorunda değilsiniz daha uygun fiyata başka markalar da üretiyor. Aynakolunuz 120 bcd mi yoksa 104 bcd mi ona dikkat edin.
(link)

Sram xx 120 bcd aynakol

Bu önerinizi aldım daha önce ama uyum sağlamdı zincir takılı kaldı yumurta seklinde

Dosyalar

• 20160525_204822.jpg
    20160525_204822.jpg
    148,9 KB · Okunma: 68
  • Beğen
@Byrm Sram aynakollar 120 bcd zaten tamamdır. Sizin makine de ateş ediyor maşallah. Uyum sağlamadıysa wolf toothun kendi sitesinden sipariş verin hocam.

Sagolun birde sizinki gibi yapabilirsem çok daha iyi olacak

Birde zincir kısaltma istiyormu zincirde çıkma falan oluyormu acaba

• Beğen
Geri