Scudo Sports

1995'te çocukken aldığım bisiklet için yardım

webwebi

Üye
Tepki
9
İsim
HALİL AYDIN
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba, foruma yeni üye oldum. Bisiklet sürme hevesine düştüm. 1995 yılında almış olduğum bisikletim var. üzerindeki pedal hariç herşey orjinal. Hiç bir darbesi yok ufak tefek çizikler var.

Bisikletimle ilgili sıkıntılar. vites değiştirirken yada sürerken vites kendi kendine değişiyor. oturak rahatsız frenler iyice sertleşmiş bastıkça epey bi ses çıkıyor mahalleyi inletir.(bu ufak sorun da).

Birde bisiklet epey ağır. Bunlar acemice sıkıntılar. size asıl sormak istediğim. üzerlerindeki vites takımlarını sizin önereceğiniz ile değiştirsek göbekteki ve arka tekerdeki dişlileri de değiştirmek gerekir mi?

Yani siz ustalarım hangi parçalarını hangileri ile değiştirmeliyim?

birde buna yapacağım masraf yerine yeni bir bisiklet mi almalıyım?

şehir içi ve hobi amaçlı süreceğim.
saygılar hakkınızı helal edin .

IMAG3333.jpg IMAG3334.jpg IMAG3335.jpg IMAG3336.jpg IMAG3338.jpg IMAG3339.jpg

Scudo
Merhaba
Sahsen bence hc bi degisiklik yapmana pek gerek yok gbi.
Ama zalim yillar malum metalde umarsiz problemler cikartiyor.
Hirdavatcidan bi alyan takimi alip kendi emeginle once bi komple sök bisikleti ve sokemeyecegin aynakoluda bi bisikletciye soktur.
Cikan parcalari evvela bi mazota yatir ki terbiye olsunlar, ustundeki yag kir benzeri seyleri salsinlar.
Bi kac gun sonra komple temizle cikan parcalari. Pas vardir buyuk ihtimal onlarida cocacola ile temizle bi firca yada benzer sey yardimiyla.
Sonra yeni vites ve fren telleri alarak bisikleti tekrar toplat. Yeni bi sete gerek yok buyuk ihtimal. Ama kirik parca falan varsa yenile tabi.
Biskletciye tekerlerin gobeklerini filanda bakim yaptirip kullanmaya basla dostum.

Vitesleri değiştireceğin parayla takım taklavat alıp komple parçalayıp bakımını yaparsan daha iyi olur. Zevkli bi iştir. Vites fren ayarınıda yapınca yağ gibi akar.

Vitesleri seni goturur benzer bisiklet bende var bu akyarici cok beklentin olmasin ama saglamdir ihtiyaci.olan iyi bir temizlik ve bakım dip bucak gir derim

Vitesleride çıt çıtlı modelmis benimki ondan bilem degil.

• Beğen
Tepkiler: webwebi
@D.Mustafa
Mazotu govdeye surmucen bilader :D butun parcalari sokup mazota yatir dedim , kadroyu yatir demedim

• Beğen
Tepkiler: D.Mustafa
20 seneyi devirmiş bir bisiklet için oldukça temiz görünüyor :)

• Beğen
Güzel bir bisiklet.
İyi bir ustaya komple bakım yaptırmanızı öneririm.
Tüm bakımda teller vb değişecektir. Muhtemelen pas, kir, kuru yağ da temizlenir. Zamanla lastikleri dr belki değiştirirsiniz.
Uzun yıllar kullanacağınız bir bisikletiniz olur.

• Beğen
Hiç masrafa girmeyin, bakım masrafı bisikletin kendisinden pahalı zaten :) Manevi anlamda bir değeri yoksa yeni bir bisiklete geçin derim.

Bisikletten çok anlamıyorsanız, çok masraf çıkar. Kendiniz yaparsanız az bir maliyetle adam edersiniz. Onun harici bakım yapana kadar böyle kullanmaya devam edin derim.

Bu tip eski bisikletin genelde temel birkaç şeye ihtiyacı olur:
-Göbek bakımları.
-Arka vites-ruble-zincir değişimi ve yenilenmesi. (Eski düşük modellerde arka vites çok dandik oluyor ve pek işlevli çalışmıyor, en basit sıfır Shimano Tourney bile alsanız yeterli.)
-Vites-Fren teli ve fren pabucu değişimi.

Gayet güzel görünen bir bisiklet. Muhtemelen uzun süreli yatmaktan kaynaklanan paslanma vb. sıkıntılar vardır. Paslar Wd 40 veya balata spreyi sıkılınca epeyce azalır. Bir güzel yağlayıp fren vites telleri de elden geçirilip vites ayarı yapılırsa uzun yıllar hizmet eder gibi. Bu dediklerim de az bir masrafla hallolur zaten. Daha fazlası bana göre gereksiz. Ha param çok kardeşim daha havalı birşeyler istiyorum diyorsanız da o zaman zevk sizin. Bunu da eleştirmem.

• Beğen
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, Ustalarım. Bisiklet ayarlarından akort, zincir vites ayarı (varsa tabi) anlamam. Ama kendim parçaları söküp wd 40, mazot, cola ile temizlerim. Çorum' da hangi usta iyidir onu bilmiyorum?
Bisikletin manevi değeri şöyle var, ustam :) Dedem bütün torunlarına benden önce ayrı zamanlarda bisiklet almıştı bi bana almamıştı. Bende 1 hafta küstüm konuşmayınca aldıydı. ilkokul 5 deyken. :) Abimle ben elimizden geldiğince titiz kullanmaya çalıştık. Lastiklerdeki ip gibi çıkıntıları bile duruyor.

Tavsiye edebileceğiniz, özellikle vites takımı, oturak, km sayacı, çamurluk vs marka model belirtirseniz çok sevinirim.
Hakkınızı helal edin tekrardan Saygılar.

@webwebi
Bisan deyince akan sular durur.
Manevi degeride var o halde ugrasmaya deger....

Sirf kadro kalsin gerisini yenilicem dersen eger 7 li shimano tourney yada 8 li shimano acera cekis seti yani vites seti tavsye ederim. Sahbinden komda yada facebooktaki 2 el iilanlanda cok uygun fiyatlara bulabilirsin.
Simdi kis zaten acele etme.yavas yavas
Birde oturak diyorsun koltuga oyle deme yanlis anlamaya musait bi kelime :D sele onun adi bisiklette sele diyorlar oturaga :D

• Beğen
Tepkiler: hidromek
@mariokaldato Şöyle makam koltuğu gibi bir sele takıcaksın sonra yayıla yayıla sürüceksin :)

@hidromek
Böreeks marka olucak offf dadından yinmez :D

• Beğen
Tepkiler: hidromek
@webwebi

Eger bisikletinizi o yillarin üst seviye donanimi ile yükseltmek isterseniz size ilanima bakmanizi tavsiye ederim. Ilanin almanyada oldugunu sasirmayin ben almanyada yasiyorum ve haftaya cuma türkiyeye geliyorum. Eger isterseniz beraberimde getirebilirim. Ilandaki fiyatlara bakmayin size iyi bir fiyat yaparim, yalniz jantlari getiremem ama diger tüm komponentleri getiririm. Parcalarin fiyatlari ilan aciklamasinda parcalarin arkasinda teker teker yaziyor, yalniz dedigim gibi fiyatlari daha uygun yapabilirim.
(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
20 yılda o tekerler çatlamıştır.
Yeni bir çift iç dış teker iyi olur. Şehir içi ise 26×1.50
Bir de kaskı unutmayın

Geç cevap verdim. kusura kalmayın.

@mariokaldato :) sele aklıma geldi ama hem el hem dil alışkanlığından olsa gerek. :D cahilliğime verin.

@Murat Cömez yardımınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
"Ne aradığını bilmeyen, bulduğunun kıymetini bilemez "hesabı :çok kıymetlidir bilemedim ama ben biraz yenilemek istiyordum. Mazur görün.

@Hastateker

Haklısınız bu yaz bineyim dedim heves ettim tamirciye bıraktım bisikleti ne ihtiyacı varsa değiştir dedim. havası felan inikti bıraktığımda. Sonra sürerek eve geldim cart curt firen sesleri ile :D rahatsız oldum yarıda indim. eve bıraktım sabah baktım ki havası hemen inmiş. Değiştirmem şart hemde tamirciyle birlikte :D
Bu sıralar buralar ayaz

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
Geri