Scudo Sports

1989 Samchuly Restorasyonu

10 Mart'ta sipariş ettiğim cablestoplar 24 Mart'ta elime ulaştı. Kadro ve maşayı boyaya vermiştim bugün onları da aldım. Boya çok kaliteli olmuş, tek korkum kumlama esnasında orta göbeğin pasolarının bozulmuş olması. Ben göbeği takamadım bir de bisikletçide deneteceğim, umarım ben becerememişimdir.

Bu cablestoplar :

http://i.imgur.com/bDV9PHC.jpg

http://i.imgur.com/2ynAuxS.jpg

Kadronun önceki ve sonraki halleri :

http://i.imgur.com/Dbm3z7A.jpg

http://i.imgur.com/N4TzEgE.jpg

Şimdilik durum böyle :)

Scudo
@andjustice4all
Selamlar,
Bisikletiniz şimdilik oldukça güzel görünüyor. Ben de singlespeed olarak topladığım 27inç yol bisikletim için lastik araştırmalarım sırasında oldukça zorlandım. Eğer yurtdışından getirtirim para da çok mühim değil diyorsanız vereceğim şu iki linki inceleyin:
(link)
(link)

Yok ben daha uygun bi' şeyler bakınıyorum diyorsanız benim kendi bisikletim için satın aldığım linkteki Rubenaları incelemenizi tavsiye ederim (Ben satın aldığımda 19,5 TL idi birazcık zamlanmış:
(link)

Jant almayı düşünüyorsanız yine benim tercih ettiğim uygun fiyatlı linkteki alüminyum jantı -örülü ya da çember halinde- satın alabilirsiniz:
(link)

@osmanyucel

Çok teşekkür ederim, özellikle jant linki hayat kurtardı :) Orijinalliği bozmamak adına 27 1/4 jant sipariş edebilirim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@andjustice4all
yardımcı olduysak ne mutlu :) benim size naçizane tavsiyem sadece çember olarak sipariş edip göbeği kendiniz seçmeniz zira kalitesi düşük bir göbekle geliyor ve maşaya biraz geniş geliyor. Ben biraz zorlayarak takmak zorunda kaldım. Üzerindeki mil de kalın geldi başka ince mil kullandım.

@andjustice4all

Hocam Aynı marka model bisiklet benim elime geçti fixie için topluyorum Senin bisikletin son durumu nedir merak ettim :)

• Beğen
@1mmortaL Merhaba

Boya esnasında bisikletin göbek yuvası bozulduğu için ve o yuvaya klavuz yaptıracak yer bulamadığım için kadroyu duvara dekor olarak astım :) Bu iş rafa kalktı yani. Size kolaylıklar dilerim.

• Beğen
@andjustice4all

Hadi ya geçmiş olsun ben de parçaları hemen hemen topladım bisikletin boyasını söktüm ince zımpara işi kaldı ondan sonra boyaya vereceğim aynı durum benimde başıma gelir mi acaba

• Beğen
Sıkı önlem alırsanız gelmez. göbeği sökmeden boyaya verin. En güzel yöntem bu. @1mmortaL

@andjustice4all
Merhaba mert bey,

Boya esnasinda göbegin yuvasi nasil bozuldu, bir aciklama yaparsaniz size belki yardimci olabilirim.
Göbegin yuvasi bozulmasi icin iki üc neden vardir,
1. Orjinal gögei tekrar yerine takarken sag disliyi sola, sol disliyi saga takmaya calisirken zorlanirsa bozulur.
2. Yanlis göbegi kullanarak bozula bilir. Mesela BSA disliye italyan disli kulanirken. (Bu ihtimal biraz zor cünkü italyan ters disli oluyor ama takmaya zorlayan ve yuvayi bozmayi basaranlar var.
3. Disli yuvaya pasdan oksitten dolayi iyce kanyamistir ve sökerken bozulma ihtimali var.

Ama boya esnasinda bozulmasini ben daha hic duymadim. Boya esnasinda olsa olsa yuvaya boya bulasmis olabilir ki bir kadro boyanirken tüm dili olan yerler kapatilir. Neyse Boya bulasmis ise bunu silmek cok basit.

• Beğen
@Murat Cömez

Murat abi merhaba

Kumlamada bozulmuş abi. Boya derken tüm işlemi kastettim. Halbuki nar çiçeği rengine boyamıştık, çok güzel olmuştu ):

• Beğen
@andjustice4all
Guzelim kadro süs olarak kalmamaliydi . Yok mudur bi çozumu @Murat Cömez reis ?

@mariokaldato

Cumhur inan kumlamada nasil bir hasar görmüs olabilir hic bir fikrim yok ama neolodugunu bilsem belki kadro kurtarila bilir. Okadar emekten sonra o kadronun duvarda yer almasini istemem tabiki.

• Beğen
@andjustice4all

Sanayideki tornacilar bu isleri yapamiyor mu?

Bottom bracket shell threading tool

Son care olarak bu aletten edinmek ya da ödünc alarak kadro kurtarilabilir.

Kumlamayi ciraga mi yaptirdilar acaba, göz var izan var. :mad:

@Murat Cömez

Vida disini yalama ettiler muhakkak.

@Aloha
Video daki alet malesef disli acmak icin degil. Disli acma aleti budur ama alinacak bir bütce de degil. Biryerde bulmasida bir mucize. Yalniz bu iste bir sey var, kumlamada dislileri bozmalari biraz olanaksiz, dislilere zarar verecek kalinliktaki kum taneleri kullanilmissa zaten kadroyada zara verirdi.
41.JPG
40.JPG
39.JPG

@Murat Cömez

Yanlis linki kopyalamisim, düzelttim.

Bu dislerin ölcüsü metrik-sisteme göre mi acaba?

Geri