1954 Columbia'dan Dünyanın en yavaş "Ferrari" sine!

Scudo

Cem Coşkun

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Şubat 2007
Mesaj
608
Tepki
1.502
Şehir
Muğla
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kadroyu boyama ve stickerları yapıştırma süreciyle ilgili daha detaylı bilgi paylaşmanız mümkün müdür?

Benim gördüğüm en başarılı boya işi bu olmuş çünkü. Arkadaşınızın da eline sağlık..
 
  • Beğen
Tepkiler: yarışcı 3
Kayıt
28 Mayıs 2011
Mesaj
165
Tepki
109
Şehir
eskişehir
@Cem Coşkun

kadro boyasını bahsettiğim gibi kaan yaptı o konuda ben çok detaylı yorum yapamam ama baya uğraştığını biliyorum sağolsun. tek bildiğim otomobil boyası ve kompresör ile boyandığı ve bu rengi yakalamak için kendisinin iki renk karıştırdığını biliyorum. boya işlerini kaan'a (yarışçı3) yaptırmayı düşünenlere öneririm ben memnun kaldım. sticker işinide istediğim fotoğrafları usb ye atıp sticker basabilen yerlere (büyük çaplı kırtasiye veya reklamcılar) götürüp şeffaf sticker olarak çıkarttım. yanlız beyaz ve açık renkleri tam olarak basamıyorlar. o nedenle sticker la birlikte beyaz folyoda alıp, içerisinde açık renkler olan desenlerin altına beyaz folyo yapıştırmanızı öneririm. (ben o şekilde yaptım) yapıştırırkende yapıştıracağınız zemini gözlük bezi gibi toz tutmayan bir bezle silip kabarcık kalmayacak şekilde yapıştırın. sonra üzerinden yine aynı bez ile bastırarak iyice silin. eğer çok memnun kalmadıysanız görüntüsünden saç kurutma makinası veya cakmak ile biraz ısıtıp yine bezle bastırarak gecebilirsiniz. yanlız çok az ısıtın fazla ısıtırsanız desenler cıkabiliyor veya sticker eriyebiliyor.
 
Kayıt
1 Mayıs 2010
Mesaj
89
Tepki
9
Şehir
istanbul
açıkçası çok abartılı buldum, gidon bantı , fren üzeriindeki kaplamalar ve arkadaki çanta çıksa daha doğal, ve kalite durabilir:) boya ve stickerlar güzel ve yerinde olmuş, tebrikler:)
 
Kayıt
28 Mayıs 2011
Mesaj
165
Tepki
109
Şehir
eskişehir
@tolga meriç

Tesekkur ederim yorumunuz icin. Acikcasi kendine has ve ozel olmasini istedigim icin bahsettiginiz detaylari ekledim. Ama sadeligi sevenler icin biraz abartili duruyor olabilir dogru. Yakinda bir tane daha toplamayi dusunuyorum belki ona kismet olur sadelik:)
 

Taner Rona

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Nisan 2009
Mesaj
1.148
Tepki
691
Şehir
Bursa
Bisiklet
Bianchi
çok güzel olmuş, boyası da bir o kadar harika.Aynakolu görüntü itibariyle metalik bir aynakol olsaydı daha güzel olurdu eski campagnolo lardan bulabilseydiniz...
 
Kayıt
28 Mayıs 2011
Mesaj
165
Tepki
109
Şehir
eskişehir
@Taner Rona

ahh ah aynakolu ne siz sorun ne ben söyleyeyim. hala thomson göbeğe uygun bir aynakol aramaktayım ama çok da ümidim yok. normal göbekleri devşirerek birşeyler yapmaya çalıştım ama oda olmadı. umarım istediğim gibi bir aynakol bulurum da tam anlamıyla tamamlamış olurum. teşekkür ederim yorumunuz içinde.
 
Kayıt
1 Ekim 2011
Mesaj
96
Tepki
43
Şehir
ANTAKYA
Bisiklet
Corratec
çok saygideğer bir çalisma olmus.elinize sağlik..
fakat yerinizde olsaydim bunu bir uzun soluklu projeye dönüstürüp gerekirse yillara yayarak; orijinal rengine, parçalarina sadik kalarak yeniden dizerdim ya da çalisirdim :D
uluslarasi forumlardan perçalari temin etmeye çalisir , gerekirse ureticiye basvururdum.
Tabi bekara kari bosamak kolaydir biliyorum benimkisi de buna döndü haklisiniz ama benim de naçizane görüsüm bu.zira önemli olan illa sonuca varabilmek değîl, sonuçsuz da kalacak olsa esasli bir amaca hizmet edebilmektir.diyerek "kisa" konusmami bu parcalanmis felsefe ile bitireyim.. :D
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
aynı bisikletten bendede var.şu an bodrumda yatıyor onuda bakımdan geçirip sizin ferrariye raki mclaren olarak toplamak eğlenceli olur sanırım.
ellerinize sağlık çok seviyorum handmade işlerini ben;)