Scudo Sports

1953 yılında yapılan Adana - İstanbul bisiklet turu

Scudo
helal olsun :) o yıllardaki bisikletlerde ağır olur şimdi begenmiyoruz 13 14 kg bisikletleri

Acaba aynı bisikletlerden bulup boyle bır turu tekrardan yapmak mumkun olabılır mı? ..Tarih tekerrur etsın. Kaldı kı 17 gunde Adana'dan İstanbul'a geldıklerını dusunursek bol bol zaman da soz konusu... Belki bir gün neden olmasın.. Her konuda her şey yaşatılıyor ise buda yaşatılabilir. Burada bir tarih söz konusu...

Böyle bir bisiklete sahip olma isteği oluştu içimde.. Nedense!?.. Ne havası olur :)...

@Atagün Elma

Sağ olun Atagün bey, hepimizin gururu bu tur...

@sebo

Beğendiğiniz için çok teşekkür ederim sayın "sebo".

Baştan sona kadar okudum. Çok farklı bir hissiyat uyandırdı. Bisikleti sevmek demek ki her şeye göğüs germek ve her şeyi sevmek demekmiş. O zaman da bu kadar eziyet gibi bir işin başına geçmek ve sonuna kadar getirmekte ayrı bir gururdur. En başta eski resimlerin olması ve bisikletin olması da ayrıca çok duygulandırdı. Anlatımınız da ayrıca süperdi.

Sizleri ve emeği geçen herkese Hayırlı ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.

Geçmiş zaman olur ki tadında....
Ben de kendimdeki azme bakıp kasım kasım kasalıyordum. :)
Kendime "hadi ordan sen de" deyip,
üstadlara saygımı yolluyorum....

Paylaşım içim teşekkürler.

Not: Alaaddin Tepesi ve köşk kalıtısı fotoğrafı ayrı bir vesika.

@Gülgün

Haklısınız, ancak onu elbirliğiyle gündemde tutabiliriz... Yorumlarımızla...

@GÖKSUN ÖZKİRİŞCİ

Ben teşekkür ederim Göksun bey... Turun Bisiklet Severlere ulaştığını görmek beni çok mutlu ediyor...

@özkan GÜNDOĞAN

Haklısınız, resimler çok etkileyici... Öte yandan "Keşke, fotoğraf makineleri bozulmasaydı..." diyorum... Eminim Ankara ve İstanbul kareleriyle tur, çok daha zengin ve keyifli olurdu...

gözlerim doldu fotograflara bakarken. bu tutkunun sadece aletle, araç gereçle ilgisi olmadığını, memleketini ve doğayı sevmek hatta ona olan hayranlığımızı, aşkımızı dile getirmek olduğunu kanıtlayan harika fotoğraflar. o zamanlarda tek bir takdir beklemeden tutkularını yaşayan bu mütevazi insanlara saygımız sonsuzdur. allah uzun ömürler versin. ayrıca bu paylaşımlara olanak verdiği için bisikletforum'a ve bu paylaşımı yapmaya bizleri değer gördüğünüz için siz Ahmet Salih Özenir'e sonsuz teşekkürlerimi iletirim...

Gözden kaçırmış olabilirim eğer tekrara girerse uyarın lütfen ama merak ettim tüm bu fotoğraf ve alt metinleri okurken ( elinize sağlık bu arada, fotoğraflar kadar sunum da gayet iyi olmuş) acaba bisiklet tarihi ile ilgili Türkiye'de ne kadar yazılı ve görsel kaynak var diye merak ettim. Çok güzel bir sözlü tarih çalışması olmuş keşke bunu birazcık daha profesyonel şekilde kağıda alabilsek. Bu ve bunun gibi örnekleri bir kitapta toplayabilsek. Bu alanda araştırmacılar olsa.. Bir sürü istek ve dilek geçti içimden. En azından forum üzerinden bir bisiklet kütüphanesi gibi bişey oluşturabilsek.. Güzel olmaz mı? Ya da var mı?

İyi akşamlar

Merhaba.:)
Hocam ellerinize sağlık.Bu resimleri dijital ortama aktararak bizlere sunduğunuz için.
Geçmiş zamanda harcanan emeğe saygı duymaktan başka ne yapılabilirki.
Hocamıza İstanbuldan kucak dolusu selamlar.
Allaha uzun ve mutlu ömür versin.:in:

@Tayfun Demir

Tayfun bey, bugün için bile pekçoğumuz için öyle değil mi?...

@Oğuz Taş

Bence de öyle... Bugün bile bu yolculuğa çıkma fikri, çok heyecanlandırır beni... Oğuz bey, yolunuz açık olsun.

@ayhan b

Teşekkürler, iyi dileklerinizi ileteceğim Ayhan bey...

@burak durel

Yok yok ağır değillermiş, çamurluklarını sökmüşler... :) Şimdi "miligram" hesaplarının akıldan yapıdığını düşünecek olursak, onların bisikletleri şimdiye göre tonlarca ağırlıkta olmalı Burak bey...

@uzaktr

Çok da güzel olur böyle bir tur... Ve neden olmasın?

@sadana

Sağolun sayın "sadana"... Turun kendisi zaten çok güzel ve sade ki... Anlatmak da bir o kadar zevkli oldu benim için...

İyi dileklerinizi de memnuniyetle ileteceğim...

Ben bu paylaşımı çok geç farkettim. Sayenizde bir tarih gün ışığına çıkmış. Turu yapanların cesaretine imrenmemek elde değil. O şartlarda kıyafetler sanki Gucci özel seri gibi görünüyor:) Son olarak o zamanda bile ille de kask demişler ve mühendis baretlerini takmışlar gururla. Elinize sağlık.

@Fatih Sert

Çok teşekkürler Fatih bey, iyi dileklerinizi ileteceğim. :)

@memre

Haklısınız Emre bey, bu dedikleriniz zaten düşürmüyor mu bisikletçileri yollara?.. Fotoğraflar, ben de çok beğeniyorum onları ve hepsi birer belge değerinde. İyi dilekleriniz memnuniyetle ileteceğim, teşekkürler.

@burcusayın

Keşke tur fotoğraflarında Adana'ya ait birkaç kare olsaydı ve bugün ile karşılaştırabilseydik...

@melek bulut

Çok haklısınız ve çok da güzel olur... Ancak ben amatörce yaptığım söyleşide edindiklerimi derleyerek ancak bu kadarını yapabildim. Eminim işin ustaları çok daha iyisini yapabilirler ve yapmalıdırlar... Öte yandan bildiğim ve izlediğim, Muzaffer Erol Gez hocamın dağcılık öyküsünü anlatan, çok güzel bir kısa metrajlı belgesel de var. Peki, neden bisikletçiliğini ve özellikle bu turunu anlatan bir belgesel olmasın?..

@RECEP İŞLEK

Çok teşekkürler Recep bey, üstadların öyküsünü aktarmaktı bana düşen... İyi dileklerinizi ileteceğim.

@osman yalçın

Osman bey yanlış anlaşılmasın, Kayseri'de yaşamış Muzaffer Erol Gez hocam. Tur Adana, Konya, Ankara ve İstanbul rotasında sürülmüş.

@Yunus YILMAZ

Rica ederim Yunus, ben de baktıkça o günleri yaşamak istediğimi hissediyorum ve bu turu okuduğum için bir bisikletçi olarak kendimi şanslı görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yunus YILMAZ
MÜKEMMEL-UNUTULMAZ-HARİKA---- ve aklıma gelmeyen diğer tüm övgü dolu sözcükler... Gerçekten bu gece hayata bakış açımın değişmeye başladığı gecelerden biri oluyor her geçen dakika.. Teşekkürler Hocammm. Sevgi ve Saygılar...

O zor şartlarda turu yapan abilerimize ve paylaşan Ahmet beye çok teşekkür ediyorum. Yeni turlar için çok cesaretlendirici bir paylaşım.

Geri