Scudo Sports

19 mayıs -iznik gölü çevresi -

Scudo
@semir karabulut

sametle bu konuyu konuşuruz yalnız dostum tur çok yorucu olacağından bu turu cumartesiye çekmekte fayda var pazar yataş toplam 155 km gelecek bir de erkenden gitme durumu saat 04.00 de herkesin bostancıda buluşması akabinde hareket ederek maltepeden ve kartal ve pendikten gelecek arkadaşları alarak e-5 den topuklatıp 7 saatte izmitte olup izmit dışına çıkarak suadiyeden girmeyip ikinci yan yola girerek büyük derbent tren istasyonuna ulaşıp ordan maşukiyeden kartepeye toplam zirveye 110 +22= 132 km oluyor
22 km rampa tırmanış ama 110 km nin üstüne gelecek dönüş çok kolay tam 22 km iniş bir km sonra tren istasyonu

beyler kapı dağını bir günde geçmeye ne dersiniz
12 hazirana uyarsa gidelim

kudret abi cumartesi bende çalışıyorum izin durumuna göre gelebilicem cumartesi birde 7 saat demişsinde abi 110 km yi 7 saatden daha kısa sürede alırız bence ;) 216 km yi 8 saat de aldık pedal çevirme süresi 110 u 3 saatde gider 22 km yi 2 saatde çıkarız en son gelen 2:30 dakika sürer die tahmin ediyorum birde 110 un ardından en az 15 dakika su ve ihtiyaç molası :)

@samet_özdemir

Arkadaşlar işten güçten yeni yeni foruma girebiliyorum.
Turu tamamlayamasamda benim içinde çok güzel, verimli ve öğretici bir deneyim oldu. Tuzla'dan E-5'e bağlanırken lastik patladı ve hep beraber 5 dk içinde Ali Atay arkadaşımın ödünç verdiği lastiği taktık ve özellikle bu konuda resmen tecrübe kokan Ali Akyol arkadaşımada hayranlık duydum. Lastiği söküp takarken ben bu işi daha öncede bir çok kez yaptım diyordu resmen. Demekki bişeyler öğrenmek gerekiyorki in cin top oynayan yerlerde sap gibi kalmayalım :D
Bundan sonrasında lastiğin patlamasıyla bende hafif bir motivasyon eksikliği oluşmasına rağmen hırsım tükenmedi ve yalovaya geçtikten sonrada aynı istekle yoldaydım. Ama gel gelelim Orhangazi rampasına doğru yol alırken Yalova Feribotuna yakın düzlükte sol dizime giren sağlam bir kasılmayla bugün bu turu fazla zorlamamın anlamı yok diye düşündüm. Bu aralarda hep sizi bekletmiş oldum dostlarım bunun içinde kusura bakmayın lütfen.
En nihayetinde Orhangazi rampası giriş seviyelerinde dinlenme molasında bir yerde Kudret abininde sağlamcı tutumuyla -buradan ayrıca teşekkür ediyorum, dizindeki zorlanma daha ciddi sonuçlar doğurmasın diyerek- ben geri döndüm. Şu an hiçbir sıkıntım yok o bacağımda ama şunu anladımki daha fazla form tutmalıyım ciddi turlarım için. Ama buda müsait olduğum zamanlarda yapabildiğim bir şey olduğu için öyle aman aman üstüne düşemiyorum, düşe kalka eksik gedik turlara katılmak yinede çok büyük zevk. İnşallah yinelenen tekrar bir İznik turunu tamamlayabilirim. Tüm arkadaşlara yardımları ve hoşgörüleri için teşekkürler.

sedat abi iyiki kendini zorlayıp tura devam etmedin ALLAH göstermesin daha ciddi sorunlar olabilirdi. senden sonra girdiğimiz yollarda epey zorlayıcıydı iznik gölü çevresini dolandık ilk girdiğimiz yerde sürekli rampalar vardı inişli çıkışlı daha yorucuydu kendini kasmana gerek yoktu. ;) turun tekrarı olacak zaten kalabalık olursak 2 grup yapıcaz performansı yüksek ve orta seviye için 2 grup o zaman daha rahat tamamlarsın turu ;)

• Beğen
Tepkiler: 1 kişi
@Engin YILDIZ

Cumartesi olursa ben de katılmak ve sizlerlede tanışmak isterim. Bu tur icin ayrı bir konu basligi acacak mısınız?

• Beğen
Tepkiler: Kemal Caner
@Kerim74

bu tur tamamıyle samet dostumun sorumluluğunda olup topiği samet dostum açacak
iki grup halinde gidilebilinir
isteyen trenle gider
isteyen bisikletle gider trenle döner
saat 04.00 bostancıdan gelenleri alarak yol üzerinden maltepe ve pendikten ve hatta gebzeden gelenleri alarak e.5 den maşukiyeye toplam 110 km ve sonrası eğimi 9 olan 22 km lik ardı ardına gelen öküz öldüren rampalar alınacaktır ve zirve her vakit soğuktur haziran da tenmuzda bile ona göre herkes hazırlıklı gelmeli
iç lastik şart yedek lastiği olmayan o dağ yollarda mahsur kalır
7 tur yaptım bu sametle 8.tur olacak yolları avucumun içi bilirim bu tur son derecede zordur
trenle gitmek isteyenler kolay yoldan gitmeli şöyleki haydarpaşadan trene 08.15 trenine binerek büyük derbentte 09.45 inilir
bizim büyük derbente ulaşmamız 11.30-12.00 arası olabilir bu iyi senaryo yolda her türlü aksilik olur
büyük derbente gelen ikinci kafileyi alarak hemen bir km sonra maşukiyeden tırmanışa geçilecek kuzu yaylasına kadar 14 km dik rampa alındıktan sonra herkes kuzu yaylasının girişinde toplanacak ondan sonra yolu bilen arkadaş bu tura gelirse sorun yok ama ilk defa gelenlere kılavuzluk yaparak zirveye çıkaracağım
durum budur

@Sedat Şencan

Sedat kardeşim tekrar geçmiş olsun, bizimle gelmeni butün ekip olarak hepimiz çok isterdik ama, sağlığın herşeyden önemliydi, dönmekle en iyisini yaptın.

En kısa zaman da istediğin forma girip, yeni turlarda görüşmek dileğiyle hoşçakal.

• Beğen
Tepkiler: 1 kişi
Geri