Scudo Sports

"18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu" (Tur tarihi 24 Mart 2012)

Siz 40 toplayın üstüne yemek yersiniz yada yolda çaylar şirketten olur :)

Scudo
@enver avcı

hohoho uçarızda ,,biliyorsun pere olunca herkez kaçıyi,,,,,,,,,evet şimdi 40 lira toplama yapacağım ucu açık tarih ,tarih en son 18 martta biter ,, anadolu yakadan gelecek olanlar burdan haberleşme yapmalı buraya mesaj atmalı en az 6 adam olması lazım 6 adamla kesin kez haberleşmeliyim ve bana ücretlerini en kısa zamanda vermeleri lazım ,,7 kişinin parası bende dahil en kısa zamanda toplanacak 40 çarpı 7 eşittir 280 eder birinci arabanın benzin parası fazlası ile çıkar geriye kalan artan para 80 de 7 adamın toplam gırtlağı olur 80 bölü 7 eşittir 11 lira gırtlak olur evet önce bi altı adam anadolu yakadan girmeli 18 marta kadar ,,tahminimce avrupa yakadan fazla çıkacak anadolu yaka biliyorsun kısır bu arada face den durumu anlat enver ben yokum ordan hesabı kestim,,,,

evet anadolu yaka -istanbul,,,,

1- kudret
2- serdar
3- nihat ,,,,,,

evet dört adam daha aranıyor 40 lira adam başı,,,

evet abi.bu durumda tolerans yapmak doğru değil kimseye.biletini alan gelir bizimle...sinan abinin aracı gelirse karşı tarafa onun deposu 250 liraya doluyor.biz baştan alalım ödemeleri geri ne kalırsa paylaştırırız.bu arada bende ödeme yapıcam...ha aracı kullanıp sizi taşıdığım için jest yapmak isterseniz yemek ısmarlarsınız kaptanlara.sinan abide kendi parasını verir.oda kabul etmez.kaptanlara yemek ısmarlarsınız olur biter ;) ben rahat rahat kendimle beraber 7 kişi alırım.bisikletlerin 3 tanesi arkada taşıyıcıda olacağından içeri 4 tane alırım.belki de 5 olur.hatta araç arkası taşıyıcısı olan başka bir arkadaş daha varsa sinan abinin hacmi de rahatlar kontenjanı genişletiriz.bu durumda sayıyı 20ye yaklaştırabiliriz....bu arada kudret abi istersen face'den paylaşırım ama toparlayamayacağımız bir duruma girebilir süreç.face'den katılım daha da artar.bu durumda araç kiralama olayı fiyatı yükseltir.kimse 700 km yi yakıt parasına yapmaz.öyle bir durumda kişi başına çıkacak masraf tahminimce 60-70 lirayı bulur...ama istersen şöyle yapalım biz kendi araçlarımıza alabileceğimiz kontenjanı dolduralım sonradan 7-8 kişi daha gelmek isterse aracı ayarlarım ben.sorun değil...bazıları şimdi diyebilir kiralık araç 10 kişi alsa en az 60 liradan 600 lira yapar.yakıt gidiş dönüş 250 lira tutsa hadi 300 tutsa adama 300 lira kalır.bu para için 1 hafta çalışan adam var diyebilir.işin hafta sonunda olacağını,şöförün biz dönene kadar orada bekleyeceğini ve kendi şahsi masrafları olacağını düşünürsek bence fazla değil.kimse de 100-150 lira kazanayım diye 700 km direksiyon sallamaz...konuyu face den de paylaşıyorum o zaman.sayıya göre kiralama olayına geçeceğiz...kudret abiye anadolu yakası ödeme yapacak.bana da avrupa yakası...gerekirse banka hesaplarına havale yapar gelmek isteyenler.şimdi 40 lira alacağım diye de avcılardan gelmek isteyen vatandaşa gel kardeşim etilere diyemem.bende gidemem.bu yüzden banka hesap numarası veririz isteyen olursa alıcı not kısmına isimlerini yazdırarak havale yaparlar.bu sadece öneri.elden vermek isteyenler için sorun yok.nasıl isterlerse.ama ben şahsen beni arayıp kardşim ben geliyorum beni yaz listeye diyen olursa dikkate alamayacağım.baştan açık açık belirtmek istedim..

enver sen beni listeye al kardeş nasılsa karşılaşırız bi yerde ücretini taktim ederim olmadı eft yaparız :in: malum kontenjan dışı kalmak istemem.

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
@haceli yılmaz

işte bu be.haceli kardeşime bak.o zamana kadar tur yaparız karşılarız elbette dediğin gibi... turlarda biletini alan herkesi yapacağımız listeye ekleyeceğiz...sen zaten levent civarındasın.benim de depo oralarda.olmazsa orada alırız...ama önceki mesajlarda dediğimiz gibi.listeyi ödeme aldıkça açıp buradan yazacağım.sanayi mahallesinde uygun bir yere bırakabilirsen araç yolu üzerinde alır listeyi yayınlarken adını da altın harflerle yazarım kardeşim.ama bir an önce hallet ki sona kalma ;)

@enver avcı

Enver ben Eskişehir ve Bursa ayağı için araç kiralama işine uğraştığımdan aynen katılıyorum durum aynen şöyle oluyor araç kiralamada söförün bir gündeliği var bu sizin aynı gün oldugundan 1 biz tutsaydık 2 gündelik kesiyorlar.Bu gündelik de küçük midibüslerde 250-300 lira oluyor :) büyük otobüs için 400 lira civarı.Ayrıca yakıtı da bizim tahminimiz gibi bu araba şu yakar bu yakar değil sabit yapmışlar atıyorum 403 otobüs için kilometrede 1 tl küçük midibüsler içinde 70 kuruş gibi bir rakamdı yani oldukça külfetli oluyor.Eskişehirden 425 km ve 2 günlük yevmiye için büyük otobüs (44 kişilik) 2 bin tl fiyat cıkardılar araya tanıdık bulduk filan 1750 lıraya zor indirmiştim.Yeterli kalabalığı bulamadıgımızdan yattı bizim bu iş, bilgilendirme amaçlı yazdım bunları.Sizin tur bedavaya geliyor İstanbulda olsam kaçırmazdım :) arabadaki geyik muhabbeti de sanırsam bedava :) Olmadı İstanbula tren ile 10 liraya gelip sizinle mi gelsem para peşin :) eft yaparım yani :)

• Beğen
@enver avcı

enver dost,,ilk etapta ben 6 adamı örgütlemeye çalışacağım nihat ve serdar arkadaş buraya mesaj attı bunun dışında atan olmadı onların kesin durumu var gibi serdar dost o.k dedi money için nihat dostumda iştirak eder herhal yalnız nihat dostum araç dedi ayarlama yapacak idi bilemem durum ne olur ,,evet ben 6 adamdan, elden bostancıda teslimat alırım, adam başı 40 ,ve benle beraber toplam 280 olur,anadolu yaka kapitali olur bu kapital olmadan anadolu yaka harekete geçemeyecek ,,bu kapital 18 marta kadar çıktı çıktı çıkmadı anadolu gelmiyor demektir,,,,şimdi face den konuyu açınca katılım geniş olacağından önce parayı veren düdüğü çalar valla geç kalan kusura bakmasın ,,bu konuda kim cabuk davranır para verirse o kazanacak ama önce seninde avrupadan 6 adamı ayarlanman gerekir yani biz kesin 14 kişiden en kısa zamanda paraları alalım derim,,,,

evet haydi anadolu yaka pamuk eller cebe 6 adam istiyorum ve adam başı 40 lira,,,18 marta kadar süre var,,,

kudret baba benim burda kadro tamam gibi.ben 10 kişiden fazlasını da bulurum.ama sıkıntı kimseyi kırmadan üzmeden işi bitirebilmek.dediğin gibi anadoludan ödeme yapan olmazsa sen gelirsin.senin içinde geliriz karşı tarafa merak etme.ama katılım fazla olur.biz 10 da buluruz 20 de.hatta fazlası bile çıkabilir.ferhat bence de atla trene gel istanbula.araçta şamata bedava.fakat yolculuk esnasında şöför ile konuşmak yassak :p :D:D:D sayımız 20 kişinin üzerine çıkarsa direk otobüs devreye sokarım bende.hiç sorun değil ayarlamak.ve daha da ucuza getirebiliriz...haceli yarın ödemeyi yapacak ve ilk sıraya oturacak...bu arada ufak bir jest yapayım anadolu yakasından ve avrupa yakasından ilk bileti alan ön koltukda yolculuk yapsın..ufak bi atraksiyon olur... ;) ben nasılsa kral koltuğundayım :D:D yahu düşündükçe süper bir tur olacak diye geçiyor içimden.bu arada kimse fazla bişey beklemesin malum işin ucunda o kalabalık araçla ile yolda kamyon veya bir tır ile yakın ilişkiye girmek de var :D o zaman mezar taşlarımızıda tekerlek biçiminde yaparlar...yahu vazgeçtim, tekerlek falan da hoş olmaz arkamızdan beddua ederler ulan hepsimi öyleymiş diye :D:D:D neyse açmayalım şom ağzımızı...

Herkese Merhaba,

Bir süredir işler nedeniyle uzak kalmıştım ortamdan. Öncelikle çok güzel bir düşünce. Ferhat tebrik ederim dostum, çok anlamlı bir tur olacak. Hem Çanakkale Şehitlerini anma, hem de senin daha önce yazdığın gibi; forum dostlarının bir arada toplanması açısından çok anlamlı. Mesela Eskişehirden gelen dostlar, Keşan -Doçek, O bölgede yaşayan Muammer Kızak gibi isimler bir araya gelecek. Yıllarca paylaşımda bulunan insanlar bir araya gelecekler.

Ben, Çomü mezunuyum. Benim için Çanakkale çok özel ve bu planlanan tur farklı duygular uyandırdı bende. Öğrencilik dönemimde tanıştığım ve halen o civarda yaşayan çok sevdiğim insanlar da varlar. Tura katılmayı ben de çok istiyorum. Bizim de ihr. işleri ve fuar durumları olabilir o dönemde. Önümüzdeki hafta netleştirmeye çalışacağım. Mesajlarda yazdığınız gibi, organizasyon ve hesap kitap işleri önemli. Eğer iş durumlarını ayarlayabilirsem ben de geleceğim.

Enver, sana konu ile ilgili haber verecek, ayrıca buradan da yazacağım. Masrafları peşin toplamayı da iyi düşünmüşsün. Eğer kontenjan gibi bir durumdan sizinle gelme gibi bir durmum olmazsa da başımın çaresine bakarım artık. Bu tür olaylarda kırılmak gücenmek olmaz.

Bu tur için düşünen, katkıda bulunan herkese teşekkür etmek isterim.

@akifberkant

Çok teşekkürler Akif.Belirttiğimiz gibi hem çok anlamlı bir amacı var, bizler için düşünmeden hayatlarını feda eden insanlara atalarımıza saygı, hemde yıllardır yazışıp konuşup da göremediğimiz arkadaşlar ile tanışma fırsatı diyorum.Niyet güzel olduğundan ufak tefek olumsuz durumlar yaşanırsa da atlatır geçeriz, geriye sadece unutulmaz bir anı kalacak diye düşünüyorum.Yaşayıp göreceğiz çok beğenirsek geleneksel olarak her yıl düzenlemeye çalışırız.Bu sene ilk o yüzden heyecan ve merak çok fazla. her yıl yapmaya başlarsak böyle 3 ay önceden yazmaya gerek kalmaz 1 ayda olayı bitiririz :)

• Beğen
Tepkiler: akifberkant
önceki mesajımda ufak şirin bir teklifde bulunmuştum..nihat dostumuz iban numaramı alarak ilk bileti alacak olan arkadaşımız olacak sanırım..bu sebeple ön költuğu nihat kapacak sanki.ilk bilet = ön koltuk ;)

Gonderdim Enver abi.

Kudret abi bu aralar ofisten disari cikamiyorum. Bu yuzden eft yapmak daha kolay olacagini dusundum. Enver abi ile konustuk. Araba ayarlayamama ihtimalim oldugu icin isimi saglama alayim dedim. ;-)

Kudret abi, toplasma olayi icin senin direktiflerini beklemeye geciyorum.;-)

@nihat yildir

evet toplanma olayı enver dostun aracı ile bizi tam olarak nerden alacağı ,,envere diyorumki hiç gelmesin biz gelelim oraya anadolu yakadan sen ben ve serdar var tabi o da ödeme yaparsa koltuğu kapar haceli kesin anladığım kadarıyle yavaş yavaş hareketlendik sinan dostun gelmesi çok iyi oldu araç açısından sorun yok ,,,,şimdi anadolu yaka direk toplanma yeri kadıköy eminönü iskelesi saat 06.30 ,bunun nedeni saat 07.00 de ilk vapur var 07.30 da eminönünde oluruz oraya enver dost araç ile gelir ordan anladığım kadarıyle sahilden gitmeyecek teme çıkacak ve ordan eminönünde bisikletleri yükleriz sinan dost da orda olur anadolu ve avrupa yaka bence eminönü iskele önünden hareket ederiz,,,evet daha çok var gerçi o gün hava soğuk olabilir ve hatta yağmur sağanak olabilir bunları göze alarak teşkilatlı oluruz da bende ayakları koruyacak olay yok malesef bakalım nasip ne olacak,,,

kudret abi çanakkalede saat 7 de buluşmaya yetişmek için anadolu yakasına geçip sizi almam şart gibi.ya sinan abi yada ben biraz daha erken buluşma saatinde gelip almalıyız sizi.ama dediğin gibi zaman var daha.pazartesi hesabı kontrol ederek listeyi açıyorum.vatana millete hayırlı olsun...

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Kudret Kurtcebe

Kudret abi, enver abiler bizi almaya gelirlerseler on numara olur. yada 500t'yi kullanarak karşıya geçebiliriz. tabi bu durumda 500t şöförünü ikna etmemiz şart. :) gerekirse ikişer bilet basarız. zaten cumartesi sabahın o saatlerinde çok kalabalık olacağını düşünmüyorum.

500t hareket saatleri: (link)

Enver abi, ön koltuk hakkımı Kudret abiye veriyorum. o varken bize düşmez ön koltuk. ;)

@enver avcı

Enver size şöyle bir tavsiyede bulunsam sizin 07:00 da yetişmenize gerek yok .Neden dersen bizler şehirlerarası otobüs ile gelip diğer illerden gelenler ile birleşip, kahvaltı yapıp karşıya geçmemiz gerekiyor buda iyi kötü 1-2 saat alır gibi sizler kahvaltıyı sabah erkenden evlerinizde yapıp atıştırmalıkları da yanınıza alırsanız arabanızda çok rahat yersiniz gibime geliyor.Yani sizler ile Eceabat deniz otobüsü iskelesinde saat 08:30 yada en geç 09:00 da buluşursak turumuzu tertemiz hep beraber yapabiliriz.Eceabat size 250-300 km gözüküyor yani ortalama 100 ile gelseniz 3 saat buda sabah 06:00 da çıkarsanız çok rahat 09:00 da ulaşırsınız.Yada yoldaki muhabbeti düşünürsek çıkabiliyorsanız 05:00 en güzel zamandır diye gözüküyor.Zaten daha erken gelme durumu olursa telefon ile konuşup biz daha erken geçeriz karşıya sizi bekletmeyiz....

• Beğen
@enver avcı

o.k enver tam yeri belirleriz şimdi köprüden gelirsen birinci köprü olursa o na göre biz anadolu ekip ile buluşuruz ,ama sabah kaçta kalkacağız 07.00 de buluşmaya yetişmek için erken saat 06.00 da olur yani biz 06.00 da senle nihat ile buluşmalıyız saat 06.00 da buluşma yaparız ,,,ok. hesabı kontrol et senin araçta bi kontenjan bana ayır ,,,,,,evey 3 aylıkçıyız ya ,,,
nasılsa bi tur yapacan o vakit bi ödeme yaparım,,,,,senin araç benim için ekonomik sinan dostun biraz pahalıya gelir yahu,,,,

@nihat yildir

yok yahu olurmu ben arkada otururum sorun değil hele bi o gün gelsin 2 ay var bu şubat çabuk geçer o gün hava çok iyi olursa hepimizin lehine olur bu sene çok sert kış var istanbulda ,,,,evet enver dostun bizi alacağı yerden hareket ederiz,,,,

Geri