Scudo Sports

"18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu" (Tur tarihi 24 Mart 2012)

@enver avcı

Ben de istanbuldan bisikletle gideceklere katılmayı isterim ama uzun yol hiç yapmadım. bir de kudret abi hakkında duyduklarımı düşününce 'performansım' işe yaramaz sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Scudo
@ferhat köse

ferhat dostum bi mukavele enver dost ile bi plan yapma durumu olacak ,cumartesi günü benim enver dostla erkenden çıkmam lazım ,,,dönüş olmaz ise pansiyonda kalırız ertesi günde dönüşü bisiklet ile yaparız edirneye yetişir trene bineriz...ya da aynı gün edirneden trene yetişmeye çalışırız edirneden tren var ,,,,(edirne -çanakkale treni)

@enver avcı

enver dost,,,,
şimdi cumartesi günü şehitlik ziyaret edilecek bizim oraya yetişmemiz lazım saat olarak en erken saatte sirkecide buluşma olayı ama benim biliyorsun en erken vapur eminönüne kaçta var ona bakacam ayrıca 400 km ye felan geliyor tahmini ,dönüş nasıl olacak gece pansiyon olayı ve ertesi gün aynı yolu almadan edirneden trene yetişmece olur aynı gün edirne trenine yetişebilirmiyiz bi de o var mesafe oldukça uzun dönüş kesin araç ile olur yani otobüs ile hiç sevmiyorum tekeri çıkarmayı ,,tekirdağa kadar olan yollları biliyorum ama araç ile yıllar önce gittim şimdi nasıl oralar bilmiyorum tekirdağdan sonra sahilden devam ederek geliboluya çıkarız bu işin dönüşü bence otobüs olacak gibi görünüyor eğer o teker çıkarma olayı olmaz ise bakalım düşüneceğim yalnız başka bi sorun şu aynı gün otobüs ile dönersek sirkeciden son vapur gene kaçıyor senin anlayacağın aynı gün dönüş ters oluyor benim için en sağlamı şu pansiyonda kalıp ertesi gün trene binmece böyle olursa varım,,,

1-sabah 07:00 veya ortak kararlaştırılacak bir saatte bisikletlerimiz ile Çanakkale otobüs terminalinde buluşulacak.İsteyen şahsi arabasıyla isteyen pedallayarak yada benim gibi uzaklardan gelecek olanlar otobüs ile bu noktada buluşacağız

ferhat dostum yukarda yazmış saat 07.00 de terminalde buluşacaklar biz yola yeni çıkmış olacağız bi önerim şu trene binerek edirneye gidelim ordan geliboluya doğru inmece iş kolaylaşır,120 km grup ile pedal basamayacağız grup ile şehitlikte buluşuruz cepten haberleşmece olur dönüş ise tekrar edirne-çanakkale trenine yetişiriz ,gidiş ve dönüş trenle olursa sorun olmayacak kendimizi kasmaya gerek yok,,en son vapur kaçta var kadıköye ona bakmam lazım yoksa sende misafir kalırız enver dost,,,
bu arada haritaya baktım tren hattına ,gelibolu yarım adasına kadar uzanan edirne çanakkale hattı var yalnız tren ile gitmeyi düşünürsek bayağı zaman geçebilir hat oldukça uzun ,,,ve çok dolanıyor yukardan,,, bi araç ayarlayarak tekirdağa gidip ordan pedal basarak feribota ulaşmaca ve dönüş araca da tabi benim biliyorsun akşam vapuruna yetişmem lazım

@Cafer Adıgüzel

Cafer merhaba.Bu tur performans turu değil korkma :) Kudret abi ile Enverin planları İstanbuldan Çanakkaleye bisiklet üzerine. işin o kısmı tabiki performans gerektiren bölüm.Turumuz sabah 07:00 da buluşma ,toplu kahvaltı ve üzerine şehitliklerin dolaşılması.Şehitlikler birbirlerine 5-10 km mesafeli yerler bu aralarda büyük bir performansa gerek yok en fazla yanına bir arkadaşım veya ben katılırım 5 dakika geç gideriz ama zannetmiyorum toplu olarak tüm mesafeleri alırız.Yaklaşık 100-120 km tur olacak çok molalı oldugu ıcım sıkıntı yaşamazsın.

@Kudret Kurtcebe

Anladım Kudret abi.Siz karşı taraftan geleceğinizden sabah kahvaltı ve karşıya geçme zamanlarını yola aktarabilirsiniz.Bizler 07:00 da buluşup kahvaltı yapacagız üstüne deniz aracıyla karşıya geçilecek tahminim bizim karşıyı bulmamız 08:30 - 09:00 u buur.Hesaplarınızı buna göre yaparsanız zaten telefonlarımızıda alırız buluşma noktasında buluşuruz.

@ferhat köse

ferhat dostum,,,,siz çabuk varacaksınız,,bizim mesafe uzun yalnız şimdi araya trende koysak sirkeciden trenin edirneye varması epey saat tutabilir tabi birde edirneden aşağı ineceğiz o km leri hesaba katacağız (edirne-çanakkale tren hattı oldukça uzun bi hat) )feribotun olduğu yere geleceğiz ve karşıya geçeceğiz ,,,cepten kesin haberleşmece olur biz şehitliğe hareket edeceğiz direk,,orada kesin buluşulur yalnız direk bisiklet ile o mesafenin alınması akşamları bulur 250 km için 8 saatte diyor enver dost 150 km daha eklenirse akşam karanlığına kalınır ,,,şimdi planlamayı iyi yapmak lazım ayrıca o gün havanın durumu ve sağanak yağarsa ne olacak bunları hesaba katmalıyım ,,17 mart çok soğuk olabilir ve rüzgar şiddetli olabilir bunlar hep dez avantaj ,aslında enver dost araç ayarlarsa paşa paşa geliboluya geliriz ondan sonra iş kolaylaşır feribotun orda araç bırakılır biz karşıya bisiklet ile geçeriz sonra dönüşü gene feribot ile yaparak araca bineriz böyle olması mantıklı olur da yalnız akşam son vapura benim yetişmem lazım ,,
bir diğer alternatif ise araç ile tekirdağa kadar gelip ordan feribota ve tekrar tekirdağa dönmece mesafe kısalmış olmakta bizim için,,,,evet alternatifler varda araç olursa tabi,,,

@ferhat köse

sağolun ferhat bey. gezi sırasında çok zorlanacağımı sanmıyorum. bir de öğrenmek istediğim şey şu otobüsle gelmek için bisikleti tamamen mi sökmek gerekiyor.aktarıcıları falan sökersem geri toplayamayabilirim de :)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Cafer Adıgüzel
Şehirlerarası otobüslerde sadece ön tekeri sökerek çok rahat koyabiliyorsunuz bagaja.Kamil Koç bu konuda yayın yapmıştı demonte olarak bisiklet taşıyacaklarını söylemişlerdi.Genelde muavinler karışmıyor siz yerleştiriyorsunuz.Bagajın duvar kısmına ön tekeri sökerek yerleştirip ön taraflara da yumuşak bavullardan koyunca sorunsuz olarak geliyor.Sakın aktarıcıları filan sökmeyin en fazla bagaj kısmı çok dolu ise sele borusunu indirip gidonu bisiklete paralel hale çevirince en küçük hacimli halini alıyor bisiklet.

@Kudret Kurtcebe

Abi benim bu konudaki acizane fikrim tabi siz bilirsiniz ama Çanakkaleye kadar şehirlerarası otobüs ile gelip turu bitirdikten sonra akşam kampınızı yapıp yada pansiyonda kalıp Pazar sabahı hiç aceleniz olmadan dönüşü bisiklet ile yapmanız daha uygun gibime geliyor .Tabiki son karar sizin..

@ferhat köse

valla dostum ferhat,,,
şimdi top enver dostumda onun araçı var daha önce bu araç işimize yaramıştı,,,tabi masraflara ortak oluruz,,sonuçta benzin yakıyor araç ,,,alman usülü yapar tekirdağa kadar araç ile geliriz ordan tekirdağdan feribot limanına kadar pek fazla mesafe kalmıyor bu bakımdan en iyi çözüm bu otobüs olayı bence hepimize pahalıya gelebilir ,,,şimdi geçen sene sinan dostun aracına 12 adam sığdık 12 bisiklet ön tekerleri çıkardık ama şamata gırgır yaptık,,,daha zevkli olmuştu valla sinan dostuda kandırırsak o vakit allah derim şamataya bak 24 adam rahat gelir gibime geliyor minibüsler bayağı geniş iş görür bakalım ,aslında çok da iyi olur diyorum kalabalık geliriz,,,,

anlaşıldı anlaşıldı.bu iş cumartesi günü ise araçlardan destek alınacak...o mesafe sorun değil ama ziyaret olayını yapamayacağız.o halde benim fikrim şu kudret babanın dediği gibi sinan abi de gelirse kalabalık geliriz...onun aracı rahat 10 bisiklet alır.gerekirse bende aracımı alırım.benim araç arkası bisiklet taşıyıcım var.3 bisiklet alır.içeriyede lastikleri çıkarırsak 3-4 atarız gibime geliyor...gerekirse 2 araç yaparız gerek kalmazsa tek araç ile işi kapatırız...sabah buluşma saat 7de ise bizim kanımca sabah 5 gibi çıkmamızda fayda var...buluşma yerinde araçları bırakır geri kalanını bisikletlerimizle alırız.ama yine söylüyorum önümüzde uzun bir tarih var ve o zamana kadar kim öle kim kala durumu var.işimizin durumu ne olur imkanlar ne kadar el verir bilemiyorum.ama araç ile gideceğimiz kesin gibi görünüyor orada fazla zaman geçirmek istiyorsak...zannedersem de benim aracım oraya 150 liralık yakıt ile rahat ça gider gelir.en azından 5 kişi olsak adam başı da 30 lira tutar.hadi 40 de yada 50 de.otobüsden daha ucuz ve daha hızlı olacağı kesin...zaman yaklaştıkça daha net konuşup karar veririz bunlara...

@Kudret Kurtcebe

Abi İstanbuldan katılmak isteyenlerin listesi mevcut Enver de araba demiş sanırım sizin 10-15 kişiyi bulmanız bizden kolay olacak.Enverin söylediği gibi vakit var 3 ay önceden topik açmamın amacıda buydu organizasyon tam olsun diye yoksa 1-2 hafta kala açınca birçok arkadaş haberimiz olsaydı kesin gelirdik yazıyorlar :) bu sorunu hallettim .Turun İstanbul ayağınıda Enver ile sana emanet ederek üstümden ağır yük indirdim :) İşe sadece son bir iki hafta kala yemek olayını bağlayalım diyorum nerede nasıl ne yiyelim önceden konuşmakta fayda var.Kahvaltı ve akşam yemeğini toplu yapalım istiyorum tur arasında yiyecek işini herkes kendi tarzına göre yapsın çünkü bisiklet sürerken kimisi çok fazla abur cubur yer kimisi fazla beslenmek istemez hepimiz tur yapmayı bilen insanlarız ara öğün kısmını arkadaşların kendilerine bırakalım diyorum tabi, son 2 hafta kala konuşalım belki daha uygun fikirler atılır ortaya....

• Beğen
Tepkiler: nihat yildir
@enver avcı
Enver İstanbul ayağı Kudret abiyle sende olsun ona da yazdım şimdi.İstanbuldan katılmak isteyen başka arkadaşlar da var onlarla da iletişime geçerseniz o büyük arabanın benzin parası çok düşük miktarlara iner gibime geliyor top sizde :) Listeyi güncelleyeceğim birazdan İstanbullular sizi bulur yada siz onları.Birde siz arabayla gelirseniz direk gelibolu yarımadası tarafından gelecekseniz ki sanıyorum öyle karşıya geçmenize gerek yok biz karşıya geçeriz kahvaltıyı karşıda Eceabat ta yaparız.Şu an bizim ekipten bir kardeşim Çanakkalede.Yemek yerlerini araştırma görevi verdim bulabilirse bir kişide ücretsiz rehber bulmaya çalışacak.....

• Beğen
2 kişiden fazla sayı olan iller için iletişim arkadaşları ekledim organizasyonda desteklerini bekliyorum :) şimdiden teşekkürler.

turun face sayfası :(link)

İstanbul Ayağı: Enver Avcı-Kudret Kurtcebe
Eskişehir ayağı:Ferhat Köse
Bursa ayağı:Ahmet Tarık Ok

Eskişehir
1-Ferhat Köse
2-Kader Kerem
3-Onur Şenel
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu
6-Ali Osman Kara
7-Abdullah Uluşerbet
8-Uğur Celil Gürkan
9-Ömer Korkmaz
Bursa
1-Ahmet Tarık Ok
2-Egemen Tunç
3-Ramazan Bozkuş
4-Volkan Aydoğdu
5-Onur Özdemir
İstanbul
1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
3-Nihat Yıldır
4-Serdar Bekel
5-Kudret Kurtcebe
6-Enver Avcı
7-Erdal Irmak
8-Haceli Yılmaz
9-Cafer Adıgüzel
10-Ibsnokta Mimarlik Black See (Enver bu arkadaş faceden katılacağım demiş ama gerçek isim yok senin arkadaşın sen tanırısın nasılsa :)

Ankara
1-Şafak Atilla Akpına
2-Ferhat Öz
Aydın
1-Yusuf Z. Şipal
Konya
1-Muhammet Ali DOğan (Beyşehir)
2-Cengizhan Bekir Bayram
Çanakkale
1-Yiğit Bahçeli

• Beğen
@ferhat köse

enver dost turlarında genelde yemek olayını organize eder enver dost erzakları alır sucuk ise sucuk sonra kişilere bölünür herkez adam başı öder pek fazla tutmaz idi,,,,,beni bilir enver dost ben genelde yanımda çıkın getiririm ama mesafe uzun olduğu için ben pek fazla yemeyeceğim sadece muz ,artı kuru üzüm, kuru kayısı kuru incir, fındık ,maden suyu ile yolda geçiştireceğim ,,tek sorun şu benim için ve tabi anadolu yakadan gelen olursa benle,, biz gelemeyeceğiz çünki saat 05.00 de avrupa yakasında olmamıza imkan yok bunun nedeni saat 07.00 de vapur var eminönüne ,,,saat 07.30 da eminönünde oluruz ,,tabi 07.00 de çanakkale otobüs garına girenlere yetişemeyiz....avrupa yaka 05.00 de harekete geçerse onlar size yetişir ama anadolu yaka imkansız ,,,,,bu durumda bizim alternatifimiz kalmıyor benim cuma gününden karşıya bisiklet ile geçip bi arkadaşta kalmam lazım böyle bi durum malesef,,,,,diyelim enver dost bizi bekledi saat 07.30 da eminönünde ,ordan araç ile çanakkale yaklaşık 2,5 saat olsa saat 10.00 gibi en geç 10.30 da feribot limanına ulaşırsak karşıya bisiklet ile geçeriz ,,bir saat sürüyor galba feribot saat tam 11.30 en geç 12.00 gibi şehitlik e gitmeye hazırlanırız ,,cepten haberleşme olur ve ekip ile buluşabiliriz.....

@Kudret Kurtcebe

Abi sen olayı bitirmişsin :) plan hazır bakalım Enver ne diyecek dediğim gibi oradan otobüs ile gelecekler var onlar için sorun yok akşamdan çıkabilirler sizin durum hakikaten karışık siz kendiniz karar verin.Söylediğin gibi telefonlar zaten elimizde olmadı 1-2 saat rötarlı başlarsınız farkı performans ile kapatırsınız.Vapur 1 saatte geçmez mesafe cok dar ama öğrenir bilgiyi veririm ilk fırsatta.Söz Enverde :)

• Beğen
arkadaşlar peki bu turun istanbul ayağını ben halledeceğim.merak etmeyin.ama yinede tekrar belirtiyorum.işimizle alakalı bir aksilik çıkmaz ise yanınızdayım.normalde cumartesi günleri çalışıyorum ama iş kendi aile işimiz olduğundan hallederim.yeterki ciddi bir sıkıntı yaşanmasın.istanbul organizasyonu bende olduğuna göre anadolu yakasındaki dostları geride bırakamam.elimiz mahkum karşıya geçip onları da alıcaz sabah erken saatde.yeterki anadolu yakası gelmek istesin.ama burada belirtmem gereken bir durum var.sinan abi de kendi işini yapıyor.patron adam işinin başında olması gerek her daim.onunla daha konuşamadım.ama olur ya aksilik olurda gelemezse benim aracıma alabileceğim bisikletli sayısı en fazla 7 olur..3 bisiklet arkaya bağlarım 4 tane de içeri alırım.bir kişi önde 5 kişi de arkada sıkışırsa sorun kalmaz.ama demeye çalıştığım şey şu.katılım talebi fazla olursa ki olacağına eminim sinan abi ok dese de kapasitemiz en fazla 15-16 kişi olur.bu sebeple kontenjan belirlemekde fayda görüyorum.diğer türlü otobüs olayına fazla karışmak istemiyorum.sadece isteyen olursa yol gösterip yardımcı olmaya çalışırım.otobüs ile gelecek olanların da gece den binmeleri gerek otobüslere.bu araştırmaları yapar hangi saatlerde binmeleri gerekir bilgi veririm herkese...hatta gerekirse kamil koç ile konuşur işi hallderim.kamil koç yönetim kurulu üyesi saygıdeğer bir ablamız var.aksilik olursa konuyu ona açarım...dediğim gibi kontenjan işini kesinleştirme taraftarıyım...sağdan soldan geleceğim diyerek boşuna aracı işgal edip gelmeyerek gelmek isteyen arkadaşlarıda yolda bırakmak olmaz kimse yüzünden.hatta(biliyorum etik bir durum değil karar hoş da olmayabilir ama aklıma gelen bu,farklı fikirlere açığım) gerekirse bunun sağlam olması için geleceğim diyen arkadaşlardan kişi başına düşecek ortalama tutarı alalım.çünkü 5 kişi birden geleceğim diyipde gelmezse diğer geleceklere fazla yük binecek.bu sebeple kimse için diğer gelmeye karar veren arkadaşları mağdur etmek istemem.bu konuda istanbulda kudret abiyi herkes tanır.beni de çok kişi bilir.ödemeyi kimin alıp tutacağı hiç önemli değil...ama ciddi bir turun da ciddi kuralları olmalı bence...sizler ne dersiniz bilmem.benim görüşüm bu.anadolu yakasını da daha erken yola çıkar alırız merak etmesinler...

çanakkale de yemek araştırması yapan arkadaşlar da bence mekanın iletişim bilgilerini alarak önceden sayı verir ve belli bir menü oluştururuz.fix menü gibi...ana yemek seçmeli bir şey yaparız... gerekirse çanakkale civarından arkadaşlarımızı arar yardımcı olmalarını isteriz.olmadı oturur ne bulursak onu yeriz.o kadar kişi gidip orada yemeğimizi kendimiz yapmakla uğraşamayız.hazır bir yere tünemek gerek...

1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
3-Nihat Yıldır
4-Serdar Bekel
5-Kudret Kurtcebe
6-Enver Avcı
7-Erdal Irmak
8-Haceli Yılmaz
9-Cafer Adıgüzel
10-Ibsnokta Mimarlik Black See (Enver bu arkadaş faceden katılacağım demiş ama gerçek isim yok senin arkadaşın sen tanırısın nasılsa

enver dost sen ile ben dışındaki arkadaşlar buraya mesaj atsın yada faceden haber etsin tabi daha zaman var,,24 mart cumartesiye geliyor şimdi son an işi çıkan adam olursa ne olacak kesin bi şey söyleyemiyor insanlar ,nihat yıldır anadolu yakadan olması lazım hatırladığıma göre ayrıca kesin gelip gelemeyeceği belli olurmu şimdi sen anadolu yakaya nerden gelecen ve tekrar çanakkale istikametine nasıl dönecen ,,bence hiç gelme derim saat 07.30 da ben dikilirim eminönü vapur iskele önünde ve anadolu yakadan nihat gelirse onla,,,

şimdi aksilikleri engelllemek için abes ile iştikal olmasın diye önceden ayın 20 sinde herkez ne kadar ise aracın masrafını öder,,,böylelikle para toplanır parayı verenler zati gelecek eli mahkum ,,çünki daha önce hatırlarsan sen masrafa girdin ve sonra emirgana kimse gelmedi değilmi bunu engellemek için aracın yazacağı parayı hepimiz adam başı öderiz araç eminönünden kalkacak ve çanakkale feribot iskelesine kadar gidecek artı ve dönüşüde hesaplayacağız adam başı ne olursa verilecek ve tabi senin aracın kapasitesi kadar insan binecek bunları baştan organize ederiz ve kesin tarih 20 martta herkez paşa paşa parayı verir senle buluşuruz beşiktaşta ya da düzenlediğin bi turda yukardaki listeden arkadaşlar gelirse durumu açar söylersin ,,,,20 martta herkez ücretini öder ve iş tatlıya bağlanır 24 martta herkez eminönünde hazır olur saat 07.30 da,,,

karşı tarafa gelmek sorun değil kudret abi.herkes ana yol üzerine çıkar belli yerde toplanırsınız yada gelir alır döneriz.gidiş e-5 den olacak.saat 7 gibi eminönünden alır yola çıkarsak ralli yapmak zorunda kalırım.bunu da istemem.araçda can varken gereksiz olur bu hareket.parasını ödiyipde gelemeyen olursa da yapacak bişey yok.hakkını helal edip gidenlere de fazla yük bindirmeyecek.geleceğim dedikleri ve kontanjan dolduğu için gelmek isteyip de gelemeyecek çok kişi olacak bence...dediğim gibi benim araca 7 kişi binerse adam başı yakıt için gerekecek masraf en baba 40 lirayı geçmez.hatta o kadar bile tutmaz ama ben en kötüsünü söylüyorum...zaman yaklaştıkça netleştiririz.bu arada benim zarara uğradığım dönem emirgan turunda 6 kişi son anda akşam ve hava da biraz soğuk olduğundan gelmekten vazgeçmişti....ama kesin dediklerinden gereken masrafı baştan peşin peşin yapmıştım.o arkadaşlar mümkünsü hiç bir zaman turlarıma katılmasınlar...derdim para değil sorumsuzluk...

@enver avcı

bence önceden masraf olacak ise ve bir insan olaya aracını koyuyorsa herhalde insanların düşünmesi lazım bu olay biraz uzun mesafe,,,araç su yakmıyor bunları burda konuşmadan insanların hemen olayı anlaması gerekir ve hatta insanların tamam ne demek deyip hareketten bir hafta önce öderiz sorun değil demesi gerekir,,,şimdi ayın 20 sine daha çok var vakit var toplam 7 kişi sabitlenir ve hatta önceden parayı veren düdüğü çalar valla ben hemen veriririm söylemesi ayıp,neyse 35 kağıt kafadan ,,,,,hiç beklemem 20 marta kadar nedir yahu 35 lira paramı,,,,o kadar şamata yapacağız gırgır yapacağız ha otobüsü sevmiyorum niye çünki bağırıp çağıramayız otobüste adamı indirirler aşağı yahu ,,,sinan dostun araçla ile dönerken kartepeden amma şamata yaptık yahu,,,,,,:D

Geri