Scudo Sports

"18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu" (Tur tarihi 24 Mart 2012)

Sevgili ferhat kardeşim
Gideceğiniz güzergah tek yöndür eceabattan suvla koyu tanıtım merkezi kabatepe müzesi ( yeni yapılıyordu herhalde o tarihe kadar açılmış olur ) müzeden aşağı iniş yol bir düz devam eder bir sağa döner ( sağa) işte bu yola girdiğiniz zaman tek yön ve çok rampalı bir yoldur arkadaşların bir çoğu bu yolu bisikletle çıkmakta zorlanabilirler.Bu yolun sağında ve solunda görecekleriniz ufak anıt mezarlıklar siperler neck yani burun burayı mutlaka görmelisiniz lonpıne (avustralya) 57 . aly ve conk bayırı yani zelanda anıtı bu anıttan sonra (şayet buradan ters yöne yani gelmiş olduğunuz tarafa avustralya mezarlığına kadar dönereseniz oradan aşağı anzak koyuna inen bir toprak yol vardır anzak koyunu da gezip kaba tepeye oradanda mehmetcik anıtına gidebilirsiniz.fakat kanlı sırt ve kemal yerini göremezsiniz yine tek yönde inişe geçiyorsunuz kanlı sırt kemal yeri kaba tepeye kadar görecek önemli bir şey yok kaba tepeden sola dönerseniz şehitler abidesine uzun ca bir yol katetmeniz gerekecek buradada seddülbahir alçı tepe helles(ing.mez) yahya çavuş daha sonra fransız mez.solunuzda kalacak şekilde eski yoldan yani denize doğru ilerlerseniz mehmetcik anıtına geleceksiniz.geri dönüşünüzüde kilibahirden yaparsanız seyit onbaşı havuzlar şehitliği kilit bahir kalesi ve müzesini gezersiniz o sahilden giden bir yoldur ve biraz tehlikelidir daha sonra eceabat a gelirsiniz tabii bu proğram 1 günde bitmez bu arada bence görülmesi gereken yerler ( Kocadere hastane şehitliği B.Anafarta, Bigalı,K Anafarta ) yı da unutmamak gerekir.çok güzel bir rota ile 2 günde yapabilirsiniz şayet ihtiyacın olursa iki yıl önce bu geziyi bende yapacaktım ve birtakım notlar ve güzergahlar çizmiştim o notlarım hala duruyor sana yollayabilirim.
saygılar
ali albut

Scudo
@ali albut

Ali abi anladığım kadarıyla sen karşıya geçtikten sonra haritaya bakar gibi konuşursak yukarıdan aşağı doğru rota çizdin.Bu durum tur günü rüzgarın durumuna göre değişecek bizde.(malum çanakkalenin rüzgarı meşhurmuş) ya senin çizdiğin rota gibi yukarıdan aşağı olacak yada ilk önce karşıya geçer geçmez Seyit onbaşı tarafından anıta ineceğiz oradan yukarı çıkılacak.Yarımadayı komple yükselti grafiğinde çalıştım öyle zaman uzattıracak büyük ve uzun rampa göremedim ama sonuçta sanal çalışma gidince gerçeği anlarız :) daha önceki çalışmaların bilgisayar ortamındaysa ferhatkose77@hotmail.com mail adresim abi atabilirsin.Yok kağıt üzerindeyse Ankaraya geldiğimde elden de alabilirim hem bir oturup çay içmişliğimizde olur :)

Sevgili Ferhat kardeşim
Ankaraya geldiğinde mutlaka beklerim Avustralya b.elçiliğinde görevliyim elçi beyin makam şoförüyüm bu vesile ile yılda belkı 10 defa gidip geliyorum oralara yani ( anzaklar )tanışmış oluruz bilgi birikimlerimi paylaşırız.
saygılar
ali albut
05322166254

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@ali albut
Telefonunu aldım abi.Benim numaram da 05055201029 Ankara'ya turdan önce muhakkak gelirim yanına da kesinlikle uğrarım teşekkürler ilginiz için....

Tur her haliyle günceldir.Tüm fikirlere açığız, çekinmeden aklınıza gelenleri yazabilirsiniz.....

turun face sayfası :(link)

Eskişehir
1-Ferhat Köse
2-Kader Kerem
3-Onur Şenel
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu
6-Ali Osman Kara
7-Abdullah Uluşerbet
8-Uğur Celil Gürkan
9-Ömer Korkmaz
Bursa
1-Ahmet Tarık Ok
2-Egemen Tunç
3-Ramazan Bozkuş
4-Volkan Aydoğdu
5-Onur Özdemir
İstanbul
1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
3-Nihat Yıldır
4-Serdar Bekel
Ankara
1-Şafak Atilla Akpına
2-Ferhat Öz
Aydın
1-Yusuf Z. Şipal
Konya
1-Muhammet Ali DOğan (Beyşehir)
2-Cengizhan Bekir Bayram
Çanakkale
1-Yiğit Bahçeli

Birkaç haftadır forumda konuyu takip etmedim adeta bomba etkisi olmuş :) Konu çoğu kişi tarafından saygı görüyor ben Eskişehirden katılımın daha fazla olmasını bekliyordum,gerçi siz abilerime de sonuna kadar hak veriyorum.Sayının çok fazla olduğu turlarda düzeni sağlamak çok zor oluyor.Böyle bir geziyi düzenlediği için Ferhat abime tekrar teşekkür ediyorum muhtemelen böyle bir gezi olmasaydı görmeye can attığım Çanakkale'yi üniversiteyi bitirene kadar göremeyecektim.Sonrasında görme ihtimali de şahibeli.Ben kendi adıma gezi esnasında her türlü yardıma hazırım.Bu gerek birini itme,çekme olsun gerek tamir,onarım elimden geldiği kadar yaparım.Grup arkadaşlarımın (ESBİG) da benimle aynı fikirde olduğuna eminim.Çok şükür hepimizin gücü,antremanı yerinde.Gönül isterki hiçbir zorluk çekmeden bu turu başarılı şekilde atlatalım fakat olurda aksilik çıkarsa desteğimiz tam :)

Teşekkürler Mehmet.Tur her haliyle günceldir.Tüm fikirlere açığız, çekinmeden aklınıza gelenleri yazabilirsiniz.Bu ayın sonuna doğru yemek işini konuşmaya başlayalım diyorum fikirleri alalım değerlendirelim.Sabah kahvaltısını sağlam yapmamız gerekiyor malum gün içerisinde belki başka yemek yiyemeyeceğiz( turun gidişatına göre zaman açısından akşam yemeğine kadar geçiştirebiliriz) ve akşam yemeğini yine toplu şekilde nasıl yapacağımızı konuşabiliriz...

Eskişehir
1-Ferhat Köse
2-Kader Kerem
3-Onur Şenel
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu
6-Ali Osman Kara
7-Abdullah Uluşerbet
8-Uğur Celil Gürkan
9-Ömer Korkmaz
Bursa
1-Ahmet Tarık Ok
2-Egemen Tunç
3-Ramazan Bozkuş
4-Volkan Aydoğdu
5-Onur Özdemir
İstanbul
1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
3-Nihat Yıldır
4-Serdar Bekel
Ankara
1-Şafak Atilla Akpına
2-Ferhat Öz
Aydın
1-Yusuf Z. Şipal
Konya
2-Cengizhan Bekir Bayram
Çanakkale
1-Yiğit Bahçeli

Ferhat, konuyu sürekli takip ediyorum. Senin ve diğer arkadaşların yaptıkları destek içi hepinize teşekkür ediyorum. Bu turu tüm arkadaşlarıma anlatıyorum. şuan iki arkadaşım büyük ihtimal gelecekler.

• Beğen
@nihat yildir

Çok teşekkürler Nihat.Bizim yaptığımız bir şey yok hep beraber bir organizasyona girdik ayıbı sevabıyla yapıp döneceğiz inşallah.Niyet güzel, insanlar güzel kötü birşey çıkmaz bu turdan :) en kötüsü azıcık ıslanırız biraz yoruluruz aç kalırız o kadar ama biliyorum ki ertesi gün fotoğraflara bakarken hayatımız boyunca unutamayacağımız bir tur gerçekleştirdiğimizi anlayacağız....

bende ayrıntılı bir şehitlikler haritası var işe yarayabilir.istanbul listesine beni de ekleyebilirsiniz.

• Beğen
@Cafer Adıgüzel

Çok teşekkürler ilginiz için ekliyorum.....

Eskişehir
1-Ferhat Köse
2-Kader Kerem
3-Onur Şenel
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu
6-Ali Osman Kara
7-Abdullah Uluşerbet
8-Uğur Celil Gürkan
9-Ömer Korkmaz
Bursa
1-Ahmet Tarık Ok
2-Egemen Tunç
3-Ramazan Bozkuş
4-Volkan Aydoğdu
5-Onur Özdemir
İstanbul
1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
3-Nihat Yıldır
4-Serdar Bekel
5-Cafer Adıgüzel
Ankara
1-Şafak Atilla Akpına
2-Ferhat Öz
Aydın
1-Yusuf Z. Şipal
Konya
2-Cengizhan Bekir Bayram
Çanakkale
1-Yiğit Bahçeli

@SametAksuoğlu
Sizin tur planınızı da öğrenebilir miyim?Sizlerle de turlamayı isterim.Ben de çanakkaleye kadar gidecek arkadaş arıyordum aslında belki buradan sizlerle beraber gidip çanakkale de asıl tur ekibine katılabilirim.Özel mesaj atamıyorum henüz malesef bu nedenle Facebook üzerinden de haberleşebiliriz.

@Cafer Adıgüzel

Turun ayrıntıları bu konunun başında ve face sayfasında mevcut.Ayrıca özel mesaj atabiliyor olmanız lazım 50 mesaj kuralı kalktı.Konu ile ilgili olarak da İstanbuldan katılacak arkadaşlar ile iletişime geçebilirsiniz ama onlar sanıyorum ki Çanakkalaye araç ile gelecekler.Bisikletleri ile gelecek olanlar burada yazmıyor fakat Hakan Eşme abi ve İslam Gölge arkadaşımızın organizasyonları ile Trakya bölgesinin bisiklet grupları bisikletleriyle Cumartesi hareket ederek Pazar günü kamplı tur düzenliyorlar.O arkadaşaları da forumda ve facebook da bulabilirsiniz.

Ah keşke bu turun daha geniş bir tekrarını Mayıs ayında programlasanız.....

@mtsemiz
Normalde 17-18 Mart Çanakkale Zaferi haftasında düşünüyorduk ama ilk mesajlarda konuşulduğu üzere o hafta sonu aşırı kalabalık oluyor ve bazı yollar trafiğe kapanıyor.Bu sebepten bir hafta sonrasına erteledik.Diğer arkadaşlar adına bir şey diyemem kendi adıma yazayım.O haftadan sonra saatler alınıyor ve gün uzuyor benim için performans turları başlıyor (200-300 km mesafeli) hafta sonlarını fırsat buldukça bu tarz doldurmak istiyorum uzun günlerde.Yinede belli olmaz eğer ki yaz ortalarında bir daha yapalım dersek Eskişehir ekibi olarak, muhakkak en az bir ay öncesinden buradan paylaşırım.İlginiz için teşekkürler.

Teşekkürler Mehmet.Tur her haliyle günceldir.Tüm fikirlere açığız, çekinmeden aklınıza gelenleri yazabilirsiniz.Bu ayın sonuna doğru yemek işini konuşmaya başlayalım diyorum fikirleri alalım değerlendirelim.Sabah kahvaltısını sağlam yapmamız gerekiyor malum gün içerisinde belki başka yemek yiyemeyeceğiz( turun gidişatına göre zaman açısından akşam yemeğine kadar geçiştirebiliriz) ve akşam yemeğini yine toplu şekilde nasıl yapacağımızı konuşabiliriz.

Ayrıca Cumartesi akşamı Trakya bisiklet gruplarıyla buluşma ihtimalini konuşuyoruz olursa akşam yemeğini hep beraber kalabalık yapmak istiyorum......

Eskişehir
1-Ferhat Köse
2-Kader Kerem
3-Onur Şenel
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu
6-Ali Osman Kara
7-Abdullah Uluşerbet
8-Uğur Celil Gürkan
9-Ömer Korkmaz
Bursa
1-Ahmet Tarık Ok
2-Egemen Tunç
3-Ramazan Bozkuş
4-Volkan Aydoğdu
5-Onur Özdemir
İstanbul
1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
3-Nihat Yıldır
4-Serdar Bekel
Ankara
1-Şafak Atilla Akpına
2-Ferhat Öz
Aydın
1-Yusuf Z. Şipal
Konya
2-Cengizhan Bekir Bayram
Çanakkale
1-Yiğit Bahçeli

@ferhat köse

herkese selam.ben olmadan gitmeyi planlamıyordunuz herhalde ;) ben ve bir kaç arkadaşım istanbuldan yola çıkıp pedal basarak gelme niyetindeyiz.dönüşte alternatifleri düşünürüz ertesi gün iş olduğundan.umarım atalarımızın '' mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır'' sözü doğru çıkmaz.o mesafeyi bisiklet ile gelemedikten sonra şahsım adına pek keyifli olmayacak araç ile gelmek...neyse,zaman herşeye çare.umarım aksilik olmaz...

@enver avcı

burda durum tam ring olmuyor ,,,düşündüm taşındım nasıl olur diye ama yok çanakkale her bakımdan uzak bana,,,
enver senle gelsek dönüşte otobüs olurda ben hiç sevmiyorum bu otobüs olayını,,,tren olsa bile ciddi bi mesafe ,,,,erenköyden bana 600 km yazar yahu,,,gidiş ve dönüş roket taksak gene başaramayız bu işi,,,,,,

:D

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi öncelikle senin gelmene çok sevinirim bilmeni isterim.Kilometre işi ise bende aynı düşüncelerdeyim ama 425 km sadece gidiş mecburiyetten otobüs olayına giriyorum bende.Kesinlikle bekliyorum sizinle tanışmak için can atıyorum....

@enver avcı

Enver senin gelmen de çok mutlu eder beni.Tur Cumartesi sabahı başlıyor aynı akşam bitiyor ertesi gün trakya bisiklet grupları turlayacak eğer illa bisiklet ile dönerim diyorsan dönüş için pazar günü sana kalıyor ama o yorgunluk ile pazartesi işe gidilir mi bilemem :)

@ferhat köse

kudret baba biz yeriz o 400 km'yi. sen merak etme...sen gel erkenden çıkalım.bak özkan baba da gelir bir iki yandaş daha buluruz yanımıza bizi yalnız bırakmayacak.özkan baba ile 250 km yi 7-8 saatde aldık yazın.biraz daha erken çıkarsak karga kahvaltısına :D başlamadan yeriz bu işi...

ferhat bey inşallah işimiz ile alakalı bir sıkıntı olmaz ise gelmek isterim elbette.bu tarz turlar her zaman yapılmıyor...ama gözden kaçırdığım bir yermi var şüphelendim.cumartesi başlayıp aynı akşammı bitiyor tur.yani şehitlik ziyareti cumartesimi pazar mı orasını kestiremedim galiba...ben tekrar okuyayım açıklamyı :p

• Beğen
Geri