Scudo Sports

"18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu" (Tur tarihi 24 Mart 2012)

1-Ferhat Köse (Eskişehir)
2-Kader Kerem (Eskişehir)
3-Yusuf Z. Şipal (Aydın )
4-Onur Şenel (Eskişehir)
5-Ferhat Öz (Ankara)
6-Eser Sevinç (Eskişehir)

Eser Eskişehir ekibi için otobüs olmasa da ufak 50 nc denilen minibüslerden ayarlama şansımız olabilir sayı netleşsin bakalım onlar kolay.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Öz
Scudo
Ferhat kardeşim,17 Mart etkinliği harika.Vereceğim bu linkte Çanakkalede gezilebilecek yerler,interaktif olarak ziyaret edilebiliyor.Buradan öncelikle seçim yapmanızı tavsiye ederim.(link)
Bir diğer önemli konu bu sayfada (link)
0535 ile başlayan bir telefonu var adı Ertekin Köse.Bütün detayları onunla görüşebilirsin.
Ferhat kardeşim,Çanakkaleyi iyi bilen biri olarak,bu işin bir rehbersiz olmayacağını kesinlikle söyleyebilirim.Nereden nereye gidilir,mesafe nedir,araç girişi var mıdır,var ise her araca izin var mı,hangi şehitliğe gidilecek,bisikletlerin bırakılacağı yerlerdeki güvenliği nasıl sağlanacak.....
Kafanı bulandırmayayım.Bu arkadaş ya da bulabileceğin başka bir rehberle iletişime geçmeni tavsiye ederim.
Otobüs kiralama durumunda kalırsanız,bilginiz olsun,çanakkalede pek çok alana girişte "Tur belgesi" istenir.Bu belge yok ise işler değişir bilgin olsun.Son olarak Çanakkalenin,özellikle yıldız-poyraz esiyorsa Ankara ve Eskişehiri mumla aratacağını ekleyerek çekilelim.

@Derya Keçeci

Derya abi linkler için çok teşekkürler.Şimdi mesai zamanı akşam inceleyeceğim :) ama ilk bakışa göre çok faydalı olacağı kesin.Otobüs tutarsak zaten sadece Çanakkale merkez için tutacağız gezilmesi gereken yerler bisiklet ile olacak o yuzden sıkıntı yok bisikletede izin var diye biliyorum.Kapıda filan bırakyamayacagız yani .rehber konusunda bende seninle aynı düşünüyorum olursa çok güzel olur olmaz ise canımız sağolsun.Trakya bisikletçileri ile birleşirsek zaten sıkıntı olmayacak onlar o bölgeyi iyi biliyor.(onlarında turu var muhtemelen aynı gün olacak)

4-Onur Şenel (Eskişehir)
5-Ferhat Öz (Ankara)
7-Ahmet Tarık Ok (Bursa)

Evet abi tur olurda bensiz olur mu hemde böyle bir tur :) Otobüs tutmalar,toplanmalar falan bir ara düşündüm sen bu işin ucunu tutsan biz yarışlara bile gidebiliriz takım halinde :) Neyse ne zamandır Bursa ve Çanakkaleye gitmek istiyordum.Kısmet Çanakkaleymiş inşallah aksilik falan olmazsa geliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
4-Onur Şenel (Eskişehir)
5-Ferhat Öz (Ankara)
7-Ahmet Tarık Ok (Bursa)
8-Mehmet Gürsoylu (Eskişehir)

Eskişehir için otobüs fiyatı 40 lira (git-gel 80 ) onu öğrendim.Muhtemelen 10-15 kişi olursak ufak midibüs tutmak daha ekonomik olacak.....

Konuyu güncel tutmak adınadır bu mesaj :) günceldir ......Herkes davetlidir.....

Ne kadar güzel olur gelmek, bakalım daha var.
Umarım bende olurum aranızda.
Tarih öğretmeni olarak faydam da olabilir. :)

• Beğen
@Soner Sarihan

Çok memnun olurum Soner.Yüz yüze tanışmamız o zaman olmaz ise emin ol bu yaz İznik te olacağım 2 saatliğine bu sene muhakkak karşılıklı çay yada kahve içeceğiz :) tarih öğretmenliği olayı da bugün konuştuğum bir arkadaş aynı şeyi söyledi.O bölgeden tutulan rehberler bölge ziyaretlerinde gidilecek rotadan ziyade anlattıkları gerçek hikayelerle turu mükemmel hale getiriyorlarmış.

İşim nedeniyle o tarihte Çanakkale'de bulunacağım. Eğer büyük bir değişiklik olmaz ise katılıyorum. Beni de ekleyin

• Beğen
barış gelirse ben de varım.. :) istanbuldan katılacak arkadaşlarla gece otobüslerle çıkarsak sabah oradayız.. bu arada memleketim eskişehirden arkadaşlarımızın bu bisiklet sevgisi beni mutlu ediyor..

@barış taşkıran

• Beğen
4-Onur Şenel (Eskişehir)
5-Ferhat Öz (Ankara)
7-Ahmet Tarık Ok (Bursa)
9-Barış Taşkıran (İstanbul)
10-Engin Özen (İStanbul)

Bu arkadaşlar lütfen konu başlığını abonelik listesine eklesinler.Abone oldugunuz zaman konuya yeni mesaj yazıldıgında otomatik kontrol panelinizde göreceksiniz.....Özellikle son bir aya girdiğimizde lütfen buluşma saati ve noktası açısından düzenli takip edelim herşey kesinleştiğinde (muhtemelen son 15 gün kala) hepinize özel mesaj ile bilgilendirme verilecektir....

4-Onur Şenel (Eskişehir)
5-Ferhat Öz (Ankara)
7-Ahmet Tarık Ok (Bursa)
10-Engin Özen (İstanbul)
11-Volkan Aydoğdu (Bursa)

Eskişehir den otobüs tutarsak yer kalırsa Bursadan da sizleri alabiliriz.Günü gelince konuşulacak mevzulardandır....

(link)

gezilecek yerleri sanal olarak keşfedebilirsiniz, haritadaki kırmızı noktalara tıklayarak seçim yapabilirsiniz.

• Beğen
(link)

facebook üzerinden de etkinliğe katılım durumunuzu bildirebilirsiniz.malum forumda yenileme çalışmaları var kapanabiliyor oradan da aynı şekilde devam ediyor listemiz....

Bugün 403 otobüsü olan birisiyle görüştüm Eskişehir-Çanakkale için çıkardığı fiyat 1750 lira tabi bu araç 44 yada 46 kişilik doldurmamız imkansız.kamil koç fiyatları da Eskişehir için git gel 80,Bursa için git gel 60 Ankara için git gel 100 lira.Bu bağlamda Eskişehir ve Bursa birleşebiliriz diye düşünüyorum.Daha vakit var ufak otobüs fiyatlarını da araştıracağım yapabileceğimiz en hesaplı aracı tutacağız inşallah.

4-Onur Şenel (Eskişehir)
5-Ferhat Öz (Ankara)
7-Ahmet Tarık Ok (Bursa)
10-Engin Özen (İstanbul)
11-Volkan Aydoğdu (Bursa)
12-Muhammet Ali DOğan (Beyşehir)
13-Ali Osman Kara (Eskişehir)

merhaba adanadan yazıyorum bende 5 mart 2012 tarihinde bisikletle adanadan çanakkaleye doğru tura çıkacağımyolculuğun tamamı bisikletle olacaktır sponsor arıyorum

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
@amistatde

İsminiz olmadığı için hitap edemeyeceğim kusura bakmayın.Bu konuda benim yapabileceğim birşey yok maalesef. Bu tur ticari bir tur değildir.Herkes kendi cebinden yol masraflarını karşılıyor ben sadece daha ucuza halledebilirmiyiz çabasıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Başka bir başlık açarak konunuzu gündeme getirebilirsiniz.

çarşamba, perşembe ya da cuma akşamından yola çıkıp trenle istanbula gelin, buradan Çanakkaleye doğru pedallayalım. biz mübik olarak bu yıl 4. kez gideceğiz. yolda ve eceabata da çadırlarda konaklıyoruz. cebimizden günlük taş çatlasa 1 - 2 lira ya çıkıyor ya çıkmıyor. bu sene istanbuldaki diğer üniversite bisiklet kulüpleriyle hatta kocaeli üni(kübik) bisiklet kulübüyle ortak hareket ederek devaa bir sürüş gerçekleştirelim istiyoruz. siz de gelirseniz artık 50 bisiklet olup yola çıkarız.

Merhaba öncelikle böyle bir konu başlattığınız için teşekkür ederim.Ciddi bir mani olmazsa bende gelmek istiyorum.Daha önce bisiklet olmadan 4-5 kez gezdim şehitlikleri..Ama bisiklet ile daha anlamlı olacak benim için...

Eceabat'tan, Gelibolu istikametine giderken yaklaşık 2 km sonra sola Kabatepe limanına dönülür.Buradan yine yaklaşık 4 km sonra yine sola dönen Kabatepe limanı kavşağında Şehitlikler bilgi merkezi vardır.Buradan her türlü bilgi alınabilir.

Ayrıca..

http://i1215.photobucket.com/albums/cc505/mami3535/008_canakkale_map-1.jpg

Veya

(link)

Gibi sitelerden gerekli bilgiler toplanabilir...

Geri