Şimdi de Kabakça çıktı. Oldu olacak rotayı Karadeniz' e uzat. Kardeşim, benim rotamda ne Saray, ne Binkılıç ne de Kabakça var. Şu linki detaylı göremiyor olabilirsin. Zahmet edip, mapmyride' a üye ol, o zaman göreceksin. Zahmet etmiyorsan sağdan soldan uyduruk isimler yazma, benim rotamda hiçbiri yok! Yukarıda yazdım, al şimdi de köy köy yazayım sana. Tüyap-Büyükçekmece-Karaağaç-Bahçeyiş-Muratbey-Elbasan-Kadıköy-Gazitepe-Fenerköy-Küçük Kılıçlı-Seymen-Yolçatı-Çeltik-Seymen (Bu İkinci Seymen, ilki ile karıştırmayın)-Sahpaz-Türkmenli-Yeniçiftlik-Tekirdağ' a 20 km kala E-5. Aç google earth' dan bak, nerelerden geçiyor rota!! E-5' e hemen hemen paralel diyebileceğim bir rota. E-5' ten en fazla uzaklaştığı yer 10 km ile Elbasan. Senin bahsettiğin yerler çok küzeyde, uzaklarda;
i) Saray E-5' in 50 km kuzeyinde,
i) Binkılıç E-5' in 38 km kuzeyinde,
iii) Kabakça da 20 km E-5' in kuzeyinde.
El insaf yani! Hem de nasıl, tam mualefet ediyorsun, farkında değilsin! Rotaya nasıl bakıyorsun? Bence sen benim rotama değil başka bir rotaya bakıyorsun. Bneim rotamda bahsettiğin yerlerin hiçbiri yok! Burada yanlış bilgi yok dediğin yerde Kabakça ismi geçiyor, Kabakça yanlış bilgi, Kabakça yok rotamda!! Sen yine Uçmakdere' ye döndün. Çok mu korktun Uçmakdere' den, unutamıyorsun galiba orayı. Kardeşim kolayı var, tura çıkma, ya da kendine Hollanda' da bir rota ayarla. Ya da mahalle arasında bin pisiklete. Ben yazdığı mher şeyi, rakamla, isimle bir bir destekleyerek veriyorum, senin yaptığın gibi işkembeden sallamıyorum. Bu yüzden yazdıklarımın farkındayım evet. Ama sen farkında değilsin bence. Çok tutarsız şeyler yazıyorsun, gerçeklikten kopuk şeyler, birbirini tutmayan şeyler hep yazdıkların! E-5 boyunca sıkıcı bir çizgide, gürültüde, motorlu taşıt baskısında bisiklet sürmek marifet değil, bunu yaparak turdan aldığın keyifse sen keyif nedir öğrenememişsin demektir!! Öyle birşey sallıyorsun ki, benim rotam sadece yokuşlardan oluşuyor, diğer rotalar ise hep düz yollardan. 3 rota da yokuşlu, üstelik yukarda sayıları verdim, toplamda birbirlerine yakın yoğunlukta yokuşlara sahip hepsi. Rakamlara bir daha bak. Burada da yokuşlarda gücü tüketme hipotezin çürüyor, bilmem farkında mısın?? Evel Allah şimdiye kadar çizip de tamamlamadığım rota olmadı, hiç geri dönmedim. Sen sık sık geri dönüyorsun galiba, öyle anlaşılıyor. Sayısal bütün değerleri veriyorum.
Tekrar yazayım;
i) Rotanın toplam uzunluğu 336 km
ii) Toplam tırmanış (Uçmakdere) için 9,91 km. Uçmakdere dışında da çok zorlayacak tırmanış yok. Üstelik bu rota sayesinde Büyükçekmece' den sonra E-5 üzerinde yaklaşık 80-90 km' lik çok kalabalık ve tırmanışları da olan, ve Abdullah Bey' in de onayladığı kötü yollardan kurtulmuş oluyoruz.
iii) 3 günde rahatlıkla alınabilecek bir rota.
iv) Bu sayısal verilere ve yukardaki açıklamaları da hesaba katarsan, böyle bir turun planlanmamış olduğunu söylemek sadece bir safsatadır.
Şimdiye kadar yazdıkların arasında bakıyorum da, katılabileceğim hiç bir şey göremiyorum. Bundan da anlaşılıyor ki, senin amacın yapılacak olan tura katkı vermek, iyileştirme yapmak değil, mualefet yapmak sadece. Bu arada tura katılacak mısın Adnan? Yoksa tek amacın mualefet mi? Ben yoruldum. Adnan Bey, kusura bakma artık bir şey yazsan da bu gece cevap veremeyeceğim, yatmam gerekiyor. Bilal kardeşim, senin turuna eğer özelden yazışma ve katılma olmadıysa, sanırım tek katılacak kişi benim. Başka katılım varsa bizi de bilgilendir. Ama benim de şartım var, önerdiğim rota olursa katılırım. Önerdiğim rotanın artısı eksisinden çok fazla. Toplam uzunlukta senin gösterdiğin Keşan rotasıyla aynı uzunlukta. Diğer rotandan ise sadece 30 km kadar uzun, yani en fazla 1 saat fark ediyor toplamda. Toplam tırmanışlar ise hemen hemen aynı. Tüyap-Marmara Ereğlisi arasında ise E-5' ten gidildiğinde ne kadar tırmanış varsa o kadar tırmanış var, eksiği var fazlası yok, bundan emin olmak isterseniz sayısal analiz yapabilirim. Bu yazdıklarımı inceleyip yorumunu yazmanı bekliyorum. Kimse katılmazsa bile ben tura gelirim ama rotada ısrarlıyım.
Uçmakdere' siz rotanın linkini de veriyorum. 4000-5000 km' ler yapan Adnan' ın (dilin kemiği yok, yalandan kim ölmüş) dediği üzere Tekirdağ çıkışından Malkara üzerinden Gelibolu' ya doğru akan bir rota. Bu rotada kıyıdan ilerlemek yerine içerilerde karmakarışık bir rota oluyor. Ve, rotanın toplam uzunluğu da 350 km' ye çıkıyor. Ayrıca, Tekirdağ-Şarköy arasında 320, 335 ve 349 metrelere kadar çıkan 3 tane rampa da var. Toplam tırmanış' ta 2839 ft. Uçmakdereli rotadaki toplam tırmanış 2481 ft idi. Yani Uçmakdere' den daha az tırmanmıyorsunuz, 100 metre daha fazla tırmanma var toplamda.Yolun karmaşıklığından dolayı, çok fazla yol arama ve yol sorma olacağından kaybedilecek zaman da çok artacak! Rota daha fazla uzamasın diye Şarköy çıkışına bağladım. Sonrası, Abide' ye kadar ilk önerdiğim rotayla aynı. (link)
Bu rotayı daha önce geçmiş arkadaşların anlatımını merak eden varsa bu linki incelesin. 2005 yılında, hem de Kumbağ-Uçmakdere arasındaki yol asfalt yapılmadan önce gitmişler! Herkesin bilgisineve dikkatine!
2. gün (Tekirdağ - Kumbağ - Uçmakdere - Mürefte - Şarköy) - BisikletForum