Scudo Sports

17 Kasım 2020 Sokağa Çıkma Kısıtlamaları

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Bu yazı hangi federasyona yollanmış bunu bilmek gerekir.
Gençlik Spor Bakanlığının web sitesinde duyuru olarak yayınlanmaz.

Gençlik Spor Bakanliğı , ilgili Federasyona yazıyı tebliğ eder, ilgili Federasyon ise klüpleri ve ferdi sporcuları uyarır.

Gerçi, geçtiğimiz Sali günü yayımlanan genelge gayet açık.

Milli sporcu değilseniz, sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde antrenman amacı ile dışarı çıkamazsınız.

Bununla ilgili cezai işlem veya herhangi bir yaptırım yapmayan görevli tamamen keyfi davranıyor olacaktır.

Scudo
Screenshot_2021-04-14-10-59-48-381~2.png
Kısmi kapanma genelgesinde sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacaklar listesinde 29. madde bu şekilde. Profesyonel spor müsabakalarına katılan herkes milli sporcu olmak zorunda değilse (bu konuda bilgim yok.) böyle bir yarışa hazırlananlar da yasaktan muaf gibi duruyor.

Bu arada profesyonel yarışla kastedilen nedir? Sadece federasyonun düzenlediği yarışlar mı?

Ülkemizde Profesyonellik kavramı çok yanlış anlaşılıyor =)

Profesyonel branşlarımız : Futbol, Golf, Tenis, Kickboks ve Boks.

Bunun dışında kalan tüm branşlar Amatör branşlardır.

Kısacası Arkadaşlar insanlar Robotlaşıyor tanıdığım çok yürüş yapan yaşlılar iki adım atamaz oldu ve hiç bir ülkede spor yasaklanmaz spor için insanlar teşvik edileceği yerde kısıtlanıyor

Ülkemizde zaten spor yapana gereksiz bir iş yapıyormuş şeklinde bakılıyor, devlet de bu işe bir güzel çanak tutmuş, herkes evinde otursun, hareket etmesin, çürüsün, öyle değil mi?
Şu pandemi başladığından beri halkın menfaatine olacak bir tane iş yapılmadı ülkede, hep düşüncesizce alınmış saçma sapan kararlar, halkına bu denli düşman bir devlet nasıl olur aklım almıyor.
Vergiyi almaya gelince çat diye dikiliyorsun başımıza ama.
Bisiklet kullanan adam çıkar, açık havada kimselerle temasa girmeden bisikletini sürer, evine döner. Şimdi bu yapılan aktivitenin salgının büyümesiyle ne alakası var?
Hafta içi tıklım tıkış doldurulan metrobüste bulaşmayacak da, sahilde bisiklet sürerken mi bulaşacak?
Yemin ederim şu ülkenin mantıksızlıklarından çok sıkıldım. Bırakın artık yakamızı bu ne ya.

Dünya Hükümetleri , Dünya Sağlık Örgütü ve ilaç şirketleri dünya halklarının ağzına gem ,sırtına semer ,özgürlüklere kelepçe ve pranga vurdular. Dünya Sağlık Örgütü bu işin adını pandemi koydu.
Ortada bir salgın var yok demiyoruz. Sıkıntı sağlıklı düşünmenin ve yaşamın unutulması oldu. Ağzımıza takılan maskeler 5 sene sonra üst solunum yolları hastalığı olarak, eve hapsedilmiş ruhlar psikolojik rahatsızlıklar olarak, ele takılan kelepçeler becerilerinin kaybı olarak, ayaklara vurulan prangalar romatizmal sorunlar olarak üstümüze gelmez İnşallah.
Sosyal mesafe ve korunma etkisinde hem fikiriz. Sağlıklı bir beden için sporu yaşantı haline getiren Özgür Ruhlar en büyük darbeyi aldı.
Bir saattir balkondan izliyorum. Basıkçı Motosikletliler cayır cayır turladılar, A 6 , Mercedes, Opel veya benzeri 250 binlira üzeri sürücüler de turladılar.
Geçen yıl iftardan sonra 900 liralık bisikletiyle en az 20 km atan ben , ne eve sığıyorum nede balkonda hava alabiliyorum. Şu yazdıklarımı virüs okusa kahrından yok olurdu.
Efkarlandım biraz , siz Canlarla dertleşeyim dedim. Beden üzgün, beden yorgun aklımıza ziyan gelmez İnşallah.

Türkiyede Bilim (YASAKLAMA) kurulu 1 yıldır kısıtlama dışında Bilim adına hiç bir şey yapmayıp ülkeyi zarara sokmaktan başka hiç bir iş yapmadı

@necmeddin
Şuan saat :00.20 70 bin nufuslu ilçenin ana caddesin de degilim balkondan 10 dakika bakinca hareket halinde 20 araba saya biliyorum. En iyi tahminle bunlarin 5 tanesi gorevli izinli v.s gerikalan 15 ne idiü belirsiz tayfa.
Sizinde belirtiginiz üzere butun Turkiyede durum ayni. Evinde duran arından duruyor.
Arsizlar sokakta. Engelleyen kontroleden yok.

@Atasoy Herkes yolunu bulmuş biri sağlıkçıyım der nöbeti vs yok gezmeye çıkmış biri elinde ekmekle veya ilaç poşeti ile şehri dolaşır iş bisiklete gelince maalesef yasak virüs yayıyor ya bisiklet

Bu sabah erken saatte çıkıp, 31 km sürdüm. Güzergah olarak ;Acıbadem'den çıkıp, sahil yolu üzerinden Maltepe'yi biraz geçtim. Dönüş yolunda yine sahil yolundan devam edip, Bostancı'dan Bağdat Caddesine girip, hiç sorunsuz eve döndüm. Kızıltoprak'ta yanımdan bir ekip otosu geçti. Bağdat Caddesi girişinde ve ortasında polis yolu kuklalarla tek şeride indirmişti ama hiç biri bir şey demedi. Bütün yol boyunca da araç yolunu kullandım. Hiç bisiklet yoluna çıkmadım.
IMG_20210418_082436.png

Geçen kısıtlamalarda çok denedik polis anos yapıp uyarıyordu ama bize her hangi bir şey denilmedi bu seferkinde oruç var çıkamıyorum 😊

(link)

Bu yazı hangi federasyona yollanmış bunu bilmek gerekir.
Gençlik Spor Bakanlığının web sitesinde duyuru olarak yayınlanmaz.

Gençlik Spor Bakanliğı , ilgili Federasyona yazıyı tebliğ eder, ilgili Federasyon ise klüpleri ve ferdi sporcuları uyarır.

Gerçi, geçtiğimiz Sali günü yayımlanan genelge gayet açık.

Milli sporcu değilseniz, sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde antrenman amacı ile dışarı çıkamazsınız.

Bununla ilgili cezai işlem veya herhangi bir yaptırım yapmayan görevli tamamen keyfi davranıyor olacaktır.

Bahsi geçen yazı İzmir koşu grubuna geldi genelgeden sonra. Manisa bisiklet grubundan da bir arkadaş ilgili kurumu telefonla arayıp doğruluğunu teyit etti. Ancak bu hafta içinde koşanlar olsun bisikletle antrenman yapanlar olsun herhangi bir olsumzluk bildirmediler. Sadece İzmir'de şimdiye kadar atletizm pisti kullanan lisanslı bir arkadaş milli olmadığı gerekçesiyle piste alınmadı. Ancak sakin yerlerde koşularına devam ediyorlar. Şimdilik ilişen yok görünüyor. Manisa ve İzmir için durum böyle.

Maltepe pendik tarafında sürdüm foto çekerken polisler geldi muhabbet ettik onlara da bisiket kiraladık, beraber sürdük biraz , sahilde oturanlara kimlik sorduk :) Maltepe pendik arası polisler hiç karışmıyor .
Ramazan bitsin yasaklar bitmese de uzun turlara başlayacağım yeter bunaldım
FF2BD7A5-7948-4353-B2C7-C324BD4BD66B.jpeg

pazar günü kilitlendi bakalım lisanslılara nasıl yansıyacak

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri