Scudo Sports

17 Kasım 2020 Sokağa Çıkma Kısıtlamaları

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Bisiklet ile şehirler arası sürüş yapanlar ile ilgili bir madde yoksa yada çevirmeyi yapan polis veya cenderme kafa yormak istemiyorsa cezayı yazacaktır. Siz itiraz edip geri almaya çalışacaksınız. Öncesinde yiğen hele evvela cezayı öde, haklıysan geri alırsın denecektir. Geçen sene şehirler arası kısıtlamanın ilk çıktığı hafta izmirden ankaraya araba ile dönmem gerekti. Bir bilgi yok. Karakoldan izin alacaksın dendi. Karakolu aradım evet valilik merkezine git dendi, ortalık virüs kapı kapı gezdirecekler. Valilikten bir yere telefon ettim, özel araçla sorum yok iyi yolculuklar dendi. Valiliklerdeki kriz masası en bilgili yer. Tüm sorular orada birikiyor, soru havuzları geniş, çözüm orda. Yoldaki polis veya cenderme olaya o kadar vakıf değil.

Scudo

Dosyalar

• 1607492582301.png
    1607492582301.png
    41,9 KB · Okunma: 35
Bisikletle çıkmadım ama arabayla hafta içi 05:00-21:00 arasında 3 şehir ve birçok kontrol noktasından geçtim. Arabayı durdurup nereye hemşehrim diyen dahi olmadı.

(link)
Özel araçların izin alması gerekiyor. Bisikleti de bu kapsamda değerlendirebiliriz. Yukarıya linki attım genelgenin tamamı orda.

(link)
Özel araçların izin alması gerekiyor. Bisikleti de bu kapsamda değerlendirebiliriz. Yukarıya linki attım genelgenin tamamı orda.
İzin almak "Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde" gerekli.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
(link)

Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde
(hafta içi ve hafta sonunda uygulanacak) aşağıda belirtilen zorunlu hallerde şehirlerarası seyahatlere izin verilecektir.

Benim bundan anladığım sadece haftasonu ve 21.00-05.00 arası seyahat kısıtlaması olduğu, 20-64 arası yaştakilerin diğer gün ve saatlerde serbest seyahat edebildiğidir.

Şu genelgeyi bulmaca gibi yapmasalar olmaz zaten.

Benim bundan anladığım sadece haftasonu ve 21.00-05.00 arası seyahat kısıtlaması olduğu, 20-64 arası yaştakilerin diğer gün ve saatlerde serbest seyahat edebildiğidir.

Şu genelgeyi bulmaca gibi yapmasalar olmaz zaten.
Sıkıntı orada zaten. A görevli okuyup farklı bir uygulama B görevli okuyup farklı bir uygulama yaptığında uğraşıp duracaksın.

Lisanslı sporcu olmak bir istisna sağlamıyor; profesyonel veya milli sporcu olmak gerekli.

Sağlıyor hocam, yüzme antrenörüyüm. yüzücülerim antrenman için kendi başlarına yolculuk edebiliyor. Bisiklet ve atletizm lisansı olup çıkanları da biliyorum. Tek emin olamadığım şehir değiştirmek.

Sağlıyor hocam, yüzme antrenörüyüm. yüzücülerim antrenman için kendi başlarına yolculuk edebiliyor. Bisiklet ve atletizm lisansı olup çıkanları da biliyorum. Tek emin olamadığım şehir değiştirmek.
Bunun için kaynak gösterebilir misiniz? İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde "20 yaş altı profesyonel veya milli spocular" yazıyor. Lisans çıkartmanın ne kadar kolay olduğunu düşünürsek, yetkililer bu şekilde bir kapı açılmasını istiyor mudur sizce?

Yanlış bilmiyorsam, amatör sporlarda tüm müsabakalar da durduruldu. "Profesyonel ligde oynamıyorsan veya Tokyo olimpiyatlarına hazırlanmıyosan neyin antrenmanı bu?" şeklinde yaklaşılıyor anladığım kadarıyla...

Bunun için kaynak gösterebilir misiniz? İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde "20 yaş altı profesyonel veya milli spocular" yazıyor. Lisans çıkartmanın ne kadar kolay olduğunu düşünürsek, yetkililer bu şekilde bir kapı açılmasını istiyor mudur sizce?

Yanlış bilmiyorsam, amatör sporlarda tüm müsabakalar da durduruldu. "Profesyonel ligde oynamıyorsan veya Tokyo olimpiyatlarına hazırlanmıyosan neyin antrenmanı bu?" şeklinde yaklaşılıyor anladığım kadarıyla...

Adsız.jpg

Hocam bu yüzme havuzları için valilik açıklaması.

Herkese selam
Forumda da bisiklet üstünde de yeni sayılırım. Tam olarak çözemedim haftasonu 10:00 ile 17:00 arası tura çıkabilirmiyiz?

@uemun Aleyküm Selam . Yasak . Çıkarsan yakalanmamaya bak. :harika:

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: uemun ve seko35.50
Ben salı gün kendi aracımla aydından ayvalığa gittim, kendi işim için. Yolda bisikletlilerde vardı. Dün ayvalık izmir yaptım, izmir ayvalık yaptım yine aynı araçla. Yine bisikletliler vardı sağımda. Bugün döndüm hava bozuktu bisikletli görmedim. Kimse bana hiç birşey sormadı, izin falan gibi. Araç 48 plaka aydın izmir ayvalık istediği yerde durdururdu dikkat çekip farklı plakadan dolayı, böylr bişey bile yaşamadım. Hiç bir zaman 21den sonra dışarda yolda olmadım.

20 yaş altı lisanslı olup durdurulup ceza yiyen oldu mu?

@Dongtaes genelge var , herhangi bir cezai durum soz konusu degil diye biliyorum ancak cok detayli okumadim , eblki klube bagli degilse yada milli degilse ve yanlis yorumlandiysa genelge olabilir, bir cok bosluk var cunku genelgede .

arkadaşımın söylediğine göre federasyondan alınmış bireysel lisans ile kaymakamlığa izin için başvuru yapılabiliyor. kaymakamlık da lisans geçerliyse izni veriyormuş.

@roudeur bu hafta istanbul da ben de sordum kaymakamliga ancak olumlu yanit vermediler, sayı:1181293 30/11 tarihli Istanbul Valiligi yazisinda detaylar var. Ancak , iste bu genelge de anlam boslugu var, 20 yas alti disinda sanki lisansli bisikletciler de antreman yapabilir gibi duruyor., gerci zaten , lisans sureleri 31/12 de bittigi icin , kisitlamaya dair sadece 1 gun var , o da yarin 😀

(link)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri