Dün Kapadokya'daki Gran Fondo uzun parkura katıldım. Son 25 km benim için acılı geçsede bir şekilde bitirebildim.
Acemi bir bisikletçi olarak birçok şey öğrendim diyebilirim. Biraz bunlardan bahsetmek istiyorum. Yapmadığım veya yanlış yaptığımı düşündüğüm şeyler;
- Bisikletin bütün kontrollerinin tam olarak yapılması,
zira bisikleti taşırken ön tekeri çıkartmıştım fakat takarken bir hata yaptım sanırım halen anlayabilmiş değilim
quick release kendiliğinden gevşedi ve yarış başında 2 defa durmak zorunda kaldım. (diğer bütün ayarları kendim yaptım oralarda sorun çıkmadı)
- Parkur boyunca yanında taşınacak yiyecek ve içeceklerin önceden planlaması ve ayarlamasının yapılması,
içecek kısmını ayarlamış olsamda yiyecek kısmını orda ayarlarım diye düşünerek bir hata yapmışım. Vardıktan sonra aklımda olan istediğim şeyleri bulamadım
bulduklarımla yetinmek zorunda kaldım. Ayrıca kas ağrıları ve kramp için birşeyler de almak gerekebilir çünkü bırakmak durumda olan arkadaşların bazıları kramplar yüzünden bıraktılar.
- Parkura göre antrenman yapılması,
Ciddi tırmanışlar için antraman yapmadığımdan %10'un üstündeki eğimlerde çok zorlandım
- Kendi temponu ayarlayabilmek,
Start verildiğinde mümkün olduğunca önde kalmak istediğim için önde bulunan benim tempomun üstünde olan bir grupla yaklaşık 10 km kadar sürdüm.
10. km civarında teker sorunundan dolayı durmak zorunda kaldığımda yorulmaya başlamış olduğumu hissettim, o yorgunluk 75den sonra ortaya çıktı ve beni bihayli zorladı.
-Grupla beraber sürebilmek,
Grupla beraber sürme deneyimim sıfır olduğundan kendi tempomda da olsa grupların ya önünde ya arkasında kaldım, belki de aralarda dinlenebileceğim zamanları oluşturamadım. Birinin tekerinde sürmek gerçekten farklı bir olaymış, bunun önceden öğrenilmesi ve uygulanması gerekiyormuş, Gran Fondo bunu öğrenicek yer değilmiş.
Aklıma gelenler bu kadar. 40 derecede beraber pedalladığımız tüm bisikletçilere selam olsun burdan.